Nyt kannattaa olla linjoilla – Salibandyliigan päätöskierroksella herkulliset panokset

Arkistokuva: Markku Taurama / mt-kuva.net

Arkistokuva: Markku Taurama / mt-kuva.net
Arkistokuva: Markku Taurama / mt-kuva.net

Tänään perjantaina pistetään pakettiin miesten Salibandyliigan runkosarja. Sarjan tyvipäässä panoksia ei juuri enää ole, mutta kärjessä kaikki on vielä auki.

Perjantaina pelataan täysi seitsemän ottelun kierros. Kahdeksan pudotuspelijoukkuetta ovat jo selvillä, mutta runkosarjan voittaja ratkeaa vasta viimeisen kierroksen ottelujen perusteella.

Runkosarjan voitosta kisaavat vielä Classic, SSV, Happee ja SPV. Loput play off -joukkueet ovat Esport Oilers, Tapanilan Erä, NST ja liiganousija Westend Indians.

Kaikki neljä kärkijoukkuetta ovat ennen päätöskierrosta yhden pisteen sisällä. Panoksena on runkosarjan voiton lisäksi kotiedut ja vastustajan valitsemisjärjestys ensi tiistain play off -vastustajien valintatilaisuudessa. Tulikuumalla maalivahdilla varustettua ja muutenkin yllätysvalmista Oilersia tuskin kukaan kärkinelikosta haluaa vastaan heti puolivälierissä.

Herkullisin perjantain otteluista on Seinäjoella pelattava SPV–Classic, jossa tutut kiistakumppanit vääntävät runkosarjan voitosta.

Salibandyliigasta putoaa Loviisan Tor ja karsimaan paikastaan Divarin kärjen kanssa joutuvat Nokian KrP sekä OLS Oulusta. TPS:n, Josban ja Kooveen kausi päättyy runkosarjaan. Päätöskierroksella Nokia ja OLS taistelevat keskenään vielä karsintojen kotiedusta.

Salibandyliiga on saamassa ensi kertaa joukkueen Raumalta kun SalBa varmisti käytännössä suoran nousun kaatamalla Divarin
kärkiottelussa viime viikonloppuna vieraissa SB Vaasan 7-4. SB Welhot Kuopiosta voi nousta päätöskierroksella tasapisteisiin SalBan kanssa, mutta sen maaliero on 26 maalia huonompi kuin raumalaisilla.

Perjantaina salibandyn pääsarjoissa ohjelmassa on vain miesten Salibandyliigaa. Divarin ja naisten liigan päätöspelit pelataan lauantaina.

Salibandyliigan päätöskierros perjantaina 28.2.
Klo 18:00 OLS–Nokian KrP
Klo 18:00 SSV–NST
Klo 18:00 Josba–TPS
Klo 18:00 Oilers–Loviisan Tor
Klo 18:00 SPV–Classic
Klo 18:00 Koovee–Indians
Klo 18:00 Erä–Happee

6 comments

  1. SPV-Classic ottelussa panoksena myös runkosarjan pistepörssin voitto. Sillä Koski ja Vänttinen molemmat 64:ssä pisteessä, vaikkakin koskella maaleja enemmän on.

  2. SPV-Classic peli tulee kyllä kyttäiltyä greatplay.fi kautta. Käytännössä molemmille ensimmäinen playoff-peli. Häviäjä tulee saamaan vastaansa Oilersin ekalla kierroksella.

  3. Eli pudotuspeliparit tulevat olemaan seuraavat:
    SSV-Indians
    Classic-NST
    Happee-Erä
    SPV-Oilers

  4. Erä on ollut todella kova loppukaudesta. Oilers on yllätysvalmis. Indiansilla on jo nyt maha täynnä. NST ei voita ikinä mitään.

  5. SSV-NST ottelu tulee myös suorana nettilähetyksenä SSV:n Youtuben kautta!

  6. Jännäksi meni.

    Jari-Pekat jäi runkosarjassa neljänneksi.

    6-3 kääntyi lopussa jatkoaikatappioon 6-7. Tunnen lievää, huom! ”lievää” vahingoniloa.

    Seinäjoella karaoken ykköstoive on Surun pyyhit silmistäin.