Kakkosdivarikamppailu lähti käsistä – myös järjestyksenvalvoja näki punaista

Sunnuntaina pelattu Sisä-Suomen kakkosdivarin paikalliskamppailu nokialaisen V&L:n ja tamperelaisen Soittorasian välillä sai melko värikkäitä piirteitä, kun ottelun loppuhetkillä peräti 4 isäntien pelaajaa sai protestoinnista punaisen kortin. Myös kotijoukkueen järjestyksenvalvoja passitettiin pihalle tuomareiden toimesta.

V&L:n maalivahdin lennettyä ulos ja toisen mentyä sijaiskärsijäksi jäähypenkille, viimeisen minuutin ajaksi maalille asteli yksi joukkueen jäljelle jääneistä kenttäpelaajista. Lopussa kotijoukkueen vaihtopenkillä oli enää vain kaksi pelaajaa, ja Soittorasia tyytyi syöttelemään päätösminuutin palloa omassa kenttäpäädyssään. Yhteensä V&L sai jäähyminuutteja 130, kun Soittorasia selvisi yhdellä kaksiminuuttisella.

Ottelun jälkipyykkiä on pesty kovalla kädellä V&L:n kotisivujen keskustelupalstalla, ja Soittorasia päätti jo poistaa oman alkuperäisen otteluraporttinsa sivuiltaan. Itse ottelun Soittorasia voitti lukemin 5-8.

Ottelun tilastoihin pääsee tutustumaan tuosta.

68 comments

  1. Näköjään pettäny pahemman kerran,pitäähän sitä jotain yrittää ku ei oo pelissä pärjänny!!

  2. Soittorasian alkuperäinen otteluraporttihan kuvaili melko seikkaperäisesti sitä, kuinka V&L yritti lähinnä raivoamalla muuttaa tuomarilinjaa, jonka kanssa Rasialla ei tuntunut olevan mitään ongelmaa. No, se ei yllättäen sitten onnistunut.

    Kai tuolla oli jotain henkilökohtaisia skismojakin taustalla, mutta tuomarille vittuilu nyt on aina idioottien hommaa, siitä ei yli eikä ympäri pääse. Siinä ei voita, vaikka olisikin jostain asiasta oikeassa.

  3. ja toi oli Soittorasian, tai kuten itse korostivat -> yhden pelaajan näkemys asioihin. Raportti oli tehty täysin laput silmillä ja onneksi joukkue moisen aivopierun poisti sivuiltaan.

  4. Sensuuri tehtiin täysin siitä syystä että Soittorasialla ei ole mitään mielenkiintoa osallistua tähän vieraskirjavääntöön minkä V&L on tahollaan aloittanut. Salibandyliiton pyynnöstä oma vastine on toimitettu/toimitetaan. Liitto päättää miten asia jatkuu tästä eteenpäin, mutta sillä ei toki ole todennäköisesti Soittorasian kannalta mitään käytännön merkitystä.

  5. Ymmärrän, että Soittorasia ei halua ’vieraskirjavääntöö’, koska heillä ei ollut osaa eikä arpaa tapahtumiin. V&L on aina keskustellut yleisellä foorumillaan, koska meillä ei ole mitään salattavaa. Tietenkin nimettömät kommentit ovat välillä ongelma ja asiasta on keskusteltu webmasterin kanssa ja asiaan tulee jokin ratkaisu, jossain kohtaa.

    Itse pelistä sen verran, että vääntö oli rehti molempien joukkueiden osalta ja onkin hämmentävää, että asiat pääsivät luisumaan näin pahasti käsistä. Huomattavasti kuumempia pelejä olemme pelanneet ja näistä on selvitty ilman rangaistuksia protestoimisesta.

  6. Minä olen käynyt rapiat 10 vuotta seuraamassa pelejä ja IKINÄ en ole noin huonoihin tuomareihin törmännyt. Oli aivan järkyttävää seurata peliä, jonka tuomari oli päättänyt ratkaista jo ennen alkuvihellystä. Kyllä mielestäni tuomarin pitäisi osata pitää omat kaunansa sisällä pelin aikana. Aivan järjetöntä pelleilyä oli tässä pelissä tuomaritoiminta. Harmittaa pelaajien puoleata, etteivät saaneet pelata kunnon matsia.

