Jatkoaikamaali ratkaisi runkosarjan voiton – katso perjantain salibandytulokset

Tässä kuvassa ratkeaa runkosarjan voitto. Kuva: Juha Käenmäki

Tässä kuvassa ratkeaa runkosarjan voitto. Kuva: Juha Käenmäki
Tässä kuvassa ratkeaa runkosarjan voitto. Kuva: Juha Käenmäki

Tampereen Classic voitti Salibandyliigan runkosarjan kaadettuaan SPV:n Seinäjoella lukemin 6-7 ja. Ratkaisevan voittomaalin iski Peter Kotilainen kun jatkoaikaa oli pelaamatta vain puoli minuuttia.

SPV meni ajassa 46.29 jo 6-3-johtoon, mutta Classic pusersi vielä tasoihin ja vei voiton lopulta nimiinsä. Classicin voiton takuumiehenä hääri varsinkin tehomies Peter Kotilainen, joka nakutti tehot 3+2 ottelussa. Kotijoukkueen Sami Kosken 3+1-tehopisteet toivat miehelle runkosarjan pistepörssin voiton.

SSV oli pitkään kiinni runkosarjan voitossa, mutta Classicin ratkaiseva maali puoli minuuttia ennen jatkoajan päättymistä käänsi runkosarjan voittotaiston tamperelaisten voitoksi. Joukkue kaatoi omassa ottelussaan NST:n kotonaan lukemin 6-3. Voiton myötä SSV jäi runkosarjan kakkoseksi ainoastaan maalieron turvin. SSV hävisi runkosarjaottelun edellisen kerran 22.12. ja helsinkiläisjoukkue on äitynyt upeaan pelivireeseen kevättä kohden.

Sarjan kolmanneksi nousi lopulta Jyväskylän Happee joka upotti Tapanilan Erän Helsingissä ainoastaan 11 sekuntia ennen ottelun loppua lukemin 5-6. Voittomaalista vastasi 2+1-tehopisteet saalistanut puolustaja Otto Tikka. Happeen voiton myötä hallitseva mestari SPV jäi runkosarjan neljänneksi.

Alla miesten Salibandyliigan päätöskierroksen kaikki tulokset.

Miesten Salibandyliiga:
SSV-NST 6-3
OLS-Nokian KrP 2-5
Erä-Happee 5-6
Koovee-Indians 4-2
SPV-Classic 6-7 ja.
Oilers-Loviisan Tor 6-5 ja.
Josba-TPS 5-6

Runkosarjan lopulliset sijoitukset:
1. Classic
2. SSV
3. Happee
4. SPV
5. Oilers
6. Erä
7. NST
8. Indians
9. TPS
10. Koovee
11. Josba
12. Nokian Krp
13. OLS
14. Loviisan Tor

Kahdeksan parasta pudotuspeleihin. Nokian Krp ja OLS karsivat liigapaikastaan. Loviisan Tor pelaa ensi kaudella Divaria.

Päivitys 20.48: Tulospalvelussa voittomaalin tekijäksi oli merkitty aluksi Veli-Matti Luukko, joka sittemmin korjattiin Peter Kotilaisen nimiin.

45 comments

  1. Nää urpot puuas Savolaiselle, pelin paras pakki:) Jos nää äijat pitää tätä vahinkona, yrittäkää tekin Fanit!

  2. Kiitos seinäjoelle vieläkin komeesta lähetyksestä. Toivottavasti nähdään finaalissa, tsemiä.

  3. SPV fanina täytyy kyllä sanoa, ettei näillä otteilla mestaruuteen ole mitään saumaa. Tiukoilla ollaan jo Oilersia vastaan.

  4. Katsojan valinta! SPV vs. Classic joukkueiden paras pelaaja? Onko se sinun valinta. Osallistu kilpailuun Great Playn kotisivujen kautta. Arvotaan 3 kpl (kolmen LIVE katslukoodin pakettia/voittaja)

  5. Mikä vaan neljästä kärkijengistä ois ollut kovilla Esportia vastaan, se on saletti että helsingin poika kattelee tota sarjaa! Toki omaakin sarjaa ja toivoisin että ois vastassa Erä. Mut katellaan katellaan miten valinnat menee…

  6. Olipa huikee runkosarjan päätösottelu ainakin seinäjoella.
    Mikä tää yks pyylevä manselainen oikein oli?
    huuteli painokelvotonta tekstiä lasten kuullen pari erää täyttä huutoa.
    Järjestyksenvalvojan olisi täytynyt puuttua asiaan.

  7. Kyllä maistui runkosarjan voitto pahalta tänä vuonna. Ei meinannut viimeisillä kierroksilla maistua kenellekään, vaikka tarjottimella tyrkytettiin. No onneksi saatiin voittaja selville 30 sekunttia ennen runkosarjan päätöstä (jatkoajalla). Neljällä joukkueella oli mahdollisuus voittaa runkosarja ennen viimeistä kierrosta.

    Viimeisellä kierroksella ratkottiin myös karsijoiden kotietu, joka meni Nokialle. Pleijarijoukkueet selvisivät valitettavasti jo toiseksi viimeisellä kierroksella. Ainoa selvä tapaus oli Loviisan putoaminen divariin.

