Yksittäinen finaali ärsyttää Ruotsissa – ”On aika tehdä muutos”

Urban Karlsson, Dalen
IBK Dalenin urheilujohtaja Urban Karlsson haluaisi muuttaa Ruotsin nykyisen yhden finaalin mallin Suomessa pelattavan finaalisarjan muotoon. Kuva: Per Wiklund

Suomalaispelaajia houkutellaan jälleen ahkerasti Salibandyliigasta sekä Sveitsiin että Ruotsiin. Pääkallo.fi kysyi kuulumisia Ruotsin finalistin IBK Dalenin urheilupäälliköltä Urban Karlssonilta. Hän muun muassa paljastaa millaisia pelaajia Uumajaan haetaan ja mollaa monen Suomeenkin haluaman yhden finaalin systeemin.

Dalenin pelaamista Ruotsin finaalissa pidettiin yllätyksenä. Mitä mieltä seurassa oltiin?

– Tiesimme jo ennen kautta, että meillä on hyvä joukkue ja voimme voittaa kaikki sarjan joukkueet. Elokuussa voitimme Czech Openin, joten oli meille itsestäänselvyys tehdä kaikkemme, että yltäisimme Malmön finaaliin. Ehkä se oli hieman yllättävää, etenkin kun pelasimme niin huonosti runkosarjan toisen puoliskon.

Mikä oli tärkein asia, miksi Storvreta lopulta vei mestaruuden (5-3)?

– Pelasimme hyvän finaalin Storvretaa vastaan, mutta ikävä kyllä se ei riittänyt. Meillä ei olisi ollut varaa hukata hyviä maalipaikkojamme, minkä lisäksi teimme päätöserässä muutamia virheitä, jotka osoittautuivat ratkaiseviksi.

– Mitä tulee Storvretan suomalaispelaajiin (Mika Kohonen ja Hannes Öhman), niin he ovat aina loistavia. On ollut todella vaikuttavaa nähdä miten hyvin he ovat pelanneet koko pitkän uransa Superliigassa ja voin vain onnitella heitä kullasta.

Suomessa on käyty paljon keskustelua nykyisen paras viidestä -finaalisarjan muuttamisesta. Mitä mieltä olet Ruotsin yhden finaalin mallista?

– Minun mielestäni on aika tehdä muutos ruotsalaisessa salibandyssa. Mestaruus pitäisi ratkaista finaalisarjalla paras viidestä tai mieluiten paras seitsemästä.

Miltä Dalenin ensi kausi näyttää?

– Vielä on vaikea sanoa tarkemmin, koska meillä on muutamia kokeneita pelaajia, jotka eivät ole vielä tehneet jatkosopimusta. Toivottavasti saamme kuitenkin kasaan vähintään yhtä hyvän joukkueen kuin viime kaudella.

Millaisia pelaajia etsitte?

– Etsimme pelaajia, joilla on hyvä asenne. Tällä hetkellä haemme keskushyökkääjää sekä yhtä-kahta laitahyökkääjää, mutta myös puolustajan hankkiminen voi olla ajankohtaista. Olemme kiinnostuneita lahjakkaista nuorista sekä kokeneista pelaajista. Lisäksi etsimme naisten liigajoukkueeseen maalivahtia, puolustajaa ja laitahyökkääjää.

One comment

  1. ”Yksittäinen finaali ärsyttää Ruotsissa” – onko tuo yksittäisen urheilujohtajan vai yleisempikin mielipide Ruotsissa?

    Haiskahtaa vähän siltä että toimittaja naamioi oman mielipiteensä yleiseksi totuudeksi.