Salibandyliiton kilpailupäällikkö: ”Törkein juttu oli se, kun tuomaria uhattiin puukolla”

Ari Vehniäinen on Salibandyliiton kilpailupäällikkö. Kuva: Salibandyliiga

Päääkallo.fi kertoi perjantaina 4. divisioonassa sattuneesta tapauksesta, jossa maalivahti sai vuoden pelikiellon kajottuaan törkeästi erotuomarin koskemattomuuteen. Salibandyliiton kilpailupäällikkö Ari Vehniäinen kommentoi yleisellä tasolla Pääkallo.fi:n haastattelussa salibandyn väkivallantekoja.

Ari Vehniäinen on Salibandyliiton kilpailupäällikkö. Kuva: Salibandyliiga
Ari Vehniäinen on Salibandyliiton kilpailupäällikkö. Kuva: Salibandyliiga
Ari Vehniäinen, miten kommentoit tätä juuri julki tullutta väkivallantekoa, jossa maalivahti löi kypärällään erotuomaria?
– Olin viime vuoden vuorotteluvapaalla, joten en osaa sanoa siitä, kun en ole aiemmin koko asiasta kuullutkaan.

Kuinka yleisiä väkivallanteot ovat salibandyssa pelaajia ja tuomareita kohtaan?
– Kyllähän niitä tapahtuu ja jokainen on liikaa. Ei niistä selkeitä tilastoja ole, mutta kaikki tapaukset löytyvät arkistoista.

Mikä on törkein väkivaltaisuus, joka on tapahtunut salibandyssa vuosien varrella?
– Törkeimpänä tulee mieleen noin 7–10 vuotta sitten tapahtunut juttu. Tuomari antoi punaisen kortin pelaajalle turnausmuotoisessa pelissä. Toisen pelin ollessa käynnissä pelikiellossa ollut pelaaja uhkaili tuomaria puukolla. Saaduista sanktioista en ole aivan varma.

Minkälaisia tuomioita on jaettu kovimmillaan?
– En osaa siihenkään sanoa varmaksi. Vuodesta kymmeneen vuoteen ovat olleet kovimpia sanoisin.

Vajaa kaksi vuotta sitten erotuomaristoa ja salibandyväkeä puhutti tapaus Tuomas Savukoski. Onko sen jälkeen tapahtunut kehitystä parempaan suuntaan?
– Sen tapauksen muistan hyvin. Ainakaan pääsarjatasolla tuomareiden koskemattomuutta ei ole tietojeni mukaan loukattu sen jälkeen.

3 comments

  1. Miten muistelisin, että tämä perhosveitsellä tuomaria uhkaillut olisi saanut elinikäisen kiellon kaikkiin salibandyliiton tapahtumiin…?

  2. Itse muistelisin että pelikielto oli luokkaa 15+ vuotta Salibandyliiton sarjoihin, voi olla toki että muistan väärin, ihan 2000-luvun alussahan tuo tapahtui.