Video: Kun veskari tekee aloitteen

Rangaistuslaukauksen laukominen näyttää helpolta, kun antaa maalivahdin tehdä aloitteen. Sen osoitti eilisessä naisten puolivälieräottelussa SB-Pron Mira Wickman.

39 comments

  1. Tääkö on pääsarja? Jos oisin koutsi ollu tos tilanteessa, niin oisin ottanut aikalisän ja käyttänyt sen ton veskan kans keskusteluun..

  2. kyllähän kuka tahansa miesmaalivahtikin olis pyllähtänyt maalin sisään noista harhautuksista. Päälle vielä maailmanluokan viimeistely… Armoa

  3. Jotenkin ne odotukset vaan on kovat, kun kuitenkin pääsarjatasosta kyse mutta silti petyn aina uudestaan ja uudestaan, kun erehdyn katsomaan naisten sählyä.

  4. Ihmeitkemistä täällä. Taitaa hiertää se että naistenkin peleistä kuvatut videot (kiitos!) saa täällä palstatilaa.

  5. Tällaiset videot muuten lisäävät naissalidandyn koomisuutta laji-ihmisten silmissä:) Huikea pyllähtäminen. No, kai siellä joskus on ihan hyviäkin, tai suhteutettuna hyviä, suorituksia kauden aikana.

  6. Kai tuota veskarin aloitteeksi voi kutsua, onhan se vaikeaa seurata palloa katseella ja pitää tasapaino samaa aikaa. Naissalibandy on timanttia!

  7. No ei tää nyt niin pahaa säätämistä ollut mitä kommenttien perusteella kuvittelin. Toki huikeasti turhaa heilumista ja hötkyilyä ja pallokin jää seuraamatta… pelataan ittensä ihan vapaaehtoisesti asentoon joka on ehkä ”hieno” mutta ei mahdollista liikkumista oikein mihinkään eikä tasapainokaan näemmä riitä.

    Kuitenkin miestenkin liigassa näkee vielä aika paljon omituista veskarityöskentelyä. MV-valmennus on junnutasolta alkaen heikkoa tai olematonta, siinä se syy…

  8. tää on just se henki millä saadaan salibandyn arvostusta nostettua. Puukotetaan täällä oikein urakalla. Hieno meininki, ei voi muuta sanoa!

    Naisten liigapelit ovat parhaimmillaan todella viihdyttävää katsottavaa – ne ketkä täällä arvostelee yksittäistä videota näin antaumuksella eivät selkeästi ole käyneet pelejä katsomassa.

  9. Saman otsikon ja ingressin oikeuttavia suorituksia muistan nähneeni miestenkin pääsarjassa.

    Esimerkiksi YouTubessa otsikolla

    ”Janne Tähkän upea rankkari Oilersia vastaan.”

  10. Ihan turha täällä puolustella, että ”kyllä siellä miesten puolellakin..”
    Miesten puolella veskat sentään ovat yrittäneet jotain (esim. jaloilla palloon) ennen kuin pelaavat itsensä ulos ja näyttävät hölmöiltä jos epäonnistui. Tässä videossa veskari pyllähtää itsestään selälleen ilman kunnollisia harhautuksiakaan ja on juuri niin koomista kuin naissalibandy ajoittain on!

  11. Kuules ”mies”… ei se miestenkään puolella aina putkeen mene ja virhearviointeja tulee kaikille pelaajille. En ymmärrä mitä kiksejä sä saat siitä että auot täällä päätäsi ja arvostelet muita. Kuka siitä hyötyy?

    Se että yhden klipin perusteella oot valmis teilaamaan koko naissalibandyn tason kertoo sun ”asiantuntevuudestasi” kaiken oleellisen. Älä kato näitä videoita jos ei pää kestä.

