Kiviranta hyödynsi SSV:n karmivan virheen – SPV tasoitti finaalisarjan

Kuva: Markku Taurama / mt-kuva.net

Kuva: Markku Taurama / mt-kuva.net

SPV voitti SSV:n sunnuntaina pelatussa miesten Salibandyliigan toisessa finaalissa. Voitto kirjattiin SPV:lle jatkoajalla lukemin 6-5.

SPV:n sankarina hääri tehot 3+1 iskenyt Tuukka Kiviranta, joka vei seinäjokiset ensin jatkoajalle 5-5-tasoituksellaan. Tasoitus syntyi 31 sekuntia ennen kolmannen erän loppua maalinedustilasteesta.

Jatkoajalla Kiviranta hyödynsi SSV-puolustaja Saku Lehden virheen ja tinttasi ottelusarjan 1-1-tasalukemiin. Lehti ei saanut kiinni pomppupalloa ja Kiviranta pääsi yksin läpi.

SSV-SPV-ottelun tilastot.

Markku Tauraman kuvat ottelusta

116 comments

  1. Kiven veivaaman 5-2 maalin jälkeen näytti mestaruus jo ratkenneen. Todella yllättävä ja hieno nousu. Harvemmin SSV jatkoajalla häviää, joten odottelin koko ajan Tiitun sivustasta tulevaa ratkaisevaa lakaisua takayläkulmaan.

    SPV oli jo todellakin kuilun partaalla koko finaalisarjaa ajatellen. Tällaisen nousun vaikutus henkisellä puolella voi olla siinä määrin ratkaiseva, että sarja kääntyy tästä SPV:lle.

  2. Totta turiset:D SPV näytti kolmannessa erässä tiikerinsilmää. Mahtava nousu joukkueelta. Tiistaina kapina jatkuu.

  3. Amu ratkaisi pelin omalla peluutuksellaan. 5-2 ei mitään hätää ja toivonen loukkaa itsensä niin ruvetaan suorastaan pelleilemään sekoittamalla kaikki kentät. Ei olis tarvinnut kuin jättää muutenkin heikko 3 ketju sivuun loppu ajaksi ja mennä kahdella ja Tiitu puolustukseen. Ymmärtäisin jos olisi runkosarjan peli ollut kun niissä on totuttu tähän sekoitteluun mikä johtaa aina tähän tulokseen.Mutta ihan oikein että ssv hävisi tämmöisen näytöksen jälkeen! Hieno Veivi oli reiskalta!

  4. Mikä karmea virhe? Ei tuollaisten korkeiden pomppupallojen kuolettaminen mitään kovin helppoa ole…

    Hieno nousu tosiaan spv:ltä.

  5. Perjantain matsissa SSV:n ykkönen jäi omassa pelissään miinukselle. Miten tänään?

  6. Nooh, lopputulos merkitsi sitä, että Helsingin Jäähallille saadaan neljäs ja ratkaiseva finaali sekä SSV:n voittojuhlat 😉

    Salibandyliigan kassa myös tykkää, ettei ottelusarja ratkennut suoraan kolmessa pelissä…

  7. SPV:ltä vahva nousu mut…jotenkin ärsyttää miten ne maalit tuli! hirveet maila talkoot ja hakataan/painitaan pallot sisään! ei kaunista katseltavaa. Tosin ratkasu oli kyllä pakilta paha arviointi virhe, olis ehkä voinu pelata maltilla…no näin tällä kertaa.

  8. Oho! Bensa loppui SSV:n koneesta!
    2,5 erää SSV vei ja SPV ns. vigisi. Sitten tuli Kivirannan tahto esiin. Kohosen SSV piti pimennossa tänään.

  9. Aika vaisu tunnelma oli, yleisö vaan haukotteli katsomossa ja näytti nyrpeetä naamaa. Koovee-SSV välieräottelussa oli paljon parempi intensiteetti.

  10. Kohosen piti pimennossa?? Mitä se teki ekassa pelissä? Minun mielestä kohonen on ollut ihan pimennossa koko ajan. Kiviranta pesi kasvonsa tänään kyllä huikeella esityksellä kun eka peli meni -4 pakkaselle. En oikein kyllä nähnyt että ssv:n kone olis hyytynyt mut hirveetä sekoilua niillä kyllä oli lopussa.

  11. Kaikki kunnia SSV:n viime vuosien urheilulliselle menestykselle, mutta liigan kassan ja koko lajin yleisömenestyksen kannalta se on kyllä ollut huonoin vaihtoehto mestariksi. Kurren jengi ei nyt vaan oikein vetoa Itä-Helsingissä.

  12. paikalla olleena, täytyy sanoa että edes pienetkin äänet yleisöstä tuli punaisten puolelta. Onko stadilaisten pakko olla niin snobeja, ettei voi ”nolata” itseään huutelemalla/kannustamalla omiaan yleisöstä? Hävetkää.

  13. Viimeinen 10 min sitä SPVtä mitä on totuttu näkemään. Mites tuomarit? Vaikka nyt sitten katsotaan minkälaisten lasien läpi niin eikö Väänäsen tuuppauksesta olisi kuulunut kakkonen jos kerran Malkamäen hipaisustakin tuli. Tämä tuomaripari on tottunut ratkaisemaan otteluita ja mitä isompi panos sen parempi. SSV osaa kyllä tämän (näköjään vain finaaleihin kuuluvan) roikkumisen, mailalla hakkaamisen ja raastamisen paremmin kuin mikään muu joukkue.

