1.erä: Ruotsi vie MM-finaalia: 3-0

Kim Nilsson (vas.) pääsi joukkuekuvaan. Kuva: IFF

Kim Nilsson
Kim Nilsson laukoi Ruotsin johtoon jo 58 sekunnin pelin jälkeen. Kuva: IFF

Ruotsi aloitti MM-finaalissa Suomea vastaan maalinteon jo avausminuutilla sahaten hienon syöttökuvion Harri Forstenin johtamaa viisikkoa vastaan. Suomi oli ajoittain pesukoneessa ja Ruotsi johtaa avauserän jälkeen jo 3-0. Pääkallo.fi seuraa ottelua erä erältä.

Karl-Johan Nilsson jakoi upean syötön maalin edustalta Kim Nilssonille takaviistoon, joka pääsi viimeistelemään lähes tyhjään maaliin 1-0.

Suomen avausmaali oli lähellä, kun Mika Kohonen laukoi kahden minuutin pelin jälkeen tolppaan. Hetki sen jälkeen Kim Nilssonilla oli poikittaissyötöstä loistopaikka lisätä Ruotsin johtoa, mutta Henri Toivoniemi ehti pallon tielle.

Myös nelosvitjan hyökkääjät Henri Johansson ja Sami Koski pääsivät rotaatiossa käymään avauserässä kentällä.

Mikko Kohonen rynni kahdeksan minuutin kohdalla pitkän vaihdon jälkeen vahvaan vastahyökkäykseen, mutta palloon päätyi hyvästä paikasta lopulta vain mies itse.

Neljäntoista minuutin kohdalla Esa Jussila nousi hyvään vetopaikkaan oikealta laidalta, mutta laukaus päättyi torjuntaan.

Erän loppupuolella Ruotsi pääsi Suomen kolmoskenttää vastaan vastahyökkäykseen ja ajassa 16.33 Patrik Malmström pääsi tälläämään hienon kudin ylänurkkaan: 2-0 Ruotsille.

Erän lopulla Suomi oli pesukoneessa ja Ruotsi pääsi kilauttamaan Suomen ykköskenttää vastaan samassa vaihdossa kahdesti rimaa.

Ilmassa roikkunut Ruotsin kolmas maali tuli lopulta reilun 18 minuutin jälkeen, kun Patrik Malmström päärsi siirtämään reboundin verkkoon: 3-0.

Malmströmin molempiin maaleihin teki esityön Kim Nilsson, joka keräsi jo avauserässä tehot 1+2.

Ensimmäiselle erätauolle mentiin Ruotsin johdossa 3-0.

17 comments

  1. Petri Kettunen on väärässä paikassa. Maailman nopeainta salibandya in my ass. Miten ihmeessä se on saanut ton jengin noin lukkoon.

  2. Liitolle kettunen on se mukava mies ja hänen kanssaan on helppo tulla toimeen. Nykky perhana aina vaatimassa jotain etelänleirejä ym.
    Toki ennen Kettusen valintaa oli kannattanut lukea maailman ohuin kirja ”petri kettunen: menestys salibandykentällä”.

  3. niille jotka jaksavat natkuttaa tasoeroista, niin pitäisköhän ruotsin pelata seuraavat kisat yksinään. finaali puolessa välissä ja peli ohi ruotsi 9 maalia ja suomi 0.

  4. Ruotsin pitäisi luultavasti pelata seuraavat kolmet kisat yksinään, sen verran suuri on tasoero nuorissa Suomeen. Tai kenties Sveitsi voisi tulla kaveriksi.

  5. MITEN NÄIN VOI KÄYDÄ. Vois kyllä ehkä olla valmentajan vaihdos paikallaaan

  6. Toivottavasti tää ei tullu kellekään lajia oikeesti seuraavalle yllätyksenä. Suomen peli on ollu koko turnauksen suoraan 90-luvulta, sieltä missä salibandyliitto ja Petri Kettunenkin. Toivottavasti edes nyt ymmärtävät arvostaa Nykkyä enemmän.

