Liiganousijalle naisissa maistuva tasuripiste – täysi halli derbyssä

Naisten liigakausi käynnistyi perjantaina yhden ottelu voimin uudistuneessa Turun SB-Areenassa Varsinais-Suomen paikalliskamppailulla Sheriffs-TPS. Ratkaisua otteluun haettiin aina jatkoajalta asti, mutta lopulta päädyttiin pistejakoon lopputuloksella 1-1 (0-1, 1-0, 0-0, 0-0).

Heti ottelun alusta lähtien oli selvää, että Sheriffs ei ole tullut liigaan peruuttelemaan, vaan Sheriffs-valmentaja Toni Järveläisen ennen kauden alkua mediassa kuuluttama aktiivinen pelitapa oli nähtävissä myös käytännössä. TPS oli ottelussa hienoisesti niskan päällä, mutta kumpikaan joukkue ei voi olla erityisen pettynyt yhteen pisteeseen.

Mihin ottelu ratkesi?
Paikallisderby heti kauden alkuun vaikutti ainakin Sheriffsien kannalta hyvältä asialta. Joukkue, josta suuri osa teki ottelussa liigadebyyttinsä, pääsi heti latautuneeseen otteluun, eikä usein vastaavanlaisissa tilanteissa esiintyvää alkujännitystä juuri näkynyt. Mia Suominen palkittiin ottelun parhaana. Kaarinalaisjoukkue voikin kiittää muutaman huippupelastuksen esittänyttä maalivahtia avauspisteestään.

Ottelun hahmo?
TPS:n Reetta Käpylä dominoi omassa päässään ja lisäksi vaikutti voimakkaasti myös hyökkäyssuuntaan. Rightin puolelta pelaava puolustaja on kasvanut joukkueen profiilipelaajien varjossa erinomaiseksi johtohahmoksi.

Ottelun puheenaihe?
TPS:n osalta näkyi ja kuului Ella Alangon ja Laura Rantasen puuttuminen. Hyökkäyspeli oli tahmeaa ja viimeistely heikkoa. Sheriffs oli puolestaan kokonaisuutena pirteä ilmestys. Palloton peli näytti lupaavalta, eikä joukkue tule tällä saralla todennäköisesti murtumaan helposti kauden aikana. Pallon kanssa Järveläisen ryhmällä on kuitenkin vielä paljon harjoiteltavaa pystyäkseen haastamaan kokeneempia joukkueita. Kaarinalaisjoukkue on joka tapauksessa tervetullut uusi vaikuttaja naissalibandyn liigakartalle ja ainakin tässä ensimmäisessä kotiottelussa tunnelma oli täpötäydessä hallissa korkealla. Joukkueessa on potentiaalia olla yksi Varsinais-Suomen salibandykauden valopilkkuja.

Tilastohuomiot:
Sheriffs: Elina Nummi 1+0, Minna Leinonen 0+1, Mia Suominen 25 torjuntaa.
TPS: Jenna Saario 1+0, Siru Karjalainen 0+1.
Yleisömäärä: 472

Teksti: Jonne Lehtimäki, Turku

12 comments

  1. Aktiivista Sheriffsseillä kyllä, osoitetta ei, pelattiin summassa pystyyn ja poikkareilla, vaikka omaa pelaajaa ei ollut lähimainkaan, kun tulee kovat vastaan, omissa rupeaa soimaan, karvauksessa annettiin ihan liikaa tilaa vastustajalle.

  2. …liitto antoi luvan pelata tuolla luolassa, kun Turussa on parempiakin halleja? Turva-alueita ei ole, katto niin matala, ettei mitään kukkupalloja voi heitellä, akustiikka suoraan helvetistä.

  3. ei ole pitkäkään aika kun SB Pro tahkosi pelejään koulun liikuntasalissa. Eiköhän tämä ole selkeä parannus siihen.

  4. Halli on Järveläisen omistuksessa, eikä Leaf tuota korkeampi ole. Erityisluvalla sielläkin on aina pelattu ja se on nykyään TPS:n valtakuntaa. Samppalinna taas on liian vaarallinen alusta. Ei Turussa ole parempia paikkoja salibandylle.

  5. On Turussa parempikin halli, mutta naisten liigajoukkueet jäävät Tps:n miesten ja A-sm joukkueiden taakse varauksissa. Kun Caribiassa on vielä muutakin ohjelmaa, ei sinne kerta kaikkiaan vaan mahdu.

  6. Ihmetytti erityisesti salliva tuomarilinja. Onko tehty uusia linjauksia tähän kauteen vai olivatko tuomarit ”sokeita” ?. Ensimmäisessä erässä seriffit jäivät jalkoihin kun taito ei riittänyt, toisesta erästä eteenpäin peli oli rumaa ja vaarallista, odotin vain että joku loukkaantuu pahasti mutta ainoastaan tps maalintekijä loukkasi kätensä niin että peli loppui siihen. Huvittavaa oli tuomarilinjan ailahtelevaisuus jopa kesken erien eli kulmatilanteessa ajettiin selkään niin että soi eikä pilliin saatu ääntä, seuraavassa tilanteessa mailat kopsahtivat yhteen ja siitä pikkurike. Ne pikkutytöt jotka peliä katsoivat varmasti ihmettelivät mistä lajista on kyse ja vanhemmat miettivät uudemman kerran onko tämä minun pikku Irmelilleni oikea harrastus. Olen sitä mieltä että tällainen salliva tuomarilinja piti seriffit mukana pelissä. Vielä sille mustapukuiselle kasvonsa piilottaneelle megafonin kanssa ääntä pitäneelle kannattajalle, aika lapsellisen kuvan itsestäsi annoit huutaessasi megafonilla pelaajan korvaan, meteli ja kannatus kuuluvat asiaan mutta typeryydet voit vaikka säästää kotiisi tai pubiin mistä olit tulossa/menossa.

  7. Onhan siellä vielä sekin halli, jossa Tepsin naiset pelaa liigaa, kai siellä tilaa olisi ollut, vai onko Järveläisen nipulla joku kytkös siihen ikivanhaan tehdashalliin.

  8. Turun kaupungin hallinnoimiin Caribiaan ja Samppalinnaan Sheriffseillä ei kaarinalaisena seurana ole juuri asiaa, joten vaihtoehtoja ei taida juuri olla kuin yksityiset hallit.

  9. Nyt taas ihan oikeesti. Asiahan on niin että pelin koventamisen linja tulee ihan maju valmentajien pyynnöstä myös kotoiseen liigaan.
    Sikailut on asia erikseen mutta kulmissa pitää ja saa vääntää myös NAISTEN peleissä.