  14. Pääkallo voisi tehdä jutun otsikolla: ”Onko tässä Suomen huonoin superfemma?” …:)

  15. Tuomarit oli kyllä unella. Karjalan estämisestä jäähy kuuluikin tulla, mutta miten voi viheltää jäähyn, jos maila osuu ensin palloon ja vasta sitten vastustajan mailaan? SPV:lle tuli jäähy estämisestä ja SSV:n rikkoessa näytettiin hyötyä.

    Jos SSV kaatuu noin huonolla pelillä, niin ei SSV pysy mukana alkuunkaan kunhan SPV herää finaaleihin.

  16. ainakin se SPV #24 ansaitsee lisänimen ”pikkusika”. Käsittämätöntä pelleilyä. No noutaja tulee ennemmin tai myöhemmin ja toivotaan silloin kovaa tööttiä….

  17. Ja se, että siilon huitaisu osui palloon eihän siitä pitäisi rangaistusta antaa. Tämä tuomaripari yrittää näköjään pilata speven yrityksen voittaa mestaruutta 5 min väänäselle välierässä ja muita kyseenalaisia jäähyjä.

  18. Samaa mieltä mailaan lyömisestä. Jäähy oli kyllä tarpeeton siinä kohtaa mutta muut jäähyt kyllä meni oikein ja kyllä niitä olisi voinut antaa enemmänkin kummallekkin. Mutta kyllä ne pelaajat sen ratkaisee kentällä ja valmentajat myös. Ei ne Tuomaritkaan ole kuitenkaan kaikkea ratko tuolla kentällä. Omasta mielestä yksi parhaimpia pareja liigassa jotka tuomitsee.

  19. Harmi vaan, että väärän tuomion myötä Spv oli hävitä. Peli sekosi yv-maalin myötä. Onneksi tosi taistelu toi voiton. Jatkossa toivoisi hiukan tasapuolisuutta jäähysektorilla. Järven annetaan pelata paikoin tosi vaarallisesti. Vilkki-Alakare myös selvästi provosoitui edellisessä Seinäjoen Happee pelissä ja silmillä oli anti-Spv lasit ainakin tuolloin!

  20. Ärsyyntyneen kommenttia en ymmärrä! Miten Spv:n maalit hakattiin tai painittiin sisään?! Vetoja ja riparit sisään, siinä kaikki maalit. Hienoja nousuja esim Tuukalta päätypelistä ja nyt jokunen vetokin saatiin perille. Yhtään maalia ei tullut jotenkin rumalla pelillä.

  21. Taitaa katsomovalmentajaa pikkuisen ottaa päähän? Vieläpä kun Holopainen tekaisi tuon 4-2 kavennuksen pienestä kulmasta. Se että joku on hieman pienempi tai muuten erilainen, ei saisi antaa minkäänlaista näkemystä siitä, että pelaaja olisi huono. Ei ottanut edes jäähyä, eikä tainnut rikkoa kertaakaan pelissä edes vaparin arvoisesti. Mutta sitä en ymmärrä, että vuodesta vuoteen Pappa-Järven annetaan sikailla ja ronkkia? Varsinkin tänään, tuomaripari Alakare-Vilkki olisi voinut herätä jo viimeistään Malkamäen laillisen pallon pois-ottojäähyn jälkeen ja katsoa että onko tämä nyt OK ja oikein? Herätkää!

  22. Sattumaako: Vilkki/Alakare kaksikko vihelsi SPV-Happee sarjassa 2 peliä. Jäähyt: SPV 31 min Happee 4 min. Ilmeisesti SPV:n kävellessä sattuu kaikenlaista. Happeelle siis yksi kakkonen per ottelu. Ja tämänpäiväinen oli mitä oli. Vilkki/Alakare heitetään spv:n peleihin aina loppukaudesta. On se mielenkiintoinen asettelu.

  23. No mun mielestä spv ei juuri muuta tehny viimesen 10min aikana kun runno palloo maalille! olen nähnyt heiltä paljon parempaakin peliä niin ärsyttää kattoo vaan tollasta! vaikka ei ne ssv:n kaikki maalit ollut mitään hienoja niin kyllä forsten-järvinen kaksikon viimeistelyä on kiva katsoa…mut jos palloo maalille ja karat sisään toimii niin mikäs siinä…

  24. No jos 50 minuuttia pallonsiirtelyä ei tuota tarpeeksi tulosta, niin eikö siinä vaiheessa kaiveta ne haalarit esiin ja annetaan se paine vastustajan maalille? Varsinkin kun SSV:n puolustajat ovat aikalailla yliarvostettuja. Pleijaripalloa parhaimmillaan!

  25. Ilmeisesti olisi pitänyt kaikkien spv:n pelaajien mennä oman maalintaakse ja yrittää sieltä tehdä ne maalit .Olisi ehkä ollu hitusen vaikeampi nousta voittoon ja vielä siitä runnomisesta ei tainnut tuutsi tehdä kuin sen tasoituksen 5-5 riparista.

  26. ja speven junioriketju filtis totutusti.mikä kenttä päästi kaks eka maalia.junnuilla hieno tulevaisuus.eläkeläisiä puolustukseen.

  27. Niin täytyy sanoa, ettei Lötjöselle ole suorat vedot helposti uponnut, joten lähemmäs on toki päästävä. Läheltä ylähyllylle tai riparista sisään on mennyt, joten minkäs teet kun muualla ei tilaa ole. Näissä karkeloissa kauneusarvot ei vaan merkkaaminen mitään, mutta mailaanhakkaamisessa ei ssv ole ainakaan huonommaksi jäänyt!

  28. speven junnukentät ovat viltissä totutusti, johtunee siitä, että haetaan nyt väkisin se kirkkain. Sen jälkeen vastuuta junnuillekin luulisi suotavan paremmin. Ymmärrettävää mielestäni, sillä SSV:n kokemukseen on vastattava myös omalta puolelta kokemuksella. Nyt pelataan finaaleita, eikä runkosarjaa.