  12. Eiköhän tässä motivaationa lyttäämiselle oo se, että surettaa kun taso naisissa monessa suhteessa on heikkoa. Kai meistä kaikki toivois että naissalibandya pelattais Suomessa hyvin. Miksei se sit kiinnosta sellaisia jotka ois lahjakkaita? Kyllä naiset pallolajejakin osaa pelata…

    Varmasti kyllä lahjakkaita pelaajiakin liigassa meillä on. Aina se vaan ei siltä näytä, jos katsoo pelejä kriittisin silmin ja eteen sattuu paljon mokailua.

    Kyllä miehissä liigatason molarit ainakin nykyään ovat sen verta hyviä etteivät pelaa näin heikosti oikein mitään tilannetta. Rantapalloja tulee aina joskus, tulee niitä NHL:ssäkin. Mutta on ihan eri asia pelata itsensä aivan pihalle tällä tapaa.

  13. Peli oli yllättävän viihdyttävä. Toi pilkku oli läppä, mutta muutoin naisten liiga on parhaiden joukkueiden osalta mennyt paljon eteenpäin. Tämä näkyy mm. siinä, että sotanorsuosasto on kentältä tippunut aika tyystin pois.

  14. Tietääkseni kaikki naistenkin liigapelit kuvataan tällä kaudella?

    Olisikohan mahdoton ajatus saada joku tekemään samantyyppisiä koosteita, haastatteluja yms. mitä miesten liigasta jo tehdään? Videoiden osalta voisi tehdä esim. TOP-maalit koosteita niin näkisi vähän muutkin että kyllä siellä naisten liigassakin taitavia suorituksia on tarjolla.Uskon että näille koosteille löytyisi myös katsojia.

    Muutamilla joukkueilla löytyy tosin jo koosteita omista peleistä omilla sivuillaan, ainakin OLS ja Koovee.

    Sitä en ymmärrä että täällä vedotaan että surettaa naisten huono taso mutta ei olla ilmeisesti valmiit itse asialle mitään tekemään?

  15. Kyllähän nyt tyhmäkin näkee, että jotain on vialla vaikka ei osaisi asiaa korjatakaan. Esimerkkinä nyt vaikka auto.

  16. Mielestäni tänne ei väkisin kannata alkaa puskemaan lisää naissählyn tuotoksia. Lopputuloksena on vain jo aiemminkin täällä nähdyt pilkallisuudet ja niistä raivostumiset. Pääkallossa on naissähly, suhteessa asiasta kiinnostuneihin ja harrastajamääriin, jopa yliedustennuna, mutta olkoon se sitä edistyksellisyyttä. Lisämateriaalit kannattaa laittaa sinne tyttösähly -saitille, jossa sitten asiasta kiinnostuneet voivat niitä keskenään ihailla ja kommentoida rauhassa.

  17. Olisi todella suotavaa, että nämä reikäpalloaivoiset äijät lopettaisivat naisten ja miesten välisten salibandytaitojen vertaamisen. Jokainen tietää, että sukupuolet eroavat jo fyysisesti kylliksi toisistaan. Vasta sitten kun molemmat sukupuolet kilpailevat samassa lajissa ja samassa sarjassa keskenään, on jotain järkeä arvioida suorituksia tai henkilöiden taitoja toisiinsa nähden. Mutta tehdään se silloinkin rakentavasti.

  18. Miten se on äijiltä pois, jos täällä välillä on uutisia naisten puolelta? Niitä ei tarvi lukea. Eiköhän silti isoa osaa salibandyväestä kiinnosta myös naisten liiga.

  19. Koosteet olis mielestäni ihan hyvä idea, jos sinne oikeasti hienoja suorituksia saisi kasattua. Noi naispelaajat on nimiltään aika isosti tapetilla välillä täällä ja salibandylehdessä, mutta moni meistä lajin harrastajista harvemmin maksaa kuitenkin päästäkseen naisten liigapelejä katsomaan.

    Kiinnostus voisi lisääntyä jos pelaajat tulis tunnetuks muutenkin kun ulkonäöltä kuvissa ja ajatuksiltaan. Näkis niitä suorituksia ja vois kattella, että taitoa naisistakin löytyy.