  7. Kannattaisiko kuitenkin katsoa peiliin, jos ottelun toisella osapuolella ole mitään valitettavaa. Rasian raportissa viitataan lähinnä säälittävään yrittämiseen. Vaikea siis uskoa, että ainakaan pelkästään tuomareissa on vika.

  8. Onko soittorasian raportti sitten se raamattu, jota pitäs uskoa? Jännä homma että olivat tyytyväisiä. Ainoa jäähy maasta pelaamisesta ja voitto, kyllä mäkin olisin tyytyväinen.

    tässä on viisi eri näkemystä:

    Tuomareiden
    Soittorasian
    V&L:n
    katsojien
    ja ne jotka huutelevat peliä näkemättä.

  9. Mielestäni pelitilannejäähyt oli ottelussa ihan aiheesta vihellettyjä. Toki tuomareilta jäi molemmin puolin myös joitakin jäähyn arvoisia rikkeitä viheltämättä, mutta näin tuntuu käyvän joka pelissä.

    Protestointijäähyihin en pysty ottamaan kantaa, koska en tiedä millä perustein ne annettiin. Toki yhden kun saa niin helposti niitä tulee otettua lisääkin.

  10. ko. tuomarilla tunnetusti protestointeihin tiukka linja, saattaa yllättää jos on tottunu että muutaman kerran saa v-sanaa viljellä per vihellys, mutta mitäs sääntökirja sanoo että kuka saa tuomarille vihellyksistä jutella?

    Saattaahan se yllättää, kun useammat tuomarit antaa jonkin verran purnata ja joku sitten ottaa tiukan linjan ja viheltää kaikki mussutukset armotta. Itse näkisin että linjaa olis varaa tiukentaa, mutta kokemattomille tuomareille voi olla hankala pysyä provosoimattomana.

  11. Samoilla linjoilla. Oma käsitys pelaajalla on että ”annoin asiallista kritiikkiä”, mutta todellisuudessa huudettiin kurkku suorana vittusaatanaa.

    Tuomaria kohtaan pitäisi olla nöyrän asiallinen vaikka ei henkilöstä pitäisikään, ja tämähän toki käy liikaa joidenkin sählykenttien (ja muidenkin kenttien) alfauroiden itsetunnon päälle.

  12. Sinne kentälle mitään nöyristeleen lähdetä, ei tuomareita, eikä vastustajaa. Toki vittusaatanat voi jättää väliin, mut jos tuomari on täysin kassalla, niin oo siinä sitten: ’kyllä herra tuomari, olet oikeassa.’

  13. Mielestäni liiton kannattaisi satsata enemmän tuomareiden koulutukseen, ne saa kumminkin palkan siitä kentällä olosta!
    Pelaajien ja joukkueiden taso eri pelien ja jopa pelien aikana vaihtelee paljon, mutta tuomareiden pitäisi säilyttää joku taso ja pitää se ottamansa linja koko pelin ajan tasapuolisesti molempia joukkueita kohtaan ehkä siten vältyttäisiin ylilyönneiltä…ja täytyy muistaa että kotiyleisö tulee aina kannustamaan kotijoukkuetta…!!!!

  14. Mikäli 2-divarin pelissä vihelletään toiselle joukkueelle 140 min ja toiselle 2 min jäähyjä, se tarkoittaa sitä, että peli on lähtenyt tuomareilta käsistä. Joukkue jolta lähtee ” muka normaalista” tuomaritoiminnasta homma noin lapasesta, ei voi olla 2-divaritasolla, vaan se edelleen pelaisin 5-divarin pelejä ja kiukuttelisi siellä isoja minuutteja.

  15. ”Sinne kentälle mitään nöyristeleen lähdetä, ei tuomareita, eikä vastustajaa.”

    Ei tarvi tahallaan ymmärtää väärin, tarkoitin että tuomiot otetaan mukisematta vastaan. Jos tähän ei kykene niin aika selkeää on, että jäähyjäkin voi tulla. Toki tuomarien kassallaololla on vaikutuksensa myös.

    Tarkennuksena nyt vielä sekin, että en viitannut juuri V&L:ään näillä kommenteilla.

    Vastustajien nöyristelystä en sitten tainnutkaan puhua yhtään mitään.

