Josballe kolmas voitto putkeen Oilersin kustannuksella – ”Kauden huonoimpia esityksiä”

Kuva: Joona-Pekka Hirvonen

Josban alakanttiin menneet syksyt ovat ainakin toistaiseksi muisto vain. Sunnuntai-iltana Joensuussa pelatussa Salibandyliigan kamppalussa punamustat löivät vierailemaan saapuneen Esport Oilersin vauhdikkaan, mutta rikkonaisen väännön jälkeen lukemin 7-4. Samalla Josban orastava voittoputki kasvoi kolmen ottelun mittaiseksi.

Kaksi pistettä nostivat joensuulaiset seitsemännelle sijalle aivan Oilersin kantaan. Joukkueita erottaa ainoastaan Josban hieman huonompi maaliero.

Maalinteon ottelussa aloitti Oilers ajassa 4.45, mutta tämän jälkeen vierailijat eivät käyneet enää johtoasemassa. Ensimmäiselle erätaulle mentiin jo kotijoukkueen 2-1-johdossa. Espoolaiset tulivat toisen erän alussa vielä tasoihin, vain päästääkseen Josban jälleen takaa-ajomatkalle. Ero pysyi kuitenkin korkeintaan kahdessa maalissa aina pelin loppuhetkille saakka. Kolmannessa erässä 5-3-tilanteessa Josba tarjosi Oilersille mahdollisuutta nousta taistelemaan voitosta, kun kotijoukkueen Niko Kejonen otti viiden minuutin rangaistuksen vaarallisesta pelistä. Erinomaisesti toiminut Josba-alivoima kuitenkin päästi vain yhden maalin. Alivoimasta selvittyään joensuulaiset pääsivät vielä kahdesti maalin makuun, mikä oli liikaa vierailijoille.

Josban nuori ykkösvahti Jesse Huurrekorpi jatkoi vakuuttavia otteitaan. Etenkin toisessa erässä 20-vuotias Huurrekorpi oli pitkään joensuulaisten johtoaseman takeena. Ottelusta tuloksena 21 torjuntaa ja yksi Veikkaus-piste.

Ottelu oli vauhdikas, joskin myös rikkonainen. Oilersille tuomittiin ottelussa viisi kahden minuutin rangaistusta Josban yhtä kaksiminuuttista ja yhtä viitosta vastaan. Lukuisista erikoistilanteista huolimatta ylivoimamaaleja nähtiin ottelussa vain kaksi. Aivan ottelun lopussa Oilersin Rasmus Markelin sai 5+20, kun hän löi juuri tyhjiin iskenyttä Mikko Hallikaista mailalla suuhun. Katsomosta käsin katsottuna tilanne ei kuitenkaan näyttänyt tahalliselta.