SSV murensi jatkoajalla Oilersin unelman, Happee murskasi TPS:n

Kuva: Juhani Järvenpää

Kuva: Juhani Järvenpää
Mikael Järvi pysäytti jatkoajalla kellon aikaan 69.54. Kuva: Juhani Järvenpää

SSV ja Happee selvittivät sunnuntaina tiensä miesten Salibandyliigan välieriin. SSV kaatoi viidennessä ja ratkaisevassa puolivälierässä Oilersin ja Happee TPS:n.

Tänään pelatut puolivälierät olivat luonteeltaan kovin erilaisia. Pasilassa kättä väännettiin viimeiseen pisaraan asti tasaisesti. Jyväskylässä puolestaan voittajasta ei ollut heti alun jälkeen mitään epäselvyyttä.

SSV kaatoi Oilersin vain kuusi sekuntia ennen jatkoajan loppua. 4–3-ratkaisumaalin iski kokenut Mikael Järvi ylivoimalla. Happee pöllytti TPS:n verkot kunnolla tötterölle. Loppunumerot kirjattiin kotijoukkueelle peräti 12–3.

Sekä SSV että Happee eteni välieriin voitoin 3–2. SPV ponnisti välieriin jo aiemmin tällä viikolla. Viimeinen välieräjoukkue ratkaistaan maanantaina Classic-Erä-ottelussa.

Pääkallo.fi kertoo sunnuntaina kamppailuista tämän jutun alla linkkeinä olevissa artikkeleissa.

123 comments

  1. Kyllä se oli tuomarit jotka murensi Oilerssin unelman, toivottavasti toimitus on ajan tasalla ja selvittää taustat puolueettomasti.

  2. karavaani kulkee ja rakkikoirat haukkuu… Isät jatkaa, pojat lauluun

  3. Taas alkaa oilerssin itku!

    Tuomarit, tuomarit!

    Eiköhän se ollut oilerssin tyhmyyttä lopussa kun lähti toivosen leikkiin mukaan.
    Timo kalasti näyttävästi jäähyn ja sai joukkueelle voiton. Ekasta ei tullut jäähyä kun laidan yli puskettiin mutta heti perään kulmaan odottamaan vaan seuraavaa pusua ja siinä se oli! Hyvä ssv!

    Taas näki kun kokemus tulee vaan jyräämään näissä miesten peleissä!

    Ja yhtä paljon sai miehiä ajella puolin jos toisin että turha on tuomareita syyttää jotka hoiti homman erittäin ammattitaitoisesti!

  4. Kevään merkki kun metsuri alkaa tekemään tosissaan tehoja 🙂

  5. Onko Oilers itkenyt? Ei. Kuinka moni kannattaja on ”itkenyt”? Yksi. Kannattaako yhdestä pettyneestä vetää liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä? Se on meille kaikille faneille inhimillistä, että harmitus menee hieman yli, kun omien kausi loppuu. Turhaa kuitenkaan on joukkuetta syyttää kommenteista.

  6. Ei hienolta kuulosta, jos jatkoajalla kalastetaan jäähy game 5:ssä ja tuomarille menee läpi. Itse en tilanteesta tiedä, mutta ha ha kirjoitusta kommentoin

  7. Mikäs nyt taas kun ei asiallinen kommentti tule läpi. Huomattavasti asiattomampia ja riitaa haastavampia menee jatkuvasti läpi

  8. niin kuin ”ha ha”tunnusti et timo kalasti jäähyn ja tunnusti sen turhaksi.

  9. SSV lasien läpi katsottuna hävettää tapa, jolla joukkueemme eteni jatkoon. Tuomari ei voi tuollaisessa paikassa tehdä tuon luokan virhettä, tuomio oli täysin linjan vastainen. Toivottavasti toivosta edes hieman hävettää! Hienoa kuitenkin, että pleiarit jatkuu. Toivotaan, ettei Vilkki pilaa enää kenenkään muun unelmaa tänä vuonna taikka ensi kaudella…

  10. Mutta kertokaa jos tuomari näyttää että ei enään vastaavaa niin seuraavaksi ajellaan täysillä päälle vaikka ei olisi ollut tarvetta?

    Onko se toivosen vika?

    Tai tuomarin joka asiasta huomautti ennen jäähyä?

  11. Tähän itkemiseen en ota mitään kantaa. Mutta jälleen kerran kaatui tulospalvelu. Mikä ihme siinä on, ettei sitä saada kuntoon. Ja kauan sitä meinataan katsella. Samanlaista pelleilyä, kuin mosahallin jokavuotiset poikkeusluvat. Ihan oikeasti nyt herätys!

  12. En voi syyttää jäähystä tuomareita vaikka Oilersia kannatan. Rike oli selvä. Toivonen pelasi kokemuksellaan tilanteen hienosti ja ehti kulmaan ensin ja sitten tultiin selkään turhan kovaa.

  13. Oilersin peleissä katsomo itkee aina tuomareille, jos oma peli ei kulje. Siellä ei edes omia osata kannustaa, perjantainakin kun olisi pitänyt kannustaa omaa jengiä ottamaan SSV:n etumatka kiinni, niin katsomo istuu ihan hiljaa. Mutta auta armias, jos tulee joku rikkeen näköinen, niin siellä on pelaajien vanhemmista kaikki kiljumassa ”käsi pystyyn!”.

    Hyvä tietysti muistaa, että eivät tuomarit tietenkään tehneet mitään väärää kun perjantaina Oilers sai pelata 5-3 ylivoimaa. Tai kun Järvi passitettiin jäähylle kun peliä oli pelaamatta 2 minuuttia. Tai ensimmäisessä Tapiolan pelissä, kun tuomarit käytännössä antoivat Oilersille paikat tasoittaa peli.

    Ja kyllä se Oilers on se, joka on jäähyjä kalastellut tässä sarjassa.

    Kukaan muu pääkaupunkiseudulla ei itke niin paljon kuin espoolaiset. Mistäköhän johtuu? Katsomostako se tarttuu pelaajiin?

    Tänään Toivosta rikottiin jo kertaalleen ihan kunnolla laidan vieressä ja kun sama jatkui, niin tuomarit antoivat jäähyn. Simple as that.

    ”Haha”n tunnustukset voi jättää omaan arvoonsa. Kuten teidän jatkuvan vikinänkin.

  14. Valitettavaa, että tuo lopun jäähy nousee nyt pääosaan, sillä itse pelihän oli jälleen mahtava salibandyjännäri. Ikosen puolesta kävi kyllä sääliksi, oli jälleen paras öljymies.

    Mutta tuosta tuomiosta, kyllä mä ymmärrän nimimerkin Ha ha pointin. Oilersin pelaaja haki turhaan hankaluuksia kun tuomari oli tilanteen vieressä ja minunkin nähdäkseni varoitti kontaktista pusujen välillä.

    Niittihän tuli selkäpuolelle ja nähdäkseni oli mielestäni kyllä ihan jäähyn arvoinen. Katsoin tilannetta puolueettomin lasein, tosin kaukaa ja Oilers-pelaajan selkäpuolelta, joten Toivosen mahdollista sukellusta tai edes kontaktin kovuutta en satavarmasti nähnyt, myönnetään nyt se kuitenkin.

