Värvätty tähtipelaaja hyllytetty loppukaudeksi – seurojen kommentit pahasti ristiriidassa

Alexander Ruddin siirto on saanut ikäviä piirteitä. Kuva: Per Wiklund.
Alexander Ruddin siirto on saanut ikäviä piirteitä. Kuva: Per Wiklund.

Ruotsissa kohistaan Falunin nuoren tähtipelaajan Alexander Ruddin siirrosta ensi kaudeksi Storvretaan. Ruddin kauden jälkeen toteutuva siirto julkistettiin viime viikolla ja se on nyt johtanut siihen tilanteeseen, että Falun päätti hyllyttää ykkösketjun sentterin loppukaudeksi.

Falunin päävalmentaja Thomas Brottman mainitsee hyllytyksen suurimmaksi syyksi luottamuspulan juuri ennen kauden tärkeimpiä pelejä. Luottamuspulan suhteen puhutaan nimenomaan pelaajan motivaatiosta ja sitoutumisesta kauden kovimmissa otteluissa.

Seurojen puolelta lausunnot menevät ristiin sopimuksen julkistamisajankohdan suhteen. Falun syyttää Storvretaa siitä, että julkistus tehtiin jo tässä vaiheessa kautta.

– Hänelle (Rudd) oli luvattu, että lehdistötiedotetta uudesta sopimuksesta ei julkaista ennen kauden loppua, mutta nyt se julkaistiin joka tapauksessa, kommentoi Falunin päävalmentaja Thomas Brottman Innebandymagazinetille.

Storvreta taasen antaa omalta taholtaan ymmärtää, että Falun olisi ollut se osapuoli joka toi asian ensimmäisenä julki. Storvretan urheilutoimenjohtaja Erik Brännström kommentoi asiaa seuraavanlaisesti:

– Me olemme Storvretassa olleet avoimia asian suhteen koko ajan. Falunin puolella myös tiedetään tämä. Mielestäni olisi oleellista kertoa, että nimenomaan Falun uutisoi asiasta ensimmäisenä, linjasi Brännström.

Ensimmäiset huhut siirrosta liikkuivat jo marraskuussa. Lisäksi Rudd hyllytettiin ensimmäisen kerran tammikuun alussa ja silloin liikkui huhuja, että hyllytyksen syynä olisivat olleet juuri nämä siirtoneuvottelut.

Rudd ei siis pelaa enää loppukaudella, vaan saa ainoastaan harjoitella Falunin junioreiden kanssa. Siirto on otettu varsin vakavasti seurassa ja tässä dt.se:n uutisessa mainitaankin, että joku Falunin pelaajista olisi särkenyt yhden Ruddin mailoista suutuspäissään ja että Ruddin paikalle kopissa olisi kommentoitu alatyylisesti.

Maajoukkueen päävalmentaja Jan-Erik Vaara kommentoi jupakkaa sanomalla, että ”Olisi kohtuutonta ottaa pelaamaton pelaaja mukaan maajoukkueeseen” ja antoi samalla ymmärtää, että Ruddia ei nähdä huhtikuun maajoukkuepeleissä.

Siirtojupakka on herättänyt keskustelua siitä olisiko kesken kauden käytäviä siirtoneuvotteluja kontrolloida jollain tavalla. Tällaisista kiistoista kärsivät kaikki osapuolet ja lausuntojen perusteella on vaikea sanoa kuka puhuu totta ja kuka ei. Tapauksen suurimmaksi kärsijäksi nousee joka tapauksessa Alexander Rudd.

Lähde: Innebandymagazinet

Siirtopommi Ruotsissa – Maajoukkuesentteri vaihtaa seuraa

8 comments

  1. Siinäpä olisi nyt oiva paikka jollekin Suomalaiselle seuralle kysellä vuokrapelaajaa loppukaudeksi. Salliiko muuten suomen säännöt sellaista? (en jaksa kaivaa)

  2. Suomen säännöillä ei ole merkitystä, IFF:n on:

    ”§ 1 General … An International transfer, hereafter transfer, is when a player transfers from a club, the giving club, in one member association which is member of IFF to a club, the receiving club, in another member association also member of IFF.”

    § 5 TRANSFER PERIOD
    A transfer according to § 1 shall be the IFF official address by hand during the period 1st of May to 31st of December at midnight CET. A transfer arriving outside the transfer period shall be rejected. The period between two transfers of the same player shall be at least 21 days. A player having played the EuroFloorball Cup (Qualification and/or Final Round) may not transfer before 15th of November the same season.”

    Eipä ole siis mahdollista.

  3. Tähän twiittiin kaipaisin hieman tarkennusta. Joku tässä nyt menee ohi, vai onko kaikki mitä ruotsalaiset tekee niin paljon parempaa kuin suomalaisten.

    Arto Riihimäki @japiriihimaki

    Ruotsissa ei siis saa neuvotella kesken kauden pelaajien kanssa joilla sopimus, toivoisin samaa myös Suomeen. #Kunnioitus #Salibandy

  4. Ei ruotsissa ole mitään sopimusta siitä, että ei
    neuvotella kesken kauden uusia sopimuksia…
    Joku kuvitteellinen ”herrasmiessopimus” voi olla…
    Falun todnäk. vaatinut jatkopahviin nimeä, johon
    Rudd ei ole suostunut koska on halu siirtyä muualle
    kauden jälkeen. Tästä tullut sanomista ja pelaaja
    tehnyt sopparin Vretaan… Ainoa hölmöys tässä on
    tiedottaminen ja senkin on ensin tehnyt Falun.
    Lukekaa tämä, niin saatte hieman kuvakulmaa
    Falunin touhuista…. Ihan turhaa pulinaa.

    http://season.floorballzone.com/ruddgate-bara-trist-for-alla-parter/

  5. Kiitos ETSK:lle siirtoaikataulujen selventämisestä. Enpä ole seurannut asiaa, koska säbässä siirtoikkuna ei aiheuta yhtä suurta kiimaa kuin jalkapallossa.

  6. Kuulostaa todella uskomattomalta toiminnalta Falunin puolelta. Jos salibandy haluaa olla vakavasti otettavaa huippu-urheilua, on syytä tottua siihen, että seurat ja pelaajat suunnittelevat seuraavan kauden tekemisiään kauden ollessa vielä käynnissä.

    Miksi ihmeessä pelaaja ei olisi motivoitunut pelaamaan edustamansa seuran väreissä, vaikka onkin kauden jälkeen siirtymässä muualle. Onnistuuhan tämä muissakin lajeissa. Miksi salibandy olisi poikkeus? Kyseessä on kuitenkin yksi maailman parhaista pelaajista. Täysin selvä asia, että tällaiset pelaajat saavat tarjouksia pitkin kautta. Hyllyttikö Dortmund Lewandowskin? Fanit saavat olla näistä siirroista kuinka vihoissaan haluavat mutta seurojen ei pitäisi alentua tuollaiseen.

  7. Homma menee niin, että häviäjät kunnioittavat herrasmiessopimusta ja eivät tee diilejä kesken kauden kun taas menestyjät rakentavat joukkuetta jo kesken kauden. Haters gonna hate!

  8. Onko Asser pistetty kans hyllylle? Kyl sekin näyttää vaihtavan maisemaa… Toi on just toi piirre hurreissa mikä on ihan perseestä, monessa asiassa toki ovat edellä mutta ei sentään kaikessa:-)