  29. Joo kyllä vain mutta se hakkaaminen maalinedestä?? eiks se tuutsin eka ollu pieni tsippi rystyltä yhtä kaikki komeita olivat

  30. Mailaan hakkaamista kyllä tulee kummaltakin sopivasti! moken tönimiset menee vielä spv:lle noin 5-0 🙂

  31. Kamaan, nyt pelataan finaaleja ja nyt pitää voittaa ja pelata parhailla miehillä eikä mennä ”kaikki pelaa” meiningillä. Kyllä junnutkin sen vuorenvarmasti ymmärtävät ja hyväksyvät.

  32. Nyt aidosti avatkaa, mikä on SPV:n junnuviisikko? Ai se missä pelaa Härkönen (-87), Mäkelä (-88) ja Myllymäki (-89)? Mistä lähtien tuollaiset 23-25 vuotiaat on ollu junnuja? Tämä ei siis kritiikkinä SPV:lle vaan ihmettelen kommenttia.

  33. nykyrosterista Hakala taitaa olla nuorin. Sitten tulon päällä ovat Hankkio, Kujala ja Niko Mäkelä. Kyseiset herrat pääsisivät heittämällä parin liigajengin pelaavaan kokoonpanoon, mutta SPV:ssä vaatimustaso on tällä hetkellä astetta korkeampi.

  34. …Ja samalla maailman nopeimmat kädet plus todella hyvä veto.

  35. Nämä pistetaulukot jos tehtäis tasakentällisillä tehtyjen ja päästettyjen maalien mukaan ne olis aika paljon erillaiset .
    Kuten ssv jossa on aina sama ylivoima kenttä ei paljon pisteitä jää tasakentälle.

  36. todella hyvä veto pistää filaan…jo toinen ottelu putkeen niin silloin ei varmaan tee kentällä asioita oikein?

  37. siis tässä pelissä täysin oikea veto pistää filaan. Luultavasti johtuu siitä, että Ahola on karvauspelissä parempi, eikä pelaa itseään pihalle 1-1 -tilanteissa samalla lailla. Härkönen on kyllä todella hyvä pelaaja, mutta näihin peleihin Ahola on paikkansa täysin lunastanut.

  38. Jos peli on juuri voitettu tiukasti jatkoajalla niin kannattaako itkeä pelaajien puolesta, jotka ei pelaamaan tänään mahtuneet. Viime vuoden finaaleissa taisi ykköskenttä tehdä kaikki muut maalit paitsi yhden.

  39. eiks härkönen pelaa sentterii yleensä ja ahola laiturii…en tosin muista menikö tänään näin härkösen osalta.

  40. Eikös liigalla ole joku tuomarien tarkkailusysteemi? Nyt olisi korkea aika katsoa tämän päivän tuomarikaksikon tekemiset videolta. Virheitä sattuu jokaiselle, mutta tämä pari on kyllä ollut aivan uskomattoman huono. Nehän pilaa koko liigan maineen.

  41. Amu on kuin onkin velho. Oli jo toisen kerran napata voiton vaikka oma joukkue on selvästi huonompi kuin Seinäjoen. No aikansa kutakin. Enää SPV ei anna tasoitusta. Tiistaina SSV joutuu punakoneen myllyyn. SPV tekee yli 10 ja päästää enintään 3.

  42. spv pelaa suurimman osan peleistä 1-2-2:lla. Ahola ja Kiviranta voivat olla joko siivessä tai piikissä, kun taas Härkönen on käytännössä aina siivessä. SSV-peleissä noita 1-1 -tilanteita kuitenkin tulee ympäri kenttää, ja myös siipienkin karvauspelin on oltava todella hyvällä tasolla, mikäli pyritään olemaan aktiviisia pallottomana. Siksi Ahola ehkä ennemmin Härköstä.

  43. Mistä tuo tuomarikaksikko oli taas kaivettu!? Luulin että hyllytettiin välierien jälkeen. Seinäjoen finaalissa oli asiallinen pari, nimet kun eivät jääneet mieleen, niin sekin osaltaan jo osoittaa, että hyvin vihelsivät.

  44. Säälittävintähän on että tämä tuomaripari taitaa vieheltää loput pelit… Paljon tuli tuomareille virheitä, MUTTA se jota kukaan ei olekkaan varmaan vielä maininnut on se kolmannen erän lopulla kun Järvi ajaa PALLOTTOMAN Kosken lonkalla mattoon ja SSV pääsee ylivoimahyökkäykseen. Noista paikoista pitäisi viheltää AINA jäähy. Alakare seisoo vieressä. Jos tätä peilaa Karjalan jäähyyn niin aika eriperusteet on molempien joukkueiden jäähyissä. Edelleen se taitaa olla niin että SSV on liiton mestarisuosikki. PS. Nyt oli väliaikakommentaattori täysin kuutamolla. Ei enää tollasia.

  45. Alakare huusi minuutti ennen varsinaisen peliajan loppua eräälle SSV:n maajoukkuepelaajalle (joka ajoi spv pelaajaa selkään): ”Ei enää montaa..” kun muille sanoo, että ei enää selkään. Jotain rajaa tuohon puoluellisuuteen nyt. Tämä tuomarikaksikko vihelsi aivan vihkoon jo aimmminkin ja löytää nyt tiensä finaaliin. Ja vielä yks, miten salibandyssä voi olla paikallinen (samalta paikkakunnalta kuin toinen finaalijoukkue) tuomaripari viheltämässä ja vielä finaaleita??? Esim. lätkän puolella tämä ei tule kuuloonkaan.

