Happee tyrmäsi TPS:n toisessa erässä – ”Olimme seitsemän minuutin kunnossa”

Kuva: Jonne Lehtimäki

Happee muodosti kauden ensimmäisen voittoputkensa naisten Salibandyliigassa hakemalla helpohkot vieraspisteet lauantai-iltana Turusta luvuin 2–8 (2–1, 0–4, 0–3).

Ennen ottelun alkua joukkueet olivat pisteen sisällä, Happee sarjassa kuudentena ja TPS yhdeksäntenä. Voitollaan Happee nousi viidenneksi ohi Erä III:n.

TPS aloitti illan vahvasti ja siirtyi kahden maalin johtoon ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana. Tämän jälkeen ottelu kuitenkin sujui täysin jyväskyläläisryhmän komennossa, ja vierasjoukkue viimeisteli kahdeksan osumaa ilman vastausta. Ottelu käytännössä ratkesi toisen erän aikana, jossa Happee ensin tasoitti ottelun ja siirtyi pelitapahtumien valossa oikeutetusti vielä kolmen maalin johtoon. Kolmannessa erässä TPS ei enää löytänyt kipinää takaa-ajoon, ja lisäksi Happee onnistui vielä kolmeen otteeseen.

Happeesta onnistujia löytyi laajalta rintamalta: Tehopelaaja Aino-Maija Laaksonen tyylitteli hattutempun. Mainitsemisen arvoinen on myös hyvää työtä hyökkäysten käynnistämisessä tehnyt ja tehot 1+1 kerännyt Johanna Helminen.

TPS vaikutti ottelun ensimmäisen erän jälkeen hyvin haluttomalta, ja tänään onnistuneet pelaajat olivat vähissä. Happee kierrätti kolmea kentällistä läpi ottelun TPS:n kahta vastaan. Jyväskyläläiset voittivat tätä kautta fyysiset väännöt sekä 1–1-kamppailut kovalla prosentilla. TPS oli valtaosan ottelusta aseeton Happeen karvauspeliä vastaan, ja rakenteellisesti hyvät hyökkäykset olivat lähes nollissa.