Video: Liigamaalivahti potkaisi vastustajaa ”genitaalialueelle” – kahden ottelun pelikielto

Jarkko Monthanin pelikieltoon johtaneen tilanteen voi katsoa videolta tämän jutun lopusta.

Jarkko Monthanin pelikieltoon johtaneen tilanteen voi katsoa videolta tämän jutun lopusta.
Jarkko Monthanin pelikieltoon johtaneen tilanteen voi katsoa videolta tämän jutun lopusta.

Pääsarjojen kurinpitäjä on määrännyt NST:n maalivahti Jarkko Monthanille kahden ottelun pelikiellon väkivaltaisesta käytöksestä Salibandyliigan puolivälierien SPV–NST ensimmäisessä kohtaamisessa lauantaina 8.3. Kurinpitokäsittely tuli vireille SPV:n sarjamääräysten mukaisesti tekemästä rikkomusilmoituksesta.

Kurinpitäjä perustelee Monthanin saamaa kahden ottelun pelikieltoa seuraavasti Salibandyliigan sivuilla:

”NST:n maalivahti Jarkko Monthan makaa torjunnan jälkeen maassa vasemmalla kyljellään, kääntyessään selälleen ja noustessaan hakemaan uudelleen kunnollista torjunta-asentoa, hän ojentaa jalkansa kohti edessään olevaa vastapuolen pelaajaa. Jalan ojennus/potku osuu vastapuolen pelaajaa genitaalialueelle.”

”Katson havaintojeni perusteella, että Monthan syyllistyy asiassa väkivaltaiseen käytökseen kun hän ojentaa jalkansa Kuuselaa kohti sillä seurauksella, että jalka osuu tätä genitaalialueelle. Teko on tahallinen eikä Monthanilla ole oikeutta missään tilanteessa, kokipa hän sen subjektiivisesti miten tahansa, toimia kuten hän nyt toimi. En pidä tallenteen perusteella uskottavana, että Kuusela olisi filmannut tilanteessa, hänen reaktionsa on spontaani ja välitön. Teosta aiemmin tuomittu rangaistus ei ole riittävä seuraamus rikkeestä.”

”Vaikka kyse on genitaalialueelle osuneesta jalan ojennuksesta, katson teosta riittäväksi seuraamukseksi kahden ottelun pelikiellon. Tallenteen perusteella Monthan ei mielestäni pyri tahallisesti vahingoittamaan Kuuselaa, vaan siirtämään ennemminkin tätä kauemmaksi maalin edustalta. Jalan ojennus vaikuttaisi osuvan enemmänkin sattumalta Kuuselaa genitaaleihin kuin että Monthan olisi siihen nimenomaisesti pyrkinyt. Monthanilla ei toisaalta kuitenkaan olisi ollut mitään tarvetta fyysiseen kontaktiin Kuuselaan.”

Jarkko Monthan kärsii kahden ottelun pelikieltonsa otteluissa 10.3. NST-SPV ja 13.3. SPV-NST. Itse ottelussa Monthan sai tilanteesta kahden minuutin jäähyn vaarallisesta pelistä.

Tilanteen voi katsoa alla olevalta maalikoostevideolta. Monthanin kontakti Kuuselaan tapahtuu ajasta 5.15 eteenpäin.

105 comments

  1. Monthan näki jo ottelussa aika paljon ”punasta” ja nyt tuli sit lisää…Selkeä potku ”munille”. Vai mitä on kansa mieltä?

  2. Kyllähän tuo näyttää että Kuusela juoksee Monthanin ylhäällä olevaan jalkaan, kun Monthan lähtee kropallaan ja katseellaan torjumaan poikkaria. Kun Monthan huomaa, että joku nylkyttää jalkaa, työntää nylkyttäjän muualle ja tavara edellä tilanteeseen tullut Kuusela kokee tulleensa loukatuksi.

  3. siis mitä ihmettä ton Monthan päässä liikkuu?????? ei vissiinkää yhtään mitää… tiiän maalivahtina et tollasis peleis tekis mieli lyödä jotai ko taululla 0-8, mutta kyllä ne vihat on sisällä oltava!

    Ei enää tälläisiä.

  4. Korjaus. Ei ollut poikkari, mutta kuitenkin kroppa ja katse menossa takatolpalle, eikä kohti Kuuselan kulkusia.

  5. Pelissä 2min vaarallisesta pelistä ja kabineteissä kahden ottelun pelikielto! Voi luoja mitä touhuu! Nyt ihan oikeest malttia noihin videoiden kanssa kikkailuun ja varsinkin niistä analysointiin! Vasta oli tapetilla NSTn naistenpelaaja, ja siintäkin rupes juttu luistaa vasta, kun videoita katseltiin! Tää on menny ihan naurettavaksi koko touhu! Mielestäni maalivahti toimii ihan oikein, jos kenttäpelaaja tulee päälle, ni sitä saa mitä tilaa! Jos tosta tulee kahden ottelun pelikielto, ni pitäisi tulla myös siintä, jos lyöt maalivahtia näpeille! Mitä jos tilanne olisi ollut toisinpäin?! Oma arvioni on, NSTn pelaajalle vähintään 2min jäähy!

  6. Tämä rangaistus oli varmaankin ihan aiheellinen, ei siitä sen enempää. Mutta kun aiheessa ollaan niin olisin kyllä sitä mieltä että pelien aikana tuo maalivahdin alueelle ryntäily pitäisi kitkeä vähemmälle…

  7. Tämä on kyllä SPV:n kannalta huono päätös. Se kaverihan oli varsinainen imuri. Nyt NST voi taas pärjätä kun mokke vaihdetaan. Tai no ei sittenkään. Isoja lukuja tulosvetoon. 🙂

  8. Seinäjoelle vois hamekankaat kyl lähettää, aika säälittävää touhua. toivottavasti mestaruus menee muualle, kitisijät ei ansaitse mitää!