    Tietysti asiasta voi olla silläkin kannalla, että tuossa vaiheessa peliä enää tappoiskut vihelletään. Itse olen sillä kannalla, että samoilla säännöillä loppuun asti…

  15. siinä oli oilerssilla reilu 69min aikaa pistä palloo pönttöön…mut varmaan tuomarit esti senkin…

  16. Hyvä bambou hyvin yrität hämätä, oilerssin kannattaja juu varmaan edmonton oilers sen uskon
    Tässä minun näkemys asiasta oilerssin kannattajana:
    Jos jalkapallossa tai jääkiekossa tapahtuisi vastaava kuten tänään omin silmin tuli nähtyä Pasiassa,joutuisi tuomarit lopettamaan tuomaritoimintansa yleisön painostuksen takia, tästä olen varma.
    Taustaa niille jotka eivät olleet paikalla, videota ei tästä takuulla löydy eli:
    Pelattiin 5. ja ratkaisevaa pudotuspelia ja ottelu oli tasan jatkoajan viime minuuteilla ja Oilerssin pelaaja tuomittiin jäähylle teosta joka oli virhe mutta ei muuten ottelun tuomarilinjan mukaan jäähyn arvoinen.
    Tuomarit siis päättivät antaa SSV:lle mahdolisuuden tehdä ylivoima maalin ja näin sitten tapahtui jatkoajan viime sekunneilla. Ottelu pättyi siis SSV:n voittoon ja he jatkavat pudotuspelien seuraavaan vaiheeseen.

    Tumareiden päätös oli siis nyrkin isku päin naamaa Oilerssin pelajille jotka olivat latautuneet hienosti tähän peliin ja antoivat varmasti kaikkensa voiton eteen jonka olisivat varmasti ansainneet mutta ei sitten kuitenkaan tuomareiden mielestä.

    Tuomaritarkkailijan raportti olsi ainakin saatava jukisuteen vaikka se ei todennäköisesti poista tätä räikeää vääryttä minkä Oilerssin pelaajat saivat pakkioksi.

    Puhutaan paljon SSv:n dynastiasta ja näin se sitten jatkuu mutta monta kysymystä jäi ilmaan.
    Liigan olisi hyvä selvittää taustat miksi näin tapahti muuten syntyy liikaa katkeruutta näin epäoikeuden mukaisesta ratkaisusta.

  17. J. Kannunen itkee just oikeasta asiasta. Oikeasti harmittaa suunnattomasti nämä tulospalvelusekoilut. Voin sanoa, että omistan keskivertoa pidemmän miesmuistin, eli, olen viimeisen kolmen vuoden aikana pistänyt merkille säännölliset tulospalvelun kaatumiset… kaiken näköiset salaliittoteoriat tässä herää mieleen. Jos liittoa kiinnostaisi, voisin ensi kaudelle tehdä sellaisen palvelun, joka toimii.

  18. Mielestäni on vain mukavaa, että salbandykin herättää tunteita. Nettipalstoillahan aina kitistään. Hienoja otteluja pve:ssä ja täälä kaikki saa kirjoittaa oman näkemyksen.

  19. Katkeruutta ei voi estää, eikä tarvitsekaan. Siinä määrin värikästä kommenttia kuului katsomostakin tuomariston suuntaan, puhumattakaan siitä kuinka Oilersin poppoo katkoin kymmenisen mailaa ja heitteli muuta kamansa pitkin mättäitä 🙂

    Ainakin on tunnetta mukana jos ei muuta!

    Itse tuomiosta edelleen sitä mieltä, että Oilers saa syyttää kyllä itseäänkin vähintään yhtä paljon kuin tuomareita ”linjattomuudesta”. Turhaan haettiin hankaluuksia, vaikka kovasta kontaktista varoitettiin. Normi runkosarjamatsissa jo ekasta olisi puhallettu.

  20. Kommentoisin tuota jatkoajan jäähyä seuraavasti:
    – Vilkiltä huono vihellys ja pelin ainoa selvä tuomarivirhe, muuten olivat viheltäneet todella hienosti. Jäähy tuossa tilanteessa moisesta rikkeestä ei sopinut mitenkään ottelun kuvaan.
    – Rauniolta yhtälailla erittäin tyhmä ja turha hyökkäyspään rike, joten voi syyttää itseään, sillä noista joskus kuitenkin boksi napsahtaa. Taisi odottaa, että ei jatkoajalla tuosta jäähyä saa.
    – Toivosta kun tässä näemmä dissataan kalastelusta, niin sanoisin, että ei se siellä hyppinyt. Raunio antoi kädellä selästä vauhtia.

    Oilersin harmituksen ymmärtää kyllä, kun kausi päättyi heppoiseen jäähyyn. Tosin täytyy myös todeta, että SSV oli kolmannen erän ja jatkoajan paremmin kiinni voitossa ja loi pahimmat maalipaikat, joten matsi olisi voinut ratketa jo aiemmin. Toki Oilersillakin oli paikkansa. Nyt meni sitten näin. Rankkareita oisin toivonut.

    Ratkaisuun johtanutta jäähyä lukuunottamatta mahtava jännäri!

  21. Tää on kyllä mahtavaa seurattavaa tää jälkipeli! Nyt pyydetään liitoa selvittämään taustat jatkoajan jäähyyn liittyen (”katsoja”)! Mitä seuraavaksi?!

    Bambou: hyvin kiteytetty, noinhan se asia juuri oli!

  22. Tuli vaan mieleen. Eiköhän se ratkaisu tullut siitä, kun Oilersin numero 8, Uronen, antaa käsittämättömän syötön 10 sekuntia ennen loppua. Kääntö ja kiitos ja näkemiin. Se kiistanalainen jäähy oli juuri loppunumassa. Viisi sekuntia vielä pallo lavassa ja pitkä kaari SSV:n luukulle vikalla viidellä sekunnilla. Ei tässä enää puhuttaisi Toivosen sukelluksesta, tai Vilkin ratkaisusta.

  23. Kyllähän tämä hieno ottelusarja päättyi tuomarivirheeseen, mistä jää paska maku oilersin kannattajien lisäksi myös puolueettomille katsojille. Toki myös SSV:n kannattajille, jos objektiivisesti tilannetta katsovat.

    Olen itse hieman ihmetellyt useiden tuomarien ”pitää uskaltaa viheltää” -asennetta. Tilanteet pitää viheltää linjan mukaisesti, ei arvostusta hankita uskalluksella, joka rikkoo ottelussa pidetyn linjan. Kaiken kaikkiaan hienosti vihelletty ottelu tuomariparilta, mutta jatkoajan lopun tapahtumat valitettavasti vievät mielenkiinnon enemmiltä kehuilta.

  24. Sen jälkeen kun Järventausta lopetti on vilkillä ja alakareella ollut monopoli ns. tärkeimpiin peleihin (ml finaalit). Joka tapauksessa vihelsivät myös viime vuonna viimeisen finaalin, jonka SPV voitti..että SSV laseista ei tietoa..

  25. ”Tuomarit murensivat Oilersin unelman.” Sallikaa mun nauraa. En nähnyt illan matsia, joten en tiedä tuomarivirheestä. Voi olla, että siellä sellainen oli, mutta se ei ole oleellista.

    Jatkoon meno vaatii pleijareissa kolme voittoa. Varmaan kukaan tuomari ei tätä sarjaa ratkaissut vaan öljymiehillä olisi ollut täydet mahdollisuudet pelata homma niin, ettei ratkaisu jää kiinni yhdestä mahdollisesta tuomarin virheestä. SSV:n kantti oli vaan vielä tänä vuonna kovempaa luokkaa, joukkue tuli rinnalle ja ohi monta kertaa. Parempi jatkaa niin kuin se lähes aina menee.

    En kyllä usko, että tämän vuoden SSV:llä tulee olemaan mitään saumoja viedä pokaalia SPV:ltä, mutta se on eri juttu se.

  26. Toivonen jos mikä on huijari ensin teloi pfitznerin ja sitten sai toistamiseen läpi vielä näytelmän
    Minä henk kohtaisesti en enää arvosta tätä ko pelaajaa – urhelija hän ei ole – huijari ja pelimies siinä sarjassa paras kyllä. Ahonen – sama juttu. Harmillista koska
    Lajia jo 10 vuotta läheltä seuranneena totean pettymykseni liittoon ja johtoon-
    Näinkö salibandy on koskaan huippu urheilua – Liikaa fiilungin makua nyt on. Rehellinen tappio on ok mutta tässä ei sitä nyt ole.