  7. Joo, ei taida auttaa edes nuorennus, ruotsin eka kova vastus:D Ei tarvi varmaan 10 vuoteen odotella mestaruutta! P.s suomi teki maalin kun lauko!

  8. Unohtu, hurreilla on jo se nuori joukkue! Ekhä sitten joskus pärjättään kun93-94 syntyneet on äijien iässä!

  9. Millä ansioilla Kettunen valittiin Nykyn seuraajaksi, oliko Kettusella meriittejä esimerkiksi seurajoukkuetasolta?

    Eipä Kettusen aikana Suomen maajoukkueen peli ole ainakaan eteenpäin mennyt.

    Tästä kansallisesta häpeästä ei ole muuta kunniakasta ulospääsyä kuin Kettusen omaehtoinen eroaminen maajoukkueen peräsimestä ja maajoukkueen radikaali nuorentaminen. Ruotsi toteutti saman reseptin edellisten kisojen jälkeen ja katsokaa tulosta. Seuraavat MM-kisat ovat kahden vuoden kuluttua Ruotsissa ja nykyisellä pelikonseptillaan Ruotsi tulee viemään kisat mennen tullen.

    Kaksi maailmanmestaruutta sokaisi suomalaiset ja pelin kehittäminen unohtui. Tässä on nyt tulos.

    Nämä MM-kisat olivat kokeneen osaston ”joutsenlaulu” ja se oli sitten siinä, yhden aikakauden loppu ja samalla uuden alku.

  10. On sillä jotain 2000-luvun alkupuolelta saavutettuja mitalleja Josban koutsina. Peli on noista ajoista muuttunut aivan totaalisesti, eikä Kettusen vanhat opit ole enään toimivia. Kettusen pitäisi erota. Ei ole muuta vaihtoehtoa.

  11. M.O.T. todella suuria virheitä liiton johdolta!

    1. Valittiin Kettunen päävalmentajaksi eikä Nykkyä vaikka oli voittava valmentaja, mitä Kettunen oli voittanut valmentajana?

    2. Ei valittu nuoria ja nopeimpia pelaajia heti 2010 kisojen jälkeen, vaan uskottiin että kokemus on ainoa valintakriteeri ja palkitaan maajoukkuepaikalla vaikka olisit jo esim. liigassa jäänyt nuorempien jalkoihin.

    3. Jatkuvasti hehkutettiin kahdesta maailman mestaruudesta, puhuttiin 15. maailmanmestarista vaikka hävittiin harjoitusotteluissa Ruotsille

    4. Växjön tunauksessa oltiin sekaisin, ei ollut kuin yksi ketju KKK joka sai onnistumisia, seurauksena ainoastaan Tero Kosken valinta

    5. Valittiin teemaksi maailman nopein salibandy vaikka ei ollut maailman nopeinpia pelaajia, vaan vanhan koulukunnan pelaajia. Eivätkä olleet omissa joukkuissaan tottuneet moderniin salibanyyn

    6. Ei osattu rakentaa joukkueelle ketjuja, vielä loppuottelussa kokeiltiin eri kokoonpanoja (kohta 1.)

    Toivottavsti nyt tehdään nopeita ratkaisuja eli uusi päävalmentaja ja nuoria pelajia harjoittelemaan uutta pelisysteemiä. Näin teki Ruotsi kaksi vuotta sitten ja tässä tulos.

  12. Aivan kaikki sami kosken syytä. Koski syötti 11 kertaa vastustajan lapaan ja miehen yksin läpi. Mutta mistä saadaan toivoniemelle seuraaja???

  13. Huonoa peliähän tuo paikanpäältäkin katsottuna. Hyökkäyspeli täysin mielikuvituksetonta. Eniten pettynyt olin Tiitun ja Vänttisen pelaamiseen. Kaverit sai luottoa lähes joka tilanteessa, mutta molemmat juoksi vaan kentän reunoilla eikä luoneet oikeen mitään.
    Ei varmaan yhtään oivaltavaa syöttöä koko pelissä kummaltakaan.
    Tiitulta tuli vetoja ensimmäiseen mieheen ja muutamat sokkosyötöt keskustaan, josta sitten kaveri rokotti.