  9. Kyllähän Profeetta on ihan oikeessa Kuusela juoksee itte päin Monthanin jalkaa joka ollu ylhäällä jo jonkun aikaa

  10. Rinnastaisin tilanteen siten, että maalivahti saa pallon ja avausta yrittäessään työntää liian lähelle tulleen vastustajan kaksin käsin sivuun. Vastustaja kaatuu selälleen ja maalivahdille kakkonen vaarallisesta pelistä.

    Lepe on kyllä oikeassa tuossa maalivahdin alueelle ryntäämisessä. Sitä saa mitä tilaa. Myös maalivahdit jotka aktiivisesti estävät pallottomia kärkikarvaajia ja tulevat ylijyrätyiksi. Tuomarit ovat aina siten sijoittuneita, että maalivahdin alueen valvonta pitäisi olla johdonmukaisempaa ja tarkempaa.

  11. Miten voi jengi, joka nöyryttää toista 12-0 tehdä vielä valituksen päälle? Tilanteesta, jossa Kuusela itse tunkee maalivahdin päälle? Tällainenko MIES on Koponen?

    Oma suosikkijengini jäi pudotuspelien ulkopuolelle, ja mietin et SPV:ssä olis potkua mestaruuteen, mutta ei näin. Uskomattomatonta ininää.

  12. Cccp sunkin asiantuntemuksen huomaa kun et tiedä että kaikki pelit videoidaan. Pitäiskö jättää kommentoimatta mieluummin.:) jos haluat vaan provota niin se kertoo sitten jo älykkyysosamäärästä.

  13. Videointi on ollu jo ainakin pari kautta ihan sakon uhalla pakollista liigassa. Ihan tiedoksi et SPV ei tee päätöksiä pelikielloista. En ymmärrä, jos säännöissä on kohta, jossa pelin jälkeen voidaan tehdä ns. ”tutkintapyyntö”et miksi sen asiallinen käyttö on kitinää?? Pitääkö paikalle tulla ambulanssi ja verta vuotava pelaaja kannetaan kentältä et voidaan tehdä tutkinta?Tuomarit tekivät virheen, ku ei pistäneet kaveria punasella pihalle, olis varmaan ”keissi” ollu siinä.Sanoisin et SPV:n toiminta on fiksua . ”Fiksut pärjää aina”

  14. Mitähän jengi oikein sekoilee? Kuusela on jo pysähtyny kun jalka oikenee, eli täysin tarpeeton potku munille. Ei tommosia saa tapahtua, joten pelikieltoa ihan aiheesta.

  15. Miehet tai naiset niin aina nst… aina ”väärin” kohdeltu. Vastustajan kunnioittaminen kaukana munille potkaisemisesta, eikö muuta ratkaisua löydy?

  16. Kai se nyt oli pysähtynyt kun Monthanin jalka tuli vastaan. Siitä vastaliikkeestä sitten itku alkoikin. Mitä jos Monthan ei olisi tehnyt mitään ja NST olisi tehnyt tutkintapyynnön seksuaalisesta häirinnästä Monthanin jalkapohjaa vasten. Halunsa kullakin. Kuuselallakin.

  17. Jos edes vaivauduitte katsomaan videon niin varmasti huomatte että Kuusela pyrkii välttämään kontaktin kaikin keinoin. Pysähtyneeseen liikkeeseen iskee Monttu jalalla. On hyvä että tilanteet tarkistetaan aina jos on aihetta. Vai onko nämä teillä etelän suunnassa perusperiaate että jos menee tiukaksi niin silloin pitää käyttää näitä videoita. Helppo linja, kaikki pois vaikka olisi 12-0 taululla. Miksi noita pitäisi sallia?

  18. ”aina nst..” 🙂
    Lässyn lässyn. Kuuselalta järkyttävä loikka tasajalkaa ja sitten tuulettamaan maalia 2 min päästä kun mitään olisi tapahtunut. On taas Koposelta säälittävää toimintaa. Classic-keissi muistissa..

  19. Rangaistava teko, ei mitään epäselvyyttä. Ja jos sellainen pykälä on, niin SPV käyttää sen hyväkseen. Nythän vastustajan pelistä vietiin paras osa pois. Mitä et olisi valmis tekemään voiton eteen?

    Eihän nykyään enää mailojakaan juuri mitata, koska se koetaan halpamaiseksi tavaksi. Silti jotkut kehtaavat niin tehdä.

    Mielestäni liian kova rangaistus. Punaisella pelistä pois ja matka jatkuu. Tuskin veljet olisivat kaatuneet. Huomenna uudet pelit (ja itkut).

  20. Ai voittajien pitäisi ottaa potkut kiltisti vastaan, koska sai pisteet ja häviäjiä harmittaa? Uskomatonta logiikkaa!

  21. Tää ei nyt liity tähän juttuun sinänsä, mut sattuko kukaan muu huomaamaan ku katto tota maalikoostetta, että spv ei kunnioita vastustajaa edes sen vertaa että ihan näin sama mitä jo junnuille opettaan että ”tuuletetaan vasta omalla puolella” ku kaverit tossa jää tonne vastustajan maalivahdin eteen tuulettaman koko jengi, ni ehkä vois vähän enemmän kunnioittaa, vaikka pieni asia onki..

  22. Jos Mira sattui olemaan katsomassa peliä paikanpäällä niin varmasti voit ottaa kantaa tähän vastustajan ja pelin kunnioittamiseen. Jos ottelun jälkeen palkitsemistilaisuudessa on vain kapteeni paikalla kun muut häipyvät. Tämäkö on vastustajan kunnioittamista? ”Kunnioita peliä, vastustajaa ja lopputulosta. Älä selitä.”

  23. Jos Mira sattui olemaan katsomassa peliä paikanpäällä niin varmasti voit ottaa kantaa tähän vastustajan ja pelin kunnioittamiseen. Jos ottelun jälkeen palkitsemistilaisuudessa on vain kapteeni paikalla kun muut häipyvät. Tämäkö on vastustajan kunnioittamista?

