Todella väärä hetki saada törkeä ottelurangaistus

En tiedä, onko edes olemassa oikeaa hetkeä ottaa törkeä ottelurangaistus, mutta se ei todellakaan ollut tänä viikonloppuna.

Happeen Panu Kotilainen ajettiin pihalle lauantain ottelussa NST:tä vastaan. En ollut paikalla, joten en osaa sen enempää ottaa kantaa itse rangaistukseen. Joidenkin tietojen perusteella hän olisi huutanut sopimattomuuksia NST:n Tuomas Arposelle ja saamansa kakkosen jälkeen myös ”liigan julkisen suojelun” saaneille tuomareille.

Ja tämä kaikki ajoittuu hetkeen, jolloin Salibandyliigan toimitusjohtaja Jari Kinnunen ja erotuomarivastaava Juha E. Sirkka ovat juuri ottaneet julkisesti kantaa erotuomareiden puolesta. Okei, Kinnusen sanat purevat minunkin vasempaan nilkkaan, median suuntaan, mutta oli jyrähdyksessä paljon muutakin erotuomareiden puolesta. Sirkan mukaan etenkin sääntörohkeus eli koko rangaistusskaalan käyttäminen on aiheuttanut lipsuntaa liigaerotuomareiden keskuudessa ja siihen olisi ymmärtääkseni luvassa räväkämpiä otteita.

– Helmikuun alussa pidetyssä play off -koulutuksessa, jonka teemana oli ryhtiliike, asiaa puitiin moneen otteeseen niin suusanallisesti kuin videoklipein. Erotuomarit saivat selkeät ohjeet noudattaa ohjeistusta ja puuttua väkivaltaisiin, vaarallisiin sekä epäurheilijamaisiin tekoihin linjakkaasti ja koko ryhmän sitoumuksella, Sirkka kirjoitti.

– Tällä kaudella selkeästi lisääntynyt huono ja epäkunnioittava käytös erotuomareita kohtaan on erittäin huolestuttava käänne.

Panu Kotilainen on yksi liigan lahjakkaimmista pelaajista, mutta hänen harmikseen ajankohta tulistumiseen oli totaalisen väärä. Liigaa on haukuttu läpi kauden ja edellisinäkin vuosina munattomista päätöksistä ja nyt erotuomareiden puolesta on otettu julkisestikin kantaa.

Juuri tämän jälkeen lahjakas pelaaja menee ja lataa tuomareiden suuntaan asiattomuuksia, jotka katsojatkin kuulevat. Kurinpitopäätökset ovat toki oma asiansa, mutta jonkin yhteistyön luulisi olevan näidenkin välillä. Jyväskylässä odotellaan varmasti mielenkiinnolla, millainen rangaistus Kotilaista odottaa, mutta niin odotetaan muuallakin Suomessa.

Ehkä juuri sen takia Happeen otteluraportti oli kummallisen lyhyt ja ytimekäs, josta ainakaan minä en ymmärrä yhtään mitään:

”NST voitti Happeen 14-3. Jalka-Topi Kuosmanen teki liigauran avausmaalin ja Peter Kotilainen merkautti uran ensimmäisen liigapisteen syötön muodossa.

– Tuppo nenässä on hankala pelata, kommentoi Kaasalainen.

Seuraava kotiottelu sunnuntaina klo 18.30. Vastassa M-Team.”

3 comments

  1. Tänään iittala hallissa OLSin noustessa liigaan. Tuomareiden antama punainen kortti oli aivan kauhea päätös. Muutenkin tuomarit oli niin pihalla, että katsojaa hävetti.

  2. Olin Iittalassa ja minua hävetti myös. Ei tosin tuomaritoiminta, vaan kotijoukkueen pääkopan kestävyys. Naurettavaa. Onnea OLSsille liiganoususta!

  3. Kaasalaiselle kävi varsin nolosti kun Janne Louhelainen harhautti hänet niin pahasti, että, tietämättä mihin suuntaan yrittää, Kaasalainen törrötti urpona tiellä saaden nenänsä verille Louhelaisen pyyhältäessä ohi. Ottelun kevyesti hienoin harhautus.