Jättipettymys jatkoajalla – Nokia lähetti Ilveksen Divariin

Arkistokuva: Jari Turunen

Ilves on pudonnut miesten Salibandyliigasta Divariin. Perjantai-illan runkosarjan päätöskierroksen ottelussa Ilves hävisi jatkoajalla Nokian KrP:lle lukemin 3–2. Tappion myötä Ilves jäi liigajumboksi ja joukkueen taival Salibandyliigassa jäi toistaiseksi yhden kauden mittaiseksi.

Ilves-Nokian KrP-ottelun jatkoaikaratkaisun iski KrP:n sveitsiläishyökkääjä Benjamin Reusser ajassa 61.05. Syötön osumaan tarjoili Henri Johansson.

Erän 4–3-voitto Kooveesta puolestaan tarkoitti sitä, että Erä varmisti viimeisenä joukkueena pleijaripaikan. Erä nousi lopulta runkosarjan seitsemänneksi NST:n hävittyä oman pelinsä Seinäjoella. Erän ja NST:n lisäksi pudotuspeleihin jatkavat
Happee, SPV, Classic, SSV, Espoon Oilers, ja TPS.

Karsinnoissa pelejään jatkavat Josba ja OLS. Nokian KrP:n, Loviisan Torin ja Kooveen osalta vuosi 2013 jatkuu kesälomalla.

Perjantai-illan Salibandyliigan tulokset:
SSV – Josba 6–0
SPV – NST 9–3
Oilers – Happee 10–5
Loviisan Tor – OLS 7–4
Ilves – Nokian KrP 2–3 ja.
Tapanilan Erä – Koovee 4–3
TPS – Classic 2–6

Salibandyliigan runkosarjan lopullinen tilanne.
Salibandyliigan runkosarjan lopullinen tilanne.

38 comments

  1. Selvät valinnat: happee-nst(surkeat viimeiset pelit),spv-tps(surkeat viimeiset pelit) classic-erä, ssv-oilers

  2. oikee joukkue lähti divariin.. nt tsemppiä olssille ja josballe karsintoihin, luotto siihe että kumpiki säilyy, josba nyt ainaki varmasti säilyy.

  3. Illan TV-ottelusta: Erkka W. Lehtolan kauluspaitavalinnoille löytyi vahva haastaja sb-piireistä! Lötjösen kravattityyli oli jotain elämää suurempaa!

    Mielenkiintoiset pleijarit tulossa hienon runkosarjan perään. Valinnoissa komppaan katsojaa, parit lienevät Happee-TPS, SPV-NST, Classic-Erä ja SSV-Oilers.

  4. Hieno taistelupeli Raholan peltiteltassa!
    Näin voin todeta, vaikka en kumpaakaan kannustanut.

    Ilvekset ovat syntyneet putoamaan, laji kuin laji.

    Veikkaus: SSV on mestari. Valitettavasti.

  5. Happee varmaan ottaa nst:n jolle hävinnyt molemmat pelit, nyt hereille!

  6. Ipalle passitus suoraan Divariin ja liigakarsintaparit tulevat olemaan 99,99% todennäköisyydellä

    BlueFox – OLS
    Josba – ÅIF

    Ei tule olemaan helppoa sarjapaikan uusinta Olssille eikä Josballe. Liigassa Olssin verkkoon eniten maaleja ja Josba teki vähiten maaleja. Molemmat jengit saavat huuhtoa tuskan hikiä karsintapelien jälkeen 😉

  7. Jos OLS pelaa Bluefoxia vastaan, niin uskon että OLS leikittelee itsensä takaisin liigaan, koska en usko että Bluefox haluaa liigaan sillä on SPV:n farmijoukkue.

  8. Oma käsitykseni taas on että blue fox on indiansin ohella niitä ketkä haluavat divarista todella liigaan.

  9. Tsekkaa YLE Areenan arkistosta BlueFoxin haastattelut otsikon alta ”Ligan hägrar för Blue Fox” ja vedä omat johtopäätökset, kiinnostaako liiga vai ei, vai onko haastateltavilla ketunhäntä kainalossa.

  10. Se meni nyt lopulta pikkasen niinku sillai miten ajattelinkin. Sarjanousijat olivat sijoilla 13. ja 14. vaikka niin piti OLS:nkin kompensoida jollain mystisellä hengellä puutteitaan. Ehkä jatkossa useampi ymmärtää, että divarin ja liigan välissä on iso ero – varsinkin kun puhutaan joukkueista sanotaan 10-11 ylöspäin.