  27. Kun pleijareita pelataan ja ottelu sarja on ratkaisevassa pelissä jatko-ajalla, niin ei millään linjalla voida viheltää hyökkäyspäästä pientä selkääntyöntämistä 2minuutin arvoiseksi. EI MILLÄÄN!! mielestäni 2minuuttia 5ottelussa ja:lla pitäisi tulla suurinpiirtein, kun jonkun pää katkaistaan tai jotain muuta sellaista.

  28. Tuomareille ottelun jälkeen punaisen kortin arvoisesti itkenyt Wardi sanoi lehdistötilaisuudessa seuraavaa: ”Timo Toivonen veti hyökkäyspään kulmassa polvet notkeiksi. Itsekin kieltämättä teen aina saman, mutta nyt tuomarit menivät helppoon.”

    Eli jos itse tekee näin, niin se on silloin hyvä juttu ja täysin sallittua, mutta jos vastustaja tekee samoin, on se sitten täysin tuomittavaa?

    En itse kyseistä tilannetta omalta paikaltani nähnyt, mutta toivon tuomareiden tehneen oikean ratkaisun. Aika kovaa Toivosta otettiin muutaman kerran aikaisemmin, joten en yhtään ihmettele, jos tuomarit ovat antaneet jäähystä ennakkovaroituksen.

    Olen itsekin pistänyt merkille saman kuin joku edellä kommentoinut, että espoolaiskannattajille ei aina välttämättä ole selvää mitä saa tehdä ja milloin tilanne on ollut täysin puhdas, vaan joka ikisessä matsissa (jota olen itse ollut katsomassa) on aina joku jossain vaiheessa aloittanut sen tuomareille huutelun. Lisäksi itseäni on alkanut enenevässä määrin ärsyttää se, että lähes joka vihellyksen jälkeen (jos etu on mennyt vastustajille) Wardi on ollut mussuttamassa tuomareille.

  29. Hieno sarja kaiken kaikkiaan SSV-Oilers. Ois voinu mennä kumpi vaan jatkoon ja Toivoniemi pelasi tänään kyllä sarjan parhaan pelinsä (Ikonen pelasi aivan mahtavat 5 peliä ja vei maalivahtien taiston kyllä sarjassa selkeästi:)). Ja mitä tuohon jäähyyn tulee niin olihan se periaatteessa jäähyn arvoinen suoritus vaan ei lainkaan ottelun linjan mukainen (Oilersin johtaessa ottelua toisessa erässä sai ajaa samalla lailla monta kertaa selästä ukkoa seinää päin mm. Toivosen ja jopa Järvenkin käyttäessä aika epäurheilijamaisia otteita ja sit jatkoajalla 2min ennen loppua annetaan tommonen..) Hyvä taistelu Oilersilta ja ensi kaudella kautta kokeneempana haetaan runkosarjasta jo paremmat asetelmat playoffeihin. Jos sama jengi säilyy kasassa ensi kaudelle, ni mitalijuna on valmis matkaan. KIITOKSET OILERSIN UKOILLE KAUDESTA! =)

  30. Tuomio on annettu ja ssv voitti. Toki voitte jauhaa potaskaa ja väitellä, mut ihan turhaan ei tuo tulos tule muuttumaan mihinkään. Luoja paratkoon..

  31. Oilersin pelaajat ja kannattajat näköjään oikein yllyttävät taas niitä ”Täällä ollaan HEXI”-paitoja, jotka SSV:n pelaajat viimeksi pistivät päälle voitettuaan finaalin Oilersin tuomarivirheprotestoinnin jälkeen. Teillähän alkaa olla jo kohta DYNASTIA noiden tuomarivalitusten suhteen…

    Matille ja muille terkut, että ei jäänyt huono maku ollenkaan. Päinvastoin, ratkaisu oli reilu ja tarvii vaan omata espoolaiset silmälasit, että voi nähdä sen muutoin.

    Mukavaa kesälomaa!

  32. voivoivoi: Luit ilmeisesti ajatuksella myös toisen kappaleeni.

    Ja mitä espoolaisiin silmälaseihin tulee, niin niillä on yhtä paljon yhteyttä kommenttiini kuin Juha Miedolla puhtaaseen urheiluun.

  33. JZ:n kanssa täysin samaa mieltä. Kyllä sitä syypäätä kannataa katsoa ihan omasta pesästä. Hyökkäyspään kulmassa, josta 40m matkaa omalle maalille, edes antaa mahdollisuuden jäähyyn. Vielä kun oltiin jo varoitettu, niin ihan omaa tyhmyyttä.

    ”katsojalle” Etpä hirveesti purnannut kun SSV sai jäähyn ekan ottelun jatkoajalla, oli varmaan oikeutettu. Siinä maali, niin ehkä tätä viidettä peliä ei olisi tarvinnut edes pelata. Ja taisipa se kolmaskin peli ratketa jatkoajalla siirretyn rangaistuksen aikana (SSV:lle oli tulossa jäähy) Sekin ehdottomasti oikeutettu.

    Ennen jäähyä oli Oilersilla 67.55 minuuttia aikaa ratkaista peli, johti jo 2-0 ja 3-1. eli joku voisi sanoa, että ratkasun avaimet ihan omissa käsissä.

    Kuten Oilersin valmentaja sanoi, öljyvahinko on mahdollinen, ja olihan se!

  34. Jos tästä nyt joku tallenne joskus saadaan, niin katsokaapa jatkoajan loppu ja miettikää kenellä petti kantti ja kuka meni helppoon. Tänään kokemus puhui ja Oilersin lopun käytöksen perusteella tämä porukka ei ollut vielä valmis.

  35. Siirrän nyt tukeni takaisin jääkiekkoon. Salibandy on nuori laji mutta nämä nuoret urheilijat ansaitsee ensimmäiseksi paremmat tuomarit ja sitä kautta oma arvostus lajia kohtaan kasvaa.
    Liikaa epäselvyyttä tässä SSV:n ja liigan yhteistoiminnassa.
    Tässä mietittävää liigan johdolle jos aiotte kehittää lajia.

  36. En nyt ihan ymmärrä, mitä videota täällä peräänkuulutetaan? Eihän siinä lopun jäähyssä ollut mitään sellaista, mikä aiheuttaisi jatkotoimiin.

    Katsoja, siirrä ihmeessä itsesi ja tukesi jääkiekkoon. Minkään lajin arvostus ei nouse pelkillä tuomareilla. Aluksi voisi opetella häviämään, sieltä urheilijamaisesta käytöksestä joka tilanteessa se arvostus tulee. Jos häviäjäjoukkueen kapteeni käy hakemassa mailoja kinunneille junnuille rikotun mailan, se kertoo aika paljon.

  37. Ei Vilkki halvalla mene. Provosoiva erotuomari kera toisen tuittupään, Silvon.

    Kuten hengenheimolaiseni ” Karski ” totesi, niin aikaa oli kyllä tehdä voittoon tarvittavat osumat. Juuri tämä itkeminen erottaa joukkueita vielä. Kun finniä on vielä partaa enemmän, niin se on luonnollista. Oilersin aika tulee vielä. Ehkä.

  38. kyllä lajin arvostus hyvillä tuomareilla nousee,sellaisilla jotka pitää saman linjan koko pelin ajan.siksipä loppupeleihin pitäis tuomarit tuoda esim:ruotsista.

  39. En ole vielä sellaista sääntökirjaa nähnyt, jossa kerrotaan, että ratkaisuhetkillä saa pelata eri säännöillä kuin pelin muissa vaiheissa!?

