Hyvinkäällä pyöri Kujala-show – Indiansille kauden avausvoitto

Elina Kujala oli vahvassa vireessä OLSia vastaan. Kuva: Jari Turunen

Naisten liigan sunnuntaikierroksen herkkupalana pelattiin Hyvinkäällä SB-Pron  ja OLS:n välinen ottelu. Nämä joukkueet ratkaisivat viime kaudella keskenään pronssimitalien kohtalon.

Ottelun avauserä oli oululaisjuhlaa, sillä OLS teki avausminuuteilla kaksi maalia 13 sekunnin sisään. Maaleista vastasivat Hanna-Mari Uimonen ja kesken kauden paluun joukkueeseen tehnyt Elisa Mild. Avauserässä ei nähty enempää täysosumia, joten erätauolle siirryttiin OLS:n 0-2- vierasjohdossa.

Toisessa erässä Martinhallissa alkoi pyöriä todellinen Kujala-show. Elina Kujala keräsi erän aikana 2+2-tehot, eikä sisko Karoliina Kujala jäänyt paljoa huonommaksi 1+2-tehoilla. SB-Pro vei toisen erän nimiinsä peräti 5-0 ja näin päätöserään siirryttiin Pron 5-2-johdossa.

Vierailija OLS ei enää toipunut toisen erän shokkihoidosta, vaan SB-Pro meni päätöserässä menojaan voittaen ottelun lopulta peräti 9-2. Elina Kujala kasvatti kolmannessa erässä vielä pistetiliään yhdellä maalilla, joten hänellä oli koko ottelun tehot 3+2 ja palkittiin syystäkin ottelun parhaana pelaajana. Muut palkinnot menivät Karoliina Kujalalle ja Tiia Salmelle.

Kyseessä oli oululaisille kauden ensimmäinen tappio ja joukkue on nyt sarjataulukossa toisena NST:n jälkeen. SB-Pro on kolmantena kaksi pistettä OLSia jäljessä. Classic on neljäntenä, mutta tamperelaiset ovat pelanneet kaksi ottelua vähemmän kuin sen yläpuolella olevat joukkueet.

Kierroksen muissa otteluissa Westend Indians otti kauden ensimmäisen voittonsa kaatamalla SPV:n Seinäjoella 1-3-lukemin. Tikkurilan Tiikerit kärsi viikonlopun toisen tappionsa, kun Classic kävi hakemassa vieraspisteet maalein 1-6. Koovee voitti viikonlopun molemmat vierasottelunsa lukemin 3-4, sunnuntaina tamperelaisille joutui taipumaan Happee. NST jatkaa sarjakärjessä voitettuaan sunnuntaina PSS:n Porvoossa. Kotijoukkueen hyvästä vastuksesta huolimatta pisteet matkasivat Lappeenrantaan maalein 3-5. M-Team jatkaa sarjan viimeisenä ilman pisteitä, sillä joukkue hävisi paikallisottelun Erä III:lle maalein 2-7.