  11. itellä on iso luotto josbaan, ku jos åif:n isoimmat tähet on wilhelm wainio ja savukoski ( joista ainakaa wainio ei oo liigassa esittättyny yhtikäsmitää ) nii kylmää on kyyti, vaikka savukoski kelpais millo vaa josbaan

  12. Josban esitys tänään SSV:tä vastaan oli hengetön, vaikka joukkue oli veitsi kurkulla liigapaikkansa johdosta. Huonommalla säkällä ja muiden avustuksella Josba olisi voinut pudota jo tämän päivän pelin perusteella.

    Voittolukemat SSV:lle 6-0 oli todellakin kuus-nolla sanan laajassa merkityksessä. SSV leikitteli Josballa kuin kissa hiirellä ja Josban pelillä olisi tullut pataan lähes ketä tahansa divarijoukkuetta vastaan. Paljon pitää Josban tasoaan nostaa, jos mielii jatkossakin pelata liigaa.

    Josban liigapaikan varmistaminen ei todellakaan ole mikään kirkossa kuulutettu asia. Tuli liigakarsinnassa vastaan ketä tahansa niistä divarijoukkueista, joilla on vielä teoreettinen mahdollisuus karsintaan, ÅIF, M-Team tai Steelers, niin Josba saa tehdä täyden päivätyön paikkansa puolesta, ja sittenkään ei kannata olla liian itsevarma paikastaan.

    Esimerkiksi M-Teamilla ja Steelesillä on aito tahto pelata liigaa ja ÅIF:lla on parempi joukkue kuin koskaan aikaisemmin.

    Vastustajien aliarviominen ja oman tekemisen yliarviointi ovat ensimmäiset askeleet kohti divaria.

  13. Hei urp-0, yhteinäinen joukkue on aina kestävämpi kiintotähti kuin yksittäiset tähdenlennot, joita tulee ja menee. ÅIF ei jossittele, vaan syttyessään liekkeihin Wainio pystyy upottamaan Josban, josta jää jäljelle vain savut.

    Perinteikäs Josba voisi saada tekemiseensä ihan uutta puhtia käymällä Divarissa hakemassa vauhtia.

  14. Taisi se Wainio tosiaan jonniinverran penkilläkin istua liigavuosinaan, mutta toistaiseksi löytyy silti enemmän rautaa kaulasta kuin Savulta.
    Ja ÅIF:lle tseppiä mahdollisiin liigakarsintoihin!

    Wainio Wilhelm
    03-04 SSV 28 14 12 26 2 Kulta
    04-05 SSV 29 9 5 14 0 Kulta
    06-07 SSV 18 2 1 3 2 Kulta
    Yht. 75 25 18 43 4

  15. onha täää wilhelmi divarris näyttäny taitossa että on kova siel, mut silti karsinnat on iha oma maailmasa ja uskon et siel etenki tää kokemus nousee arvooon

  16. ÅIFKamraterna joo niinku sanoit niin voisi tehdä josballe iha hyväää se divari kokemus, mutta toisaalt se voisi myös aja koka salibandyn alas joensuust…. koska kuitenki kaikesta menstyksest huolimatta erittäin pieni osa kaupungin urheilu kuvaaa… esim pesiski enempi esil katukuvas….jote jotai herätst toho toimintaaa tarvitaaaa joka tapaukses että viel joskus noustas edes lähemmäks kärkeä

  17. JooJoo?? Olisiko mielestäsi pitänyt tehdä Kataiset ja päästää Ipa pälkähästä? (ihan hyvä veli meininkillä) Luulisi JooJoo.lle olevan selvää, mikä on urheilun tarkoitus. Johansson kertoi ihan reilusti sen mistä peleissä on yleensä kysymys.

    Just tuollaiset nimittelyt jotka tulee nimimerkin takaa, on sellaisten tyyppien kirjoittamia jotka eivät kehtaa itse edes peiliin katsoa.

    Parempaa ensikautta Ipalle ja kaikille muillekkin joukkueille.

  18. Happee-TPS 3-0 SPV-Erä 3-1 Classic-NST3-0 ja SSV -Oilers 2-3

    Happee-Oilers3-1
    SPV-Classic 3-0

    Happee-SPV 3-2
    ja Happee on uusi Suomen mestari

    Sitten saamme kaksi uutta liigaseuraan Inkkareiden lisäksi , sillä OLS ja Josba ei ole liigatasoa ?

  19. Hienoa Urp-0, olet pääsemässä vähitellen asian ytimeen. Kokemuksella toki on oma hienoinen merkityksensä ja ÅIF:llä sekä BlueFoxilla on ehkäpä Divarin kokeneimmat runkopelaajat, joilta löytyy liigakokemusta tiukoistakin paikoista. ÅIF:llä on lukuisia pelaajia, jotka ovat pelanneet liigassa ja viimeisimmät kiinnitykset ennen Joulua, seitsenkertainen SM-kultamitalisti K-M Ratsula sekä Savukoski ovat profiilipelaajia, jotka mainiosti täydensivät joukkueen pelaajien roolitusta.