    Muutenkaan finaalitapahtuma ei ihan lapaan mennyt. Äänentoiston taso ihan jostain ja kuuluttajan puheesta ei saa selvää. Kuuluttaja kuuluttaa SSV:n pelaajia kentälle eikä niitä näy missään.

    Vähän laatua nyt tekemiseen!!

  46. Tuossa yllä äänentoiston tasolla tarkoitin lähinnä Pasilan UH:lla pelattuja pelejä.. Ei saa mitään selvää kuulutuksista välillä.

  47. Olipas taas kerran luokaton tuomarointi parilta Alakare/Vilkki. Kaverit taitavat tuomita SPV:n pelejä väritetyillä laseilla. Puolueellisuus kun pistää silmään hieman liian rankasti. Toivottovasti joku muu pari jakaa oikeutta lopuissa finaalimatseissa, ettei Alakare/Vilkki taas kerran ratkaise lopputulosta.

  48. Ekan finaalin pari tosiaan oli hyvä, ketä? Uskomatonta kommenttia, jos lopussa huutaa ”ei enää montaa”? Tais vaan kannustaa että pojat jaksaa! Muualla kuin Sjoella ilmeisesti ei huudeta tuomareille jos ne mokaa ja tästä seuraa välittömästi antipatiat? Jotain tais Koponenkin mainita, kun oikein tv:ssä siitä puhuivat. A-V älkää tulko Seinäjoelle!

  49. Sä olet oikeassa. Kosken tai Kivirannan saa kelata mattoon ja vihellystä ei tule! Näissä pelessä em pari ei ole filmannut kertaakaan, mutta pilli ei soi.

  50. Ja Halosen veljeksiltä ihan hirvittävää repimistä ja mailaan lyömistä koko playoffsien ajan! Ei vaan uskalla antaa tuomarit 2min jäähyä, kun on pojilla viikingien pelipaita päällä! Ja sittenku Järven Mike sai maistaaa Karjalan takamusta ja ilmat tais lähtee pikku ”pususta” pihalle niin käsi nousee kun on MJ kapu jäähyä vaatimassa!

  51. Kyllä hieman askarruttaa tuon tuomariparin toiminta, ainakin mikäli seuraa keskustelua tuomariparista Alakare/Vilkki ja tarkastelee tilastoja. Joku voisi kohteliaasti huomauttaa kaksikkoa siitä mitä lehtereillä heistä kuiskitaan. Kaverit ei varmasti seuraa keskusteluja, joten olisi reilua kertoa mitä osa yleisöstä näkee. Jos kaksikko on todella ylimielisiä tärkeilijöitä, niin pelaajat eivät uskalla pelata ja finaalien taso laskee. Tuomarien ei kuuluisi näkyä katsomoon, sillä siinä vaiheessa on raja jo usein ylitetty. Neuvo tuomareille: Älkää vetäkö sitä roolia.

  52. Kun sääntöjen uudistamista nyt mietitään niin tässä ehdotus tuomareitten asettelua koskevaksi uudeksi säännöksi: ”Pudotuspeleissä jokaisen ottelusarjan aluksi molemmille joukkueille annetaan mahdollisuus sulkea yksi tuomaripari pois valittavien joukosta.”

  53. Tuomarien arvostelijat ovat onnettomia itkupillejä. On aika helppo kotisohvalta ja uusintojen kautta arvostella ja tehda ”mun mielestä” -tuomioita. Tuomariksi saa kouluttautua inisijä, jos on itse niin hyvä.

    Monikaan itkupilli ei tajua vieläkään, että NYT pelataan loppuotteluja, jolloin tuomarilinja on sallivampi ja peli kovempaa.
    Kohta on liian myöhäistä tajuta se, kun pelit loppuu.

    Eivät tuomarit pelejä ratkaise. Eikä nämä tuomareista valittajat.

    Suomalainen kannustuskulttuuri on sitä, että haukutaan tuomarit. Eli mennään sen negatiivisen ja aggression kautta. Positiivisia ja kannustavia tunteita ei kehdata esittää, ne suljetaan, niitä hävetään. Siksi katsomoissa on hiiren hiljaista, kuin pyhäkirkossa.

  54. Sjoella seurasin parin metrin päästä SSVn hakkaamista ja repimistä oman maalin takana, kasittämättömän kovaa saa pojat touhuta ja hakata mailalla. Eilinen oli sen luokan viheltämistä että meinas saada ison roolin, onneksi ei saanu. Toivottavasti myös pro vaihtaa tän vierailevan kommentaattorin. Katsojia ei oikein palvele tollanen ylimielinen töksäyttely ja alakynnessä olevan joukkueen pilkkaamista lähentelevä kommentointi. Jos mä olisin ollu speven valkku olisin kyllä kans kysyny tuomareilta, että miten tää lnja menee? Järvi saa tehdä ihan mitä vaan suullisilla varoituksilla. Jokainen tietää, että ihan olka olkaa vasten ei Väänästä kaadeta. Vaarallinen peli millä tahansa mittareilla. Ja Haloset ei pysy enää pelin kyydissä kun hakkaamalla. Toivottavasti saatais parempi joikkue mestariksi ja mieluimmin ilman tuomareiden avustusta.

  55. Ekan finaalin dumarikaksikko Kylmämaa-Pekkinen kaakkois-suomesta ..mielestäni liigan tasaisin kaksikko..ne ei mielistele ketään..olen kiertänyt kaikki liiga paikkakunnat,Joensuuta lukuunottamatta,tätä taustaa vasten. ja tuo liigan dumari asettelu kyllä vähän ihmetyttää…eilen Vilkki -Alakare ?? Miksi ?? Asettelusta kertoo jotain myös se että,liigan päätöskierroksella Josba tuli Loviisaan molemmille tärkeään otteluun..ja tuomarikaksikko tuli Joensuusta..Hei haloo..