    ”Kunnioita peliä, vastustajaa ja lopputulosta. Älä selitä.”
    -Tami-

  24. Entisenä mokkena voi sanoa että ihan turha liike. Harmi kyllä 2 peliä poissa, nythän nst saattaa puolustaa paremmin kun on kakkos veska maalissa…
    SPV olis vienyt 3-0 joka tapauksessa!

  25. Nyt tuli Miran kommentista päivän parhaat naurut 😀 ”Tuuletetaan vasta omalla puolella”… Vois sanoa että joka pelissä kaikkia maaleja tuuletetaan vastustajan kenttäpuoliskolla, ellei sitten joku ole tempaissu keskiviivalta maalia. Ei päivää näitä taas…

  26. Api: Tämäkö on sitä pelin kunnioittamista että laitetaan nauhoja ja selvityspyyntöjä menemään matsin jälkeen? Pelaajat saa pelata ja muut hoitakoon oman tonttinsa. Eikä ole edes ensimmäinen kerta. Ihan turha jeesustella (sopii hyvin tähän) jostain palkintojenjaosta. Pleijareissa ei kätellä niin mitä sinne oon jäädä kökkimään 12-o jälkeen. Palkintoja ei vissiin ollu tulossa.

  27. Kurinpitäjä pelasti Montun enemmältä nöyryytykseltä. Ja NST sai selityksen rökäletappioille. Tämä on se kuuluisa win-win -tilanne?

  28. Veikkaan että tällaisia ”tutkintapyyntöjä” on varmasti ollut kauden aikana muitakin, mutta ne eivät ole tulleet julkisuuteen koska sanktioita ei ole tullut. Ei tietenkään tule mieleen mitään yksittäistä tilannetta, josta olisi voinut isompaa kakkua napsua, mutta kuitenkin. Pelataan peliä sen säännöillä. Varmasti Koponen/SPV tietää että jos oma pelaaja rikkoisi tulevaisuudessa yhtä pahasti niin tällainen tilanne tulee eteen.

  29. Pysäyttäkääpä video aikaan 5:22. Aivan selvästi vielä Monthanin jalka on koukussa, ja Kuusela ei ole lähelläkään maalivahdinaluetta, joten siitäkin aivan turha itkeä. Aivan selkeä ja tahallinen potkuliike Monthanilta tapahtuu videolla 5:22 jälkeen. Ei mitään epäselvää.

    ”Rinnastaisin tilanteen siten, että maalivahti saa pallon ja avausta yrittäessään työntää liian lähelle tulleen vastustajan kaksin käsin sivuun. Vastustaja kaatuu selälleen ja maalivahdille kakkonen vaarallisesta pelistä.”
    Häh? Et oo tosissas? Pallon ollessa maalivahdilla, hänellä on ns. etuoikeus. Maalivahdin maatessa maassa selällään ja vastustaja on puolentoista metrin päässä maaliviivasta, ei voida puhua mistään oikeuksista. Normaalisti maskipelaajatkin ovat lähempänä maalia, kuin Kuusela tässä tilanteessa. Eikä niitäkään ole oikeutta potkia kulkusille.

    Mielelläni tuun kenkäsemään teitä munille ilman syytä, nii katotaan tuleeko mieleen valittaa jollekkin? Herätkää nyt oikeesti jo ja ajatelkaa joskus nämä asiat omalle kohdalle. Kiitos.

  30. Oli siellä palkinto myös NST:n parhaalle tarjolla. Ulosmarssi ennen palkintojen jakoa oli kyllä aika lapsellisen näköinen. Onneksi joukkueessa oli edes yksi mies edustamaan kaikkia nakkisormia.

    Hyvä, että on puolueeton kurinpitojärjestelmä. Peli on niin nopea, että tuomarit eivät voi kaikkea huomata. Törkeimmät teot on arvioitava tarvittaessa pelin jälkeen.

    Tuomareitten tärkein tehtävä on taata pelaajien turvallisuus kentällä. Toivottavasti se jatkopeleissä onnistuu paremmin kuin perjantaina.

  31. Voisiko ”Apulanta” selvittää sitten miksi salibandyssa yleensä on säännöt jos niitä ei tarvi noudattaa. Saa sikailla jos sitä ei kukaan näe. Olisiko tilanne muuttunut jos Kuuselalla olisi kives haljennut? Pitääkö tapahtua vahinko ensin? Koko yhteiskunta pyörii tiettyjen sääntöjen mukaan ja on oletettavissa että niitä myös noudatetaan. Ei siviilissäkään saa tappaa vaikkei siitä kiinni jäisikkään.

  32. Näkyykö videolta että osuu ns. genitaaleille? No ei näy. Sana vastaan sana eli Kuuselan jortikasta pitäisi löytyä Salmingin kengänkuva?
    Aika raju tuomio..

  33. Api: mitä tässä tilanteessa edes on tapahtunut? Kuusela juoksee maalille, Monthanin jalkaan päin, jalka koukussa, lähtee tekemään torjuntaa suoristaa jalan, osuu jonnekin? Kuusela hyppää (filmaus). Veskari ei edes katso pelaajaan päin niin miten siitä saadaan tahallinen tilanne? Kuusela tulee tuulettamaan maaalia 2 min päästä kuin mitään ei olisi tapahtunut.
    Jos tämän näet ”sikailuksi” niin kuvastaa että et ihan hirveästi ole lajissa ollut mukana. nim. kaikkea on nähty.
    Koposellasi alkaa vain olla sellainen maine että kukaan ei kohta ota sitä vakavasti kun jatkuvasti lähettelee videoita. Ja tosiaan, nämä kaksi keissiä kun eivät ole olleet ne ainoat (Matikainen, Monthan)

  34. 1. Kukaan ei pysty hyppäämään Kuuselan asennosta tuolla tavalla taaksepäin ilman kaverin suorittamaa potkuliikettä.