  16. ”Myös kotijoukkueen järjestyksenvalvoja sai punaisen” – mistä lähtien joukkueilla on ollut järjestyksenvalvoja? Eikös järjestyksenvalvoja ole siellä valvomassa tapahtumaa ja sen turvallisuutta. Täten myös erityisesti erotuomareiden turvallisuutta. Näkisinkin että tässä on tapahtunut V&Ln kohdalla suurin rike / tästä voi koitua suurimmat sanktiot.

    Kyliltä kuului huhuja, että kyseessä olisi ollut samainen järjestyksenvalvoja joka aikanaan vei eräältä kuululta salibandyfanilta Raholassa rummun. Tuntuu siltä, että kyseessä on hyvin kaksinaismoralistinen ihminen.

  17. Enpä ole yli 20 v urani aikana nähnyt vastaavaa tuomari toimintaa. Soittorasian pelaajat olivat fiksuja kun eivät alentuneet tuomareiden tasolle jonka olivat huomanneet jo alun alkaen olevan muuta kuin tasapuolista ja oikeudenmukaista.
    V&L:n pelaajille kiitos etteivät lähteneet tuomareiden huonouteen mukaan vaan kortti tuli ilman kirosanojakin.
    Toivottavasti liitossa ollaan hereillä kera kuvatallenteen ja jälkiseuraukset sen mukaisia ja kohdistuvat ainoastaan pelin tuomareiden toimintaan.

  18. Nämä järjestymieshommat on aika vakavia. Niitähän määrittelee laki, asetukset ja luvat. Jos tämä jamppa ei ole virallinen järjestyksenvalvoja, mutta esiintyy semmoisena, rikotaan lakia. Jos taas on, niin tämäntyyppiset teot todennäköisesti johtaa luvan peruuttamiseen, mikäli asiasta virallinen juttu tehdään. Muutenkin salibandyssa pitää olla entistä tarkempi mikäli järjestetään maksullinen yleisötilaisuus. Siinä jos jotain tapahtuu ja nämä asiat ei ole kunnossa on seuran hallitus isossa kusessa. Kunhan seurat nyt ei vaan säästä väärissä paikoissa. Yleisömäärät kasvaa ja vastuut myös.

  19. Enpä ole ottelua nähnyt, mutta vaikea kuvitella että jos mopo lähtee käsistä oikeasti, niin kumpikaan joukkue olisi asiaan tyytyväinen. Sitäpaitsi V&L:ssähän on osittain tätä liiga//PASM/divarisakkeihin mahtumatonta junnuporukkaa, jolla ei kasetti kestä senkään vertaa kuin teekkareilla. 😉 Tunnen jopa myötähäpeää sitä vanhaa ”kunnon V&L:ää” kohtaan, jossa pelasivat Tottijärven todelliset kuninkaat.

    §20 järjestyksenvalvonnasta. http://salibandy.net/sites/salibandyliitto.fi/files/material/SSBL_sarjamaaraykset_2013-2014.pdf

  20. Ketä on nämä liiga/pasm/divarsakkeihin mahtumattomat? 3-5 pelaajaa varmasti pelaisivat tänäpäivänä liigassa, jos olisivat panostaneet lajiin, mutta voisko kyse olla siitä, että kavereilla on muutakin elämää, eivätkä halua kaikkea aikaa uhrata sählylle?

    Taidat itse kuulua noihin ’tottijärven kuninkaallisiin’, en tajua miten muuten voi tuntea häpeää siitä, että noi nykyiset pelaajat ovat nostaneet veeällän jostain vitosesta kakkoseen.

    Mutta turha sun kanssa on väitellä, kun peliä näkemättä lauot typeriä kommenttejasi.

  21. Jos nuo kirjoitetut jutut pitävät paikkansa niin vakavimmat rikkeet on tehnyt järjestyksenvalvoja. Tuollaisista järkkäreiltä luvat pois.. Ei mitään muuta vaihtoehtoa!

  22. Otsikossa voisi suoraan sanoa toisella joukkueella ja järkkärillä lähteneen käsistä. Miksi vetää peliä mukaannongelmaan?

    Jos tuomarissa on valittamista niin raportti liitolle ja ojennusta sinnepäin.

