Maajoukkueen päävalmentaja nosti yhden pelaajan ylitse muiden – ”Huikea suoritus”

Kuva: Mikko Hyvärinen

Kuva: Mikko Hyvärinen

Miesten maajoukkueen päävalmentaja Petri Kettunen seurasi ratkaisevaa viidettä finaalia paikan päällä Seinäjoki Areenalla. Kettunen nosti Pääkallo.fi:n haastattelussa esiin neljä SPV-pelaajaa, joista yhtä hän hehkutti erityisesti.

Kettusen mukaan Jarno Ihme, Tatu Väänänen, Sami Koski ja Tuukka Kiviranta olivat SPV:n tärkeimmät pelaajat finaalisarjassa.

– Maalivahti Jarno Ihme pelasi varmasti. Finaaleissa ei oikeastaan mennyt yhtään helppoa maalia. Ihme ohjasi puolustuksen peliä ja piti puolustuksen kasassa. Maalivahti on hirvittävän tärkeä osa voittavaa joukkuetta, Kettunen kommentoi.

– Tatu Väänänen oli SPV:n pallollinen puolustuksen liideri. Hän on tuonut koko SPV:n pallolliseen peliin ihan uusiin ulottuvuuksia. Se näkyy vähitellen muidenkin pelissä. Perinteisestä SPV:n vastahyökkäyspelistä on siirrytty vähitellen pallolliseen hallintaan. Siinä on ollut Tatulla iso rooli. Ylipäätänsä Tatu on iso palanen SPV:n menestyksessä.

Ovela Sami Koski oli tehokkaalla pelipäällä viidennessä finaalissa. Koski tuikkasi voittomaalin ja keräsi kolme syöttöpistettä.

– Joukkue tarvitsee ratkaisijoita – ja Koski onnistui tekemään maaleja finaalisarjassa. Oli hienoa nähdä, että hän teki hieman erilaisia maaleja kuin häneltä totuttu normaalisti näkemään. Koski osui muun muassa rystyltä ja maalin edestä, Kettunen analysoi.

Vaikka Ihme, Väänänen ja Koski saivat Kettusen varauksettomat kehut, nousi yksi pelaaja maajoukkueen päävalmentajan papereissa ylitse muiden. Kettusen mukaan pudotuspelien pistepörssin voittanut Tuukka Kiviranta oli koko finaalisarjan MVP.

– Kiviranta on herra SPV. Hän on pelannut koko uransa Seinäjoella. Hän on SPV:n pelityylin ja taistelun ruumiillistuma. Kiviranta herätti omalla panoksellaan koko SPV:n tähän finaalisarjaan. Hän sai toisessa pelissä itsensä syttymään ja samalla syttyi koko joukkue. Hän taisi voittaa pleijarien ja finaalienkin pistepörssin. Kaveri on kuitenkin tunnettu enemmän haalariosaston pelaajana, niin ei voi muuta sanoa kuin, että huikea suoritus.

6 comments

  1. Joutuu jättämään muiden kiireiden takia kevään pelit väliin, mutta on kesällä taas leireillä mukana.

  2. Koski pelasi itsensä maajoukkueeseen viime keväänä ja on kulkenut ringissä koko kauden.