SB-Pron hyvä taistelu ei riittänyt – naisten Champions Cupin voitto Ruotsiin

Naisten Champions Cup -voittaja on Rönnby IBK. Kuva: IFF

Sunnuntai-iltapäivänä pelattu Champions Cupin naisten finaali päättyi jännittävien vaiheiden jälkeen ruotsalaisen Rönnby IBK:n mestaruusjuhliin. Loppuottelussa hyvän vastuksen antanut SB-Pro hävisi numeroin 4-3 (1-0, 0-1, 3-2)

Champions Cup -mestaruus on Västeråsista kotoisin olevalle Rönnbylle historian ensimmäinen.

Tasaisena läpi 60-minuuttisen kulkenut ottelu oli vielä ennen kolmannen erän alkua tasatilanteessa 1-1. Todelliset maalipaikat olivat melko vähissä, mutta päätöserässä hanat kuitenkin aukesivat Rönnbyn käytettyä omansa hyödyksi. Esiin nousi ottelun parhaana palkittu Malin Wikström, joka viimeisteli joukkueensa osumista kaksi. Erän puolessa välissä kahden maalin johtoon karannut ruotsalaisjoukkue sai pidettyä SB-Pron kiriyrityksen aisoissa. Lopussa ilman maalivahtia pelannut SB-Pro tuli vielä maalin päähän, mutta Rönnby pelasi fiksusti kuluttaen sekunnit pelikellosta, ja juhli lopulta mestaruutta.

Kahden ensimmäisen erän ajan SB-Pron maalivahti Laura Loisa kannatteli joukkuettaan loistavasti, mutta päätöserässä hänkin oli lopulta voimaton. Kaksi kertaa rokottamaan päässyt Malin Wikström oli lopulta Rönnbyn voiton takuunainen.

SB-Pron taistelu läpi ottelun ansaitsee hatunnoston. Suomalaisjoukkue antoi todella kovan vastuksen Ruotsin huippuseuralle, eikä voitto missään nimessä irronnut Rönnbylle helpolla.

Rönnby: Malin Wikström 2+1, Susanne Riutta 1+0, Malin Forslund 1+0
SB-Pro: Mira Wickman 1+2, Elina Kujala 1+0, Karoliina Kujala 1+0