    2. Tuomari katsoo metrin päästä, ei pienintäkään epäselvyyttä etteikö hän olisi nähnyt tilannetta kunnolla(käsikin nousi sen verran nopsasti pystyyn.)

    3. Eiköhän kurinpitäjä olet saanut tuomarilta lausunnon, jossa hän todistaa että potku löysi osoitteeseensa.

  35. Ja pitääkö tosiaan iskun olla niin kova että kaverin pitää jättää peli siihen, että saa tehdä valituksen? On niitä pelaajia ennenkin nähty nilkuttavan pois kentältä ja kohta oltu taas tositoimissa, yleensäkin mihin tahansa saatu isku sattuu eniten juuri tapahtumavaiheessa, ja kipu hellittää nopeasti?

    Ja taas pitää itseään toistaa, mutta Kuusela on niin kaukana maalivahdinalueesta, että johonkin oman alueen suojeluun turha vedota. Myöskään Monthanin ”jalan suoristaminen” ei mitenkään auta häntä torjumisessa tai siihen valmistautumisessa.

  36. Videoiden tarkastelun ja vastustajan tutkintapyyntöjen takana on hyvä ajatus, mutta tässäkin voidaan mennä tosi pahasti metsään. Ehkä tossa tilanteessa on aihetta lisärangaistukseen. Mutta itse en ainakaan suostuisi jakelemaan rangaistuksia yhdellä kameralla kuvatuista tilanteista kuin täysin selvissä tilanteissa. Vähän kustaan myös tuomarien muroihin kun tässäkin tapauksessa vieressä olleen tuomarin mielestä kakkonen riitti. Tilanteet voivat näyttää eri kuvakulmista hyvinkin erilaisilta minkä tuomarit tietävät hyvin. Tässä ollaan mun mielestä sillä rajalla että pelaajien oikeusturvaa voidaan jossain tapauksessa loukata rajusti. Tiukan pelitahdin vuoksi jotenkin ymmärrän että rangistuksia jaetaan näin nopealla aikataululla, mutta oikeusturvan kannalta myös pikavauhdilla tehdyt päätökset ovat vaarallisia ja julkinen painekin voi vaikuttaa liikaa suuntaan jos toiseen. Valitusoikeuskin varmaan on, mutta mitä se lohduttaa kun matsit on ennen käsittelyä ohi.

    En löytänyt määräyksiä että millaisia kriteereitä on sille mistä voi tutkintaa pyytää ja kuinka kalliiksi tulee jos ei mene läpi. Joukkueen edustajana pistäisin pleijareissa yhden henkilön perkaamaan videot sekunti sekunnilta ja tekisin jokaisesta vähänkin koiruudelta näyttävästä tilanteesta tutkintapyynnön. Siihen kannattaisi varmaan jopa varata ihan budjettikin, koska aika herkässä taitaa tällä hetkellä olla videoita tutkiva kurinpitäjä lajissa kuin lajissa. Siinä sitten kuripitäjä pääsee kunnolla hommiin kun viikonloppuna tulee sekä miesten että naisten sarjoista jokaisesta otteluparista pari tutkintapyyntöä ja vastineet sekä päätökset pitää olla selvillä suurimmassa osassa jo seuraavana aamuna.

    Olisiko järkeä että pudotuspeleissä tuomaritarkkailija tai muu liiton nimeämä henkilö olisi velvollinen katsomaan videon välittömästi ottelun jälkeen ja vain hänellä olisi mahdollisuus aloittaa tutkintapyyntö.

  37. Kiitos vinkistä ”Valoja profeetta ja kumppanit”. Pysäytin videon tuossa ajassa ja mitä näinkään. Monthan torjunnan jälkeen kyljellään, katse poispäin ja jalka torjunnan jälkeen ylhäällä. Kuusela juoksee jalkaan, levittää kätensä, katsoo tuomariin ja aloittaa tuskan huudon. JO ENNEN KUIN ON EDES OSUNUT SIIHEN JALKAAN. Siihen vielä Monthanin vastallike ja pikku hyppy. Kiitos SPV.

  38. Tollasen ”kuoleman” jälkeen ei ihan nopeesti noussa JOS isku tulee ns. kasseille. Aika monella joskus pelanneella on tästä kokemus niin siinä otetaan happea ihan tovi jos toinenkin kyykyssä. Tuo hyppyliike tasajalkaa on aivan älytön. Jos Monthan saa yhdellä jalalla tuollaisen voiman tuotettua niin melekone voimamies.

  39. Mahtoiko Apulanta olla paikalla kun Väänänen osui VAHINGOSSA kyynerpäällä? Itse olin alle kymmenen metrin päässä, ja se todellakin oli vahinko. Mutta jokainen pelaaja vastaa itse omasta toiminnastaan. Jos se olisi ollut tahallinen niin siitä olisi saanut ehdottomasti tuomita pitkän pelikiellon. Hauskaa että otit Väänäsen juuri esimerkiksi, Vuoden mies jonka pelaajat valitsivat herrasmiespelaajaksi. Että näin hyvin lajista ymmärrät. 😛

  40. Videossa on äänet, josta kentällä tapahtuvat asiat kuuluvat selvästi. Kuusela ei huuda missään vaiheessa mitään. Suu vain on auki ja ilme muuttuu kyllä aivan selvästi kun pitkuliike tapahtuu. Ja ennen kun rupeat ilmeestä valittamaan, että on sekin feikattu, niin aika aidolta kivulta tuo näyttää. Herää nyt jo tähän todellisuuteen.

  41. Api: juu jonkin verran on tullut kyseistä herraa vastaan pelattuakin. Kyynerpäällä VAHINGOSSA? Sillä lailla, valot päälle.