  40. Joukkue, joka ei onnistu tekemään maalia 36-minuuttiin, vastustajan tehdessä 3, ei ansaitse voittaa.

    Mikä tää Wardin ”faneille paskana oleva maila”-juttu oli? Aika reilu kaveri. Tosin isänsähän oli yks näitä tuomareita jatkuvasti katsomosta arvosteleva tyyppi. Urheiluhenki kohillaan kautta linjan siis.

    Muistanko oikein, että Oilers oli oikein Nuori Suomi -seura? Tällä tavallako junnuille näytetään harrastelijalajissa esimerkkiä?

  41. Tiukka oli sarja, neljä jatkoaikaa tarvittiin. SSV:n kunto on kova vaikka kaikki pistemiehet ovatkin käytännössä 70-80 luvuilta. Silmiin pisti Kekkonen+Olkkonen ja kova jaksaminen.

    Tuomarilinjasta en nyt haluaisi valittaa, Raunio otti riskin turhaan hyökkäyspäässä, silti tuntuu että hartiasta sai kyllä vetää kädellä ja muuten ronkkia mutta hartiakontaktia ei sitten sallittu.

    Harmi että ratkesi tuohon mutta ensi vuonna sitten, toivottavasti Oilersrunko pysyy koossa. Parhaita oilersista tänään superveska, Alanko, O.Wardi. Nelosketju pärjäsi kanssa hyvin ja loi jopa tilanteita.

  42. Oilersin ”tähti”pelaajat ovat kiukutelleet teinimäisesti koko kauden. Yhdessä pelissä Pajukoski laukoi ”vahingossa” rikkinäisen pallon kohti tuomaria; meni metrin ohi päästä. Tuomari päästi kuin koiran veräjästä. Ennen loppukättelyä sitten vielä jaksoi Perttu huudella tuomarille rivistä. Ei taida kukaan tuomari kelvata poitsuille. Parempi mennä vaikka Viron liigaan pelaamaan.

  43. Nyt kun kerta käsitellään tätä tuomariasiaa, niin on todella perseestä katsoa pelejä kun huomaa että melkeinpä keskimäärin peliä kohden tulee melkee 10-30 tuomarivirhettä eli esim väärään suuntaan vihellettyä vaparia tai jäähyjä jotka vedetään aivan hatusta. Olen sitä mieltå että salibandyssa pelin tempo pleijareissa on niin kova että pitäis olla esim. katsomotuomari jolta voitais tarkistaa epäselvät tilanteet… Mutta toki ymmärrän ettå sekin on kustannuskysymys.. toivottavasti tulevaisuudessa tuomarointitaso nousee. Mitäs muut on mieltä?

  44. katsomotuomari!!?? Oletko nyt aivan tosissasi? Sieltäkö näkee paremmin ne vaparien suunnat? Aina kun tuomareista tuntuu siltä, että saattoi mennä joku juttu väärin, pistetään peli poikki ja rimpautetaan katsomoylijumalalle? Terrrrve!

  45. Jos tuomari varoittaa jo edellisessä tilanteessa että ei enää, niin mitä järkeä on ylipäänsä lähteä pelaamaan siinä rajoilla ja kokeilemaan edes. Kaikenlisäksi hyökkäyspäässä. Pelaajaa varoitettiin jo eikä uskonut,saa syyttää itseään.
    Miksi ratkaisun hetkillä pitäisi olla eri säännöt. On usein suuri vääryys peliä kohtaan muuttaa sääntöjä kun ei uskalleta viheltää. Sehän on täyttä pelleilyä ja vie lajia huonompaan suuntaan.

  46. Tuomari teki varmasti vain virheen. Ei hän ole SSV-fani. Tuskin Lehtikään on SPV-fani vaikka teki viime finaaleissa oman maalin.

    Virheitä sattuu on toki cliche, mutta tuomarointi on oikeasti älyttömän vaikea homma. Tuomaria on niin paljon helpompi syyttää kuin kehua. Tuomaroinnissa tapahtuisi 99% vähemmän virheitä, jos heillä olisi 2 sekuntia pidemmin aikaa miettiä ratkaisuaan.

    Silti tuntuu niin epäreilulta oilersia kohtaan. Olisi ollut uskomaton päänahka. Ensi vuoteen tuntuu taas olevan niin pitkä matka.

    Tuomarit ehkä antoivat SSV:lle paremman mahdollisuuden, mutta ei se tarkoita sitä, että Oilers olisi muuten ottelun voittanut.

  47. No ei nyt vapareissa tarvisi katsomotuomarilta kysyä, mutta epäselvissä tilanteissa missä mietitään annetaanko jäähyä vai ei niin voitais kysyä siltä tuomarilta katsomossa. Oon vaan niin kyllästyny näkemään niin selkeitä vääriä tuomioita jäähyjen suhteen tuomareilta. Katsotaanhan lätkässäkin epäselvät tilanteet videolta. Futiksessa idiootit ei oo vielkää tajunnu et vois niitä epäselviä maaleja tarkastella videolta..

  48. Hävettää todella paljon, että tämän huikean sarjan päätökseksi saatiin jälleen tämmöinen päätös. Hiljainen vauhti kulmassa ja polvet pettää. Pelikellossa 68.00. Hetken aikaa siinä kesti mutta kyllähän ne kaksi punapaitasta keisaria sieltä valokeilaan jälleen pääsivät. Pelin jälkeen Järvi kävi vielä taputtelemassa tuomareita olalle ja kiitti hyvästä pelistä tämmöisen tuomion jälkeen. Tämä ei kuulu huippu-urheiluun. Anteeksiantamaton tuomio ja minkään valtakunnan selitystä ei ole olemassa. Tuomarit tuomaroi ja pelaajat pelaa. P….en nuoleskelu ei kuulu tähän touhuun.

  49. Kysynpähän vaan että olisiko kukaan kitissyt tilanteesta, jos Rauniolle ei olisi vihelletty jäähyä? Väitän, että yksikään SSV:n pelaaja ei edes olisi kyseenalaistanut tilannetta tuomareille.

    Tämä playoff sarja oli varmasti yksi huikeimmista ikinä. 4 peliä 5:stä menee jatkoajalle ja todella hyvää salibandyä sekä huikeita suorituksia ja nousuja saimme nähdä. Sitten saamme tälle sarjalle tällaisen päätöksen? Viidennen ottelun jatkoajalla 2min ennen pelin loppumista tuomarit viheltävät Oilersille hyökkäyspään jäähyn pienestä kontaktista, tilanteesta jossa Toivonen ei edes yritä pysyä pystyssä ja ei edes suostu kommentoimaan kaatumistaan mikä vain vahvistaa jäähyn kalastelua. Ottelussa monta samantyylistä tilannetta ja tuliko niistä jäähyjä? Miksi tästä tuli? Tässä vaiheessa peliä? Haluaisin kuulla tuomarikaksikolta selvityksen miksi he tästä tuomitsivat jäähyn. En vain pysty käsittämään miten tällaisesta tilanteesta voi viheltää jäähyn tuossa vaiheessa peliä! Joku varmaan keksii tähän tulla sanomaan, että hyvä vain että uskalsi viheltää ja pitää linjansa blaablaablaa. HAH! Ne jotka tuollaista väittää, eivät varmasti itse ole koskaan mitään lajia tosissaan pelanneet, eivätkä varmasti vastaavissa tilanteissa ikinä ole olleet tai tule koskaan olemaan. On suorastaan tyhmää väittää, että tilanteessa ei ollut mitään epäselvää ja tekee kirjoittajasta urheilusta mitään tietämättömän. Näin huikeat sarjat/pelit eivät vain yksinkertaisesta saa ratketa tuomari virheisiin! Se ei palvele tätä, eikä mitään muutakaan lajia. Mielestäni tämä tilanne ei ollut väärin pelkästään Oilersia kohtaan vaan myös koko salibandyä. Suomalainen salibandy koki tänään tappion.