    Joukkuetta ja järkkäriä on syytä ojentaa vastaavasti. Tällaista ei tule sietää ollenkaan. Se vie energiaa itse pelistä ja lajista.

    Tuomarille mussuttamisen sietäminen tulee jääkiekosta. Mitä jos otetaan sama linja kuin jalkapallossa, koripallossa, lentopallossa, tenniksessä? Kaikilla on mukavampaa kun keskitytään peliin, eikä tuomarille huutamiseen.

  23. Wing on oikeassa. Salibandyn kulttuuri olisi viedä sisäpalloiluista tuttuun suuntaan, että joka ainoasta mussutuksesta rankaistaan, kunnes se loppuu kokonaan.

    Nykyisin salibandyn toimintatavat (joita toki itsekin noudatan) ovat naurettavat. Lisäksi ne hidastavat pelin kulkua, kun katkot venyvät keskusteluihin ja torikokouksiin.

    Vain kapteenilla oikeus puhua, muille joka puheesta tai huudosta rangaistus, oikaisisi kurssin, pakottaisi pelaajat ja valmentajat keskittymään vain ja ainoastaan olennaiseen sekä nopeuttaisi pelin kulkua.

    Ja nyt jos joku väittää, että siitä ei olisi lajille hyötyä, niin miettikääpä esim. mihin Happee putosi cupissa… ei ole tulevan olympialajin juttu tuo mussutuksen salliminen, ei.

  24. Joko kaikki V&L pelaajat ova käyneet haukkumassa tuomarit ja kehumassa kuinka he eivät ole tehneet mitään väärää? Kaikki V&L:n tietävät, sen peliä katsoneet saati sitten viheltäneet tietää, että ei siellä suurimmalla osalla kasetti kestä. Huutavat joka tilanteesta, jos heiltä viedään pallo ja itse sikailevat sekä hakkaavat mailaan.

  25. Tuomarin ja Wingin kanssa samaa mieltä. Eipä tarvitsis arpoa että mikä oli sopivaa avautumista ja milloin tuli kirosanoja huudettua liikaa, kun kaikki olisi rangaistavaa. Ainostaan kapteeni puhuu, sillä selvä.

  26. Haukutaan tuomareita tai veeällää, se ei muuta mitään,
    Liitto ratkaisee kuka teki väärin,
    Totuus kuitenkin on että tuomarilinja oli selvästi tiukempi nokian porukkaa kohtaan!
    Niin puheen, rikkeiden kun kaiken muunkin osalta!
    Tästäkin joku on erimieltä ja olen vain puolueellinen ja plaa plaa plaa!
    Nokian porukka pelaa vaan sikaa, ja huutaa ja mesoaa? Ei osaa kun rikkoa?
    Vaikka näin olisikin, niin miksi tappaa tunne kentältä!?
    Juu en tarkoita että ylilyönteja kuuluu sallia, mutta ei se yhteiskunta toimi niin että sää oot samaa mieltä, mää oon samaa mieltä, tuomari on samaa mieltä, veeällä on samaa mieltä!
    Video pelistä kehiin niin loppuis toi nokialaisten dissaaminen!

  27. Joo, sillä videolla on ihan saletisti useampi väärin vihelletty tilanne. Tuskin tulee pelikieltoja ku videolta näkyy vankkaa todistetta.

  28. Veikkaan että v&l nostetaan suoraan liigaan heti kun video vain saadaan näkyville.

  29. Kyseenomaisen ottelun järjestyksenvalvoja ei ole sama joka rummun otti pois. Tämä järjestyksenvalvoja ei ole vienyt rumpua yhdeltäkään vierasfanilta koko uransa aikana.
    Ko järjestyksenvalvojalla on poliisin myöntämät luvat ja kokemusta yli 20v ajalta mut onko teillä tietoa mitä tapahtui ja miksi? Jos on, niin toki kertokaa. Kiinnostaisi minuakin koska en ole vielä ko henkilöltä itse vastausta saanut.