  42. Ei munille aivan hirvittävää kiveksiä murskaavaa iskua tarvitse tulla, että sattuu. Itsekin olen niin säbäkentillä, kuin yleisestikin ottanut oman osani iskuja kalleuksille. Ja vaikka se sattuu aika helvetisti kun osuu, niin ei koskaan ole paria minuuttia kauempaa tarvinnut ottaa happea, vaikka ikävä pisto alavatsassa vielä tuntuukin pitkään. Kuten aiemmin totesin, iskun tapahtuessa voi sattua kovaakin, mutta aika moni pelaaja kyllä jatkaa siitä huolimatta.

  43. Eli ei ole vielä osunut kunnolla. Silloin ei jatketa ihan tosta noin. Ellei ole tuhkis. Ihan sama kuinka kova äijä on kun kunnolla kolahtaa kulkusille. Ja JOS oletetaan että se on ollut murskaava karatapotku niin sitä suuremmallakin syyllä.

  44. No kyllä se oli täysin vahinko. Ja selvyyden vuoksi et taida olla ainut joka Tatua vastaan on pelannut. Henkilökohtainen mielipide on se että hän on herrasmies ja häntä vastaan on ollut aina hienoa pelata. Ei pelkästään siksi että on hyvä pelaaja. Vaikka oma joukkueeni jäi pleijareiden ulkopuolelle, niin sympatiat ovat kyllä oikeudenmukaisuuden puolella. Oli se sitten Koovee, SPV tai vaikka Happee. Mutta väärin toimiessa, se on sama kuka toimii. Tuomittavaa aina. Kuten Montun toiminta perjantaina. Anteeksiantamatointa..

  45. Ihmeellistä keskustelua taas. Ei sais valittaa jos potkitaan munille koska voitti 12-0? Ja koska tuomari anto vaan 2 min? Punasta olis pitäny laputtaa heti ja toi ei kyllä mikään vahinko oo tai siirtely vaan selkee potku.

  46. Hei, pyydä Tatulta nimmari ens kerralla? Päähän taklaaminen on aina helvetin paljon rumempi temppu kuin mikään muu. Halvaantuminen? Olisiko Tatu vielä ”hyvä tyyppi”?

  47. Edelleenkin, ei sen tarvitse olla hirvittävä isku, että se sattuu. Murskaava karatepotku tuo Monthanin potku ei ollut, kukaan ei niin ole väittänytkään. Vaan, että jos joku sua munille potkaisee, se sattuu, mutta koska Bruce Lee ei ole NST:llä maalissa, Kuusela pystyi jatkamaan peliä. Herran pieksut, ei voi olla noin vaikea ymmärtää.

    Ihan vielä selkeyden vuoksi että sinäkin ymmärrät.

    Tuollainen potku minkä Monthan tuosta saa aikaan = kipua = voi jatkaa peliä kun hetken keräilee.

    Bruce Lee/Chuck Norris kenkäisee täpöt = tuskaa suoraa helvetin syvyyksistä = ei varmasti jatketa peliä.

    Got it?

  48. Ihan naurettavaa koittaa täällä provosoida muita joillakin ”eihän se edes osunut” tai ”bollywood” lausahduksilla..

    Ihan selkeesti osuu ja ihan tarpeeksi kovaa.

    Kamppailulajeja harrastaneena voin sanoa että potku kulkusille (joitakin vahinkoja tullut vuosien mittaan) sattuu hieman… tai hieman enemmän. 🙁

    Mutta jos ekaksi makoillaan maassa (videolta ei näe että kauan siinä maassa makoiltiin kivuissa) ja sit vielä hieman istutaan tai venytellään nivusaluetta, niin pystyy kyllä ihan hölkkäämään kun oma joukkue tekee maalin, tai omakohtaisen kokemuksen perusteella voi jopa jatkaa (vapaa)ottelua ihan hyvin.

  49. Arvon Apulanta. Tämä kommenntipohja käsittelee tätä SPV-NST -peliä. Ja siinä tapahtunutta ylilyöntiä. Pitäydythän aiheessa, jos siinä ikinä olet edes ollut.

  50. Nakkisormet valoja päälle. Onko neitimäistä hävitä 12-0 munattomalla pelillä, potkia munille vai valittaa munille potkimisesta? Neiteilythän on sitten 2-1 NST:lle. Saisko vielä jonkun kypsän homokommentin?

  51. Kuuselan sanallako se osuma genitaaleihin varmistetaan kun ei tuosta videosta voi mitenkään varmasti sanoa mihin se ojennus osuu? Jonnekin polven ja vyötärön väliin voi osumakohdan sanoa mutta pelikiellon perusteluissa rangaistava seikka on nimenomaan genitaalialueelle osuma mitä taas videosta ei satavarmasti voi sanoa.

    Näyttää muutenkin tuomiot menevät aika systemaattisesti seinäjokelaisten pussiin, kun tästä http://www.youtube.com/watch?v=JQ3F8UUNpvw ei tullut pelikieltoa vaikka tekona huomattavan paljon törkeämpi ja vaarallisempi kuin tuo jalan ojennus. Vastustajat kyllä saavat kieltoa kun vähän mestarit valittavat (monthan & matikainen). Maailmanmestari vielä käy taputtamassa uhriaan niin kaikki hyvin.

  52. Tietty ehkä olis pitänyt potkasta takaisin mielummin kun valittaa.. 😉
    Ei mitään järkee joillakin kommenteilla tai kirjoittajilla.

  53. Nst,ltä taitaa loppua veskarit Spv vastaan.Viimeisessä sarja ottelussa kakkosveskarin päälle ajetaan 4-1 tilanteessa ja veskari loukkaantuu.Ykkönen seuraavassa videoiden katselun jälkeen kahteen seuraavaan pois. Spv kyllä osaa.

  54. 12 maalin ero on pudostuspelien suurin voitto kausina 2009-2013. Se mua hävettäis kovasti enemmän kuin karatepotkut. Muistelkaapa viime kautta: riitesuon ninjalyönneistä ei tehty mitään keissiä, joten ei se koponen aina niitä videoita lähettele.