  56. Vaarallinen pelitapa, miten malkamäen jäähy esim edustaa kovemman pelitavan suosimista? Katso nyt eilen vihelletyt jäähyt hyvä ihminen ja lue omat kommenttisi sen valossa. Varmaan tiedät myös sen, että pleijjareissa ja tiukoissa finaaleissa yleensä erikoistilanteet ratkaisevat ja selkeä tasapuolinen linja palvelisi myös yleisöä. Speve hävisi surkealla pelillä kotona, en kommentoinut sanallakaan tuomareita. Eilenkin olisi voinut hävitä surkealla pelillä. Silti olisin kommentoinut dumarilinjaa samoin kun nytkin kun oma joukkue voitti. Mitä tulee kannusyamiseen, tervetuloa sjoelle kun pelataan sarjapelejä hallissa jossa kannustavan tunnelman coi saada aikaan. Nythän se ei tuossa isossa hallissa onnistu kiitos liiton käsittämättömän kapasiteettivaatimuksen. En tiedä ketä se palvelee? Hesassahan katsojat mahtuis vaikka telttaan.

  57. Kannattaa huomata, että nyt ei tuomioista valita hävinneen joukkueen kannattajat. Voittaneen kritiikki on kyllä aitoa huolta tuomareitten kyvystä tuomita tasapuolisesti ja linjansa säilyttäen koko ottelun ajan. Ja jos pitää paikkansa, että tämä tuomaripari on Helsingistä, niin onhan se melkoinen moka tuomareitten asettelijalta ja osoitus lajikulttuurin kehittymättömyydestä.

  58. mm. http://posbek.sporttisaitti.com/seuran_esittely/ löytyy Pietarsaaren erotuomarikerhon historia. Mikko Alakare vihelsi kaudella 2009-2012 kolme finaaliottelua, viime vuonna kaksi ja tänä vuonna taas todennäköisesti kolme. ”Oman kylän poika” on joko yliarvostettu tai sitten vaan niin käsittämättömän tarkkasilmäinen, että -2 linsseillä varustettu ihminen ei sitä ymmärrä.

  59. Ok unohdetaan tutkiva journalismi. Voisiko pääkallo pistää hidastukset parista tapahtumasta: kiven korkea maila, malkamäen lyönti, väänäsen torppaus..

  60. Tomppa voi ryhtyä itse tuomariksi, kun on noin hyvä. Salibandy on niin nopea peli, että toki kaikkea ei voi viheltää, playoffeissa ei kuulukaan viheltää. Lapsellista tomppailua väittää, että pelit ratkeavat tuomareihin. Kyllä ne pelit ratkeaa kentällä ja valmennuksen osaamiseen. Ei niitä pelejä tuomarit ja nämä tompat ratkaise.

    Kävin katsomassa 200 km ajomatkan takaa yhden SPV:n kotipelin runkosarjan lopussa. Hiljaista oli perjantaiehtoona lakeuksien hallissa, ellei kannustajaksi lasketa kuuluttajaa, joka sen sijaan että kuuluttaisi, selostaa ja – aivan ennen kuulumatonta, – muutaman kerran jopa neuvoi/valmensi pelitilanteessa SPV:n pelaajia.
    Kaikki keinot on Seinäjoella otettu käyttöön.

  61. ”Vaaralliselle pelitavalle” tiedoksi, että Seinäjoen tapahtumissa on ollut sama kuuluttaja 10 vuotta ja tyyli on ollut sama, ettei se nyt enää pitäisi ennenkuulumatonta olla. Kuuluttajan Mertarantamainen selostaminen pelin tiukoissa tilanteissa (näkee muuten yleensä aika hyvin tilanteet) palvelee yleisöä ja tekee tiiviin tunnelman peleihin.

    Kaikki ei tietystikään tuosta tyylistä tykkää, mutta esim. Happee kehui kyseistä kuuluttajaa Facebookissa loistavaksi. Neuvomista ja valmentamista kuuluttajalta ei todellakaan tule, ellet sitten laske esim. rangaistuksen jäljellä olevan ajan kuuluttamista, ja senhän se tekee molemmille joukkueille. Tietenkin Seinäjoella hehkutetaan omia, mutta aina on tämä kaveri myös syttynyt vastustajan hienoista suorituksista. Ainoastaan Kooveen tyypit itkevät lähes joka kerta kuulutuksesta Seinäjoella, varmaan siksi että melkein aina tulee pataan Pohjanmaalla…

  62. Jotkut täällä parjasi Ekiä ja Jykää. Kattokaa kun kaverit pellaa siellä kentällä. Huikea määrä taitoa molemmilla. Veto lähtee ja jalalla maisema vaihtuu. Huikeita pelimiehiä. Käet ei näillä kavereilla jäädy.

