3. erä: Suomi piristyi kaunistelemaan loppunumeroita

Suomi piristyi MM-finaalin kolmannessa erässä, mutta kahdeksan maalin takaa-ajo kahden erän jälkeen osoittautui auttamattomasti liian suureksi. Näin Ruotsi juhlii Zürichissä MM-kultaa. Pääkallo.fi seurasi ottelua erä erältä.

Kolmannen erän aluksi maalivahti Eero Kososen otto penkille 4vs4-tilanteessa toi tulosta ja Tero Tiitu pääsi viimeistelemään miesylivoimalla Harri Forstenin hienosta syötöstä takatolpilta kavennuksen 2-9.

Toisen kavennusmaalin tälläsi ajassa 41.08 Lauri Kapanen Ruotsin puolustusmuodostelman keskeltä Jani Kukkolan hyvästä syötöstä: 3-9.

Ruotsi pääsi iskemään kympin täyteen, kun Esa Jussila ei seurannut keskelle leikannutta Rasmus Enströmiä, joka siirsi Ruotsin jo 10-3-johtoon.

Mikael Järvi hoiti Ruotsille jäähyn ajassa 45.45, kun Karl-Johan Nilsson rikkoi vääntötilanteessa Suomen varakapteenia keskialueella. Seurannutta ylivoimaa Suomi ei kuitenkaan pystynyt hyödyntämään.

Jäähyn jälkeen ruotsalaispuolustajan maila nousi Mikael Järven naamaan ja hän tarvitsi apuun jääpussia. Jostain syystä ottelun tshekkituomarit eivät kuitenkaan viheltäneet korkeasta mailasta jäähyä.

Suomi pääsi yrittämään ylivoimalla erässä toistamiseen, mutta Kososen tullessa penkille parhain paikka oli Ruotsilla iskeä pallo tyhjään maaliin siinä kuitenkaan onnistumatta.

Ruotsin yhdestoista maali tuli lopulta tyhjiin, kun Sami Koski hävisi juoksukilpailun Joel Kanebjörkille joka siirsi Henrik Stenbergille maalin eteen. Hyökkääjällä oli avopaikka laittaa pallo tyhjiin: 11-3.

Maali-iloittelu jatkui, kun Mikko Kohonen pääsi siirtämään ilmapallon Ruotsin maalin edestä verkkoon reilun 13 minuutin pelin jälkeen: 11-4.

Suomen valmennus veti Kososta Toivoniemen seuraksi penkille moneen otteeseen päätöserässä. Tero Tiitu joutuikin rikkomaan vapaassa maalintekotilanteessa ja Ruotsille vihellettiin rangaistuslaukaus. Kosonen kuitenkin nollasi Kim Nilssonin rysty-yrityksen.

Päätösminuutilla Suomelta onnistui maalinteossa vielä Jani Kukkola joka viimeisteli loppunumeroiksi 11-5.