  55. Runkosarjan vikassa ottelussa SPV:n Kiviranta teloi NST:n toisen veskarin Tiaisen (joka silloin oli maalissa), ei pelaa enää tällä kaudella. Ajoi päälle, veskarilta meni nilkka nurin.

    Nyt puolivälierien loppupeleihin NST laittaa kaksi A-junnuveskaria kokoonpanoon. Ei hyvältä näytä. Muistakaa, että Monthan palkittiin liigan helmikuun pelaajana, kolmessa matsissa peräkkäin Veikkauspörssin kolme tähteä.

  56. SPV taas asialla?
    Johan vietiin Classic pelissäkin ”velvollisuudesta” juttu tutkittavaksi.

    Tuomarit voisivat pikemminkin katsoa Speveläisten innokasta ajoa maalivahdin alueelle. Ja katsella missä aijät on, kun maaleja mätetään.

    Hyvä jengi Speve on, mutta itkemiset saisivat jättää muille.

  57. Ottamatta tällä hetkellä kantaa itse tilanteeseen,ymmärtääkseni playoffeissa ei joukkueen ole mikään pakko jäädä palkintojen jakoon,vai olenko väärässä? suuri tappio+pitkä kotimatka>heti koppiin ja mahdollisimman nopeasti pois. Onko jotain väärää? Tämä siis vain oma mielipiteeni.
    Vastustajan kunnioittamisesta,maaleja pitää tuulettaa ja kunnolla,se on selvää. Mutta kun puhutaan maaleista 8-0,9-0 jne ni tiedän joitain miesten lajeja joissa niitten tuulettamista ei enää juurikaan harrasteta.Kaikissa tilanteissa ei siis tuuleteta maaleja kuin hullu,vastustajan kunnioitus.
    En kannata spv:tä enkä nst:tä,ihan vain ulkopuolisen mielipiteenä.

  58. Kuka teki tutkintapyynnön – Tommi Koponen
    Kuka käsitteli – kurinpitäjä Tommi Koponen
    – että silleen…

  59. Piti ihan uudestaan kattoo, että missä ne speven pelaajat on kun maaleja mätetään. Yhdessäkään maalissa ei ainakaan maalivahdin alueella. Vai pitäisikö punasten laukoo maalit keskiviivalta?

  60. Monttu varmaan työnti jalalla Kuuselan pois päältään,(joku voi sen potkuksikin tulkita) mutta 2 ottelua pelikieltoa on kohtuuttoman kova tuomio – ainakin pelkän tämän videon perusteella.

    Kuusela oli Montun päällä, miksi? (estäminen 2min min vapari NST:lle) Monttu jatkoi liikettään kohti seuraava torjuntaa, eikä todellakaan näytä siltä että vahingoittaisi Kuuselaa tahallaan. (2peliä pelikieltoa käsittämätöntä)

    Kuriositeettina: Koponen on ainut valmentaja joka tekee

    A) Joka kausi jonkun tutkintapyynnön.
    B) on mittauttanut vastustajan mailanlavan käyryyden xx kertaa.
    C) Ja on myös kesken pelin mittauttanut tuomarilla maalivahdin varusteiden koonkin. Maalivahdilla kun ei saa olla liian isot suojat.

  61. Siis mitä? Onko toi kohta C oikeasti totta? Jopa Koposen kohdalla kuulostaa uskomattomalta. Voiko todella olla noin pikkumainen? Kohta A:han kuuluu tapaan toimia ja kohta B on erittäin uskottava, mutta että vielä toi C.

    Katsoin tuolta yhdestä linkistä sen Väänäsen avojään Raikamon päähän. Tietääkö joku tehtiinkö siitä mitään raporttia/tutkintapyyntöä ja tuliko pelikieltoa? Törkeähän se oli. Oliko kysessä se tilanne missä Väänäsen on sanottu vetäneen kyynärpäällä päähän?

  62. SPV ei käsittääkseni päättänyt Monthanin tuomion pituudesta mutta kieltämättä tuomio on kova.

    Epäilen, että puhut Noponen paskaa, joten viitsitkö:
    A) listata nämä TUTKINTAPYYNNÖT
    B) tarkistaa lavankäyryyden mittaamiset. 2 kertaa mittautettu lapa käsittääkseni (joka tapauksessa kaksi X-kirjainta (XX) viittaa lukuun, joka on vähintään 10).
    C) kertoa milloin tämä tapahtui

  63. Eli Koposen pitäisi pyytää anteeksi, että puuttui tilanteeseen, jossa vastustajan maalivahti työntää pelaajan kulkusista täysin tilanteen ulkopuolella?

    Kuusela ei edes koskenut Monthaniin, joten hyvin vaikea on olla maalivahdin ”päällä”.

    Olisiko se ollut ok, että esim. Holopainen olisi käynyt NST:n pelaajan kulkusiin kiinni sen jälkeen, kun Holopainen tuupattiin tilanteen ulkopuolella laidan yli?

  64. Ihmeellistä vatulointia täysin selvästä tilanteesta. Hyvä että videonauhoituksia voidaan tutkia jälkikäteen, törkeyksiin voi puuttua. Monikin täällä spekuloitu tilanne missä on tapahtunut loukkaantumisia on vähintäänkin epäselvä, kova vauhti ja ”linjat kohtaa”. Mutta tuossa ei mitään epäselvää, vaikka katsoisi millaisten nakkilasien läpi: Kuusela tulee vauhdilla irtopallotilanteeseen, maalivahdin aluerike ei ole lähelläkään. Jarruttaa ettei aja veskarin päälle. Ja ilmeisen kypsynyt L-rannan veskari ”auttaa” tätä kauemmas potkulla /ojennuksella alapäähän. Juuri oikea tuomio rumasta tempusta. Jossain määrin ymmärrettävä reaktio, itsekin joskus maalilla kykkineenä tietää että haluttaisi ”siivota” sitä maalinedustaa, mutta tuossa ei Monthanin kasetti kestänyt. Aika ala-arvoista että NST-sivuilla ymmärretään tätäkin temppua. Varmasti spontaani reaktio, mutta penalttia!

