Video: Ex-liigajyrä räjäytti pankin kakkosessa – Tehot 10+6 yhteen peliin

Jyväskylän Nousu kuritti viime viikonloppuna kotonaan Toijalan Fumblers Teamia (TFT) lukemin 26-11 (11-2, 8-2, 7-7) Kakkosdivarin sisä-Suomen lohkon kamppailussa.

Jyväskyläläisten voiton pääarkkitehti oli käsittämättömät 10+6-tehot merkkauttanut, mittavan liigauransa kaudella 2007-08 lopettanut Jarno Hirvonen. Taustatukea Hirvoselle antoi ”vain” kahdeksan pinnan iltaa viettänyt Lasse Riitesuo.

Hirvonen johtaa sisä-Suomen Kakkosdivarin pistepörssiä, sillä hän on Nousun riveissä tehtaillut 14 ottelussa kiitettävät (24+34=) 58 tehopistettä.

Salibandyliigassa kasvattajaseuransa Happeen lisäksi Seinäjoen Peliveljiä edustanut Hirvonen teki 13 pelaamansa liigakauden aikana 320 runkosarjaottelussa vakuuttavat 150+216=362-tehot. Play-off-karkeloissa Hirvonen oli mukana 42 ottelussa, joissa syntyivät pisteet 4+16=20.

Alla on video, josta voi ihailla, miten entisellä liigajyrällä on edelleen pelitaidot tallella paremmin kuin hyvin. Nousu-TFT-ottelun tilastot voi katsoa tuosta.

31 comments

  1. Eikö asioista päättävien kannattaisi käydä joskus katselemassa näitä pelejä ja alkaa miettiä sarjajärjestelmän kehittämistä. Nykyisillä kakkosen lohkoilla tasovaihtelut on todella suuria, eikä runkosarjassa ole välttämättä kuin pari tiukkaa peliä. Kolmosesta voisi tehdä tällaisen nykyisen kakkosen kaltaisen paikallisen sarjan yksittäisine otteluineen ja kakkonen neljään kovempitasoiseen lohkoon, jossa saisi jo vähän esimakua ylempien sarjatasojen käytännön vaatimuksista.

  2. Näyttää kyllä videon perusteella aika ylivoimaiselta pelaajalta kyseiseen sarjaan. Pelimiehen suorituksia ehdottomasti.

  3. Huomion arvoista liittyen imhon kommenttiin: TFT:llä panos pelistä puuttuu ja pelillä on 1 mv sekä 8 muuta (mikä toki myös on sääli ja häpeä?).

    Muutoin kyseinen 2div lohko on ollut todella tasainen ja keskikastin joukkueilla ollut yhtä aikaa panosta ylös ja alaspäin. Toki pari pohjimmaista ovat erottuneet.

    Sarjataulukko:
    http://sbl02.lahtis-enterprises.com/statistics/salibandy/rt_standings.php?LANG=FI&LID=83&GID=1075&TYPE=5&SEASON=2013&nomenu=1&BIND=&SHOW=1&VIEW=0

  4. Eikös tämä samainen Riitesuo ota seuraavassa ottelussa punaisen, kun käy fyysisesti kiinni erotuomariin. Pitkä pelikielto varmasti tulee.

  5. Kyllä omasta mielestänikin pitäisi nykyisen kakkosen ja ykkösen välissä olla joku sarja, kakkosessa on aivan liian eri tasoisia joukkueita, kakkonen voisi olla vaikka samanlainen kuin entinen ykkönen, kaksi 10 joukkueen lohkoa, varmasti löytyy halukkaita joukkueita semmoseen sarjaan. Ja nykyinen kakkonen voisi olla kolmonen jne..

  6. Entäpä kakkosen ja kolmosen välissä? Joku karsinta pitäisi olla, siinä on hyvin suuri pykälä myös jengien tasossa. Suoristakin nousijoista harva on kakkosen tasoinen seuraavana kautenaan.

  7. Sisä-Suomessa kolmosesta lohkovoittajat nousee suoraan ja lohko kakkoset karsii paras kolmesta systeemillä kakkosen kolmanneksi ja neljänneksi viimeistä vastaan.

  8. Niitten nousijoitten pitäiskin karsia (aina? kaikkien?) 2div jengejä vastaan, koska siinä se ero tulee. Ei siinä, ketkä on nousijoista parhaat…

  9. Ripa-rapa: Selvinnäkijäkö? Tämä ottelu oli viime lauantaina 2.3.13 ja seuraava ottelu on ensi lauantaina…
    Ps. Hyvin näyttäis Jakke liikkuvan vieläkin, vaikka liigapeleistä on aikaa.

  10. Etelä-suomessa ei kolmosesta voi lohkovoittajana nousta suoraan, vaan siinä pelataan ensin nousukarsintapelit neljän kolmosen lohkovoittajan kesken. Oteluparien voittajat nousevat sitten kakkoseen ja häviäjät jatkavat nousukarsintapelejä 2-div jengejä vastaan.
    Tosin, mielestäni täsää pitäisi vielä näiden kolmosen otteluparien voittajat pelata 2-div jengejä vastaan, jotta voidaan todeta riittääkö kolmosen jengeillä taso oikeasti nousta kakkoseen vai ei…

  11. En tiedä, mutta mun mielestä lohkovoittaja on oikeutettu palkita nousulla ja mahdollisuudella päästä kokeileen siipiään ylemmälle sarjatasolle. Kaikki ei onnistu, jotkut onnistuu, kuten pari kautt sitten sisä-suomessa kakkoseen noussut sc piru, joka oli heti ensimmäisellä kakkosen kaudellaan neljäs. Tänä vuonna ollut vähän vaikeampaa heilläkin. Ja onhan toi karsinta systeemi nyt paljon parempi, kuin viime kaudella, kun kolmosen lohkokakkoset pelasivat toisiaan vastaan yhdestä poikki systeemillä.