  30. Koti sohvalta on hyvä huhujen ja otsikoiden perusteella tuomita ihmisiä ?
    Kuinka moni kuuli/näki tilanteen, missä järjestyksenvalvoja sai tämän punaisen kortin ??
    Järjestyksenvalvoja ei MISSÄÄN kohtaa ottelutapahtuman aikana lopettanut tapahtuman turvallisuudesta huolehtimista tai tuomareiden suojaamista. Vaan oikea oppisesti ratkaisi tilanteen lievimmän mahdollisen kautta, joka tässä tilanteessa sitten sai ottelun toisen tuomarin provosoitumaan aivan turhaan ja sai punaisen kortin PELIN JÄLKEEN joukkueiden jo poistuessa kentältä.

    Kyseinen tuomari ei kyennyt antamaan selvennystä tapahtuneeseen liittyen ottelun jälkeen edes ottelun muille toimihenkilöille.

    Ottelun jälkeen pihassa niin koti kuin vierasjoukkueen pelaajista valmentajaan asti olivat kaikki samaa mieltä siitä, että tuomari linja oli ottelun alusta asti hämmentävä.

  31. Olemme jättäneet kommentoimatta tätä keskustelua aivan tietoisesti, mutta nyt on pakko kirjoittaa vastine tännekin, kun täällä näemmä kerrotaan vääriä tietoja Soittorasian pelaajien ja valmentajien sanomisista.

    Soittorasian pelaajat tai valmentajat eivät ole kommentoineet tuomareiden toimintaa ottelun aikana tai ottelun jälkeen kenellekkään. Ottelun jälkeen Soittorasian pelaajat eivät ole jääneet hallin pihaan spekuloimaan tuomarilinjasta. Yksittäiset pelin jälkeen heitetyt kommentit V&L:n pelaajien kanssa keskustellessa eivät liittyneet ottelun tuomaritoimintaan millään tavalla.

    Soittorasialla ei ollut mitään ongelmaa tuomarilinjan kanssa, me keskityimme vain pelaamiseen, emmekä keskustelleet tuomareiden kanssa tuomarilinjasta ottelun aikana tai sen jälkeen.

    Toivomme, että Soittorasia jätetään tämän keskustelun ulkopuolelle, eikä kukaan laittaisi täällä ainakaan sanoja meidän suuhumme. Olemme antaneet vastineemme Salibandyliitolle ja meidän osalta asia on loppuunkäsitelty. Jatkossa Soittorasia keskittyy vain ja ainoastaan loppukauden peleihinsä.

    Ottelusta on tulossa kooste youtubeen lähipäivien aikana, kun se ehditään tekemään. Linkki tullaan jakamaan Soittorasian Facebook-sivulla osoitteessa https://www.facebook.com/Soittorasia

  32. Paitsi jos sen sohvan nimi on Koti.

    Eiköhän tästä ottelusta ole jauhettu jo tarpeeksi. Vanha viidakon sanonta sanoo, että tuomarit ei ratkase pelejä ja parempi joukkue voittaa aina. Eikö se ollut kuitenkin peli ydin? Lopputulos saatiin, joku tai jotkut sai punasen kortin, ruvettiin purnaan ja vinkuun matsin jälkeen enemmän kuin pelin aikana. Kaikki jäi kuitenkin henkiin ja molempien joukkueiden osalta huippusalibandy jatkuu 2.divarissa tästäkin eteenpäin.

    Se puuttuuko liitto tähän matsiin tai muihin vastaaviin tilanteisiin, on sitten aivan eri asia. Mutta sitä kannattaa murehtia asianosaisten sitten siinä kohtaa. Punasia on purnaamisesta ja muusta tullut (osin aiheettomastikin) niin kauan kuin jaksan muistaa. Se on vaan peliä ja joskus siellä läikkyy yli. Kunhan se jää siihen eikä ylitetä rajaa joka johtaa rikosoikeudelliseen vastuuseen. Siihen asti hommat on ihan ok.

    Eli onnea Soittorasialle siitä, että pää pysy kylmänä. Tsemiä ja jäitä hattuun Tottijärven suuntaan. ILON KAUTTA!

  33. Jos sen sohvan nimi on Koti, niin se kirjoitetaan Koti -sohva. Eli olette molemmat Urpo -ihmiset väärässä.

  34. Sääntöjen mukaan toimitsijoiden ja järjestysmiesten tulee olla puolueettomia.

    Jos he eivät ole, voivat erotuomarit pyytää heitä poistumaan.
    Mutta voe tokkiinsa, ei niille sentään punaista korttia nosteta, LOL, kyllä sen tietää jokainen erotuomari 😀 😀

    Joko uutisointi ja keskustelu on asiassa virheellistä, tai erotuomari on todellakin ollut täysin sekaisin.

