Miehet

Päätösminuutin tasoitus ei riittänyt – Kooveelle pronssit jatkoaikatrillerissä

05.04.
2012
25 Kommenttia
0
Miehet
Lasse Salminen

Kooveelle hattutempun laukonut Lasse Salminen juhli mitalia täyden tuvan edessä. Kuva: Topi Naskali

Tampereen Koovee otti seurahistoriansa ensimmäisen Salibandyliigan mitalin voitettuaan pronssiottelussa erittäin jännittävien vaiheiden jälkeen Jyväskylän Happeen 7-6. Molemminpuolisia nousuja, ulosajon ja Happeen viimeisen minuutin tasoitusmaalin sisältäneen ottelun ratkaisijaksi nousi Kooveen Lassi Ylisiurunen jatkoaikamaalillaan.

Oman mielenkiintonsa otteluun toivat vastakkain pelanneet Kotilaisen veljekset. Jo uransa lopettanutta Happeen ex-koutsi Pasi Kotilaista ei sentään nähty pelaamassa, kun Kooveen Paul Kotilainen sai kohdata kasvattajaseuransa Happeen paidassa pelanneet veljensä Panun sekä veljessarjan nuorimman, Peter Kotilaisen.

Vierasjoukkue Happee aloitti ottelun tehokkaammin. Veli-Matti Hynynen vei Happeen 0-1-johtoon jo ottelun toisella minuutilla ja Joonas Pylsy kasvatti ajassa 5.52 johdon jo 0-2:een. Koovee tuli kuitenkin erän puolivälin paikkeilla tasoihin 2-2:een Lasse Salmisen ja Henri Mäenpään maaleilla.

Toisen erän puolivälissä Salminen vei illan toisellaan Kooveen ensimmäistä kertaa johtoon, mutta nuorten SM-sarjassakin tehokkaasti pelannut Peter Kotilainen tasoitti lähes välittömästi 3-3:een. Joonas Pylsy vei illan toisellaan Peter Kotilaisen syötöstä Happeen vielä 3-4-johtoon, mutta toiselle erätauolle mentiin tasalukemissa 4-4 Kooveen Eemeli Salinin kuitattua Paul Kotilaisen syötöstä pelin tasoihin.

Kooveelle tarjottiin ratkaisun avaimia Otto Tikan erän lopun ulosajon jälkeen hänen kontaktistaan Kooveen Henri Mäenpäähän. Viiden minuutin ylivoiman aikana kuitenkin Happeen aloituksesta luoman tilanteen jälkeen Kooveelle vihellettiin jäähy ja Happeelle rangaistuslaukaus, jonka Peter Kotilainen hukkasi. Toinenkin jäähy kuihdutti Kooveen pitkän ylivoiman.

Petri Kauko vei vieraat päätöserän puolivälissä 4-5-johtoon, mutta Koovee käänsi taas. Salminen täydensi tasoitusmaalilla hattutemppunsa ja Miro Lehtinen (1+2) vei Kooveen 6-5-johtoon. Ottelussa mentiin kuitenkin jatkoajalle, kun maalivahtinsa Eero Kososen penkille vetänyt Happee tasoitti ottelun Panu Kotilaisen maalilla ajassa 59.20.

Jatkoajan avausminuutilla Lassi Ylisiurunen ratkaisi voiton Kooveelle. Voittomaalin 7-6:een tehneen hyökkääjän lisäksi Kooveen hahmoksi nousi tärkeällä hetkellä kokenut Lasse Salminen (3+1). Happeen tehokkaimmat olivat Joonas Pylsy (2+1), ja koko ottelun tehokkain Kotilainen oli veljessarjan nuorin, Peter Kotilainen (1+2). Pronssiottelua seurasi Kaukajärvellä 1010 katsojaa.

Kooveen edeltäjä Gunners sai SM-hopeaa kaudella 1994-95.

Ottelun tilastot pöytäkirjassa. Happeen sivujen juttuun tästä.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
keke
05/04/2012
Hyvä KOOVEE! Tampereen ykkösseura!
Huh
05/04/2012
Ja Heh:D
Kultakala
05/04/2012
MAHTAVA MATSI, HYvÄ KOOVEE
Kyllikki
05/04/2012
Se in ihan sama montako Mansen joukkuetta on, ku ne ei ikinä tule voittamaan mestarutta.
Kiisseli
05/04/2012
KIITOS KOOVEE!!! PIRKANMAAN PARASTA SALIBANDYÄ! ; )
Välisahaus
05/04/2012
Sama Kyllikki joka pyllisti Leevi & Leavingsin laulussa?

