Eskelinen Sveitsin pudotuspeleistä: ”Tänä vuonna on jonkun muun kuin Wilerin vuoro”

Muun muassa UHC Grünenmattia Sveitsissä edustaneen Jarmo Eskelisen (vas.) UHC Weissenfels johtaa odotetusti Saksan Bundesliigaa. Arkistokuva: Unihockey.ch

Jarmo Eskelisen (vas.) UHC Grünenmatt kohtaa Sveitsin liigan puolivälierissä UHC Alligator Malansin. Kuva: Unihockey.ch
Jarmo Eskelisen (vas.) UHC Grünenmatt kohtaa Sveitsin liigan puolivälierissä UHC Alligator Malansin. Kuva: Unihockey.ch

Sveitsin liigan pudotuspelit alkavat lauantaina. UHC Grünenmattia edustava Jarmo Eskelinen saa todistaa toista kautta putkeen Alppimaan pudotuspelihuumaa. Hän ennakoi Pääkallo.fi:n haastattelussa, että Sveitsin liigaa pitkään hallinnut Wiler-Ersigen on mahdollista kaataa.

Suomessa liigatasolla SBS Poria ja Oulun Luistinseuraa edustanut Eskelinen on erittäin mielissään runkosarjan jälkeisistä peleistä, joihin kuuluu tänä vuonna Grünenmattin osalta myös Sveitsin cup-finaali.

– Pudotuspelit ovat vähän niin kuin kauden jälkiruoka ja cup-finaali kuin kirsikka, Eskelinen naurahtaa.

Cupin loppuottelussa vastaan tuleva Wiler-Ersigen on myös Eskelisen ennakkosuosikki mestariksi tänä keväänä.

– Runkosarjan voittaneen Alligator Malansin varmaan pitäisi olla suosikki tänä vuonna, mutta koska he häviävät meille heti ekalla kierroksella, niin nostan Wilerin suosikiksi. Heillä on kova rutiini ja laadukas materiaali.

Wiler on hallinnut Sveitsin karkeloita vuosikaudet ja monet uskovat, että sitä on miltei mahdoton syöstä vallasta.

– Hankalaahan se on, mutta mahdollista. Wilerin peli on tällä kaudella takkuillut ja kausi on ollut heidän maajoukkuepelaajilleen raskas. Tänä vuonna on jonkun muun vuoro, Eskelinen uskoo.

Grünenmattin omat pelit päättyivät viime vuonna ensimmäiselle pudotuspelikierrokselle. Sarja oli tasainen, mutta nimenomaan Wiler oli lopulta parempi voitoin 4-2.

Luotto omaan joukkueeseen on kuitenkin kova, eikä ensimmäiseen vastustajaan aiota tänä keväänä kompastua.

– Vahvasti me uskomme, että Malans kaatuu. Pitää puolustaa tiiviisti ja iskeä terävästi vastaan.

Eskelisen mielestä pudotuspelitunnelman aistii etenkin peleissä ja yleisössä, mutta myös treeneissä.

– Kyllä täällä kaikesta huomaa, että nyt on tosipelit kyseessä. Hallissa on tavallista enemmän meteliä, pelit ovat tiukkoja ja treeneissäkin on pientä nahistelua ja nokkapokkaa, kun lataus matseja varten on korkea.

Tärkein suomalaispelaaja omalle joukkueelleen play-offeja ajatellen on Eskelisen mukaan HC Rychenberg Winterthurin Mikael Lax.

– Hänen peliaika huitelee 40 minuutissa peliä kohden ja kaveri on iso johtaja kaikella tavalla. Jos ei Lax ole pyörittämässä Winterthurin pallollista peliä, ei heillä ole mitään jakoja Wileriä vastaan ensimmäisellä rundilla.

Teksti: Ilkka Kittilä

3 comments

  1. Tässä on kyllä sellainen kaveri, jonka peliä, Woodcuttersin takalinjoilla, oli ilo junnuna katsella. Voi sitä rauhallisuuden ja pallovarmuuden määrää. Sääli sinänsä, että kaveri lähti alpeille neppailemaan, ei olla Vaasassa vieläkään löydetty saman tasoista pakkia tilalle. Loistava pelimies.

  2. Pallollisena huikea, pallottomana poiju 🙂 mikäli Essin sipuli kestää, on joukkueelleen erittäin arvokas. Teuvan pojan veri ku pääsee kiehahtamaan niin ”katkoo sulta koivet”!

    Tsemppiä Essi pleijareihin, Aurinkokaupungissa asetellaan panoksia jatkopelejä varten…

    Ps. Tarjoo Röfälle tulta…