Classic ja SB-Pro valloittivat Suomen Cupin – katso kaikki lauantain salibandytulokset

Veli-Matti Luukko ratkaisi runkosarjan voiton Classicille jatkoajalla ajassa 64.30. Kuva: Salibandyliiga

Janne Lamminen ja Veli-Matti Luukko olivat miesten finaalissa ratkaisevassa roolissa. Kuva: Salibandyliiga
Classicin Janne Lamminen ja Veli-Matti Luukko olivat miesten finaalissa ratkaisevassa roolissa. Kuva: Salibandyliiga

Tampere Areenalla pelatuissa TEHO Sport Suomen Cupin finaaleissa nähtiin lauantaina hienoja trillereitä. Miesten finaalissa Cup-pokaalia pääsi nostelemaan Tampereen Classic voitettuaan SSV:n jatkoajalla numeroin 6–7. Naisissa voiton vei nurmijärveläinen SB-Pro, niin ikään jatkoajan jälkeen. Voitto Classicista irtosi lukemin 3–4

Naisten finaali tarjosi hienon ja viihdyttävän salibandyottelun alkuhetkistä lähtien. SB-Pron ja Classicin väliselle mittelölle jouduttiin lopulta hakemaan ratkaisua jatkoajalta, kun varsinaisen peliajan jälkeen tilanne oli 3–3. Ratkaisuosuma syntyi ajassa 68.05, kun Silja Eskelinen toimitti pallon maalille ja Laura Hietamäki jatkoi ohjauksella sen verkon perukoille.

Miesten Suomen Cupissa nähtiin peräti seitsemän maalin avauserä, mutta sen jälkeen tahti hieman rauhoittui. Sekä SSV että Classic kävivät vuoronperään ottelussa johtoasemassa. Hattutempun tehnyt tamperelaisten Veli-Matti Luukko viimeisteli 6–6-tasoituksen, joka kesti myös varsinaisen peliajan loppuun. Jatkoajalla Classicin historian toisen Cup-voiton ratkaisi tehot 2+3 iskenyt Janne Lamminen.

Suomen Cupin lisäksi lauantaina pelataan niin naisten Salibandyliigaa kuin myös miesten Divaria. Tuttuun tapaan Pääkallo.fi kertoo otteluista lisää lauantain aikana.

TEHO Sport Suomen Cupin finaalit, Tampere Areena:
Steelers–GrIFK 5–4 (naisten pikkufinaali)
Classic–SB-Pro 3–4 (naiset)
SSV–Classic 6–7
Erä Akatemia–Soittorasia 7-6 ja.
Sastamalan Woima–Kiteen Pallo 7-2

Naisten Salibandyliiga:
Sheriffs–M-Team 0-6

Miesten Divari:
Ilves–LaSB 2–6
SB Vaasa–Blackbirds 9–6
Blue Fox–ÅIF 7–4
Steelers–PSS 5-4
SBS Wirmo–M-Team 4-7

13 comments

  1. Tämän Kaarinan lahjan suomalaiselle salibandylle, eli Sheriffien saaga sen kun saa oudompia piirteitä.. Selitykset vaan paranee ja utopia ikuisesta voittokulusta näyttää hiljalleen vaihtuvan harmaaseen arkeen Naisten Divarissa kaudella 13-14.

    Uusin käänne vaikuttaa olevan sketsi suoraan suositusta Putous-ohjelmasta. Sheriffittäret ottavat kotikentällään nekkuun 0-6 liigan häntäpään joukkueelta ja mitä tekee Veikkaus-palkintoraati.. Antaa kaikki tähdet kotikentällään puppeloinneille pelaajilleen.. Uskomatonta.

    Milläköhän palkituista pelaajista on tuntunut noutaa ”ansainnut” palkinnot..

  2. Eikös tuo joukkue ole jo monilla osa-alueilla osoittanut että epäurheilijamaisuus on osa heidän toimintaansa.Tollanen toiminta on palkintoraadilta ihan uskomatonta pelleilyä.Onneks tämä joukkue pelaa ensi kaudella pelinsä divarissa, ei vaan paukut muuhun riitä.Tuollainen toiminta on vaan noloa.

  3. Järveläisen ja Sheriffien toiminta tuo vain kaivattua räväkkyyttä muutoin niin virkasmiesmäisen tylsään salibandyuutismaailmaan. Liigataival oli kyllä todellinen mahalasku, mutta ei sovi unohtaa että sinne noustiin sensaatioimaisesti nelosdivarista neljässä vuodessa samalla rungolla. Järveläisen seuraava projekti huhujen mukaan on miesten edustusjoukkueen nosto liigan porteille muutaman vuoden sisällä. Tällä hetkellä joukkueessa pelaa pelkästään poikia 2-divarissa, mutta joukkueen potentiaali ja mahdolliset onnistumiset siirtomarkkinoilla voivat hyvinkin tehdä tämän mahdolliseksi.

  4. Ok! Eli sikailua ja selityksiä luvassa myös miesten puolella. Aavistuksen huolestuttaa se seikka, että miesten sarjoissa ei samanlainen sikailu mene läpi, kuin naisten sarjoissa. Eli joku voi antaa samalla mitalla takaisin. Toivottavasti näille ”pojille” ei satu mitään, kun lähtevät noudattamaan Järveläisen pelitapaa.

  5. Todella hieno finaali ja kaikki kunnia classicille voitosta, vaikka se nyt menikin omalta suosikilta sivu suun. Vähän kuitenkin paradoksaalista ettö kuitenkin hyvät fiilikset lajin kannalta kun Tampereella tehty hyvä duuni saa palkintoa:-)

  6. Hyvä että Classic nyt ees jotain voittaa! Kun ei tuossa liigassa pärjätä niin saa edes vähän lohtua. 🙂

  7. ”Tietäjä.
    Hyvä että Classic nyt ees jotain voittaa! Kun ei tuossa liigassa pärjätä niin saa edes vähän lohtua.”

    Etkö osaa lukea?
    Sarjataulukon mukaan Classic johtaa liigaa!

    Et sinä paljon tiedä, Tietäjä. Vaihda nimeä, Tietämätön.

  8. Mut onko se silloin voittanut salibandyliigan jo? Classic tähtää varmaankin aina tuohon runkosarjan voittoon, kun taas SPV, SSV ja Happee tähtäävät liigan mestaruuteen. 😉 Ei Runkosarjan voittajaa julisteta mestariksi?! Eihän? Tai no en tiedä miten siellä tampereella on asiat.

  9. Titäjä. Nyt tieto lisää tuskaa. Pidä jakkarasta kiinni, pukkaa uutispommia. Kyllä se Classic tähtää yhtä paljon mestaruuteen kuten muutkin joukkueet. Ja kyllä se palkintoraha, joka voitetaan SCstä ja runkosarjan voitosta, myöskin kelpaa kaikille näille joukkueille jotka niissä pelaa. Toivottavasti en murskannut sinun maailmakuvaa, kylläkin aika supeeta.

  10. ”Kun ei tuossa liigassa pärjätä…”

    Niin. Classic on liigassa sarjajohdossa. Koita sinäkin Tietäjä, … pärjätä.

    Ei kukaan ole voittanut vielä 2014 salibandyliigaa, eikä runkosarjaa. Kaikki yrittää. Kuka voitti, se nähdään sitten, Tietäjä. Pärjäile!

  11. Happee taitaa tällä hetkellä johtaa ainakin miesten sarjaa. Classic kohtaa vielä spv: n ja happeen ennen runkosarjan päätöstä.