Nuorten SM-sarjan playoff-ennakko – jatkuuko Happeen dominointi?

A-poikien SM-puolivälierät pyörähtävät käyntiin lauantaina. Paikka välieriin irtoaa kolmella voitolla ja välieräjoukkueet ovat selvillä viimeistään sunnuntaina 25. maaliskuuta. Pääkallo.fi ennakoi seuraavassa pudotuspelejä.

Viimekauden mitalikolmikko on mukana puolivälierissä, mutta ainakin yksi mitalisti vaihtuu, sillä viime kauden hopeajoukkue Erä kohtaa pronssia puolustavan TPS:n jo pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Neljää edellistä mestaruutta puolustava Happee lähtee puolestaan puolivälieriin runkosarjan kolmannelta sijalta. Edellisen kerran A-poikien mestaruutta on juhlittu Jyväskylän ulkopuolella kaudella 2006-2007, jolloin HIFK kukisti SPV:n finaalisarjassa otteluvoitoin 2-0.

TPS–Erä
Runkosarjan voiton jo ennen viimeistä kierrosta varmistanut TPS lähtee kirkastamaan viime kauden pronssimitalia. Joukkue pääsee ottelusarjaan levänneenä, sillä runkosarjan voitosta ei tarvinnut rypistää viime kierroksille. Miesten liigajoukkueen päättäessä kauden runkosarjaan jo maaliskuun alussa, on joukkue saanut myös siltä puolelta kaikki käytettävissä olevat pelaajat mukaan. Joukkueen tasaisuudesta kertoo, että koko sarjan pistepörssin 25 tehokkaimman joukkoon ei mahdu kuin kaksi TPS:n pelaajaa, 14. Janne Kemppainen (25+13) ja 23. Antti Keskitalo (15+19). Muut kärkijoukkueet viimeistelivät runkosarjassa 200 maalia tai enemmän, TPS jäi 168 maaliin.

Pudotuspelipaikan viimeisen kierroksen ottelussa varmistanut Erä saa TPS:n tavoin liigapelaajat mukaan heti ensimmäisistä otteluista lähtien, mutta etu ei ole ihan TPS:n veroinen. Vasta kahdeksantena joukkueena pudotuspeleihin selvinnyt Erä on kuitenkin kunnostautunut puolustuspelissä, sillä joukkue on päästänyt sarjassa vähiten maaleja. Puolustuspelin onnistuessa joukkue tulee turhauttamaan TPS:n hyökkääjiä, mutta kolmeen voittoon asti se tuskin riittää.

Keskinäiset ottelut runkosarjassa 10-3 ja 7-4.

17.03. 18:30 TPS-Erä (Kilosport Turku)
18.03. 16:30 Erä-TPS (Mosahalli, Helsinki)
21.03. 18:30 TPS-Erä (Caribia, Turku)
24.03. 18:30 Erä-TPS (Mosahalli, Helsinki) tarvittaessa
25.03. 15:30 TPS-Erä (Kilosport Turku) tarvittaessa

SPV–Koovee
Lakeuksilla asustelee tämä kauden runkosarjan maalikuningas Jari Hankkio. Kaveri iski maaleja enemmän kuin hattutempun keskiarvolla illasta toiseen. Tilastoihin kertyi peräti 69 häkkiä 21 ottelussa. Yksin ei Hankkion tarvinnut SPV:tä nostaa sarjan kakkostilalle, sillä pistepörssin TOP10 mahtuvat myös Jose Kivipelto ja Niko Mäkelä. Aavistus hurlumheitä on kuitenkin ollut ilmassa, sillä päästettyjä maaleja on pudostuspelijoukkueista toiseksi eniten, mutta sehän ei haittaa, jos hyökkäyspäässä kulkee.

Koovee lunasti pudostuspelipaikan viimeisessä ottelussa voittamalla NST:n, vaan jos loppunumerot olisivat toisinpäin karsisi joukkue nyt sarjapaikastaan. Toisaalta SPV:n ja Kooveen väliin ei jäänyt kuin viisi sarjapistettä, joten kovin suurta eroa joukkueiden välille ei saa rakennettua. SPV:n rautainen viimeistely voi koitua nopeasti Kooveen kohtaloksi, sillä sen maaliero jäi runkosarjassakin ainoana pudostuspelijoukkueena pakkasen puolelle

Keskinäiset ottelut runkosarjassa 8-7 ja. ja 17-7.

17.03. 18:30 SPV-Koovee (Seinäjoki, Urheilutalo)
19.03. 18:30 Koovee-SPV (Kaukajärvi 1, Tampere)
21.03. 18:30 SPV-Koovee (Seinäjoki, Urheilutalo)
24.03. 18:00 Koovee-SPV (Kaukajärvi 1, Tampere) tarvittaessa
25.03. 18:30 SPV-Koovee (Seinäjoki, Urheilutalo) tarvittaessa

Happee–Oilers
Ensimmäinen pommi Jyväskylän suunnalta pudotettiin, kun voittamisen kulttuurin löytänyt miesten liigajoukkue eteni välieriin. A-poikien nelinkertainen hallitseva Suomen mestari ei todennäköisesti saa vahvistuksia liigajoukkueesta, mutta ei niitä myöskään tarvitse. Runkosarjan pistepörssin vei Happeen Peter Kotilainen tehoin 60+45 ja hyvänä kolmosena seurasi Johannes Jokinen tehoin 44+27.

