Siipirikkoisen Kooveen ihmekaksoset häikäisivät jälleen – Tampereen valtikka säilyi Classicilla

Kuusi perättäistä salibandyn naisten SM-kultaa vienyt Classic on yhä Tampereen ykkönen. Classic peittosi kotiareenansa maalikarkeloissa paikallisvastustaja Kooveen naisten Salibandyliigan ottelussa 8–5 (1–3, 4–0, 3–2).

Lauantaina NST:n voittanut Classic jatkaa sarjakärjessä puhtaalla pelillä. Koovee on napannut kolme pistettä viidestä ottelusta.

Mihin ottelu ratkesi?
Koovee lähti derbyyn rohkeasti ja johti avauserän jälkeen 3–1. Toiseen erään pukukopista asteli ärsytetty ja kokoonpanoaan tiivistänyt Classic, joka runnoi neljä maalia. Koovee iski vaarallisesti vastaiskuista, mutta niukalla kokoonpanolla taistellut joukkue väsähti loppua kohti. Noora Laakson torjunnat ja tolppien apu eivät riittäneet kilpailussa Classicin taitoa ja rutiinia vastaan.

Ottelun hahmo?
Huippulahjakkaat kaksoset Veera ja Oona Kauppi juonivat Kooveen avauserän osumat. Tehot 2+3 iskenyt Veera Kauppi oli mukana kaikissa joukkueensa maaleissa. Classicin tehokkain oli Irja Lahtinen. Joukkuekaverit petasivat hänelle huippupaikkoja, eikä kokenut pelaaja erehtynyt: saldo 4+0.

Ottelun puheenaihe?
Kaupin siskosten taitojen lisäksi huomiota herätti Kooveen lohduton pelaajatilanne. Kaukalossa viiletti kymmenen kenttäpelaajaa, ja lähes saman verran väkeä istui katsomossa. Poissaolojen syitä olivat muun muassa polvi- ja reisivammat, mykoplasma, ylikunto ja tulehtunut hammas. Classicilta puuttui Champions Cupin tähdistökentälliseen valittu Tiia Raitanen, joka huilasi myös NST-pelin. MM-kisapaikkaa metsästävällä Raitasella on polvivamma. Sen laatu selvinnee lähipäivinä.

Kommentit:
– Ensimmäinen erä oli meiltä ihan täyttä kuraa. Olisi pitänyt tiivistää kahteen kenttään aiemmin, kun pelitempo oli, mitä oli. Kaksi asiaa ihmetytti tänään. Oma asenteemme ja työnteko olivat huonompia kuin NST:tä vastaan. Sekin hämmästytti, ettei Koovee ottanut maalivahtia lopussa pois. Ilmeisesti on hienompaa hävitä vain kolmella maalilla kuin taistella voitosta, tuumasi Classicin päävalmentaja Irina Peltola.
– Meidän suunnitelmamme oli iskeä avauserässä, ja onnistuimme siinä. Tokassa erässä väsy alkoi painaa ja tuli virheitä, joista kaveri rokotti. Päätöserässä päästiin taas peliin mukaan. Pelasimme pienellä porukalla pelikirjan mukaisesti. Uskon, että isommalla porukalla pystymme haastamaan Classicin vielä paremmin, Kooveen päävalmentaja Jani Perkonmäki kiteytti.

Tilastohuomiot:

Classic: Irja Lahtinen 4+0, Eliisa Alanko 1+1, Nina Rantala 1+1, Anne Suomalainen 1+1, Alisa Pöllänen 0+2.
Koovee: Veera Kauppi 2+3, Oona Kauppi 2+1, Noora Laakso 32 torjuntaa.

Teksti: Annina Vainio, Tampere

14 comments

  1. Siellon Peltolan parempi puolisko puikoissa.
    On pelattu. Clasua ei pysäytä tänä vuonna naisissa mikään.

  2. …ennen vanhaan olikin sanonta, että ”mennään ulkomaille Teiskoon” ja kun Teiskokin nykyään kuuluu Tampereeseen, ei se silti oikeasti tarkoita, että Tampere olisi ulkomailla, kuten edellinen kirjoittaja ilmeisesti kuvittelee.

  3. …lukea jopa Aamulehdestäkin tuo jokaisen liigapelin jälkeinen ”josmeoltais ja josmeilläolis, mutta kyllämesitten” – voivoi. Lähdössä lentoon lausuntoineen tänäkin vuonna.

    Oli se Classicinkin peli luokatonta, mutta eipä noiden ”koutsi” sorru tollaseen analysointiin.

