Ruotsissa 500 000 kruunun kiista maajoukkuepelaajan siirrosta

Rasmus Sundstedt tunnetaan muun muassa kovasta laukauksestaan. Kuva: IFF

Rasmus Sundstedt
MM-kisoissa 2010 loistanut Rasmus Sundstedt tunnetaan muun muassa kovasta laukauksestaan. Kuva: IFF

Ruotsissa kiistellään tällä hetkellä kovin panoksin Ruotsin maajoukkuepelaajasta. Uppsala Nya Tidningenin mukaan Caperiotäbyn Rasmus Sundstedtista haluama summa on todennäköisesti salibandyhistorian kovin: 500 000 kruunua eli yli 55 000 euroa.

Sundstedt haluaisi vaihtaa Caperiotäbystä Uppsalaan, Ruotsin mestarijoukkue Storvretan riveihin. Maailman parhaimpiin pelaajiin kuuluvalla Sundstedtilla on kuitenkin jäljellä sopimusta tukholmalaisseuran kanssa vielä kaksi vuotta.

Uppsalalainen Storvreta on jo tehnyt ensimmäisen tarjouksen Sundstedtista, mutta osapuolet ovat todella kaukana toisistaan.

– Olemme asettaneet hintalapun ja he eivät ole sitä lähelläkään, Caperiotäbyn urheilupäällikkö Maimon Abdallah sanoo ruotsalaislehdelle.

Neuvottelut molempien osapuolten tarjouksista jatkuvat UNT:n mukaan tällä viikolla. Abdallah viittaa ennätyskovan tarjouksen myötä kintaalla puheille seuran heikosta taloustilanteesta.

– Ei meidän tarvitse myydä häntä selvitäksemme, Abdallah sanoo.

Storvretan Mats Ericsson ei halua kommentoida aihetta lehdelle millään tavoin. Storvreta maksoi aikoinaan Fredrik Holtzin sopimuksen irti Mullsjöstä arviolta noin 100 000 kruunun eli reilun 10 000 euron summalla.

Suomalaisittain Sundstedtin tapaus on mielenkiintoinen myös sen vuoksi, että tiettävästi Storvreta on ollut kiinnostunut myös SSV:n Tero Tiitusta. Molempiin hankintoihin ei edes Ruotsin mestarijoukkueella luulisi olevan varaa, ellei jokin osapuoli merkittävästi tingi vaatimuksistaan.

Haluamaansa summaa Sundstedtista tukholmalaisseura tuskin saa, mutta toteutuessaan Sundstedtin siirrosta tulee hyvin todennäköisesti salibandyhistorian kallein siirto.

UNT.se: Prislappen på Sundstedt: 500 000 kronor

One comment

  1. No huh huh. Toivottavasti siirto ei toteudu, taitaisi tulla storvretasta muuten vähän turhan ylivoimainen… Abdallah muuten väläytteli innebandymagazinetin sivuilla, että sopisi jos tulisi kohonen vaihdossa. Onneksi oli kait vaan vitsi…