    Nämä tulosuutiset ja muut ei oikein anna mitään jos ei joukkueita ja pelaajia tunne yhtään tai koskaan ole nähnyt pelaavan. Ei varmaan tuu mentyäkään jos ainoa mitä näkee on tällaisia videoita kun nyt 😀

    Tässä nyt ei varmaankaan voida käskeä satunnaisia lajia yleisemmin seuraajia tekemään asioita naissalibandyn hyväksi. Kai sen voisi hoitaa asian parissa puuhaavat ja isot organisaatiot paljon helpommin.

  20. Edelleen kannattaisin naissalibandyn markkinoinnin kehittämistä sille suunnatulla omalla saitilla. Tällainen löytyi: http://www.tyttosalibandy.fi/

    Täällä jutut ja videot löytäisivät parhaan kohdeyleisön. Ihan pätevästi toteutetun oloinen sivusto.

  21. kyseinen rankkarihan tuli tilanteesta jossa pron pelaaja ajoi maalivahdin päälle ja maalivahti loukkasi itseään ja tilalle otettiin kylmiltään toinen maalivahti..

  22. Tässä on naissäbän se suurin hienous (naisurheilun yleensäkkin). Joka tilanteessa voi tapahtua ihan mitä vain. Voi tulla pyllähdys tai aivan jäätävä yhden käden koppi. Koskaan ei tiedä. Tämä on viihdyttävää. Miehet pelaavat valitettavan safetyä..

  23. Heh, rankkarihan tuli tilanteesta, jossa Pron pelaaja taklattiin maalintekohetkellä maalivahdin päälle…katsojan tulkinnan mukaan rankkari oli pitänyt tulla erälle?

  24. vai valitettavan safetyä… Kyllä mieluummin katson jonkun Sami Kosken ja Johanssonin otteita (safety???) kuin sählyflipperiä jossa ei oo päätä tai häntää. Jos nyt siitä puhutaan että pelin pitäis olla arvaamatonta. Ja onhan tossa Suomen Cupissakin ainakin tulokset sitä olleet ja pelienkin sisällä tapahtunu paljon. Liigassakin on ylläreitä nähty, niinkuin nyt Happee.

  25. Kertokaahan kummat toi sen ekan MM-KULLAN kyseisessä pelissä Suomelle? Kyllä eräät olette surkeita tapauksia, jotka tänne edes kehtaatte kirjoitella naisten pelaamista.

  26. Miksi ihmeessä pääsarjatason pleijareista ei pitäisi olla juttua Pääkallossa? Kuten Hemuli totesi, ei se ole keneltäkään pois. Tyttösalibandy.fi on erinomainen sivusto joka tarjoaa nimensä mukaisesti juttua junioripuolelta.

    Ja arvon Sammakko. Onnistut samassa virkkeessä kertomaan ettet seuraa naissäbää, mutta kuitenkin tunnet omaavasi riittävästi kompetenssia kommentoida sitä sählyflipperiksi. Parempiakin kommentteja olet kirjoittanut…

    Mitä itse videoon tulee, niin kaikki kyllä näkevät veskarin virheen. Otan kuitenkin kunnian olla ensimmäinen joka kommentoi Wickmanin ONNISTUNUTTA viimeistelyä. Nuorella tytöllä piti hermot kiitettävästi aikuisten playoff-pelissä, mikä ei ole helppo yhdistelmä. Kylmäpäinen tuikkaus sinne, missä tilaa on.