  63. Salibandyliitto halusi finaalit sellaiseen paikkaan mihin sopii vähintään 2 500 katsojaa!!!!! Katsojavertausta! SPV:n kotiottelussa piirun vajaa 2000 henkeä……… SSV:n kotiottelussa vajaa 1500…. asukkaita Seinäjoen seudulla n. 140 000 asukasta… pääkaupuki seudulla n. 1 000 000 asukasta…… nyt ”poika” sinne missä on katsojia…

  64. Vähän tuosta Kiven veivistä. Kyllähän se korkea maila oli sääntöjen mukaan, mutta onhan noita ennenkin hyväksytty. Myönnettäköön, että liigassa en ole nähnyt, oikeastaan vain junnupeleissä. Kuitenkin niitä on tehty ja välillä on hyväksytty välillä ei. Taitaa riippua kuka viheltämässä. Oma mielipide se että kyllä noita voi sormien läpi katsoa 🙂

  65. Eikö Vaarallinen pelitapa pysty analysoimaan yksittäisiä pelejä, tuomioita tai tuomariparia? Eilinen peli ei tosiaan ratkennut (onneksi) tuomareihin mutta lähellä se oli. Useampi selkeä virhe. Alakarehan ryhtyi jo viimeisessä Happee-pelissä jopa sanailemaan yleisön kanssa kesken pelin. Saas nähdä mitä huomenna keksii.

  66. Taitavia ovat poijaat mutta onko niin että on yks kikka liikaa eivätkä tiukassa paikassa mahdu oikoutetusti Koposen suunnitelmiin? Kiinnostaako puolustus vai mennäänkö omien pisteiden kautta?

  67. Tsäbä.
    Kyseisessä ottelussa ”mertarantamainen” kuuluttajanne mm. ohjasi peliä selostamalla, että ”kulmassa on aivan vapaana vastustajan pelaaja se ja se”. Epäasiallista. Kaipa se lakeuksien pelle on se kuuluisa 6. kenttäpelaaja?
    Muuta tiivistä tunnelmaa ei ottelussa ollutkaan. Loppuvihellyksen jälkeen oli vielä sitäkin hiljaisempaa.
    Mutta lakeuksilla lakeuksien tapaan.

  68. Pelit jatkuu ja Amu hoitaa homman taas kerran.
    Sen jälkeen ei oo Koposta näkyny, – niinkuin Pulkkisessa todetaan. 🙂

  69. Eilen kun peliä oli katsomassa niin yleisössäkin heräsi Alakareesta vain yksi kysymys: Onko tuomarilla puutalo?

  70. Voi vaarallinen peli laajenna nyt iskulauseita ”ryhdy tuomariksi” kommenteista. Kommentoi faktoja. Peli on käsittääkseni yhtä nopeaa molempiin suuntiin. Jos ei pysy pelissä mukana, kannattaa itse tehdä omat johtopäätökset, koskien myös tuomareita, ne ei ole arvostelun yläpuolella, kuten eivät pelaajatkaan. En ole mielestäni väittänyt että tuomarit pelejä ratkaisee, vaikuttavat kyllä siihen suuresti.netistä saa ilmaisia sanakirjoja, lataa ja lue uudestaan sen kanssa viestit. Tota Tomppa ratkaisija hölötystä en tajunnu alkuunkaan. Avaa vähän huimaa logiikkaasi. Se on niin syvällistä, että yhteys pintaan lienee katkennut. Minusta ei ole bändytuomariksi ja siksi en aio siihen ryhtyä. Musta on moneen muuhun ja keskityn niihin. Niistä tekemisistä tulee useinkin negatiivista palautetta, koitan kuunnella ja ottaa opiksi. Sit jos ei pelitä jätän hommat toisille.

  71. Voi vaarallinen peli laajenna nyt iskulauseita ”ryhdy tuomariksi” kommenteista. Kommentoi faktoja.

  72. Seinäjoen kuuluttaja on aivan loistava. Todellinen tunnelmanluoja

  73. Säbä on valtavan nopea peli ja lienee käytännössä mahdotonta kenenkään tuomita ottelua ilman ainuttakaan virhettä. Mutta kun kymmenestä virhestä yhdeksän menee SPV:n vastustajan eduksi. Ja sama tapahtui jo kolmannen kerran näissä pleijareissa. Voiko se enää olla sattumaa?

  74. Vaarallinen pelitapa, en kyllä ole koskaan kuullut SPV:n kuuluttajalta mitään tuollaista ohjeistamista. Tilanteen ollessa päällä sieltä tulee kyllä tekstiä, mutta mitään vinkkauksia kyseinen kaveri ei kyllä viljele. Ja voin kertoa, että olen ollut sitä ”pelleä” kuuntelemassa n. 100 kertaa enemmän kuin sinä.

    SPV:n kuuluttaja nostaa esiin tiukkoja tilanteita niiden syntyessä, ei niitä ennakoiden. Niinkin nopeassa pelissä kuin säbä tuskin ehtii edes sanoa asioita yhtä nopeasti kuin pelaajien havainnointi toimii. Näin se on mennyt siitä asti kun tämä kaveri hommaan tuli n. 10 vuotta sitten, eikä ole väliä onko vastassa SSV, Happee, Koovee, Nokia… ja ajoittain kuuluttaja on sanonut myös ihan suoraan jos SPV rämpii tai mokaa avopaikasta.

    Missään muualla en oo törmännyt yhtä viihdyttävään kuulutukseen. Ymmärrän kyllä myös eriävät mielipiteet, mutta samaan tapaanhan juuri Mertaranta jakaa porukkaa. Joidenkin mielestä sen tyyli tekee ottelun seuraamisesta kivempaa, toiset ei siedä.

  75. Kyseessä ei Seinäjoen tango-liiterissä ole vain kuulutus, vaan jopa selostus. Suutari (kuuluttaja) pysyköön lestissään. Tai sitten ilman lestejä, – selvinpäin, heh. Mutta sama se.

    Onhan se nyt helppo niitä tuomareita arvostella hidastusten ja lähikuvien kautta jälkeenpäin, kun sohvaperunan arvostelulla ei ole mitään merkitystä, eikä vastuuta.

