Jokerit nappasi valmentajan Salibandyliigasta

PSS:n uudeksi valmentajaksi on nimetty Teemu Kalinainen, joka valmensi vielä viime kaudella Salibandyliigassa Tapanilan Erää. Kuva: Mikko Hyvärinen

Teemu Kalinainen ehti toimia Tapanilan Erän miesten edustusjoukkueen päävalmentajana kaksi kautta. Tänä keväänä Erä putosi puolivälierissä Classicille. Kuva: Mikko Hyvärinen
Teemu Kalinainen ehti toimia Tapanilan Erän miesten edustusjoukkueen päävalmentajana kaksi kautta. Tänä keväänä Erä putosi puolivälierissä Classicille. Kuva: Mikko Hyvärinen

Jokerit Salibandy on tehnyt sopimuksen tällä kaudella Tapanilan Erän miesten liigaryhmää luotsanneen päävalmentaja Teemu Kalinaisen, 33, kanssa. Kalinainen tulee toimimaan seuran valmennuskonsulttina ja B-poikien päävalmentajana.

Kalinainen on valmentanut miesten ja naisten Salibandyliigoissa yli kymmenen kauden ajan. Erässä, SB Vantaassa, Tiikereissä ja AC HaKissa liigavalmennuksessa toimineen Kalinaisen suurimmat saavutukset ovat SM-mitalit naisissa ja viime kaudella Erän miesten kanssa voitettu Suomen cup.

– Heti alkuvihellyksestä alkaen tämä juttu on tuntunut mahtavalta haasteelta. Lähden mielenkiinnolla ja nälkäisenä uusien haasteiden pariin Jokereissa. Seuran kehittäminen ja B-poikien valmennus tuntuvat sellaisilta kokonaisuuksilta, joita nyt halusin salibandyuralleni, kertoo Kalinainen.

Pääkallo.fi:n tietojen mukaan Erän jättävälle Kalinaiselle tuli muitakin tarjouksia. Kalinaisen palveluksista oltiin kiinnostuneita mm. Kooveessa, Josbassa ja Blackbirdsissä. Erän miesten liigajoukkueessa ohjat ottaa tauon jälkeen Petteri Bergman.

– Tarjouksia tuli kauden jälkeen niin liigasta kuin Divarista. Nyt oli aika lähteä johonkin uuteen ja päästä kehittymään valmentajana junioreiden parissa. Iso tekijä Jokereihin tuloon oli seuran taustoilla toimivat ihmiset. Suuri polte salibandyyn, ammattimaisuus ja lajinläheisyys kuvaavat hyvin seuran meininkiä. Tässä halusin olla mukana, Kalinainen sanoo.

Seuran toiminnanjohtaja Joni Toivola on tyytyväinen Kalinaisen kiinnitykseen ja seuran tilanteeseen. Toivola ja Kalinainen valmensivat aikanaan yhdessä Erän naisten liigajoukkuetta.

– Teemun tulo seuraan on iso asia. Hänen kokemuksensa ja persoonansa tulee viemään seuraa juuri siihen suuntaan mihin haluammekin, Toivola sanoo ja jatkaa:

– Pari kuukautta ollaan paiskittu hommia ja nyt näyttää hyvältä. Joukkueita tulee olemaan noin kymmenkunta ja tavoitteena on saavuttaa yli 200 lisenssipelaajan rajapyykki. Kalinaisen osaaminen tulee toivottavasti edesauttamaan seuran kasvua alkuvaiheessa.

10 comments

  1. Kyllä on niin naurettava viritys koko Jokerit salibandy että osmin sanoin ei vois vähempää kiinnostaa.

  2. Voi TOpiaas, ensin täytyy opetella kirjoittamaan ja sitten kommentoimaan. No sinä jos joku tiedät että Petsku ei valmenna Jokereita eikä Hifkiä…

  3. Mihin viittaa Petsku kommentillasi? Ja jos kuittailee toisen kirjoittamisesta, niin hyvä varmistaa, että itse osaa esim. pilkkusäännöt.

  4. Mikähän mahtaa olla Jokerien miesten sarjapaikan tilanne tällä hetkellä? Varsin erikoista olisi, jos Kalinainen plekästään B-junnuja lähtee vetämään.

  5. TOpiaas. Arvaa mistä tunnistin sinut? Kirjoitit sukunimeni yhdellä s:llä. Ja varmistin palveluntarjoajalta, että kuka kirjoittelee. Totta on, että pilkut puuttuu. Minä kun en niitä n…

    Teemu, miesten 3 div.

  6. Siis maailmassa ei ole olemassa kuin yksi Petsku? Erikson on nimi siinä missä Erikssonkin. Nyt jäitä kypärään siellä huuteleva muka-Petsku. Palveluntarjoa btw tuskin sinulle kertoo yhtään mitään. Vaikka toki hieman rupesikin pelottamaan. Enkä kyllä tunne yhtään Teemua, joka pelaisi miesten 3 divaria vaikka heitäkin varmasti on olemassa.

  7. Kannattaa käydä katsomassa tuolla SB Jokereiden kotisivuilla miesten joukkueen pelaajalistaa. Aika kokenutta pelimiestä on listalla, mm. Markus Bollström ja Teemu Lehikoinen sekä Salutskijn veljekset.