    En sano että Oilers olisi tuomareiden takia pelin hävinnyt, molemmilla oli paikkansa ratkaista ottelu jo aikaisemmin, sekä 4:ssä ottelussa aikaisemmin, mutta kukaan tuskin kieltää sitä että jäähy auttoi ssv:tä voittamaan ottelun? Tämän kaltaisten sarjojen ei vain yksinkertaisesti kuuluisi päättyä näin! Vai väittääkö joku muuta?

    Olen huolissani, jos herrat Alakare ja Vilkki saavat tänä yönä unta, koska niin suuri virhe tuli tehtyä. Toivottavasti herrat sekä myös muut suomen tuomarit ottivat tilanteesta opiksi miten ei pidä viheltää.

    Ei täällä palstalla kuuluisi väitellä siitä ratkesiko peli jäähyyn vai olisiko edes jäähyä pitänyt viheltää. Meidän pitäisi keskustella pelaajien hienoista suorituksista, ei tuomareiden suorituksista. Tuomarit eivät saisi antaa siihen edes mahdollisuutta.

    Todella hieno sarja, joka olisi jopa ansainnut rankkarit, niin oudolta kuin se kuulostaakin!

    Olen puhunut, haukkukaa kitisijäksi.

  50. 2min ennen loppua game 5 jatkoaika. jäähyä ei voi viheltää jos tilanteessa ei kuole ottava osapuoli

  51. Otetaan nyt osaa sitten puolueellisesta näkökulmasta ”puolueettomana”. Tuomarit joutuu tekemään tosissaan päätöksen alle sekunnissa…siis täh. Teepä sama päätös sekunnissa selän takaa. Et näkisi juuri mitään. Oliko väärässä paikassa. Ehkä. Olin itse siellä kulmassa ja sanoisin kuitenkin että päätös oli oikea, mitä sieltä kulmasta näki. Voittaja ratkesi minuutin ja 59 sekunttia myöhemmin. eli peli on taputeltu. Ja siis jos tähdennettäköön vielä tämä. Enemmän minä sitä Oliver Wardin punaista korttia ihmettelen, ja ihmettelisin kuin tuota pelin lopputulosta. Ei ne tuomarit nyt ottelua ratkaisseet ainakaan tahallaan. Kyllä Tindeä rapattiin aika huolella koko ottelun ajan.

  52. Se että vastustaja tulee selkään,on raukkamaista ja vielä tuomari varoitti ennen jähyä. Miksette espoolaiset kommentoi sitä että miksi pelaaja tekee tuollaisen varoituksen jälkeen,? Miksi olette sitä mieltä että sääntöjen tulisi muuttua jatkoajalla? Ette osaa perustella. Siksi. Ei kuulunut kitinän kitinää ssvn jäähyistä. Hävetti kuunnella yleisössä yleisön lässytystä tuomareille. Mutta sellaiset fanit millainen joukkue. Puhutaan epäurheilijamaisuudesta niin miettikää Oilersin pelaajien käytöstä pelin jälkeen. Vesa Nilkille. Järvi käy jokaisen pelin jälkeen kiittämässä tuomarit. Hävitynkin. Se on kapteenin tehtävä.

    Jos tilanne olis mennyt toisinpäin,täällä oltaisiin hipihiljaa. Menkääs espoolaiset sinne kesälomille ja kerätkää voimia että jaksatte itkeä ensikin kaudella yhtä paljon.

    JEEEEEEEE SSV VÄLIERIIIIIIIIIN!

  53. Jakke kannattais käydä kattomassa lehdistötilaisuuden video. Kyllä se Toivonen asiaa kommentoi ja Wardikin myöntää, että olisi toiminut samoin.

    Mitäpä jos tilanne olisi ollutkin toisin päin. SSV:n pelaajaa olisi jo varoitettu liian kovasta pelistä ja olisi seuraavassa tilanteessa ajanut selkään, saamatta jäähyä. Voi tätä itkun märää sen jälkeen. SSV:llä omat säännöt, selvä jäähyn paikka mutta tuomarit eivät uskaltaneet antaa jne. Ja varmaan se yksi nero täällä olisi vaatinut poliisitutkintaa liiton+tuomareiden kytköksistä SSV:hen.

    Ja siinä olen Jakke kanssasi samaa mieltä, SSV ei olisi asiasta purnannu, vaikka jäähyä ei olisi tilanteessa annettu. Tämä vain johtuu siitä, että SSV pelaa ja Espoolaiset itkee.

    Kuten jo aikaisemminkin mainitsin, niin Oilersilla oli kaksi otteluapalloa mutta eivät käyttäneet hyväksi ja ekassa vielä YV jatkoajalla, eivät tehneet maalia (eipä yksikään Oilersfani kitissyt väärästä tuomiosta silloin). Kyllä mahdollisuuksia oli mutta SSV käytti omansa ja oikeutetusti välieriin ja Espoolaiset kesälomille.

  54. Oilers teki noin 30 sekuntia ennen loppua virheen, joka kostautui. Pelaavat jatkoaikaa yhden pelaajan alivoimalla ja sulla on hyökkäyspään vapaalyöntitilanne, joka ei ollut edes selkeä maalintekopaikka. Mitä tekee Oilers. Yrittää ahneena maalia, jossa mahdollisuus on 1/20. Yllätys, että tilanne epäonnistuu ja Ssv saa vielä lyhyen mahdollisuuden yrittää maalintekoa. Eipä muuta.

  55. Naurettavin väite on, että jäähyä ei vois viheltää game 5 jatkoajalla mikäli rike on jäähyn arvoinen. Ei sen ottavan pelaajan siinä tartte päätään menettää. Jäähyn paikka on jäähyn paikka ja rikkominen omaa tyhmyyttä jos hyökkäyspäässä selkään ajaa. Se on ihan sama notkistuuko polvet, jos ite ajat kerta selkään. Näin Oilersin voittoa toivoneenakin. Enempi siis harmittaa tyhmä rike kuin että se vihellettiin.

  56. Herra mun jee, kyllä se raja nyt jossain menee. Ymmärrän kyllä jos moisen sarjan jälkeen tappio ottaa koville, niin sen pitääkin, mutta kyllä nämä ulinat ovat ihan legendaarisia. Tutkintaa ja liittoa, katsomotuomareitakin pitäis hommata ja liigan uskottavuus meni jajajaja vaikka mitä.

    Jatkoajoille myös uusi säännöstö? Ainoastaan kuolemat vihelletään bokseiksi? Jos syke tuntuu niitin jälkeen, puhalletaan vapari.

    Oilers saa kyllä syyttää ihan itseään. Paikat oli peli ratkoa heilläkin, vaikka alakynnessä olivat. Lisäksi pelasivat tuon jatkoajan lopun todella huolimattomasti. Hyökkäyspään vapari AV:lla kun kello melkein lopussa, mitä yritetään? Väkipakolla maalia kaukaa laukomalla! Junnumaista höntyilyä, vois joku sanoa.

    Jäähy oli kova tuomio, mutta niin oli kontaktikin kova ja tilanteessa ilmeisesti vielä Oilers-pelaajaa varoitettiin. Silti ajelua jatkettiin, hyökkäyspäässä. Voi miettiä siis itsekin, kannattiko?

    Käytös ottelun jälkeen puhuu myös puolestaan. En millään usko, että SSV:n veteraanit olisivat tuollaisia kilareita saaneet.

    Mutta… harmi sikäli. Oilers olisi ollut kiva nähdä mitalipeleissä, ihan jo mahtivireessä olleen Ikosen puolestakin säälittää.