  12. Näyttäis vastustaja olevan kahdeksalla kenttäpelaajalla matkalla. Ja vielä parhaat pistemiehet poissa pelistä. Ihan kova suoritus, mutta käytännössä tehty jotain nelosdivaritasoista nippua vastaan.

  13. Noh, TFT on näitä suoran nousun porukoita tosiaan. Nousu myös uusia kakkosdivarissa, mutta ihan kohtuu vahvistuksilla. Ei oo sielläkään pelit menny ihan putkeen ”ex-liigamiesten” puuttuessa 🙂

  14. Tieto: se kolmosen jengi voi vahvistua kuitenkin kesän aikana, mikäli nousu tulee (kuten artikkelin Nousu), joten ei sitä karsintaan liian vaikeaksi kannata säätää. TFT taas on toinen esimerkki siitä, kun lohkovoittaja nousee suoraan, eikö selkeitä vahvistuksia pystytä hankkimaan, mikä on ihan ymmärrettävää, kun vertaa Akaan ja Jyväskylän pelaaja määriä.

  15. Yks vaihtoehto olisi tietysti lätkämallinen systeemi: liiga, ykkönen, suomisarja (mihin karsintasarja) ja kakkonen. Ne jotka eivät karsintasarjasta selviä suomisarjaan pelaavat alemmassa karsintasarjassa kakkosen parhaita vastaan, joista parhaat pelaavat taas seuraavana vuonna suomisarjan karsinnassa. Pelimäärät kyllä kasvaisivat suuriksi.

  16. Täällä vielä ottelun mediatilaisuus http://www.youtube.com/watch?v=N6dZWX0o9eQ

    Tervo ja Riitesuo saivat edellisen kotiottelun O2 lopussa pelirangaistukset ei ottelurangaistuksia.

    Nousu kiittää Pääkalloa mediahuomiosta ja kiittää hienosta ja värikkäästä kaudesta kannattajiaan. Yksi ottelun vielä jäljellä SC Urbansia vastaan ja sen jälkeen kesäläaitumille.

    2 divarin taso oli mielestämme hyvä ja Sisä-Suomen lohko mielenkiintoinen. Muutamia repsahduksia tuli Nousullekin kauden mittaan ja TFT:lle kiitokset edellistä ja loppuun asti yrittämisesti, sillä ottelun viimeinen erä päättyi lukemiin 7-7.

    Peli ratkesi käytännössä alun 5min jäähyyn jonka aikana syntyi kuusi maalia ja siihen, että Jakke Hirvosella onnistui kaikki.

    Terveisin, Nousu Salibandy

  17. No kyllä ainakin sisä-suomen kakkosessa on menty lähinnä tätä heittopussi-TFTtä lukuunottamatta aika tasaisissa tunnelmissa. Nousullakin tais ennen tätä toiseksi viimeistä (?) peliä vielä vaara joutua putoamiskarsintoihin.

  18. Hyvä Jakke! Vastaavaa lällyttelyä en ole kakkosen Etelä-Suomen lohkoissa toistaiseksi nähnyt. On se helppoa kun sen osaa.

  19. Kyllä kakkosessakin muissa lohkoissakin pelaa ns.ylivoimaisia pelaajia. Mielestäni olisi hyvä jos kakkosdivarin sarjajärjestelmä tehtäisiin näin:
    Pohjanmaa/Pohjoinen/Länsirannikko
    Sisä/Savo/karjala/Stadin lohkot

  20. JA ettei mene turhaksi hehkutukseksi, niin TFT:llä oli matkassa mukana peräti 8 liikkuvaa pujottelukeppiä!

  21. Nykyinen lohkomäärä ei palvele 2.divaria tällä hetkellä.
    Paluu neljään lohkoon, niin lähtee kaveri-/baariporukat pois jaloista ja pelin taso nousee.

  22. Ei ehkä nyt, mutta lähitulevaisuudessa kakkosen lohkoja voisi kaventaa 4-5:een ja kolmosesta tehdä ns. alueellinen sarja.

    Lohkot voisivat muodostua malliin pohjoinen/itä/länsi/keski/etelä tai pohjoinen/itä/länsi/etelä ihan välimatkojen takia. Joukkuemääristä lohkoissa en lähde ottamaan kantaa.

    Katsoo että onko tuollaisille muutoksille tarvetta vai onko nykyinen systeemi tarpeeksi hyvä. Raha on myös aina iso asia.

  23. Jepjep, toki vaikuttaa vastustajan pelaajamäärä, mutta ovat he kyllä tämän videon perusteella luokattoman huonojakin.

  24. Hyvin on kestäny casette. O2 -pelin hölmöilyistä tulossa pelikieltoa pitkälle syksyyn? Aika nikkari.

  25. Siellä kakkosessa ei pysty sopimaan asioita kentän ulkopuolella niin kuin liigassa viime vuonna.

  26. Toihan oli TFTn normi peliä rumia taklauksia, isoja jäähyjä ja häviöit;-)