Kohonen: ”SM-kulta pidemmän työn takana kuin MM-kulta”

Maailmanmestari Mikko Kohonen on nyt myös Suomen mestari. Kuva: Mikko Hyvärinen

Mikko Kohonen SPV
Maailmanmestari Mikko Kohonen on nyt myös Suomen mestari. Kuva: Mikko Hyvärinen

Kaksinkertainen maailmanmestari (2008 ja 2010) Mikko Kohonen tiesi Seinäjoki Areenan matolla voitokkaan viidennen finaalin jälkeen, miten kova asia Suomen mestaruuden voittaminen on.

Kohonen otti Pääkallo.fi:lle kantaa kysymykseen, onko MM- vai SM-kulta kovempi juttu.

– Suomen mestaruuden voittaminen vei 15 vuotta, joten ainakin se oli pidemmän työn takana, pitkän uran tehnyt Kohonen hymyili kultaiset lasit päässään.

Kultalasit päässä juhlivat Peliveljet näyttivät iloisilta Kummeli-hahmoilta, jotka vastailivat kuitenkin ammattimaisesti kentällä parveilleiden toimittajien kysymyksiin.

– Tämä oli meiltä huikea onnistuminen. Homma meni niin kuin pitikin, Kohonen tiivisti.

Viime vuonna SPV taipui viidennessä finaalissa hopealle oltuaan sitä ennen kahdesti pronssilla. Lisäksi Happeen-kausilta Kohosella on tilillään hopea ja pronssi.

Kohonen halusi painottaa tärkeintä asiaa Peliveljien mestaruuden pohjana.

– Tämä tuli vain ja ainoastaan suurella määrällä töitä. Tämän eteen on tehty töitä jo vuosia kesätreeneistä lähtien, ja vuosi vuodelta olemme olleet tätä lähempänä.

4 comments

  1. Tuossa on kommentti josta jokainen pikkupeluri voi ottaa oppia. Suuri viisaus tiivistyy Mikon sanoihin;
    ”Tämä tuli vain ja ainoastaan suurella määrällä töitä. Tämän eteen on tehty töitä jo vuosia kesätreeneistä lähtien, ja vuosi vuodelta olemme olleet tätä lähempänä.”

    Voiko sitä enää selvemmin sanoa, että miten mestariksi tullaan?

  2. Ykä, ei se ihan noin yksikertaista ole…Kuinka monta kertaa arvokisoissa on Suomen lätkäjoukkueella ollu huiput mukana, eikä sitä menestystä vaan ole tullut. Olympialaisissa oli huippujenhuiput ja siltikään ei kultaa tullut! Joukkue on joukkue isolla J:llä ja pitää pystyä pelaamaan ja tekemään työtä JOUKKUEENA!

  3. ”Mestariksi tullaan m.m. värväämällä hyviä pelaajia.” ja Tampereen Classic