Alangon neljä maalia pudottivat PSS:n ensimmäisessä erässä

Eliisa Alanko tehoili PSS:n nurin Naisten salibandyliigan puolivälierissä. Kuva: Topi Naskali

Eliisa Alanko tehoili PSS:n nurin Naisten salibandyliigan puolivälierissä. Kuva: Topi Naskali
Eliisa Alanko tehoili PSS:n nurin Naisten salibandyliigan puolivälierissä. Kuva: Topi Naskali

Classic aloitti naisten salibandyliigan pudotuspelit väkevästi. Hallitseva Suomen mestari löi puolivälierien ensimmäisessä erässä taululle 4-0 lukemat. Porvoon salibandyseura toipui alun shokkihoidosta, mutta ei onnistunut pääsemään Classicin vauhtiin mukaan. Porvoolaisten ainoa maali syntyi vain viisi minuuttia ennen loppua jättäen loppulukemiksi 7-1 (4-0, 2-0, 1-1).

Voitolla Classic otti ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan. Ottelusarja jatkuu huomenna Porvoossa.

Mihin ottelu ratkesi?
Classic pelasi ensimmäisen erän kahdella kentällä ja oili selvästi vieraita valmiimpi otteluun. PSS otti vähitellen juonesta kiinni ja varsinkin toisessa erässä onnistui luomaan lukuisia avopaikkoja Sonja Mäkisen maalille. Kun Mäkinen venytti kerta toisensa jälkeen eteen ja Classicin rutiini otti hallinnan, niin kotijoukkue eteni lopulta helpohkosti ottelun voittoon. Pelin ratkeaminen aikaisessa vaiheessa antoi Classicille mahdollisuuden lepuuttaa avainpelaajia toisessa ja kolmannessa erässä.

Ottelun hahmo?
Twitterissä kerrottiin Eliisa Alangon käyneen TPS:n C-poikien treeneissä. Harjoitukset näyttävät tuottaneen tulosta, sillä hurjavireinen Alanko teki kaikki kotijoukkueen maalit ensimmäisessä erässä.

Vahvasti pelanneen Alangon lisäksi kotijoukkueesta erottui maalivahti Sonja Mäkinen. Mäkisen huipputorjunnat etenkin toisessa erässä pitivät Classicin reilun johtoaseman.

Ottelun puheenaihe?
Classicin valinta pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle herätti ihmetystä laji-ihmisten parissa. PSS oli runkosarjan kuudes, Classic toinen. Ottelupari onkin selvästi sähköinen – pelissä jaettiin kuusi kaksiminuuttista ja kaksinkamppailut olivat erittäin fyysisiä. Pelaajien reaktiot kentällä osoittivat, että molemmilla oli ainakin latausta riittävästi.

Kommentit:
Mika Strömberg harmitteli omiensa huonoa alkua:
– Tiedä sitten, että johtuuko se kokemattomuudesta vai mistä, mutta ensimmäisessä erässä arkailtiin ja ylipelattiin tilanteita. Toisessa erässä saatiin oma peli kuosiin, mutta ei mistään paikoista sisään. Pelin sisällä tapahtui kehitystä ja oma tekeminen parani, että sikäli huomiselle on hyvä jatkaa.
– Ensimmäisessä erässä pelattiin hyvin, lähdettiin hyvällä asenteella, oli liikettä, maltettiin pallon kanssa ja tehtiin oikeita ratkaisuja. Toisessa lepäiltiinkin Sonjan torjuntojen varassa. Kolmannessa sitten pelattiin lähinnä aika pois, kuvasi Irina Peltola.

Tilastohuomiot:
Classic: Eliisa Alanko 4+0, Nina Rantala 1+2, Tiia Raitanen 1+1, Irja Lahtinen 0+2.
PSS: Kaisa Simola 1+0.