  35. Harmi, että keskustelu ja kohu lähti käsistä!
    Kuitenkin ihmettelen joukkueiden välisiä näkymyseroja!
    Vaikkakin ihmekös soittorasia on ollut tyytyväinen tuomareihin koska heillä oli pari jäähyä, ja nokialaisilla joku reilu 100min!
    Jos olisin ollut pelaamassa, ja vastustajaa sorretaan, olisi tietenkin mielissäni pelin aikana, mutta varmasti astuisin esiin pelin jälkeen ja pitäisin pelaajien ja joukkueiden puolia! Mutta jokainen vetää tavallaan…
    Soittorasia tykkää tuomareista! Se siitä!
    Onhan poliisikin kaveri…

  36. Johtuisikohan se, että Soittorasia ei ole mukana purnaamassa teidän kanssa siitä, että heidän mielestään minkäänlaista vääryyttä ei tapahtunut? Se, että jäähyt jakautuvat 130 – 2 ei kerro yhtään mitään vihellysten oikeudenmukaisuudesta. Eihän jäähyjä ole tarkoituskaan viheltää samaa määrä molemmille joukkueille. Tuossa ottelussa ilmeisesti siis rangaistiin sitä joukkuetta mikä ei osannut sopeutua tuomareiden linjaan, ja pitää turpaansa kiinni kyseenalaisista vihellyksistä. Eli kannattaiskohan Tottijärveläisten nyt vain ottaa oppia sen sijaan että jatkaisivat tätä taistelua tuulimyllyjä vastaan?

  37. En ole tottijärveläinen, enkä rasialainen!
    En ole nokialainen enkä tamperelainen!
    Peliä olin katsomassa,
    Nokia sai lopussa suun soitosta punaisia!
    Ne oli ehkä heppoisia mutta se on eri juttu!
    Puhun siitä että siellä oli kesken pelin jo näitä protestointi jäähyjä!
    Jotka oli naurettavia, satuin istumaan hyvin lähellä tapahtumapaikkaa!
    Niissä ei huudettu tai raivottu! Tokaistiin ehkä jotain heti ku pilli soi ja sit saiki nokialaismies kävellä boxiin!
    Sama oli kaksinkamppailuissa, rasia ja nokia pelasivat kumpikin fyysistä mutta ei millään tapaa yli fyysistä peliä kaksinkamppailuissa!
    Silti lähes joka tilanteen jälkeen nokialainen käveli boxiin ja rasialainen lähti miettiin yv kuvioita! Milloin 5vs4 ja paljon myös 5vs3!
    Tästä voi olla erimieltä, ja moni onkin, mielestäni nokialaiset eivät ansainneet moista kohtelua/kohtaloa ottelussa!
    Joku sanoi että tuomari ei ratkaise otteluita!
    Tuomari ei ehkä tee maaliakaan, mutta kyllä se pystyy helpottaan maalintekoa ratkaisuillaan!
    Tää ottelu pysyy keskusteluissa pitkään!
    Ja mitä pahaa siinä on!
    Varsinkin ne jotka eivät olleet edes paikalla, saavat hyvin väritetyn kuvan nii nokialaisista kuin rasialaisista! Ja varsinkin tuomareista!!!
    Lopputulos on ja pysyy, mutta mielipiteet elää…

  38. Komppaan ”Mukana:llea”, ja pyydän kaikkia olemaan harkitsevaisia käyttäessään sanaa tasapuolisuus, puhuttaessa erotuomaroinnista… Oikeudenmukaisuus on parempi sana lähes joka asiayhteyteen erotuomaroinnista puhuttaessa 😉 En ollut ko. pelissä, mutta muistutan että Soittorasia on yksi puhtaimmin pelaavista jengeistä sisä-suomen kakkosdivarilohkossa. Vaikka jäähyt olisi ollut 240-2, ei siitä voi tosiaan sen kummempia johtopäätöksiä vetää.