Kuules ny.
Ensi vuonna Classic näyttää kuka on kuka salibandyssä.
odotan...
05/04/2012
Kuinkas monta vuotta Classicin on pitäny näyttää? Kovat on aina puheet , vaan pelit ratkastaankin kentällä eikä paperilla...
Jp
05/04/2012
Noillle Kooveille, Gannerseille ja mitä niitä on, näyttänyt niin montavuotta kun minä muistan.
odotan...
05/04/2012
Mutta mistä johtuu se että Koovee sai nyt mitallin ja Classic tippu jo ekalla kierroksella? Eikös lopppu peleissä mitalli paina paljon enemmän kun pari paikallispelin voittoa...
Jp
05/04/2012
Kuinkas monta mitallia se Clasu on saanut?. Muistan tämmöisenkin, 2-3 kautta sitten koovee voitti molemat pelit, silloin Kaukajärvellä oltiin sitä mieltä et Koovee on Pirkanmaan ykkönen kun vei molemmat pelit. Onnea mitallista.
Joel
05/04/2012
Teksti vilisee Kotilaisia..
odotan...
06/04/2012
Mietin vaan kun Classic lähtee joka kausi yhtenä suurimmista mestari ehdokkaista , mutta sitä pyttyä ei ole vielä tullut... Mistä johtuu? No mutta en kuitenkaan jaksa alkaa netinvälityksellä tappeleen ja päätänkin puheeni tähän! : ) Ja kiitos!
kriti
06/04/2012
Nojaa, pitkään oli kyllä niin että Gunners/G-Koovee/Koovee oli suunnilleen ainoa joukkue, joka osasi pelata Classicia vastaan ja ottaa ne iänikuiset poikkarit pois. Aikalailla 50-50 tainneet mennä paikallispelit.
Kultakala
06/04/2012
Mitäs classic onvoittanut.... Onnea koovee.
Haahaa
06/04/2012
Siellä jotain classicin miestä ottaa pikkasen koville, kun kehtaa vielä tänne tulla huuteleen :D
peehoo.Loviisa
06/04/2012
Onnexi olkoon KOOVEE Mitalista !!( meni ainaskii yx kolmesta oikein..tosin Koovee nousi ehdokkaaksi vasta kauden edetessä)
Timo Mittilä
06/04/2012
Kiitos Classic
-siitä kun veit edelliskauden jälkeen KOOVEElta
ne mitalipeleihin kykenemättömät sählääjät.
Seurayhteistyö on rautaa :D
shk
06/04/2012
Tampereen ykkösjoukkue tällä kaudella on Koovee, turha sitä on vastaankaan väittää kun näytöt on paperilla. Tosin on myös pikkuisen turha ruveta uhoamaan tyyliin "mitä Classic on voittanut" kun siitäkin on näytöt paperilla, Gunners/Koovee edelleen yhden mitalin perässä tamperelaisten mitalitaulukossa.
Haahaa
06/04/2012
No eipä ne vanhat mitalit classicia tänä vuonna paljon auttanu :D
shk
06/04/2012
No ei tietenkään, turhapa sitä on väittää että esim jääkiekossa edelleen eniten mestaruuksia voittanut Ilves olisi tällä kaudella mitenkään erityisen hyvin pelannut.
Silti, oman joukkueen menestyksestä iloitseminen on aina hiukan eri asia kuin vahingoniloinen ilkkuminen toisen joukkueen heikommasta menestyksestä. Classic ei pelannut tällä kaudella kovin hyvin materiaaliinsa nähden, se nyt on kiistaton tosiasia.
Kaikki kunnia Kooveelle ja onnea mitalista, jotain on joukkueessa tehty oikein jos kauden lopuksi ollaan arvometallia kaulassa.
SM
06/04/2012
Juuri näin, ei sätitä muita vaan..

Iloitaan kaikki kooveelaiset mitalissa! Loistavaa työtä koko kausi Japilta ja koko joukkueelta.

Vilpottömästi onnea ja hatunnosto jokaiselle joukkueeseen kuuluvalle henkilölle. Bablolle ja Ollille kiitos ja iloisia "eläkepäiviä". Onneksi Olli jatkaa joukkueen mukana.
Ensi kaudella taas askel eteenpäin!
Piite
06/04/2012
Onnittelut Japille upeasta kaudesta! Mun mielestä Vuoden Valmentaja.
T: Petri, Pirkkalan Pirkoista
Junnu#21
06/04/2012
Kooveelle kovasti onnea. Saa Japi toisenkin pronssilätkän roikkumaan kotiin takanreunukselle:D
sammakko
06/04/2012
"Kaikki kunnia Kooveelle ja onnea mitalista, jotain on joukkueessa tehty oikein jos kauden lopuksi ollaan arvometallia kaulassa."

Aika paljonkin jos tosiaan lähtijöitä katsoo, tai pelaajalistaa.. Muutamat tuoreet kasvot kyllä lyöneet aika kivasti läpi liigassa samalla!
ööÖöö
07/04/2012
Koovee ei ole koskaan mällännyt nimilistalla vaan yhteis- ja joukkuehengellä. Sitä kulttuuria ei jokaisessa joukkueessa olekkaan.

Onnea pronssista, meni oikeeseen osoitteeseen!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.