  57. Aivan huikea playoffs sarja sai nolon päätöksen!

    Suomalaisen palloilun histariassa saa hakea vastaavaan sarjaa.
    Kiitos kuuluu molempien joukkuiden pelaajille ja valmentajille kun saivat 5 ottelun jännitysnäytelmän aikaan.

    Saatiin nähdä draamaa jokaisessa ottelussa!
    Uskomattomia suorituksia Forstenilta ja Ikoselta.
    Vauhtia ja taitopeliä Olierssin tähdiltä. Taktisia ratkaisuja valmentajilta varsinkin 4. ja 5. ottelussa.
    Uskomatonta jaksamista kokeneilta tähdiltä, erikoisesti Forsten, Olkkonen, P. Wardi ja Järvi jäivät mieleen.
    Uskoa salbandyn tulevaisuuteen Oilerssin nuorilta pelaajilta kuten Pfitzner, Pajukoski, Kaartinen ja Raikamo, toivottavasti saavat tappiosta voimia kesän harjoituksiin.

    Urheiluun kuuluu voitot, tappiot ja suuret tunteet, ilosta suruun.
    Salibandy yleisö sai nyt nauttia kaikesta tästä.
    Ymmärrän hyvin Oilers pelaajien reaktiot pelin jälkeen koska saivat kokea vääryyttä tuomareiden ratkaisussa.
    Näin upea sarja ja liigan parasta salibandyä tähän mennessä esittäneet molempien joukkueiden pelaajat ansaitsevat tasonsa mukaiset tuomarit.
    Liiga kokeili talvella Ruotsalaisia tuomareita jotka saivat myös pelaajilta arvostusta. Olisiko mahdollista saada näitä osaajia playoffs sarjaan? Pelien määrä myös Ruotsissa on peinempi näin keväällä kun pelataan pudotuspelejä. Tuomarivaihtoa en tässä ehdota koska nähtävästi meiltä ei ole saman tasoisia tuomareita.

    Menestystä SSV:lle tulevissa peleissä!
    Suuri kiitos Oilerssille taistelusta, toivottavasti saitte sen kokemuksen mitä tarvitsette kun haette menestystä ensi kaudella.

  58. Minusta oleellista ei ole se milloin tuo jäähy tuli vaan oliko se linjassa pelin tuomarilinjan kanssa. Minusta tärkeintä on pitää linja samana koko pelin ja tuo viimeinen jäähy olisi mennyt aiemmin pelissä helposti läpi.

    Minusta sarja ratkesi ratkaisuhetkien ylivoimiin. Oilersille tarjottiin tärkeitä maaleja yv:llä monta kertaa:
    1. pelissä ylivoima jatkoajalla, ei maalia.
    2. pelissä 5-5 tilanteessa 3. erän alkuun ylivoima, ei maalia.
    4. pelissä 3-3 tilanteessa 3. erässä yv, ei maalia.
    5. pelissä tarjottiin 2-4 maalia yv:llä, ei maalia.

    Ei näitä sarjoja tuollaisella yv:llä voiteta. Samaan aikaan SSV teki 4. ja 5. pelin voittomaalit yv:llä.

  59. Tuomarilinja ja tuomarilinja. Sääntökirjan mukaisesti jäähyt jatkossakin. Oli sitten jatkoaika tai varsinainen käynnissä.

  60. Ihan paras toi Jaken ”olen huolissani, jos Alakare ja Vilkki saavat yöllä unta”! Aivan mahtavan pihalla oikeesta elämästä jotkut…

    Ette vinkuneet mistään SSV:n saamasta jäähystä, vaikka taisi Järvikin ainakin yhden jatkoajan rangaistuksen saada.

    Te valitatte aina. Missään muualla ei vinguta niinkuin Espoossa. SIellä ei edes omille hurrata, vain silloin, jos joku oma ajaa vastustajan. Tommoinen negatiivisuus tarttuu kaikkeen ja ei kukaan halua tulla katsomaan peliä, jos siellä vaan vingutaan.

    Sehän on aivan selvä, että kyseessä oli jäähyn arvoinen rike. Tuomio pitää ottaa vastaan selkä suorana, eikä tollalailla vikistä.

    Lopettakaa toi ainainen vinkumisenne. Ei tollasia marinapoikia kukaan jaksa.

  61. Mikä ihme niissä ruotsalaisissa tuomareissa nyt on niin hienoa?

    Sekö, että ne tulee kaukaa? Vai onko niillä vaatimuksissa jotain sellaista, minkä perusteella he tekevät virheitä keskimäärin vähemmän kuin suomalaiset kollegat?

    Tuomarointi on puuhaa, jossa virheitä sattuu väkisinkin joka pelissä. Salibandyn tapaisessa vauhtilajissa, jossa kuitenkin pelataan välillä todella kovaa, on tuomitseminenkin todella haastavaa. En käsitä, miten itseään laji-ihmisinä pitävät eivät tätä näe, vaan vaahtoavat järjettömästi jokaisesta jäähystä.

    Mielestäni salibandyn tuomarointi on lajin amatööristatus huomioonottaen jopa yllättävän hyvällä tasolla.

  62. Isä-Wardi kehui tuomareita pelin jälkeen kovaan ääneen ”saatanan paskanaamoiksi”. Tarttuu ikävä kyllä pelaajiin tuo johdon ja muun yleisön itku tuomareista.

  63. Tilannetta näkemättä, en usko, ettei pelaaja olisi antanut tuomarille mahdollisuutta, tai jopa pakottanut antamaan jäähyn. Varsinkin, jos pelaajalle on aikaisemmin varoitettu, on muut vaihtoehdot käytetty.

    Totuushan on, että ei omaa kaveria haluta suolata julkisuudessa tyhmästä jäähystä; paska kaadetaan tuomarin niskaan, joka on antanut jäähyn.

  64. Oilersin pitäis nyt oikeesti katsoo peiliin, jos halutaan kasvaa ja joskus edetä pidemmällekin.

    Paikat oli ratkoo homma. Ja jatkoajallakin olis voitu pelata seiftiä ja kuluttaa ratkaisevasti sekunteja, mutta ei… pusketaan av:lla hyökkäyspään vaparista jotain epätoivoista rynnäkköä –> pallo heti SSV:lle.

    Ihan sama tuossa jäähyssäkin. Kun ottaa tyhmiä riskejä, kostautuu se lopulta aina.

    Pelimies tietää, missä se tyhmän riskin raja menee. Oilersilla vielä opettelemista…

  65. Liigan uudet säännöt:
    -jaetaan koskemattomuusamuletti, helpottaa tuomarityöskentelyä ja amuletin saanut pelaaja voi olla vaikka erän ajan vastustajan reppuselässä.
    – annetaan filmaaja-amuletti: nähdään viihdyttävää Loirimaista kaatuilua ja hyppäämistä enemmän
    – jaetaan virallinen ”duskuteeraaja-amuletti”, pelaaja saa luvalla viettää enemmän aikaa tuomareiden kanssa keskustelemassa
    -luovutetaan painipuvut, yksikummallekin joukkueelle, muiden pelaajien pitää aina antaa tilaa tälle tapahtumalle
    – tuomareille ei riitä pelkkä Cooper-testi, myös näkö aina tarkistetaan ja lasit joka tapauksessa= yleisön ei tarvitse huutaa, mene optikolle!
    – fyysisesti heikommalle pelaajalle aina kivet taskuun, vähentää yleisöhuutoja
    – valmentajille paljon purkkaa ja mustat hupparit

  66. Ootko Kipe seurannut kumpi joukkue sai enemmän kakkosia sarjan aikana? Voisin väittää, että Oilers joutui pelaamaan koko sarjan kuutta vastaan!

    Kipe
    18.3.2013 9.47

    Minusta oleellista ei ole se milloin tuo jäähy tuli vaan oliko se linjassa pelin tuomarilinjan kanssa. Minusta tärkeintä on pitää linja samana koko pelin ja tuo viimeinen jäähy olisi mennyt aiemmin pelissä helposti läpi.

