Kuukauden pelaajat: Puska, Kauppi ja Kukko

Perttu Puska keskittyy täysillä tulevaan Josban kauteen. Arkistokuva: Topi Naskali

Kuva: Topi Naskali
Kuva: Topi Naskali

Salibandyn lokakuun pelaajiksi on valittu Salibandyliigassa Joensuun Josban hyökkääjä Perttu Puska, naisten Salibandyliigassa Tampereen Kooveen hyökkääjä Veera Kauppi ja Divarissa SB Vaasan hyökkääjä Joona Kukko.

Joensuun Josban Perttu Puska pelasi lokakuussa neljä ottelua tehoilla 6+6 ja johdatti niissä joukkueensa kolmeen voittoon. Kaikkiaan esimerkillisellä asenteella taistelevan Puskan tehot syksyn kuudessa ottelussa olivat hurjat 9+6=15. Komea kauden alku poiki Perttu Puskalle kutsun myös miesten maajoukkueen EFT-turnaukseen, mutta osallistuminen estyi sairastumisen vuoksi.

Perttu Puska, 23, on pelannut 114 liigaottelua tehoilla 65+37=102. Hän aloitti pääsarjauransa 2007 ja on edustanut kaikkina seitsemänä liigakautenaan Josbaa.

Hyökkääjä Veera Kauppi teki Kooveelle sen lokakuun kolmessa liigaottelussa kuusi maalia ja syötti viisi kun Koovee kirjautti voiton NST:stä, tasapelin Tapanilan Erä III:a vastaan ja tappion Classicille. Koko kauden pistepörssissä Veera Kauppi on neljäntenä saldolla 8+6=14.

Veera Kauppi, 16, pelaa naisten Salibandyliigassa jo kolmatta kauttaan, ja kaikkiaan hän on tehnyt uransa 24 liigaottelussa huikeat tehot 32+26=58. Marraskuun EuroFloorball tour -turnauksessa Göteborgissa Kauppi voitti pistepörssin ja valittiin tähdistöön.

SB Vaasan hyökkääjä Joona Kukko, 25, on ampaissut Divarin pistepörssin kakkoseksi kahdeksan ottelun saldolla 8+13=21. Samalla hän on johtanut SB Vaasan sarjan kärkeen.

Salibandyliigan ja naisten Salibandyliigan kuukauden pelaajien valinnasta vastaavat maajoukkuevalmentajat. Divarin kuukauden pelaaja valitaan sarjan valmentajien äänestyksellä.