  39. Tästä voi ottaa oppia.

    Kannattaako keskittyä peliin vai tuomaritoimintaan?

    Mussuttaminen on naurettavaa ja en ymmärrä miksi salibandissä suositaan mussutusta kun sen voisi helposti kitkeä pois kuten koripallossa.

    Ja puuttuuko koriksesta tunnetta? Ei mielestäni.

    Onko kansallisella tasolla mussutusta tai kansainvälisissä peleissä?

    Asiat voi tehdä monella tapaa.

  40. ET-tarkkailija on oikeassa. Kyse on oikeudenmukaisuudesta, kun puhutaan vihellyksistä. Ja Soittorasia todella rikkoo vähän ja se on vain hyvä juttu. Ensimmänen asia mikä kyseisessä pelissä laittoi närästämään oli se, että kommunikaatio tuomareihin ei onnistunut edes kapteenimmme kautta. Toiseksi, peli oli jopa V&L:n asteikolla siisti, fyysinen, mutta siisti, silti saimme pelitilanne jäähyjä melko paljon. Myös vapaalyönnit menivät suurimmaksi osaksi vastustajalle, monesti hyvin kyseenalaisesti. Kolmanneksi, helpon jäähyn jälkeen jos totesi esim. ’et oo tosissas’, niin boxia napsahti välittömästi lisää. Tuomarilla voisi olla sen verran pelisilmää tajutakseen, että jäähy harmittaa pelaaja ja usein tulee sanottua jokin kommentti. Nämä kaikki asiat johtivat ottelun lopun tapahtumiin, mistä saimme yhden PR:n ja kolme TOR:ia. Kaikki kommentit mitä tuomareille tässä kohtaa sanottiin ja yksikään ei täytä TOR:n tunnusmerkkejä, jotka ovat:

    617 Törkeän ottelurangaistuksen aiheuttavia rikkeitä
    1) Pelaaja tai toimihenkilö osallistuu tappeluun. (909)
    Pelaajan katsotaan osallistuvan tappeluun, mikäli hän käyttää nyrkiniskuja ja potkuja.

    2) Pelaaja tai toimihenkilö syyllistyy raakaan rikkomukseen. (909)
    Tähän kuuluu myös, kun heitetään mailalla tai muulla varusteella vastustajaa.

    3) Pelaaja tai joukkueen toimihenkilö syyllistyy törkeään käytökseen. (925)
    Törkeällä käytöksellä tarkoitetaan törkeää solvausta erotuomareita, pelaajia, joukkueen toimihenkilöitä, toimitsijoita tai katsojia kohtaan.

    4) Kun pelaaja tai toimihenkilö syyllistyy väkivaltaiseen käyttäytymiseen.
    Väkivaltaisella käyttäytymisellä tarkoitetaan tahallista vaikuttamista henkilön fyysiseen koskemattomuuteen aiheuttamatta loukkaantumista.

    Nyt odotellaan mitä liitto päättää ja huomenna pelataan parilla ketjulla SC PirUa vastaan.

    Soittorasian voi jättää keskustelusta pois, heillä ei ollut mitään tekemistä tapahtumien kanssa.

    Olkaa hyvä, jatkakaa. 🙂

    Mutta SR:n voi jättää tästä

  41. Olette oikeassa, mutta aikuisten miesten pelissä, tunteet pinnassa, yritystä, taistelua, kuuluuko joka tuhahduksesta heittää istuun 2min?
    Mielestäni ei! Jos haistattelee, niin tietysti!
    Mutta kun kyse ei nyt olekkaan siitä että kentällä oltais huudettu tuomareille pää punaisena!!!
    Luulen että liigassakin joskus tulee ärräpäitä!
    Tuomareiden ei tarvitse hyväksyä vittuilua, mutta tilannetajua on löydyttävä!!!

  42. Onpas sekavaa, kun puhelimella naputtaa. 🙂

    ”Kaikki kommentit mitä tuomareille tässä kohtaa sanottiin ja yksikään ei täytä TOR:n tunnusmerkkejä, jotka ovat:”

    eli piti sanoo että kommentit ovat tallessa.

