Ottelut lukittu – nämä liigapelit Yle näyttää syksyllä

Keskiviikkona selvisi, että Yle näyttää jatkossa salibandyä. Syksyllä luvassa on Champions Cupin lisäksi neljä liigaottelua ja naisten MM-kisoja joulukuun alussa.

Liigaotteluiden ajankohdat ja joukkueet on lyöty lukkoon. Asian varmisti Pääkallo.fi:lle Salibandyliiton puheenjohtaja Mika Kaltala.

Ottelut näkyvät aina sunnuntaisin TV2:lla klo 16.00 alkaen. Kaikki lähetykset ovat suoria.

Syksyn Salibandyliiga-ottelut Ylellä:
13.10. SSV–Happee
27.10. Tapanilan Erä–SPV
17.11. Classic–Happee
22.12. SSV–Oilers

Kuvankaappaus 2013-10-1 kello 22.44.55Jussi Ojala
Twitter: @mummonkammari

32 comments

  1. Helsinki,tampere,helsinki,helsinki. Perus kauraa taas näytetään pääkaupunkiseudun pelejä! No toivottavasti keväällä sitten ylen kalusto lähtee esim. seinäjoelle,turkuun tai ouluun! Mutta iso peukku ylelle että ylipäätänsä näyttää matseja valtakunnalliselta kanavalta!

  2. Eipä täällä takapajulassa kukaan ymmärrä että salibandyä pitäis näyttää n. yksi peli/viikko. Kolmoselle tai neloselle se olis varmasti myös potentiaalinen rahantekomahdollisuus mainostulojen muodossa.

  3. Hyvä että näytetään kärkipuolikkaaseen päätyvien joukkueiden pelejä.

    Varmasti aikataulu rajasi vaihtoehtoja mutta hienoa ettei mitään ennalta odotettavissa olevia murskavoittoja näytetä tyyliin Loviisa.

  4. Seinäjoelta on luvassa nettilähetykksiä lähes jokaisesta kotimatsista – tiedoksi vierasjoukkueiden kannattajille, ja muille salibandyn ystäville.

  5. Edellä tullutkin paljon asiaa. Olin varma, että jokaisessa pelissä vähintään se yks hesalainen porukka mutta yhdellä heitti. Olen samaa mieltä myös siinä että salibandya pitäis kerran viikossa näyttää tvkanavalta tai vähintään kerran kahteen viikkoon.
    Mutta ei tuomita vielä. tästä voi vielä kausien aikana kehkeytyä varsin hyvä juttu. Nyt tämä tuntuu lähinnä nopeesti riipastulta(jota se ei ole tietenkään).
    Alkioo tulen selostamossa kyllä kaipaamaan.
    Ja onhan meillä sitten nämä streemit onneksi! eläköön!!

  6. Toivottavasti Turisti:lla on faktaa ja ajatuksia noista rahantekomahdollisuuksista, koska luulisin, että juuri siitä syystä pelejä ei ole helppo saada näkyviin, ettei sitä pidetä taloudellisesti tarpeeksi tuottavana toimintana.

  7. YLE kuljettaa kuvauskalustonsa Pasilaan ja Tampereelle melko ilmeisistä syistä.

  8. Joo, nämä sählymatsit on varsinainen rahasampo mainosrahan saamisessa. Nyt äly hoi älä jätä Turisti ja muut turistit. Maksukanava ei voi harjoittaa hyväntekeväisyyttä ja ottaa hyvästä tahdosta lajia, jonka katsojamäärät jäävät primetimessäkin aivan takuulla alle 100k. Tulette näkemään. Ei tuolla myydä mainoksia, kun tanssii läskien kanssa tms. keräävät samaan aikaan 15 kertaisen katsojamäärän.

  9. Loistavaa! Itse meinaan katsoa nuo kaikki matsit, vaikka ainoastaan yhdessä pelaa oma suosikkijoukkue.

  10. Hyvät otteluvalinnat. Kun vain neljä peliä näytetään niin parempi ettei näytetä mitään TPS-KrP -höntsiä vaan tasoltaan parhaat pelit. Tuo 13.10 SSV-Happee oli alunperin merkitty Happeen kotipeliksi, mutta ”jostain syystä” se vaihdettiin SSV:n kotipeliksi kun TV-sopimus tuli julki.

  11. On tää iha puuhastelua koko homma. Ei jaksais joka asiasta ajatella enää että ”parempi yksi kannustava kannattaja kuin ei yhtään” ”parempi yksi matsi telkkarista kuin ei yhtään” Tämä on valitettavasti se tie joka ei johda mihinkään. Vuosi toisen jälkeen diilit samanlaisia (mm. urheilukanava).

    Ymmärrän ettei ole helpoin tehtävä saada telkkariin näitä meidän sählypelejä, mutta kyllä jotain tehdään väärin ettei päästä yhtään eteenpäin.

    Vastapainona iso hatunnosto muutamalle nettilähetyksiä ulos puskevalle seuralle! Tämä taitaa olla meille se ainoa tie eteenpäin.