    Joten, voisiko joku selventää minulle, millä perustein jotkut väittävät tämän kauden olleen yhden epätasaisimmista? Eihän kukaan voi olla niin tyhmä, että tuijottaa pelkkiä pistemääriä sarjan sisällä, eikä katso mitä sarjataulukon sisällä tapahtuu?

    Kärkinelikko oli kyllä arvattavissa, mutta järjestys oli monelle yllätys. Samoin Inkkarien pelaaminen pleijareissa. Tähän kun lisää vielä Divarin poikkeuksellisen tasaisuuden, niin voisin väittää salibandyn tuottavan poikkeuksellisen jännittäviä ja yllätyksellisiä sarjoja. Moni muu laji ei pysty lähellekään sitä (vrt. jääkendo tai La Liga 😛 ).

  8. Taitaa Järviöllä olla pahvi naapuriseuraan, 7 viime ottelussa vain yhdessä maalilla. Vai onko joku loukkaantuminen?

  9. Vähän ollut iloisella päällä varmaan, muualla suomee saa olutta erätaulla ( Ei seinäjoella) veikkaan et sun kuulemat on jotain, HITTO 🙂

  10. Classic voi hyvinkin olla Järviön osoite ensi kaudella, mutta mikäs syy se nyt olisi jättää tämän kauden pelejä kokonaan pelaamatta?

    Eiköhän siellä joku loukki tai muu syy ole taustalla.

  11. Indiansia ei halua kukaan. Kukaan ei tiedä mitä Inkkarit tekee pleijareissa ja ne voi tehdä vaikka mitä. Erä on helppo, se ei osaa vaihtaa pelitapaansa. Oilers pelaa omaansa, mutta on paha uuden valmentajan pelikirjalla. NST:llä on pelihuumori päällä, mutta onko niiden pelissä tarpeeksi variaation mahdollisuuksia yllätyksiin. Veikkaan isojakin yllätyksiä pleijarivalintoihin.:)

  12. Oli kova paikka C faneille kun ei ollutkaan enään keilahallia jossa myydään olutta… Sen verran painokelvotonta taas tuli.

  13. Veikkaan myös ettei Indians mene ykkösenä.

    Classic – NST
    SSV – Erä
    Happee – Indians
    SPV – Oilers

  14. Tampereelle. Ei ollu Savolainen paras pakki. Se titteli menee ehdottomasti K. Savoselle. Lamminen melki yhtä hyvä.

  15. Classic-Indians
    Ssv-Erä (ssv saa pelata mukavasti kaikki matsinsa pasilassa)
    Happee-Nst
    Spv-Esport

  16. Kenellä Näädistä on sitten suunta classicciin? nimiä kiitos!

  17. Loviisan aikakausi Liigassa päättyi jatkoaikatappioon, joka oli niin kuvaavaa tämän tarun loppumiselle. Tasaisia pelejä ei pystytty voittamaan, eikä viemään tasurina loppuun, vaan tiukassa paikassa puolustuspeli kirpoaa ja tappio niskassa lähdetään kotiin. Joukkueen kapu taisi heittää ennen kauden alkua omalle jengille sellaisen painolastin niskan, että porukka ei siitä toipunut missään vaiheessa. Ehkä ei olisi kannattanut olla mediassa niin suorasanainen. Loviisan puolustuspään pelaaminen oli koko kauden katastrofaalisen heikkoa ja tämä koski myös joukkueen entisiä liigapelaajia, joille hyökkääminen oli usein ainoa suunta pelata, jonka toteaa myös +/- tilastoa katsoessa. Kesken kauden hankitut vahvistukset olivat juuri sitä, mitä asiantuntijapiireissä osattiin odottaa. Ne pelaajat olivat tottuneet häviämään eivätkä tuoneet voittamisen tahtoa mukanaan. Ihan turhia hankintoja molemmat, jotka eivät olleet enää päätöskierroksella pelaamassa. Saapa nähdä onko Loviisan kohtalona olla ensi kaudella Divarin heittopussi jos ylipäätänsä jatkavat siellä pelaamista. Kovia huhuja on liikkeellä Loviisa-Porvoo-Sipoo akselilla. Vaikuttaisi, että Porvoo ottaisi jatkossa kulmakunnan ykkösjengin aseman Sipoon tukemana. Tiettävästi saunanlauteilla on pidempään keskusteltu aiheesta, jossa joku on antavana osapuolena ja joku toinen kerää hedelmät

  18. Ei muuten pysty keski- ja itäuusimaa elättämään neljää divarijengiä (Kerava, Sipoo, Porvoo, Loviisa) ei vaan riitä laadukkaita pelureita. Yksi näistä jengeistä tulee tippumaan ensi kaudella divarista.

  19. Jokos olette jakaneet Loviisan pelimiehet uusiin seuroihin?

    Niiraset takas Oilersiin ja Hornkin varmaan kelpaisi liiganjengeille?