  27. Huom. flipperillä viittasin lähinnä aiempaan kommenttiin (Miki) jonka mielestä on hienoa kun mitä vain voi tapahtua. Jossain määrin se kyllä onkin hienoa, mutta mielestäni kivempi jos se johtuu taidosta kuin osaamisen puutteesta (esim. juuri Sami Koski tarjoaa viihdettä yleisölle taitonsa ansiosta)

  28. Tuikkasi sinne missä on tilaa, eli about koko maali?

  29. Mikä ihme täällä riivaa osaa, kun aina pitää haukkua naissalibändyä ja aina verrataan miehiin, ja kuten joku mainintsi ja varmaan muutenkin pitäisi olla tiedossa että fyysiikka on miehillä toinen, siksi tuo vertailu aivan turhaa.

    Yleensä nämä haukkujat eivät edes käy naisten pelejä katsomassa, kuhan vaan vinkuvat täällä huonoa tasoa

    Pakko ei ole katsoa videoita (mutta taitaa uteliaisuus voittaa) ja pakko ei ole napsauttaa tuota Naiset-kohtaa ja lukea juttuja.

    Ja Sammakko on aina niin mukavaa pistää jonkun muun tai ”ison organisaation” hommaksi asioiden tekeminen kuten tässä tapauksessa naissalibandyn eteenpäin viemisen, näkyvyyden saamisen yms. mutta kyllä se lähtee meistä kaikista jotka lajista pidämme sieltä ruohonjuuritasolta.

    Tsemppiä kaikille naissäbässä toimijoille se on välillä rankkaa kun kuraa tulee niskaan vaikka hyvän asian puolesta tekee hommia.

  30. Jos minä en maksa päästäkseni katsomaan naissalibandya, mitä mun pitäisi tehdä että sen taso paranisi? Okei, tietysti voin hehkuttaa kaikille tytöille lajin ihanuutta 😉

    Tämäkin kyseinen video on tänne kuitenkin uutisoitu ja kyllä se tulee ihan etusivulle sekä Facebookkiin, eikä sitä tarvitse kaivaa Naiset-linkin takaa. Siksi täällä moni hämmästyy nähdessään, tätäkö se on? Varmasti moni muukin tämän takia tänne niin kovasti kommentoi, kun yllättyy.

    Tässä ei kukaan fysiikkaa vertaile, kyllähän toi veskarikin on notkea ja kovasti liikkuu ;). Ja todellakin ehkä niitä pelejä kävis useampi katsomassa jos olis katsottavaa. Ellei sit halua katsoa ”flipperiä”.

    Aina voi tänne kirjotella että ”voivoi kun tulee kuraa niskaan”, entäpä jos edes tänne nettiin kertoisi, miten oikeasti lisätä sitä kiinnostavuutta naisten salibandya kohtaan, niin harrastajamäärissä ja -laaduissa kuin katsojissakin..??

    Mielestäni loistava idea oli tämä hyviä suorituksia listaava videokooste. Siitä toteuttamaan, joku naissäbätoimija. Tulee hyvää palautetta ja näkyvyyttä asiallenne. Keksikää itse lisää…

    Videokuvamateriaalin julkaiseminen on varmasti parhaita keinoja houkutella ainakin katsojia ja seuraajia. Minäkin katsoisin mieluusti ainakin silloin tällöin niitä koosteita ja pätkiä, mutta joku kuva jostakin naisten liigamatsista ja pari nimeä ei paljon lämmitä. Ei välttämättä myöskään tämä rankkarivideo suuresti lisää kiinnostusta taikka paranna naissäbän mainetta. ”Huumori”- ja opetusarvoa sillä tietysti on.

  31. Että salibandysta uutisoivilla foorumeilla (kuten Pääkallo) uutisoidaan sekä miesten että naisten että junioreiden pääsarjojen tapahtumista. Meitä on paljon jotka seuraavat lajia innolla tai ovat seuratoiminnassa mukana – riippumatta siitä ketkä kentällä pelaavat.

    Täällä on nyt teilattu koko naisten salibandyn taso yhden rankkariklipin ansiosta. Videoita on naisten liigapeleistä saatavilla ja haastankin pääkallon toimittajat hyödyntämään näitä koosteiden muodossa, niin saataisiin ehkä vähän perspektiiviä laajennettua.