    Minusta sarja ratkesi ratkaisuhetkien ylivoimiin. Oilersille tarjottiin tärkeitä maaleja yv:llä monta kertaa:
    1. pelissä ylivoima jatkoajalla, ei maalia.
    2. pelissä 5-5 tilanteessa 3. erän alkuun ylivoima, ei maalia.
    4. pelissä 3-3 tilanteessa 3. erässä yv, ei maalia.
    5. pelissä tarjottiin 2-4 maalia yv:llä, ei maalia.

    Ei näitä sarjoja tuollaisella yv:llä voiteta. Samaan aikaan SSV teki 4. ja 5. pelin voittomaalit yv:llä.

  67. .. lätkässä parempia, kun katsojat sinne vaihtaa ”tukensa”. Hah.
    Jengithän itkee siellä aina matsien jälkeen tuomareista..

  68. Istuin aitopaikalla, eli siinä kulmassa jonne Toivonen kaadettiin kahdesti, joten näin tilanteen. Kyllä jäähy oli asianmukainen.

    En ole kummankaan joukkueen erityinen kannattaja, joten minulla ei ole suuria tunteita mukana. Minusta SSV:n peli on enemmän pelaamista. Siinä syötellään ja luodaan näin tilanteita. Oilers taasen juoksee pallon perässä ja kuka pallon ehtii ottaa, se tekee omat viritelmänsä. Hyvinhän tuo näytti sujuvan noinkin, koska Oilersilla on hyviä luukuttajia. Nuorten pelaajien omalta kannalta olisi hyvä, että opittaisiin myös pelaamaan. Kaikissa joukkueissa ei sallita sooloilua, mutta jos ei aio siirtyä pois Oilersin riveistä, ei varmaan suurempia ongelmia tule jatkossakaan. Oilersin pelityyli on ollut (liian?) kauan samanlainen.

    Minulle silmäänpistävintä oli Oilersin suoraan sanoen lapsellinen käytös. Jo ensimmäisen pelin niukka häviö kirvoitti sellaiset itkupotkuraivarit, että suurin osa pelaajista lähti pukukoppeihin ennen loppua. Ei tultu hakemaan mitaleja. Eilenkin mitaleja heitettiin ja mailoja katkottiin. Ehkäpä kaikella on tarkoituksensa, Oilersin tarkoitus on vielä kasvaa joukkueena sellaiselle tasolle, että epämiellyttäviä lopputuloksia pystytään sietämään herrasmiehen lailla.

  69. Asiasta toiseen, olen näistä videokoosteista huudellut näissä kommenteissa jo useaan otteeseen, ja kyllähän tässä olisi taas sellainen matsi ja sarja, josta olisi aikas hienoa nähdä kunnon koostevideoita. Maalit, parhaat torjunnat ja muut läheltäpiti-tilanteet ja puhuttaneimmat niitit.

    Kivahan näitä olis fiilistellä enemmänkin, jos vaan materiaalia olisi tarjolla, perkeles.

    Liitossa nyt herätyyys!

  70. Täällä huudellaan oilersin lapsellisuutta, kamoon jengin keski-ikä on about 21v joten lapsiahan ne vielä on. Antaa poikien olla. Eivät järvi, toivonen ja kumppanitkaan varmasti nuorena olleet noin viilipyttymäisiä mitä nykyään. Oilersilla on yksi maan parhaimmista juniorituotannoista ja näistä kavereista kasvaa vielä suuria pelaajia! Mitä tuohon jäähyyn tulee niin ehdottomasti turhan kova tuomio tuohon paikkaan! Joo tuomari kyllä varoitti jo aikaisemmin, mutta siinäkin tilanteessa toivonen lensi kovin heppoisesti laidan yli… samanlaisia työntämisiä nähtiin myös ssvn puolelta koko pelin (ja sarjan) ajan

  71. Pakko kommentoida vielä näihin ”älkää itkekö espoolaiset” valituksiin
    Aivan mahtavaahan se on että säbä herättää tunteita ja keskustelua! Porukka löytää paremmin halleille kun kuulevat foorumeilta ja puskaradion kautta miten kuumia ja trillerimäisiä kamppailuja on käynnissä. Tylsäähän tämä olisi jos ikinä ei mitään jälkipelejä käytäisi.

  72. Se nyt on toi yksi neropatti joka hokee itkemistä joka foorumilla, ei täällä ole kuin joku turhautunut purnannut, älkää nyt herranjestas Oilersorganisaatiota tähän vetäkö mukaan. Nyt voisi olla aika ottaa kirjautuminen tännekin mukaan niin ei parin trollin spämmäys luo mitenkään isoa kuvaa.

    Täällä pääsee 1-2 henkilöä liian vapaasti mustamaalaamaan ja levittämään perätöntä tietoa.

    Oma veikkaus on että SSV voittaa tänä vuonna jos Toivoniemi hieman vielä petraa. Oilersinkin vuoro tulee, niin monta vuotta pojilla aikaa kehittyä. Nyt vain kunto kohdilleen.

  73. Vielä viimeisenä kommenttina täytyy kirjoitaa että kyllä urheiluun kuuluu suuret tunteet ja näitä Oilers on herättänyt omalla pelityylillä jo usemman vuoden. Varsinkin sen jälkeen kun Ahtiainen toi modernin salibandyn Espooseen on joukkue saanut yleisön kannatuksen.
    Näkyi jo tässä sarjassa ja aika lähelle jopa voittoa pääsivät omalla pelityylillään.
    Tunteet nousivat ylitse mutta tämäkin kuuluu urheiluun jos laittaa itsensä täysillä peliin.
    Suomalaisessa katsomokultuurissa kun kuuluisi olla kuin kirkossa, näin ei kuitenkaan ollut eilen, kyllä Espoolaiset antoivat hyvän kannustuksen joukkueelleen.
    Aika paljon shittiä heitetään tälle joukkueelle mutta uskon että sekin kasvattaa, nuoria vielä ovat, varsinkin kun verrataan vastustajaan.

    Tulevaisuus on kuitenkin Oilerssin jos jatkavat valitsemallaan tyylillä.

  74. Peli vihelletty päätökseen ja jatkoon menijä ratkennut.Kannattajienkin kannattaa totutella ajatukseen että kausi on päättynyt.Aikaisemmista ottelupareista ei kirjoiteltu läheskään yhtä itkunsekaisin tuntein vaikka ottelusarjoissa varmasti monta tulkinnan varaista tilannetta ja kinkkisiä käänteitä kentällä, mediassa ja kabineteissä.Siellä sarjat pelattu ja parempi selville, eikun uuttamatoa koukkuun ensi kaudeksi.

  75. ”Ootko Kipe seurannut kumpi joukkue sai enemmän kakkosia sarjan aikana? Voisin väittää, että Oilers joutui pelaamaan koko sarjan kuutta vastaan!”

    Ihan numeroinahan kakkoset meni Oilers 18, SSV 15 ja jos vielä katsotaan vain 3. erä + jatkoaika, niin SSV:llä 7 kakkosta, Oilersilla 6.

  76. TUOMARITYÖSKENTELY ????!!!!

    Taustaa: olen salibandyn suurkuluttaja pks:n ulkopuolelta.

    Puuttumatta tuohon viimeisen pelin JÄRJETTÖMÄÄN VILKIN ratkaisuun totean vain näin puolueettomana että oilers pääsi yllättävän pitkäälle ennenkuin tuomarit esti sen; siis jokaisessa kolmessa ensimmäisessä pelissä.