  20. Keski- ja itäuusimaa ei saa ensi kaudella neljää joukkuetta divariin. Sipossa on tänään viimeinen peli. Heillä keskitytään nourisoon ja seniorijumppaan.

  21. Loviisan pajatso tuhjenemässä. Porvooseen, jäähdyttelemään alasarjoihin tai lopettaa kokonaan.

  22. Kyllähän Loviisassa eletään mielenkiintoisia aikoja.
    Kuka jatkaa ja kuka ei, mistä saadaan korvaajia?
    Paljon riippuu siitä mitä valmentajat tekevät. Jaksavatko he vielä sitä touhua vai oliko tämä kausi liikaa.
    Sitten nämä tärkeät pelaajat, Niiranen ja Salminen.
    Kun katsoo tilastoja, niin Niirasella on pelattuna 292 runkosarjan peliä ja Salmisella 249 peliä. Jollekin jopa sen 300 pelin rajan saavuttaminen voi merkitäkin jotain. Lähteekö esim Niiranen hakemaan sitä puuttuvaa 8 peliä.
    Niko Nordströmillä on 195 peliä pelattuna. Tuskin jatkaa kun lähempänäkin on divariporukoita tarjolla jos ei liigaan mahdu. Mitä tekee Grönberg, jaksaako vielä. Jos molemmat maalivahdit lähtee, niin mistä uusia?
    Hornilla muistaakseno oli 2 vuoden pahvi, muilla Porvoolaisilla vuoden pituinen. Entäs Jaakkola, muuttaako takasin Tampereelle?
    Kiinnostavia aikoja, pahimmassa tapauksessa pajatso tyhjenee ja edessä on samanlainen kausi kun edellinen.
    Sitten taas jos kaikki tärkeät runko pelaajat ja valmentajat jatkavat, ei tarvita kun muutama pelaaja lisää niin tapellaan taas noususta.

  23. Jos on vähänkään pelaajalla älliä päässä, on tehnyt sopimuksen, jossa on mainittuna, että sopimus on voimassa jos sarjataso pysyy samana. Näin ollen en usko, että Horn pysyy Loviisassa ensikaudella.

  24. Loviisa tulee tulevaisuudessa nousemaan takaisin liigaan ja ja samaten tulevaisuudessa nousevat Porvoo , kerava . Åif on kasvattajaseura joka tulee tippumaan ens kauden päätteeksi ja jossain vaiheessa se wirmokin tulee tippumaan takaisin kakkoseen koska on kasvattajaseura .

  25. Millä keinoilla Loviisa nousisi takaisin liigaan?
    Tämän kauden joukkueellaan Loviisa ei olisi ollut Divarissa edes viiden parhaan sakissa.

    Kerava on hyvä divarijoukkue ja sellaisena pysyy niin kauan kun tutkapari Laine-Piippo pelaa seurassa. Ilman heitä muu joukkue kamppailisi divarin alakerrassa.

    Porvoossa alkaa ensi kaudesta uusi aikakausi ja yksi Suomen suurimmista salibandyseuroista tulee kahden vuoden sisään olemaan liigakarsinnoissa.

    Ennen kuin kausi 2014-2015 starttaa, Sipoossa ehtii vielä tapahtumaan muutoksia. Ei olisi mikään suuri yllätys, jos Åif jättäisi ensi kaudella divarin pelaamatta, sillä seuran taustat ovat niin heikot edustusjoukkueen ylläpitämiseksi. Tänään paikalliset jo viisastelivat että kakkosjoukkueesta tulee ykkösjoukkue.

  26. Twitteristä lainattua

    ”Lauteilla ollut ehdotelma fuusiosta/yht.työstä akselilla: Loviisa – PSS – Åif , ei tule toteutumaan”

    En ihmettele lopputulemaa lainkaan, kun ottaa huomioon hankkeen puolesta eniten ääntä pitäneen persoonan ylimielisen ja äänekkään esiintymisen ÅIF-PSS pelissä.

    Mahdollisen fuusiohankkeen neuvottelut pitäisi aloittaa rakentavassa hengessä käytävillä keskusteluilla ja kaikkia osapuolia hyödyttäviä etuja esiin tuoden.

    Fuusio olisi kuitenkin tarkoittanut kahdelle seuralle luopumista jostakin, joka on osa omaa identiteettiä ja vastineeksi olisi pitänyt saada jotakin muuta kuin tyhjä aukko.

    On ollut ihan eri asia naittaa kaksi Itä-Helsinkiläistä seuraa, kuin alkaa yhdistämään kolmen, toistaiseksi itsenäisen, kunnan urheiluseuraa samaan nippuun. Tiukat paikallispelit naapuriseuroja vastaan ovat olleet pitkään yksi tämän lajin herkuista.

    Uskoakseni Sipoossa katsellaan jatkossa jonnekin toiseen ilmansuuntaan kuin itään, jos seurayhteistyötä aletaan etsiskelemään.

  27. Mä niin toivon, että Tamperelaiset ei taas sula, kun tosipelit alkaa. Mä niin toivon sitä, koska se on tapahtunut jo niin monena vuotena putkeen, että ihan alkais käydä sääliksi!!