Ruotsin päävalmentaja: ”SPV:n pelitavan näkeminen avasi silmiämme”

Jan-Erik Vaara uusimpaan maajoukkueeseen mahtui kaksi debytanttia. Kuva: Jari Turunen

Ruotsin miesten salibandymaajoukkueen päävalmentaja Jan-Erik Vaara ei ollut eilisen EFT-turnauksessa pelatun Suomi-Ruotsi-ottelun jälkeen täysin tyytyväinen joukkueensa esityksiin. Vaativa valmentaja tiedostaa Ruotsin tämänhetkisen tason ja vannoo eritoten aktiivisen pelitavan nimiin.

Maailmanmestari Ruotsi kaatoi Suomen lukemin 5–2 ja veti turnauksen voiton.

Kuva: Jari Turunen
Kuva: Jari Turunen

Ruotsin joukkueen vaihtuvuus MM-kisojen jälkeen on ollut kaikkein pienintä. Eipä siihen toisaalta ole mitään syytäkään, koska Ruotsi teki sukupolvenvaihdoksen jo edellisen MM-projektin aikana ja tänään tullut voitto Suomesta oli 17 maaotteluvoitto putkeen.

– Onhan meillä toki leveä materiaali. Toisaalta kuitenkin uskon, että huiput ovat huippuja maasta riippumatta ja maajoukkueeseen pääsevät ovat marginaalinen ryhmä, Vaara vastaa kysyttäessä ruotsalaisten kivikovasta materiaalista Pääkallo.fi:lle.

Ruotsin joukkueen runko koostuu pääosin 1988–1992-syntyneistä pelaajista. Pelaajat ovat hyvässä iässä ja siltikin jo varsin kokeneita ja tottuneita voittamaan isoja pelejä.

– Totta kai niin ison ottelun voittaminen on tärkeää. Katsojia on paljon ja voluumia riittää. Se on erittäin hyvää kokemusta. Falun pelaa erittäin mukavaa ja mielikuvituksellista peliä. Se on tärkeää, vastaa Vaara kysymykseen siitä kuinka tärkeää maajoukkueelle oli se, että nuori ja nimenomaan ruotsalaispainotteinen Falun voitti tänä vuonna Superliigan.

Kellekään ei ole tullut vuosien varrella epäselväksi minkälaisella pelityylillä Vaara haluaa Ruotsin pelaavan. Aktiivisuus ja suoraviivaisuus ovat tärkeitä tekijöitä. Aivan yksinkertaisesta asiasta ei ole kuitenkaan kyse, koska ruotsalaisissa seurajoukkueissa aktiivinen pelitapa on saanut jalansijaa vasta viime aikoina.

– Teillä on Suomessa pari erinomaista joukkuetta, jotka pyrkivät aktiivisen peliin ja viemään peliä eteenpäin ja kehittyä. Kuin näin SPV:n Champions Cupissa viime syksynä, niin se avasi omia silmiäni sen suhteen missä Suomessa mennään tällä hetkellä, kommentoi Vaara suomalaisia seuroja.

6 comments

  1. Hienoa, että ruotsalaisetkin osaavat kehua suomalaisia seuroja 🙂

  2. Härmässä ollaan niin kateellisia. Tää oli jo iso uutinen n.8kk sitten Ruotsissa. Hyvä, että tuli Vaaran toimesta tietoon myös Suomen säbä medialle…

  3. jos vaan pari suomalaista erinomaistaseuraa on täällä niin aika hölyn pölyä 😛 kyllä siella ruotsissakin pärjäisi ehkä pari enemmänkin niitä suomalaisia joukkueita ei nyt ruotsi niin edellä ole suomea..