    Youtubesta löytyy ihan kivoja pätkiä jo valmiiksi, esim nämä:

    Classic – NST finaalikooste 2005/2006 (vanha mutta tunnetta ei tästä puutu, vaikkei maaleja olekaan otettu mukaan)

    (23.01.2011) Uimosen veivi.mpg (tyylikäs yksilösuoritus)

  32. Ja vielä yksi missä näkyy useita tyylikkäitä maaleja naisten liigasta tältä kaudelta (video löytyy YouTubesta oheisella nimellä)

    OLS Naiset – Classic (17.12.2011)

    Käykääs kattelemassa!

    Ps. on siellä yksi aika vekkuli rankkarikin joukossa – sopii tehdä perässä…

  33. No niin sammakko osu ja upposi. Et käy katsomassa naisten pelejä, mutta kommentoit mielellään ja joku niin sitä hiirtäkin klikkaa oli se linkki missä tahansa.

    Sun ei kannata toimia naissäbän vuoksi kun et siitä mitään tiedä.

  34. Arvon MB, miksipä en kommentoisi? Ja kyllä ratkaisupelejä ja maaotteluita ym. satunnaista tulee seurattuakin. Kai tänne saa kirjoitella ja esittää ajatuksia tason nostosta ja ehdotuksia miten lajille naisten puolella saisi näkyvyyttä, vaikka ei olisi suurin naissalibandyliigan fani? Vai häh? Turha vetää herneitä nenukkiin siitä että joku kirjoittelee tänne vaikkei itse niin kovasti seuraisikaan kuin sinä… ja ehkä sitten naissäbällä on jo tarpeeksi tekijöitä ja suosiota, tosifanit pitäkööt lajinsa itsellään, vai? 😉

  35. Kiitos Sammakko. Nyt oli jo parempaa. Kommentoida saa ja pitääkin, kunnon pöhinä lajin ympärillä tuo ainaa uusia sen pariin ja terästää jo lajin parissa olevien toimintaa.

    Tyttösalibandy.fi näyttää myös vastanneen huutoon (http://www.tyttosalibandy.fi/uutiset.html?440). Sieltä voi käydä hakemassa hieman laajempaa kuvakulmaa naisten liigaan.

    Naissäbällä on vielä pitkä matka kuljettavanaan päästäkseen samalle tasolle miesten kanssa urheilullisuudessa ja ammattimaisuudessa, mutta itselleni on lajin ehdottomia vahvuuksia aina ollut sen luontuvuus molemmille sukupuolille. Rajoja ovat rikkoneet muunmuassa PSS My Kippilän (http://paakallo.fi/2011/12/my-kippila-vei-meidan-poikia-puikoista/) ja Erä Janette Karin myötä (http://mestareidencup.com/71).

    Koitetaan vastata vielä kysyjälle: Painon siirto kohti keskustaa ja pallon nosto etukulmasta jalan yli. Sinänsä perus suoritus, mutta olosuhteet eivät olleet helpoimmat. Maalivahdin huono suorittaminen ei pitäisi vaikuttaa viimeistelyn arviointiin. Wickman ei vain tuossa tilanteessa saanut arvoistaan vastusta.

  36. Hohhoijaa mikä keskustelu yhdestä videosta! Ensin haukutaan sen perusteella naissalibändy -turhaan. Sen jälkeen haukutaan vielä sammakko ja täysin turhaan sillä hänhän oli (ainakin alunperin) naissalibandyn puolella!

  37. Kiitos tuesta 😉 ja kyllä tässä tosiaan varmaan muutkin toivoisivat hyvää tasoa naisiinkin. En usko että kukaan sitä mieltä on, että lopettais nyt koko naissalibandyn tai kilpatasot. Se vaan ehkä harmittaa nähdä noloja suorituksia näin korkeilla tasoilla jos tästä lajista pitää ja toivoo sille menestystä ja suosiota.