    Ja en sitten ole Seinäjoelta vaan samalta alueelta kuin NST.

  65. Miksi niitä mailan mittoja sitten sinne sääntöihin kirjataan jos niitä ei tarvitsisi noudattaa.

    Jokainen laittomalla mailalla pelaava voi miettiä etteikö todellakaan pysty pelaamaan sääntöjen mukaisilla varusteilla.

  66. Mitkä mahtaa olla motiivit kaivella Spv:n ja Koposen tekemisiä?
    Kun seuraa keskusteluketjua, niin saa käsityksen, että Spv on erityisen raukkamainen ja vilpillisesti pelaava joukkue. Miten on?
    Eroaako joukkue todella muista?

  67. Joukkue ei eroa, eikä pelityylikään. Se mikä eroaa tapahtuu kabineteissa. Pääasiallisesti muissa seuroissa ymmäretään, että pelissä sattuu ja tapahtuu ja asioita ei jälkeenpäin vatuloida. Ero tulee siinä, että Koponen on ottanut halveksittavan tavan tehdä selvityspyyntöjä asiasta kuin asiasta. Käyttää sääntöjen suomia mahdollisuuksia halveksittavasti joukkueensa etuja silmällä pitäen. Onko vika säännöissä, Koposessa vai muiden joukkueiden managereissa kun eivät mahdollisuutta käytä. Mielestäni Koponen ei kunniota pelinhenkeä vaan ajaa omia etujaan. Fanien huutelu ja kirjoittaminen on ihan eriasia, eikä liity tähän halveksuntaan mitenkään.

  68. Suora lainaus NST:n sivuilta: mutta silti seinäjokelaisia tuntuu pelottavan NST:n huippumaalivahdin Jarkko Monthanin vire. Jos Monttu oli perjantain pelissä vireessä niin olisi mielenkiintoista nähdä miten hän pelaa ”epävireessä”. 😀 Sääli, että hän pelasi kauden huonoimman pelinsä pudotuspelissä -> pää ei kestä?

  69. Säännöt ovat sääntöjä. Kyllä niitä sääntöjä taidetaan noudattaa tiukasti myös esimerkiksi valioliigassa, mestareiden liigassa yms. Kelataanko näissä sarjoissa videoita jälkikäteen?

    Vai erovatko nämä sarjat sääntöjen osalta esim. sen vuoksi että pelaajat ovat ammattilaisia? Ei ymmärrä pieni ihminen..

    Itse tilanne ja tuomio: Mielestäni liian kova jälkikäteistuomio epäselvän videokuvan perusteella? Vai onko tilanteesta video kuvaa eri kuvakulmista? Mielestäni veskarin katse on tilanteessa toiseen suuntaan.

    Kulkusiin koskeminen toki erittäin tuomittavaa ja mielestäni kyseiset rotat saisivat saada elinikäisen pelikiellon, mutta tämän perusteella kaksi peliä on kieltämättä kova.

  70. Tero Laurilahan se huikea kaveri on. ”Monthanin katse oli toiseen suuntaan”..Näit tästä mainitsemastasi epäselvästä videosta sinne kypärän sisään ja löysit Monthanin silmät.

  71. Jaska: Kiviranta astui veskarin jalan päälle aivan tavallisessa pelitilanteessa, jossa veskari itse liikutti jalkansa juoksulinjalle. Kato pelit ennenku mussutat.

    Jäävi: http://salibandyliiga.fi/uutiset/salibandyliiga/salibandyliigalle-uusi-kurinpitaja

    Noponen: Säännöt on siksi, että niitä noudatetaan. Jos joku ei noudata, niin miksei saisi esim mittauttaa sitä lapaa? Entä jos sut ajetaan suoraan selästä laidan yli, eikä tuomarit vihellä. Varmasti joko sinä tai joukkueesi valittaa. Eli joku ei noudata sääntöjä -> valitetaan. Täysin sama asia.

    Profeetta: ”Käyttää sääntöjen suomia mahdollisuuksia halveksittavasti joukkueensa etuja silmällä pitäen.” Lue: Haluaa noudattaa salibandyn sääntöjä. Ei näitä sun mielipiteitä voi käsittää. SPV-viha valloillaan taas… Jos Mikke Järvi olis ollu uhrina nii kukaan ei kehtaisi mutista tuomiosta. Kuuselakin on kuitenki korkealle arvostettu pelaajien keskuudessa.

  72. Prohveettaa vois kertoo sit omin sanoin et mikä on pelinhenki?

    ”Käyttää sääntöjen suomia mahdollisuuksia halveksittavasti joukkueensa etuja silmällä pitäen”….Niin??? Koponen luotsaa SPV:tä ja tekee totta Hsti kaikkensa et koirat ei pure omia pentujaan. Kaikki muut koutsit pelkää tulevaisuuden työpaikkojensa eteen….

  73. Ei tässä ole mistään SPV vihasta kyse. SPV on tehnyt vuosia hyvää työtä ja ansainnut paikkansa terävimmässä kärjessä. Hieno seuta ja hieno joukkue. Siitä huolimatta Koposen toiminta kabinetteissa on MIELESTÄNI erittäin vastenmielistä. Jos haluaa varmistaa täyden oikeudenmukaisuuden, niin laitetaan lisää tuomareita, niin ei tarvitse videoita veivata. Pelin tapahtumat kuuluvat peliin ja jäävät peliin. Tuomarit määrittelevät mikä on pelin linja ja ratkaisevat tapahtumat. Koska on Erä, Classic, Josba, Oilers, SSV tai Happee tehneet näitä kanteluita. Hiljaista on ollut. Kunnioitetaan pelin tapahtumia. Vahinkoja toki sattuu, mutta niiden kanssa pitää pystyä elämään.

    Punainen. Oikeasti. Mieti nyt. ”Kaikki muut koutsit pelkää tulevaisuuden työpaikkojensa eteen….” Huh huh. Ei ansaitse kommenttia.