  4. ”Clasua ei pysäytä tänä vuonna naisissa mikään.” En tiedä menikö ohi, mutta johan Pro vähän niinkuin pysäytti Clasun kauden päätavoitteessaan eli Champions cupissa… Ja vielä kotikentällä.

  5. Peltola ei milloinkaan voi myöntää että ennakolta heikompi vastustaja oli oikeasti hyvä. Aina on kyse vain oman joukkueen asenteesta ja blaablaa

  6. No eihän Kooveetä nyt eilisen perusteella voi ehkä ihan hyväksi määritellä, mutta kuitenkin tyydyttävää peliä nuorelta joukkueelta. Harmi kun niin moni on taas sivussa. Ja antoihan Irina Classicin sivuilla eräänlaisen tunnustuksen Kooveelle:
    ”…toki Koovee oli vastustajana paljon parempi kuin NST”

  7. Nojoopa,kulttuureissa on todella eroja.Nyt hiukan provo puri 😉
    Classicin koutsit ei kauko-ohjaa pelin aikana pelaajiaan kitarisat väristen kentän laidalla.Joskus, mutta hyvällä maulla.
    Eikä itketetä pelin aikana – sekin on joskus todistettu, ikävä kyllä.
    Joten,Peltolan valmennus ei kuvota yhtään.:)

    Valmentajista 😉 huolimatta, kaikille oikein hyviä ja hyvähenkisiä matseja.

  8. Mutta taas tää otsikointi: Kooveen ihmekaksoset… milloin täällä naissalibandyssa aletaan puhua joukkueisden pelaamisesta eikä yksittäisistä ihmepelaajista? En vielä ole nähnyt sitä ihmettä, että joukkuepelissä yksi tai kaksi, tai edes kaksoset, pystyisi ratkaisenaan joukkueen menestystä liigassa.

    Ei ole minkään lajin etu väittää, että liigassa pelaava joukkue pärjää yhden tai kahden pelaajan varassa. Joten, voisiko noita kohuotsikoita edes vähän miettiä…

  9. Tässä tapauksessa otsikointi Kooveen yhteydessä on perusteltua; ilman näitä kaksosia olis ko. joukkue tipahtanut viime kaudella liigasta suorastaan näytöstyyliin. Se, miksi joukkue on näiden kahden pelaajan varassa, onkin sitten asiallinen kysymys….

  10. Nyt sitten odotellaan koovee kannattajien puolustuspuheita siitä kuinka koovee on muutakin kuin Kaupin sisarukset. Sitä mantraa on hoettu jo kolme vuotta tyttösäbä sivulla. Ottelupöytäkirjoja kun lukee niin onhan ne karua luettavaa jos Kaupit ei ole kokoonpanossa. Esimerkkinä ihan vaikak C-tytöt. Viime kaudella kultaa ja nyt?
    Kaupit on loistavia pelaajia, mutta kuinka koovee pystyy pitämään nämä tytöt seurassa tulevaisuudessa? Siirto jo tämän kauden jälkeen johonkin menestyvään organisaatioon?

  11. että Kaupit on poikkeuksellisen lahjakkaita pelaajia ja nostaisivat jo nyt joka ainoan liigajoukkueen tasoa. Kerrassaan hienoa että naisten peleissä on nähtävänä tämän tason taitoa! Nyt kannattaa kaikkien naisten salibandya kritisoivienkin eksyä pari kertaa katsomoon ihailemaan tämän kaksikon pelaamista.

    Mutta miksi katsomovalmentaja epäilee ettei Koovee pystyisi pitämään näitä huippupelaajia omassa organisaatiossaan?Siellähän he ovat viihtyneet tähänkin asti.Ja tyttöjen SM Akatemian osaavat valmentajat pystyvät näitä poikkeuksellisia pelaajia myös kehittämään.Seurauskollisuus saattaa joillekin pelaajille olla tärkeä asia. Ehkä lähitulevaisuudessa Koovee vetää vielä tueksi muutaman huippupelaajan lisää ja valtikka Tampereella vaihtaa omistajaa, kuka tietää.

  12. En tarkoitakaan, etteivätkö siskokset olisi lahjakkaita pelaajia. Mutta on näitä superlahjakuuksia ennenkin nähty ja niistä hehkutettu, vaan missä ovat nyt? Käykää lukemassa miesten osastoa, ei siellä kirjoiteta samalla tavalla yksittäisiä pelaajia hehkuttaen. Kun näihin peleihin edelleenkiin tarvitsee aina niitä muitakin pelaajia sinne kentälle.