Savukoskelle lisää kakkua – Liitto loukkasi erotuomarin oikeusturvaa

Salibandypiirejä jo joulukuusta asti hämmentänyt ”Case Savukoski” on saatu vihdoin päätökseen. Tapauksen tuorein käänne on Urheilun oikeusturvalautakunnan antama päätös.

– Urheilun oikeusturvalautakunta on 25.5.2012 muuttanut Salibandyliigan valituslautakunnan päätöstä ns. Savukosken tapauksessa. Pelaajalle määrätyn pelikiellon pituutta kovennettiin viiteen otteluun. Erityisen merkittävää päätöksessä oli, että Salibandyliiton todettiin menettelyssään monin tavoin loukanneen erotuomari Tommi Järventaustan oikeusturvaa. Salibandyliitto velvoitettiin korvaamaan Järventaustan asianajokulut kokonaisuudessaan ja liitto määrättiin pitämään omat vastaavansuuruiset kulunsa vahinkonaan, liigaerotuomariyhdistys Saletin tiedotteessa kerrotaan.

Urheilun oikeusturvalautakunnan päätöksen voi lukea kokonaisuudessaan tuosta.

13 comments

  1. Valitustie on käyty loppuun, joten päätökseen on aika hankala saada muutosta. Toki tuo voidaan vielä muuten sählätä. Eihän tää muuten olis sählyä.

    Pääkallo voisi kysyä liiton herroilta kommenttia päätökseen, mutta mielellään viimeistään maanantaina, jottei koko juttua vatvota juhannukseen asti.

  2. ”Erotuomari” Tommi Järventausta..nuku pariyötä ..älä jätä keissiä tähän,vaan valita..käräjä oikeus..hovioikeus..korkeinoikeus..euroopan ihmisoikeus tuomionistuin……se olisi kohtuullista koska tilanteessa ette antaneet edes kahden minuutin rangaistusta Savukoskelle !!!Terveisin Patrick Häggman..silminnäkijä..Loviisan Torin fanclubin intohimoinen jäsen

  3. Hyvä peehoo! Koska tuomarit eivät nähneet mitään sääntöjen vastaista kyseisessä tilanteessa ihmettelen jos he saavat tuomita liigassa ensi kaudella.

  4. Luulen, mutta en tiedä, että aiheesta on turhaa mollata pelissä viheltäneitä erotuomareita, sillä erotuomarijärjestö ja sen aktiivit taisivat painostaa heidät tähän ja epäilemättä sen juristijäsenet muotoilivat valitustekstit ja vastaselitykset tms., olisikohan se esillä ollut ”asiamieskin” ollut juuri näitä juristijäseniä…
    Mutta korostan asian olevan täyttä spekulaatiota ja arvausta, tietoa minulla ei ole.

  5. Kyllä Salibandyliiton päätöksenteko on jotain aikanasa elänyttä. Harmittaa että hienon lajin johdossa on noinkin epäpäteviä ihmisiä.Ei Salibandyliiton toimia voi enää todeksi ottaa, hyvä että oikeusturvalautakunta vähän ojentaa ?

  6. Kaverit onneksi jättävät liigakentät..Ja samoin tekee myös Savukoski.

  7. Pari Myllykangas-Järventausta on jo useamman vuoden olleet liigan paras tuomarikaksikko, IMHO.

  8. Ääni täältä myös. Olen itse saanut pelata yhden matsin Järventausta tuomarina, eikä kyllä koskaan ole ollut niin jämptiä tuomarilinjaa. Vertailun vuoksi mainittakoon että muitakin liigatuomareita on eri matseissa ollut piippaamassa ja moni ei ole erottunut edukseen alemman tason tuomareista.

    En ymmärrä miten se vaikuttaa että tuomarit eivät antaneet tilanteesta rangaistusta. Kaikki eivät myöskään tunnu ymmärtävän ettei kyse ole hetkeen enää ollut Savukoskesta:
    ”Salet ry korostaa edelleen, että valituksessa on kyseessä Salibandyliiton kurinpitojärjestelmään kohdistuva tyytymättömyyden osoitus … Tehdyn valituksen pyrkimyksenä ei ole kohdistaa huomiota yksittäiseen rikkomuksen tehneeseen pelaajaan.”

  9. Hienoa nähdä, että edes joku taho on ymmärtänyt pitää tuomarin oikeuksia tässä asiassa loppuun asti ja, että lopulta päättävä elin on tuominnut liiton toimet ja pitänyt tuomarin oikeusturvasta kiinni.

    Suomessa kyllä tuntuu, että oli kyseessä mikä lajiliitto hyvänsä niin nämä asiat osataan puppeloida. Jatkuvasti on lajiliitot erimielisyyksissä urheilijoiden kanssa. Salibandyn lisäksi ainakin jalkapallossa ja jääkiekossa on lähivuosina paljastunut enemmänkin näitä idiotismeja.

    Toivottavasti osaavat ottaa opikseen ja palkkaavat asiantuntijoita sinne liiton lauteille sen sijaan, että annetaan suojatyöpaikkoja asioista mitään ymmärtäville.

  10. Mutta kuka piti pelaajan oikeuksista kiinni? Missä oli NÄYTTÖ tuomion suhteen?

    Parasta oli, että OTL syytti tässä liiton elintä asian ryssimisen suhteen – harrastajat näyttivät taas kyntensä..

  11. Kiitos erotuomarijärjestölle joka teki vihdoinkin sen mitä ei ole ennen tehty. Puolustetaan Erotuomareiden oikeusturvaa. On niin monta tapausta nähty vuosien aikana jossa räikeästi poljetaan yksittäisen erotuomarin oikeuksia.