    Kokemuksen lisäksi karsinnoissa joukkueen sisäisellä henkisellä tilalla on suuri merkitys, ehkä jopa kokemustakin tärkeämpi. Josballa on vaikea kausi takanaan, mikä on kuluttanut joukkueen henkisiä voimavaroja ja viimeisimpänä SSV:tä vastaan floppi, jossa joukkue ei saanut tehtyä ensimmäistäkään maalia. Joukkueen pelistä paistaa läpi, että mailaa puristetaan ja kovaa. BlueFox ja ÅIF taasen pääsevät aloittamaan liigakarsinnat hyvässä vireessä tarvitsematta painaa leukaa rintaan, ja tällä on merkitystä.

    Pelillisesti BlueFox ja ÅIF eivät ole kaukana takamatkalla Olssiin tai Josbaan verrattuna. Suurempi kysymysmerkki on näiden Divarijoukkueiden oma tahtotila, millä sarjatasolla ne aikuisten oikeasti haluavat pelata ensi kaudella?

    Ilvekselle terveiset, että tämän kauden lopputulos ei ollut iso yllätys, mutta suuri RESPECT perinteikkäälle urheiluseuralle, jonka joukkueet ovat pelanneet korkeimmalla sarjatasolla mm. jalkapallossa, jääkiekossa ja salibandyssä. Sellaista meriittiä on melko harvalla urheiluseuralla lyödä pöytään HIFK:ta, Ilvestä ja Tepsiä lukuunottamatta.

    Tampereella kannattaisi nyt alkaa hakea tekemiseen uutta suuntaa, jotta viime aikojen vaatimaton menestys niin lätkässä kuin säbässäkin alkaisi kääntymään voittojen puolelle. Tampereen talousalue jatkossa tuskin kantaa neljää salibandyliigajoukkuetta ja kahden lätkäliigajoukkueenkin tulevaisuus on kyseenalaista. Nähtäväksi jää, kuulemmeko vielä uljaan Ilveksen murinaa vai pikkumirrin naukumista.

  20. Joo Joo:

    Tämä on kilpaurheilua. Osoitat junttiutesi nimittelemällä.

    Rehdillä kilpailulla Ilveksesi menevät alasarjoihin – joka lajissa.

    Aloita ryhtiliike ajamalla viikset.

  21. Johanssonin kommentin voi julkisesti lukea päivän lehdestä.
    Kyllä sarjataulukko kertoo, kuka putoaa, ja kuka säilyy.

    Ei siitä olekaan kysymys. Josko joku on joskus kuullut sanonnan älä lyö lyötyä.

  22. Heh, kisu ilman viiksiä on kuin… 😉

    Tämä pitäisi melkein photoshopata logokuvasta 🙂

  23. Johanssonia ei kiinnosta kuin omat pisteet. Jos haluaisi menestyä, pelaisi jossain ihan muualla.

  24. Mitähän järkee oli eilen näytää Oilers – Happee peli kun siinä ei ollut mitään panosta??

  25. En tiedä missä nyt on järkeä, pari paikkakuntaa ei ollut televisoitavissa (Rahola ja Mosa) ja vaikka muualla panosta oli niin olivat tulokset hieman tylsiä.

    Mielestäni kuitenkin viihdyttävä peli ja eniten maaleja eilen

  26. Happee tavallaan teki tien itselleen vaikeaksi, koska nyt sillä tulee vastaan 2. kierroksella (jos sinne pääsee) joko SSV tai Oilers, joista molemmat ovat todella vaikeita.

    SPV:n reitillä veikkaisin olevan NST:n ja Classicin. En usko, että Manselaisten kasetti kestäisi vieläkään tosipelejä.

    Unelmafinaali Happee-SPV on siis mahdollinen, ja se olisi lajille todella hieno asia. Ja 200km etäisyys pitäisi huolen, että vieraspeleissäkin riittäisi molemmilla kannustajia.

  27. Mites SAMI Happeen olis pitänyt runkosarja pelata ? Jättäytyä ”taktisesti” toiseksi tai kolmanneksi vai peräti seitsemänneksi ja yllättää sitten sieltä käsin. Mitä ihmettä ? Eikö pelit lähetä voittamaan AINA ? Oli kyseessä runkosarja tai play off:it ja vastassa mikä porukka tahansa. Eiköhän runkosarjan voitto ollut Happeelle iso juttu ja yksi välitavoite.

  28. Mikko, relaa vähän. Juuri noin niiden pitikin pelata, mutta sitä vain meinasin, että voitto ei välttämättä tuonut parempaa 2. kierrosta. Suurin etu on joka tapauksessa kotietu finaaleissa. Ja terveisiä sinne Jyväskylään ;=)