    ”Mutta SR:n voi jättää tästä”

    Tuo meni luurin piikkiin.

    hyvät viikonloput kaikille! 🙂

  43. katsokaa nuorten mm-jääkiekon finaali ruotsi-suomi!
    katsokaa!

    aikuisopiskelija hervannasta päin: mä katsoin ja mun mielestä suomi ei pystynyt sopeutuun vallitsevaan tuomarilinjaan! ja kaikki inisi selostajia myöten! ¨

    rautakansleri: tän kaverin tuomari ura oli sitten siinä!

    AVAUTUKO?

  44. Nuorten jääkiekon MM-finaalin ensimmäisessä erässä suomalaispelaaja taklasi ruotsalaista voimalla suoraan päähän, mistä olisi sääntöjen mukaan ehdottomasti kuulunut tuomita ulosajo. Jostain syystä tämä unohtui täysin Taivaiselta, Tammiselta, Kummolalta ja kumppaneilta niiden itkupotkuraivareiden keskellä.

  45. Suomalaismediassahan päädyttiin sitten yksissä tuumin siihen lopputulokseen, että tuomarit olivat ihan varpilla mukana salaliitossa Suomea vastaan. Tähän yhtälöön sopii mielestäni vähän huonosti se fakta, että suomalaispelaaja selvisi täysin ilman rangaistusta tilanteesta, josta hänelle olisi kuulunut tuomita 5+20 minuuttia.

  46. Nyt kun video on kaikkien nähtävillä, niin voi V&L ja kumppanit varmaan lopettaa sen vinkumisen vääryydestä ja todeta ihan videolta kuinka naurettavia olivat. En nähnyt videolta yhtään tilannetta jossa V&L olisi kokenut niitä suuria vääryyksiä joista täällä itkivät

  47. Tästä ”kohuottelusta” on nyt siis videokooste näkyvissä Soittorasian facebook-sivuilla. Kukin voi mennä sen katsomaan, ja muodotaa pelistä oman mielipiteensä. Ihan viihdyttävä peli näytti olleen, paitsi lopun sekoilut.

  48. ja mitähän tuo todisti? puheita ei kuulu ja jäähyyn johtavat tapahtumat eivät ole näkyvissä, kuin ehkä yhdessä jäähyssä. herättää vaan entistä enemmän kysymysmerkkejä. teekkariselostajat vetävät kyllä homman tyylipuhtaasti hervantaan päin 😀

  49. Olen nähnyt ottelukoosteen varmaan jo 10 kertaa – ihan vaan rakkaudesta lajiin. Teekkarit ovat tehneet mielestäni hyvin asiallisen dokumentin pelin pääkohdista eli maaleista ja rangaistuksista. On tämä ottelu ollut kyllä aika tavalla pinnalla ja kukin on päässyt tekemään omat johtopäätöksensä, missä on mennyt reisille. Lähes kaikki olennainen peliin liityvä on saatu julkisuuteen, mutta yhden olisi vielä halunnut; olisi voinut saada yhden pelurin miettimään, että ”mitä jäbä duunaa”.

    Kommentoinnit ottelutapahtumista eivät luonnollisesti ole puolueettomia, koska alun perin käsittääkseni nauhoite oli tarkoitettu vain Soittorasian sisäiseen käyttöön.

    Mutta pirun hyviä kommentteja siellä välillä kuuluu :”alkuperäisessä” otoksessa, jota ei ole editoitu, asiantuntevasti tiedettiin mm. VL:n Janne Viitalan pelanneen SM-liigaa ja kehuttiin väkkärämäiseksi pelimieheksi. Sitten löytyi tilastotietoja useamman pelaajan pörssisaldoista. Eli noista kommenttaroin sanomisista ei kannata enempiä herneitä alkaa nenään vetämään.

    On selvää, että jotain on jäänyt viheltämättä, mutta eikös näin käy jokaisessa pelissä. Mm. tänään naisten kiekkopelissä Suomen veskaria mailalla pataan (ei ollu mitään).

    Tuon kakkosen pelin VL v SR jälkipyykin pesu on vielä vaiheessa, mutta sadan vuoden päästä ei enää tarvii muistella.

  50. Juu, kauaksi jo näkee että tuo ”koostehan” on jälkikäteen näytelty…

  51. Vapise Ihme & Toivoniemi: Videon lopussa aivan huikea reaktiotorjunta nokialaisten uudelta maalivahdilta.