    Pelaajat pelaa, valmentajat valmentaa, tuomarit tuomaroi. Jokainen parhaansa mukaan. Se on aivan varma. Hoida sinäkin niin oma roolisi, Tomppa, ja nauti pelistä, jota ne sinulle tarjoaa.
    Tuomarien arvostelu on sitä samaa syyttelyä, joita tämä maa on täynnä. Ne syyttelee, jotka ei itse tee mitään. DO IT! Mene ja tee!

  76. Tarkoitan tällä kaikella sitä, että pidän vastenmielisenä, epäreiluna ja lapsellisena tätä tuomareien syyttelyilmiötä, muka-asiantuntevuutta, ja kaikkea tuomareihin kohdistuvaa syyttelyä. Toki kaikille virheitä sattuu. Se on selvä. Se on urheilua ja kuuluu urheiluun. Urheilussa ei ole kyseessä ennaltakäsikirjoitettu teatteridraama.

    Mutta jokainen tekee parhaansa, ja jokainen saa mennä tekemään. Tuomaroitavaa riittää tässäkin maassa kaikille halukkaille.

    Itse lopetin aikanaan jalkapallotuomaroinnin kokonaan juuri tämän sivustahuutelijoiden syyttelyn takia. Se on niin helvetin helppoa ja raukkamaista sieltä sivusta vittuilla muiden tekemiselle, jos ei itse tee yhtään mitään, kuin esittää sohvalla tai katsomossa muka-lajiasiantuntijaa.

    Urheilukulttuurista löytyy jokaiselle muutakin asintuntevuuspuuhaa kuin tuomareiden arvostelu. Se on ressukoiden itkemistä.

  77. Mä pidän vastenmielisenä ja lapsellisina kavereita, jotka ajaa (Tampereelta?) katsomaan yhden pelin Seinäjoella ja sen perusteella tuomitsee meidän kuuluttajan, joka on jo 10 vuotta jaksanut raahautua hallille soittamaan musiikkia ja kuuluttamaan lähestulkoon jokaiseen peliin. Varmaan silläkin olis ollut jotain parempaa tekemistä kun tulla kuuluttamaan jotain mitäänsanomatonta runkosarjan peliä vain lukeakseen pääkallon sivuilta joltain alasarjan ex-jalkapallotuomariluuserilta ohjeita siitä kuinka matseja tulee kuuluttaa. Kuuluttaja kun sattuu olemaan vielä tunnettu dj jne. Mun mielestä ressukoiden kannattais jättää ajamatta se 200 km ja jäädä sinne sohvan pohjalle itkemään.

  78. Classichan halus tehdä viimeisen SPV-Classic-pelin kuulutuksista oikein erotuomariraportin vaikka voittivat pelin. Siinä on fair play meininki huipussaan. Taidat olla samaa tiimiä. Erotuomarit tienaa lajista enemmän kun kuuluttajat ja pelaajat ja valmentajat ja kaikki, joten oletan, että siinä hommassa vaaditaan poikkeuksellista osaamista.

  79. Sinulta taisi nyt jäädä huomaamatta, että tässä keskustelussa ei ole arvosteltu erotuomareita yleensä. Kyllä kritiikki on kohdistunut vain yhteen tuomaripariin. Samalla on arvosteltu asettelujärjestelmää, joka ei selvästikään huomioi tuomariparin aikaisempaa onnistumista tai edes tuomarin kotipaikkaa. Ilmeisesti asettelujärjestelmä antaa erotuomarin tuomita jopa oman kotipaikan joukkueen otteluita. Vähäinenkin asiantuntemus riittää huomaamaan järjestelmän heikkouden tältä osin. Muissa lajeissa sellaista ei siedettäisi. Onneksi järjestelmän parantaminenkin on helppoa. Toivottavasti liiga tarttuu toimeen ja korjaa tilanteen.

  80. …eikös kiekonkin puolella nykyään tuomita kotipaikkakunnan joukkueiden matseja ja myös kotipaikkakunnalla.

  81. Ainakin tällä kaudella? on kiekon puolella ollut mahdollista tuomita oman kotipaikkakunnan ja jopa entisen seuran otteluita. Tätä on myös yleisesti pidetty hyvänä järjestelynä (Veikkaajan erotuomarikysely).

    Vaarallinen pelitapa on kyllä oikeassa siinä, että keskustelupalstalla valittaminen ei johda yhtään mihinkään. Koposen suhtautumisesta asiaan voi kaikki ottaa mallia (http://paakallo.fi/2012/04/jarven-tuuppaus-puhutti-koponen-kavin-liian-lampoisena/). Tilanne kun on ohi, keskitytään tulevaan ja kuitataan menneet sarkastisella kommentilla.

    Junnuissa jo opetetaan keskittymään siihen, mihin pystyy vaikuttamaan, eli omaan peliin. Jälkipelit toki kuuluvat olennaisesti kannustamiseen, mutta eikö sen tulisi keskittyä pelaajien, eikä tuomareiden toimien arvosteluun. Tälläista turhanpäiväistä kinastelua on erittäin ikävä seurata. Ei kai kukaan tosissaan usko, että kyseiset tuomarit tieten tahtoen auttavat SSV:tä. Huonoja tuomioita tulee joka pelissä, mutta ei se ole puolueellisuutta.

  82. Oi ”vaaralliselle pelitavalle”, Kerro asiantuntemuksesellasi missä lajeissa ei Suomessa samalla paikkakunnalta oleva tuomari voisi toimia ottelussa tuomarina? En oikeasti tiedä, mutta jääkiekko ja jalkapallo taitavat tuon sallia.