Otteluparissa katseet kääntyvät Oilersin suuntaan, sillä mikäli liigamiehet putoavat puolivälierässä Kooveelle, vapautuu A-poikiin nipullinen viime kevään nuorten maailmanmestareita. Oilersin A-pojissa runkosarjan tehokkain on ollut 14 ottelua pelannut Santeri Lindfors (13+21), joka on jo miesten pudotuspeleissä kerännyt 1+2 tehot. Jos Koovee vie miesten puolella neljännen ottelun, niin miten Oilersin nuoret toipuvat Jyväskylän reissuun lauantai-aamuksi, sillä ottelu alkaa jo kello 12.00. Edessä tasainen ottelusarja, joka voi ennustaa venyvän viidenteen otteluun, mikäli Oilers pääsee koko rosterilla mukaan.

Keskinäiset ottelut runkosarjassa 12-8 ja 6-14.

17.03. 12:00 Happee-Oilers (Monitoimitalo, Jyväskylä)
20.03. 18:30 Oilers-Happee (Tapiolan UH, Espoo)
21.03. 18:30 Happee-Oilers (Monitoimitalo, Jyväskylä)
23.03. 18:30 Oilers-Happee (Tapiolan UH, Espoo) tarvittaessa
25.03. 14:00 Happee-Oilers (Monitoimitalo, Jyväskylä) tarvittaessa

Indians–Classic
Viimeinen pudotuspelipari muodostui runkosarjan sijoilta 4 ja 5. Vaikka Indians-pelaajia ei ihan runkosarjan pistepörssin kärkikymppiin mahdu, onnistui joukkue iskemään kunnioitettavat 200 täysosumaa runkosarjassa. Iso kysymys on miten käy, kun ottelusarjan ensimmäiset pelit pelataan samaan aikaan miesten liigakarsintojen kanssa ja Indiansin on tehtävä valintoja muutaman taitavan kaverin kohdalla.

Classic pääsee täydellä rosterilla heti pudotuspelien alkuun. Joukkueen tehokkaimpina runkosarjassa häärivät Markus Kulmala (30+30) ja Sami Johansson (24+28), mutta kaksikon takana on pitkä matka seuraaviin pistemiehiin. Classic on ollut kenttätapahtumissa koko sarjan kuumin joukkue, sillä jäähyjä on kertynyt lähes viisi kakkosta ottelua kohden. Indiansin iskun paikat voivat hyvinkin tulla Classicin kuluttaessa boksia.

Keskinäiset ottelut runkosarjassa 17-7 ja 6-12.

17.03. 14:00 Indians-Classic (Tapiolan UH, Espoo)
18.03. 13:00 Classic-Indians (Rahola, Tampere)
21.03. avoin Indians-Classic (Tapiolan UH, Espoo)
24.03. 17:00 Classic – Indians (Rahola, Tampere) tarvittaessa
25.03. avoin Indians – Classic (Tapiolan UH, Espoo) tarvittaessa

13 comments

  1. Jos liigapeli ja A-nuorten peli on samana päivänä, niin liigapeli menee aina edelle. Jokaisessa seurassa. Valitettavasti.

  2. Onneksi Hankkio on junnupelien mestari. Ei tarvitse vielä isoja kehiä. Tekee sitten ensi vuonna läpimurron liigaan, kun SPV aloittaa mestaruuden puolustamisen.

  3. Hankkio, Mäkelä, Kivipelto johdattaa Suomen mestaruuden sinne minne se kuulluu Seinäjoelle

  4. Oilers saa maan kovimman ryhmän kasaan kun miehet tippuivat.Oilers tulee viemään mestaruuden.

  5. Tepsillä ole kuitenkin selvästi paras joukkue ainakin paperilla!

  6. Jos Oilerssin liigapelaajat tulevat vahvistamaan A-junnuja niin kova ryhmä on tulessa eli katso liigan runkosarjan tilastoja (maalit+syötöt)Pfitzner 49, Raikamo 32, Kaartinen 37. Lisäksi liigassa aloittaneet Lindforssin veljekset ja Markelin. Siis paperilla kovin joukkue mutta tahto ratkaisee eikä nimet selässä.

  7. Eihän tätä tarvii spekuloida, happeehan sen mestaruuden rutiinilla vie! Ainahan siinä vaan niin käy.

  8. TPS voittaa vaikka kentällä häviäisi! Ne keksii taas jonkun huonosti laaditun liiton pykälän jolla selviävät voittoon kabinetissa?

  9. Tää on taas tätä, jauhetaan ja jauhetaan että on kovia nippuja. Sitten Happee voittaa

  10. Ei auttanut Oilerssia nuorten maailmanmestaritkaan voittoon. Happee oli joukkueena selvästi parempi.

  11. 2 maailmanmestaria ei voi ratkaista yksin pelejä, ei siellä oilersissa nippua maailmanmestareita ole, ne niput tais olla tps ja classic