Nuorten tyttöjen salibandysivuston kommenteista tutkintapyyntö poliisille

Tämä ilmoitus löytyy tyttösalibandy.fi nettisivuston keskustelupalstalta.

Tämä ilmoitus löytyy tyttösalibandy.fi nettisivuston keskustelupalstalta.
Tämä ilmoitus löytyy tyttösalibandy.fi nettisivuston keskustelupalstalta.

Tyttöjen salibandyyn keskittyneen nettisivuston tyttösalibandy.fi:n keskustelupalstan tyttöjen SM-sarjan keskustelu on suljettu sivuston ylläpidon toimesta. Sivuston keskustelupalstalta on poistettu kymmeniä viestejä, jotka ovat sisältäneet lapsille ja nuorille kohdistetuille sivuille täysin sopimatonta sisältöä.

– Tyttöjen SM-sarjan keskustelupuu on tosiaan suljettu. Sinne postitettiin mm. pornoa ja ”vitsikkäitä” tappouhkauksia sisältäneitä viestejä. Sivusto on kohdistettu ensisijaisesti 7-14-vuotiaille tytöille, joten on sanomattakin selvää, että kyseinen sisältö ei ole tarkoitettu kohdeyleisön silmille. Mukana oli myös varsin härkejä herjauksia yksittäisiä pelaajia ja joukkueita kohtaan, kertoo sivuston ylläpitotiimiin kuuluva Salibandyliigan kilpailukoordinaattorinakin toimiva Jyrki Paajanen.

– Kaikki viestit ovat tulleet kahdesta luonnollisen henkilön IP-osoitteesta, jotka viittaavat sijainniltaan Oulu-Kempele -akselille. Viestit ja IP-osoitteet ovat ylhäällä ja ne on lähetetty poliisille, joka suositteli tekemään asiasta rikosilmoituksen. Näin ajan kanssa selviävät viestien kirjoittajien henkilöllisyydet, Paajanen kertoo.

Tyttösalibandy.fi:n keskustelupalsta on Pääkallo.fi:n kommenttiosioiden tavoin ns. moderoimaton, eli käyttäjien lähtettämille kommenteille ei ole ennakkosensuuria.

6 comments

  1. Tämän kaltaista käytöstä nettikeskusteluissa ei voi kuvailla oikein muulla sanalla kuin säälittävää.

    Onneksi puututaan ”kovalla kädellä” niin ehkä jatkossa ei tälläisiä ylilyöntejä tule.

  2. Todella hyvä että näihin puututaan! Kirjoittajat todennäköisesti itsekin selvästi alaikäisiä tyttöjä tai poikia jotka eivät tajua ettei nettiin voi kirjoittaa ihan mitä huvittaa kuvitellen ettei nimimerkin takaa kukaan voisi saada henkilöllisyyttä selville!

  3. Täytyy aika idiootti olla että ”uskaltaa” tollasia nettiin laittaa. Etenkin tollaselle sivustolle. No onneksi jää kiinni. Nimet julki? Sakkoja rapsahtaa.

  4. Siis todella säälittävää. Pitäs järkeä välillä käyttää kun tuommoisia julkaisee nettipalstoille. NIMET JULKI????

  5. Ei ole järkeä tuossa, tehdä ”vitsikkäitä” tappouhkauksia minnekkään. Sakkojahan tuosta varmaan taitaa rapsahtaakkin, vaikka nuo tytöt luulivat olleensa tosi vitsikkäitä. Tosi säälittävää hommaa. Ainakin näin 7-8w kuullen.

  6. Eikös hieman myöhemmin uutisoitu, että viestien kirjoittajat ilmoittautuivat itse eikä rikosilmoitusta tehty? Missä muuten on mainittu, että kirjoittajina oli kaksi tyttöä?