  83. en kyllä usko Jyväskylästä olevan erotuomarin tuomitsevan finaalia, jos ja kun Jyp pelaa

  84. Alakare on siis lähtöisin Pietarsaaresta ja Vilkki Helsingistä..jos se ei vielä tullut selväksi.

  85. Voihan sitä olla lähtöisin mistä vain.. Taitavat tätä nykyä molemmat Helsingissä asua..

  86. Alakare ja Vilkki on selkeästi huono valinta finaalituomareiksi. Ssv.n ja maajoukkuepelaajien kunnioitus on aivan liian selkeää. Idea siitä että joukkueet saisivat poistaa muutaman parin aseteltavien joukosta ennen finaaleita on erinomainen. Olkoon sitten vaikka Lex Alakare-Vilkki.

  87. Tuskinpa liigatason tuomari tuntee suurta kotiseuturakkautta tuomitessaan näitä pelejä. Ei ne sellaisia rehveleitä ole kuin nämä tuomareista-itkijäpojat ovat, vaan kunnon kokeneita äijiä.

    Tuomariarvostelijat itse toimisivat vetäen kotiinpäin, mamman helmoihin.

    Negatiivisuus ja aggressivisuus oikein taas paistavat läpi näissä kommenteissa. Sen sijaan että itkupillit keskittyisivät kannustamaan omiaan positiivisesti otteluissa, kuten sivistyneeseen lajikulttuuriin kuuluu. Kannusta omia, arvosta vieraita, kunnioita tuomaria, ja nauti pelistä. Ja elä!

  88. http://erotuomari.blogspot.com/ Vuolan blogista:”Ottelun erotuomareita tai yksittäistä erotuomaria voi ja pitää voida aina saada arvostella. Oikeus kuuluu muun ohella katsojille, faneille, valmentajille ja tiedotusvälineille. Erotuomarin palkkioon on diskontattu myös epämiellyttävyyslisä: tähän työhön kuuluu negatiivinen julkisuus. Herkkänahkaisista ei tule huipputuomareita.”

  89. Ellei SPV tällä kaudella yllä mestaruuteen, se ei saa sitä koskaan, ja seuralle tulee ikuisen kakkosen ja luuserin leima. Paineita?

  90. Häpeällistä lajille, että Suomen kovimman sarjatason finaaleista ei saada maalikostetta tehtyä. Kyllä sitä saa ihmetellä, miksi salibandy ei saa näkyvyyttä mediassa. Oisko jo aika tehä jotain? Toista se on Ruotsissa, jossa lähes jokaisesta runkosarja ottelustaki saadaa tehtyä maalikooste.

  91. Jos seura on noussut alasarjoista liigaan ja hyvin nopeasti yhdeksi sarjan huippujoukkueista, niin en näkisi kahta pronssia ja yhtä hopeaa (+ mitä ikinä tämä kausi tuo) negatiivisena asiana. Kuulostaa jotenkin kateelliselta Tamperelaiselta kommentilta… Ssv on pärjännyt vain ja ainoastaan sen takia, että joukkue on menestynyt vuodesta toiseen. Seuran taustat ovat huomattavasti heikommalla tasolla. Väitän, että ssv:n dynastia murtuu kahdessa vuodessa riippumatta tämän kauden lopputuloksesta.

  92. Täydennetään siis vähän: ssv:ssä on ollut imua vain sen takia, että se on ollut varmin tapa voittaa. Se muuttuu jatkossa…

  93. Eiköhän SSV:n imu johdu enemmänkin siitä, että joukkueessa on yksi salibandymaailman parhaimmista taustoista, ja etenkin yksi maailman parhaimmista valmentajista.

  94. Maailman parhaat taustat? Selvennätkö hiukan. esim.SSV:ltä ei ole tämän vuoden aikana tullut vissin yhtään maalikoostetta/ lehdistötilaisuutta meille salibandyn ystäville.
    Tää on vissiin taustojen tehtäviä….

  95. Äkkiseltään vois luulla, että vaikka maalikoosteet jne. kuuluu myös taustojen tehtäviin, niin pelaajille saattais kuitenkin se valmentaja olla isompi vaikuttaja taustojen tasossa.

    Toki fania harmittaa ettei saa koosteita pelistä, mutta se harvemmin näkyy siellä kentällä…

  96. Mitä Amu on voittanut ilman SSV:n ylivoimaisia pelaajia. Eikös saanut sitä ennen monoa jostain joukkueesta?

    Taustat ei ole kunnossa, jos katomot huutaa tyhjyyttään finaaleissakin.

  97. No mutta kuka ne ylivoimaiset pelaajat sinne on hommannu Amulle, ei kai vaan joukkueen taustat. Toki olis hienoa, että myös SSV:llä kävis enemmän väkeä peleissä, mutta aiheuttaako se oikeesti muuta painetta, kun että se raha pitää kerätä sitten jostain muualta?

  98. Lopettakaa nyt jo tuo tuomareista valittaminen ja nauttikaa pelistä!
    Paras voittaa.

  99. Olen samoilla linjoilla. Häpeällistä ettei saada maalikoosteita edes finaaleista. Jokohan viiden vuoden sisään saataisiin vaikkapa liigan sivuilla nähtäviin edes playoff-otteluiden maalikoosteet.

    Tuota ”ssv:n peleissä ei käy yleisöä” juttua en oikein ymmärrä. Katsokaapa tämän kauden yleisömäärätilastoa. Veikkaanpa, että ssvn yleisömääriä saattaa jopa heikentää liian suuri menestys viime kausina.

  100. ”Tuota ”ssv:n peleissä ei käy yleisöä” juttua en oikein ymmärrä. Katsokaapa tämän kauden yleisömäärätilastoa.”

    tuossa ssv:n keskiarvossahan ei ole yhtään ilmaa. Ilmoittaa saa mitä haluaa, totuus on eri