Video: Näin Teuvo Teräväinen dominoi salibandyn junnupeleissä

Kuvakaappaus: YouTube

Kuvakaappaus: YouTube
Kuvakaappaus: YouTube

Jääkiekon Suomen pikkuleijonien kapteeni Teuvo Teräväinen on johdattanut joukkueensa hienoilla suorituksillaan sunnuntain MM-finaaliin Ruotsia vastaan. Nuorempana Teräväinen pelasi jääkiekon lisäksi salibandyä, ja hänen poikkeuksellisista taidoistaan löytyy arkistosta videonäyte myös matolla.

MTV Sportin studiossa muun muassa Juhani Tamminen on ehtinyt analysoida Teräväisen jääkiekon pystyä peliasentoa ”täydelliseksi salibandyn peliasennoksi”. Urheilusanomat teki Jokereiden hyökkääjästä syksyllä ison henkilökuvan otsikolla ”Säbäjätkä”.

Esimerkiksi kaudella 2008-09 Teräväinen ehti jääkiekon ohella pelata Tapanilan Erän C-junioreissa 15 ottelua kovin tehoin 36+21=57. Kevään 2009 SM-lopputurnauksen välierässä syntyi tehot 4+1 ja finaalissa 3+3.

Oheiselta YouTubesta löytyvältä videolta voi katsoa Teräväisen näytteen muutaman vuoden takaa. Kulmassa vastustajiaan pujotteleva pellavapäinen numero 94 erottuu videon alusta alkaen. Kannattaa katsoa esimerkiksi taitava viimeistely ilmasta ajassa 3.20.

12 comments

  1. Jaa sählystä, eiköhän pätkällä ole suurempi vaikutus kun kerran päälajikin on

  2. Lätkän kehityksestä kertoo jotain se et Säbässä pärjäävä menestyy nykyään myös lätkässä. Tai kumpi siinä on muuttunut enemmän, säbä vai jääkendo?

    Oma näkemys on että taidolla pärjää lätkässä nykyään paremmin kuin pelkällä kovuudella, kuten mennävuosina. Etenkin se oli hienoa, että päähänkohdistuneet otetaan nykyään selvästi pois. Niillä oikeastaan hävitään pelejä, eikä voiteta, kuten ennen saattoi olla.

  3. Tietenkin lätkähän se teräväisen päälaji on ja varmaan ollut ihan alusta saakka. Monta vuosikymmentä se on niin ollut että harrastetaan useaa lajia teini-ikään asti jolloin on pakko valita se paras. Huikea pelimies varmasti olisi säbässäkin ollut mutta ei kai kukaan ajatellut että olisi lätkän lopettanut ja jatkanut säbää:D pelasi lehterän jorikin vielä junnu mj:ssä. Pelityyli ja peliäly löytyy joten miksei pärjäisi salibandyssä jos on koko ikänsä myös sitä pelannut?

  4. On se hieno nähdä ku joukkueellinen tulevia levyseppähitsareita kaatuu! Kiitos Teuvo!

  5. Olihan Tepi eilen ihan omaa luokkaansa maila taidossa, uskaltaisko sanoa että säbästä opittua? Ton tyylin veivejä kun näkee enempi säbässä kuin nykylätkässä. Hieno pelimies ja kyll tosi urheilumies kattoo kaikkia lajeja, lentiksessäkin oli hieno päivä eilen…

  6. Jenkeissä yliopistossakin harrastetaan kahta tai kolmea eri lajia, vaikka olisi kuinka hyvä ns. ykköslajissaan. Monipuolisuudesta on vain hyötyä, ei koskaan haittaa.

  7. Tosta on myös ihan tutkimustuloksia, että monipuolisuus on vain ja ainoastaan hyväksi! Pelashan se yks Litmanenkin pitkää lätkää sekä fudista ja mitä junnuilta oon kuullut niin säbäleirillä pysyi maila ihan hyvin kädessä:-)

  8. Onhan Saku Koivu valittu Hesa Cupin parhaaksi omassa ikäluokassaan aikanaan. Myös muuan Lennart Petrell on voittanut säbässä sm-kultaa Erän 84-ikäluokassa. Monipuolisuus valttia ehdottomasti. Ainakin noin 16-vuoteen saakka olisi hyvä vetää kahta tai kolmea lajia monipuolisesti.