  12. Ensimmäisessä ottelussa haasteena urheilu hallin katsomo/ kamerakulmat koska yleensä kuvataan väärin päin ja tunnelma ei välity, Muutaman rivin katsomolla eimsaada väliettyä tunnelmaa modernista lajista,. Pelkään että syntyy nihkeä jumppasali fiilis joka ei nosta salibbandytuotteen profiilia

  13. 4 matsia mahdollisuus saada 8 eri jengiä ruutuun, ja onnistutaan saada 6. Samat jengit vuodesta toiseen, ei hyvä.

  14. Happee-SSV parissa ei kellekään molempien halleissa käyneelle voi olla epäselvää, kummassa paikassa on tunnelmaa ja kummassa on ottelun eteen tapahtumana nähty vaivaa. Ja onnistuttu. Mutta kun kriteereitä on muitakin, ymmärrettävästi ja perustellusti, niin ottelu (myös SPV:n) siirretään eläväisestä maakuntahallista Pasilaan. Sinnehän ei (SSV:n tapauksessa) yleisöä saada karkkpapereillakan (=ilmaisella sisäänpääsylläkään). Saati sitten tunnelmaa. Toivottavasti edes Heimo Hirvi löytää paikalle …

  15. Kuuden telkussa näkyvän joukkueen joukossa on viime kauden runkosarjan 5 parasta sekä 7. Menystämällä olet ruudussa. Kilpaurheilussa ei muulla pidäkkään olla merkitystä. Hyvä!

  16. Menestymällä ET hyvä niin, mutta samalla tuntuu etteikö 14jengin sarjassa muilla ole tuote siinä kunnossa että ei voi ruutuun laittaa, onko liigan taso niin heikko että muita ei oikein kehtaa näyttääkkään. Kyllä sitten olis kolme matsia riittänytkin yleltä.

  17. Ihan näin hypoteettisesti ajateltuna, niin voisiko olla mahdollista, että livestreamiä tuottavat seurat voisivat yhdistyä yhden liiton sivun alle kaikki? Tältä sivulta asiakas voisi valita esim. yhden pelin kerrallaan katseltavaksi, tai koko kauden katseluoikeuden. Koko kauden katseluoikeudeudesta tulevat rahat jaetaan niiden seurojen kesken, jotka lähettävät streamiä. Olisin valmis maksamaan 50 euroa kaudessa siitä, että saisin katsoa kaikkia mahdollisesti streamattavia pelejä koko kauden ajalta. Yhdestä ottelusta en ole valmis maksamaan yli 5 euroa, mutta mahdollisuudesta valita eri otteluiden välillä voisin maksaakin jotain.

  18. Mitä täällä itketään? Tamperella pelaataan Champions cupia (savolaisille tiedoksi Mestareiden cupia). Niin fanaattista porukka on, että suoraa lähetystä seuraa tällä hetkellä (4.10. 22.13) 259 katsojaa. Pelinä Suomenmestari ja Latvianmestari. 259. Näillä katsojamäärillä valitetaan kun ei säbää näytetä telkkarissa. Herätkää nyt jo. Katsojamäärät on sitä tasoa, että hattua päästä kun kiitätte Yleä edes näistä kuudesta pelistä. Yhtään ei olisi oikeasti ansaittu.

  19. Komppaan sekoilijaa…Kisat speven naapurissa..ja missä on sen fanit ?? aij niin ,peli alkoi klo 20.45..ne ovat baarissa tai nukkumassa..se siitäkin fanituksesta ps. kysykää Juhikselta mitä fanitus tarkoittaa…

  20. Tarkoitatko sekoilija että Yle Areenassa peliä seurasi 259 katsojaa? Pelihän näytettiin sekä Yle Areenassa ja Youtubessa joten kokonaismäärä on varmasti korkeampi.

  21. Heikkotasoista latviapeliäkin seurasi youtuben kautta tokassa erässä 660 katsojaa. Eli jo kolminkertainen määrä, mutta eihän toi vielä mihinkään riitä.

  22. Kyllä mä jaksan katsella joka joukkueen pelejä!Ihailen myös ssv joukkueen loistavaa juniori työtä!Ihmettelen miten he saavat vuodesta toiseen kasvatettua uusia pelaajia ykkösjoukkueeseen,eikä tarvi muualta haalia pelaajia!A,B,C,juniori mestaruuksia joka vuosi!Ei ihme että joka vuosi useat juniorit pääsevät miesten joukkueeseen.Ssv on aina ollut esimerkillinen omien junioreiden kasvattaja,eikä haali muualta pelaajia,koska omat junnut ovat mestareita joka ikäluokassa!

  23. Kyl mun mielestä pitäis näyttää muitakin joukkueita kuin ssv erä tyyliin esim . Oulu , lappeenranta , rauma , turku joensuu tyyliin ja 4 Pro on , mun mielestä paras kanava näyttämään säbää ja jantta alkio paras selostaja ehdottomasti .

  24. Toki ylelle plussaa jo tästäkin hieno juttu et näytetään edes , vaikka siel ne samat joukkueet pyöriikin , mut siitä huolimatta !!!!