    Miksi ainoat PUOLUEETTOMAT tuomarit huilasivat. Oliko rahansäästöä. Vilkki – eräkare näköjään täysin puolueellisia; näkihän sen sen pelin jälkeenkin !!!!!
    Miksi samat puolueeliset voi tuomita monta peliä peräkkäin.
    Mielestäni kurre ja hannuhanhet veivät dumareiden ja LIITON avustuksella. Mutta suurkiitos oilersin haasto byrokratiaa vastaan.

    Ymmärrän täysin nuo pelinjälkeiset mielenilmaukset: enemmän kuin
    oikeudenmukaisia; LIITTO RYHTIÄ TUOMARITOIMINTAAN; yleisö katoaa tälläisen toiminnan myötä; pelaajat ratkoo ei tuomar

  77. Vedetääs vähän henkeä välillä siellä päässä.

    Mitä puolueellista siinä pelin jälkeen näkyi, vaikka nyt näin aluksi?

  78. Mitä ihmettä tämä on?

    Näin Oilers fanina tuntuu lähinnä säälittävältä tuomaroiden profilointi kentältä asian suhteen. Jätkät teki ihan asiallista duunia läpi ottelun. Hävetti kuunnella sitä itkemistä, oikeesti. Tekihän meidän omatkin ukot virheitä minkä ehti. Olisivat vaikka tehneet sen maalin niin ei olisi alkanut lomat meidän osalta. Pitäisikö jokaisesta pelaajan virheestä kirjoittaa tänne artikkeli? ”PFIZU MOKAS JA KAIKKI KUOLI PILATEN OTTELUN”.

    Ai niin joo tietty, pakollinen ”tuomarit salibandyliittobyrokrtiasuositaan isoja joukkueita ja isäm maa musta mannerheim ei käy”. Nyt järki käteen urpot.

  79. ”ei täällä ole kuin joku turhautunut purnannut, älkää nyt herranjestas Oilersorganisaatiota tähän vetäkö mukaan.”

    Kamoon, jos siellä edustusjoukkueen manageri L. Wardi huutelee pää punaisena tuomareita paskanaamoiksi, niin kyllä voidaan hieman yleistää koskemaan koko seuran tasoa käsitellä tappiota 🙂 Nuorempi poikansa veti kyllä riman ali myöskin jakamalla risoja mailoja.

    Ja samaa ihmettelen kuin JZ, miten tuomareiden ”puolueellisuus” muka näkyi pelin jälkeen?!

    Samaa mieltä myöskin siitä, että jäähyn hankinta oli se tyhmä teko, jos jostain pitää syytä hakea Oilers-tappioon. Samoin se tapa, jolla AV:lla pelatiin hyökkäyspään vapari. Ei muuta kuin peilin eteen…

  80. Sanokaa nyt joku miten Oilerssin olisi pitänyt pelata 20sekunttia ennen loppua se vapari ? Viedä alivoimaisena pallo omaan päähän niin, että ssv olisi iskenyt miesylivoimalla täyden prässin päälle ?! Helpompi se on täällä kirjoittaa mitä siinä olisi pitänyt tehdä. Maalinteko pelihän tämä kuitenkin on. Sopulille vielä, että missä kohtaa näit Oliver Wardin antamassa rikkinäistä mailaa junnuille ? Itse näin vain, että hän rikkoi sen samantien maalin tultua ja heitti toisen palan päätylaidan taakse, mutta kai se lasketaan junnuille antamiseksi ?

  81. En nähnyt itse, minne Wardi ne mailankappaleet kävi hakemassa, mutta erikseen hän lähti sitä maalirautaan silppuamaansa keppiä kyllä hakemaan.

    Missä välissä? Tämä tapahtui siis jossain tuomarille huutamisen, veikkaus-mitalin seinään heittämisen, kättelyjonon läpi juoksemisen ja tuolien seinään potkimisen välissä 😉

  82. Nyt sun on kyllä pakko liiotella! Toihan kuulostaa kehitysvammasen tai jonku adhd:n käytökseltä ?! En usko että pojjaat olisi tuolla tavalla käyttäytyneet, jos olisi hävinneet reilusti.

  83. Heh, kyllä se nyt noin vaan meni. En ole kummankaan joukkueen fani eikä mulla ole muutakaan tarvetta värittää tapahtumia.

    Olihan se aika selvää, että ainakin kokivat kokeneensa vääryyttä. Tää on tässä ketjussa nyt kuitenkin käsitelty kohtuu hyvin.

  84. kovaa keskustelua… sen verran tekee mieli kommentoida joidenkin puheita, että ratkaisuhetkillä pitäisi katsoa rikkeitä sormien läpi (mitenkään ottamatta kantaa oilerssin jäähyyn). eihän siinä oo mitään järkee, että lopussa sais rikkoa enemmän. lätkässähän tämä on yleinen ongelma. selostaja puhuu: ”tuomarit eivät halua ratkaista ottelua” ja muuta vastaavaa, vaikka antamattomat jäähyt ratkoo pelejä yhtälailla.

    ja niille jotka toivoivat ruotsalaisia tuomareita ratkaisupeleihin haluaisin vielä esittää kysymyksen: jos ruotsalainen tuomari olisi viheltänyt kyseisen jäähyn oilerssille niin sekö olisi ollut ok?

  85. Juurikin noin miten JZ kirjoitti, OW haki risan varren ja antoi sen junnulle.
    Siihen nähden miten mies käyttäytyi ottelun jälkeen kentällä, Wardi oli mielestäni erittäin urheilijamainen lehdistötilaisuudessa. Ainakin omissa silmissäni arvostus hieman nousi verrattuna lapselliseen touhuun tappion hetkellä. Samoin T. Toivosen arvostus nousi entisestään kun näin kommentit videolta. Kannattaa tsekata.

  86. Voi Oilers on itkenyt ja onkin kovin. Huoltaja Joacim itki minulle facebook linjoja pitkin joka on säälittävää ja vielä säälittävempää kuin se että yleisöstä joku olisi itkenyt. Niitäkin tuli puolen tusinan verran mutta että Oilersin huoltaja.
    Jeps kyllä meillä maalikooste on facebookissa.

  87. Vielä ihan kauniit kommentit kaikille tuomareiden haukkujille. Olisi ollut Oilersillakin mahdollisuus ratkaista ottelu monesti mutta ei ratkaisseet. Papapam ja Vilkki Alakare varoittaa ja sitten papapam toisen kerran laidat ryskyy ja nyt lähtee jäähylle. Näin se pitäisi olla. Sikailu pois pelistä saamari.

  88. En usko. Sitä kun ei televisioitu tai muutenkaan. Tuskin liitto nii julkistaa omassa verkossaan.

  89. Varmasti video on olemassa mutta ei haluta että keskustelu jatkuu tästä tuomareiden ratkaisusta.
    Mun mielestä voisi siltä osin lopettaakin kun tähän suhtaudutaan niin että se on itkemistä. Kiekossa se olisi normaalia mutta nuori lajia ja paljon kaannatajia jotka ovat tulleet mukaan vasta saibandyn kautta urheilukeskusteluun.
    Paska mauku tästä jäi ja sille ei nyt enää voi mitään.
    Sanotaan että ei savua ilman tulta ja näin on todistettu tässäkin tapauksessa.
    Onneksi stadissa vielä pelataan vaikka en SSV fani ole.
    Toivottavsti tulee yhtä tiukkaa taistelua kuin edellinen sarja oli.

    Niin ja IFK ja Jokerit jatkaa, kiekko alkoi kummasti kiinnostamaan taas enemmän.

  90. ”…Kiekossa se olisi normaalia…”

    Heh, todelakin on normaalia. Ootkos muuten huomannut miten naurettavan ison siivun nää kurinpitokeskustelut on jääkiekosta lohkaisseet, äiä koodistot ja kaikki muu lapsellinen shitti.

    Homma ei olisi itkemistä jos vääryys olisi ollut selkeä, eikä kilarit olisi olleen teinipoikien tasoa.