  74. Mistä kanteluista ja toiminnasta kabineteissa sä Profeetta puhut? Mailojen käyristyksistä vai? Nyt faktaa peliin, jos oot ns. neutraali laji-ihminen, etkä vain halua mustamaalata jotain henkilöä. Miksi Happee teki numeron nuuskaepisodita? Miksi SPV ei tehnyt Riitesuosta mitään keissiä viime kaudella niin ikään erätauon tapahtumista?

  75. ”Pelin tapahtumat kuuluvat peliin ja jäävät peliin.”.. Milloin munille potkiminen on kuulunut salibandyyn? Valistakaas vähän tietämätöntä..

  76. Ainoat mielenkiintoiset asiat tämän päivän pelissä on, että tekeekö NST tänäänkään yhtään maalia ja tekeekö SPV 10 vai 15 maalia…

  77. Kun puhutaan kengän osumisesta genitaalialueelle löysien urheilushortsien läpi, niin sellaista videota ei tulla koskaan saamaankaan missä näkyisi mikä osa jalkaa osuu mihinkin osaa genitaalialuetta. Siksi näissä kurinpitoasioissa tulee jatkossakin riittää rangaistusperusteeksi, että potkuliike suuntautuu genitaalialueelle, se on kuitenkin aina vaarallinen.

  78. Arvion mihin katse EI ole suunnattu voi vetää esimerkiksi siitä, että ne silmät eivät ole normaali jampalla takaraivossa eikä kypärän läpi edes näkis. Eikä siellä sarjassa mitään kärpäsiäkään pelaa.

    Vaikka sinällään sillä ei ole suurta todistusarvoa. Kannuille voi kenkäistä myös no-lookkina. Jos epäilette, voin havainnollistaa sen käytännössä. Vaatii toki kulkuset omasta takaa, joten femakot älkööt vaivautuko.

    Jos oli Monthaninilta vahinko, niin seurat voi tehdä herrasmiessopiksen SPV vetää valituksen pois, jos Kuusela saa vetäistä pelin jälkeen kerran myös no-lookilla. Kannua kannusta.

  79. Aivan karsee niitti ”…” videolla. Toihan ois jopa lätkässä 5 ottelua pelikieltoa vaikka lajeja ei pidäkkään verrata ja muistaakseni Väänänen ei saanu muutakun 5 min jäähyn ei eides punaista korttia. Käsittämätöntä!!!!

  80. Ilmeisesti videon niitistä ei oilers tehnyt valitusta niin sen takia ei käsitelty.

    Kyllä tuomareiden pitäisi ihan oma-aloitteisesti nämä raportoida, hirveää katsottavaa.

    En halua viedä lätkään lapsiani, onko salibandykin nyt sitten vältettävä, mihin seuraavaksi, sulkapallopeliin?

  81. Jäävi
    10.3.2013 9.38
    Kuka teki tutkintapyynnön – Tommi Koponen
    Kuka käsitteli – kurinpitäjä Tommi Koponen
    – että silleen…

    Herää pahvi, eri mies…

  82. Ei kukaan ole väittänyt, että Koposella olisi kuuma linja kabinetteihin. Se mitä ainakin minä olen kritisoinut, että jatkuvasti pitää olla tekemässä näitä selvityspyyntöjä. Nyt tämä ja edellinen se Matikaisen tapaus. Muitakin löytyy aiemmilta kausilta ja taisi tällä kaudellakin olla vielä joku tapaus. En kuitenkaan muista varmasti. Fakta on, että näitä se Koponen teetättää. Olisiko Oilersin pitänyt kyseenalaistaa oliko Väänäsen vitonen liian vähän. Mielestäni ei olisi pitänyt, eikä Oilers sitä tehnytkään. SPV voittaa tämän ottelusarjan jokatapauksessa, joten älytöntä tehdä näitä pyyntöjä noin kiistanalaisista tilanteista. Tuomari näki tilanteen vierestä ja antoi rangaistuksen. Tilanne käsitelty loppuun. Koposten perheessä ilmeisesti jos isä ei anna karkkia, niin lapsia opetetaan menemään kysymään sama asia äidiltä tai iso-äidiltä.

  83. Nyt ”Profeetta” jotakin rajaa noihin juttuihin. Tämä on salibandya, ei perhe-elämää, joten jätä nuo jutut pois näistä piireistä.
    Naurettavaa ja säälittävää on myös tuo tyylisi mustamaalata koko ajan samaa miestä. ”Jatkuvasti pitää olla tekemässä näitä…” Kaksi yhdellä kaudella ok, mutta entäs esim. edellisten viiden kauden aikana? Tasan nolla. Tällä kaudella on sattunut keskimääräistä enemmän samalle joukkueelle, joten niihin on reagoitu. Väänäsen tapaus kauden alussa Oilers-pelissä on tuomittava vaikka olisi ollutkin vahinko. Väänänen sai siitä 5 min. jäähyn, mutta Oilersillakin olisi ollut mahdollisuus niistää vaikka 2-3 peliä lisää.

  84. ”taisi tällä kaudellakin olla” ja ”fakta on”..onko se nyt faktaa vai fiktiota vai mitä. Lopeta ala-arvoinen mustamaalaaminen. Ei nakkisormille sallita karatepotkuja vaikka ne olis kuinka huonoja.

  85. Joku tässä mainitsi sen että SSV ja Classic ei tee mitään tarkistuspyyntöjä. Toisessa pääkallon jutussahan se SSV taktiikka löytyikin. Sattumalta juuri se onnettomuus puuttuu videosta. Oh ohhoh. Kuinka nyt näin…

  86. Edelleenkin lajiväki odottaa valituslautakunnan perusteluja potkimisen sallimiselle. Pöytäkirjan kirjoittaminen ei voi kestää näin kauan. Kurinpitojärjestelmä on tosiaankin tekemässä itsestään ihan vitsin.