Kova jäähytuomio jatkoajalla sysäsi SSV:n kuilun partaalle – katso keskiviikon salibandytulokset

Happeen Veli-Matti Hynynen ratkaisi Pasilan jännitysnäytelmän. Kuva: Olli Laukkanen

Happeen Veli-Matti Hynynen ratkaisi Pasilan jännitysnäytelmän. Kuva: Olli Laukkanen
Happeen Veli-Matti Hynynen ratkaisi Pasilan jännitysnäytelmän. Kuva: Olli Laukkanen

Classic kaatoi keskiviikkona Salibandyliigan välierissä Oilersin lukemin 9–3. Voiton myötä Classic nousi 2–1-johtoon välieräsarjassa.

Vielä Classicia isomman voiton otti Happee, joka onnistui kaatamaan Pasilassa SSV:n jatkoajalla lukemin 5–4. Voittomaalin latasi ylivoimalla jatkoajan viimeisellä minuutilla Veli-Matti Hynynen. Ajassa 69.27 syntyneeseen osumaan tarjoili mainion syötön Johannes Jokinen.

Jäähyllä Hynysen maalin aikana istui Markus Olkkonen, joka sai kaksiminuuttisen ristiriitaisella tavalla. Olkkonen kyllä rikkoi, mutta jäähy oli kova tuomio jatkoajan lopussa.

Naisissa SB-Pro kaatoi odotetusti kolmannen kerran OLS:n ja eteni finaaleihin Classicin seuraksi.

Oheen on kerätty salibandyn pääsarjojen kaikki keskiviikon otteluiden tulokset.

Tämän jutun alla olevasta linkkilistasta pääsee lukemaan jokaisen kolmen ottelun raportit paikan päältä tehtynä.

Keskiviikon otteluiden tulokset:

Miesten välierät:
Classic–Oilers 9–3, voitot 2–1
SSV–Happee 4–5 ja., voitot 1–2

Naisten välierä:
SB-Pro–Happee 10-2, voitot 3–0, SB-Pro finaaleihin

30 comments

  1. Arvatenkin itku alkoi samantien tuomareita kohtaan. Kova mutta oikeutettu tuomio.
    Mites viimevuonna lerssi sarjassa? Eipä silloin itketty tuomarien ratkaisusta ssv:n kannattajien puolelta.

  2. Nyt SSV saa kärsiä kun tuomarit ratkaisee jatkoajalla, viime keväällä voittivat Oilerssin saman tyyppisellä ratkaisulla. silloin koko sarja päätyi näin, nyt Viikingeillä vielä mahdollisuus.
    Ehkäpä nyt löytyy ymmärrystä Oilerssin reaktioille, no tuskinpä.
    Tuomareilta puuttuu pelisilmä, tämä on pelaajien peli ei tuomareiden.

  3. Jäähyn arvoinen rike. Eli tuomarit teki oikein kun otti pois. Ei pitäis olla eroa onko peli just alkanut vai onko jatkoaika.

  4. Tsadilaisissa on se vika, että eivät osaa nöyrtyä tuloksen edessä kun ei mennyt niin kuin oli päätetty. Kommentaattori Lötjönenkin selitti ja jauhoi koko ajan että sössöt olivat parempia ja veivät peliä ja olisivat ansainneet enemmän. Miten niin? Voi hallita mielin määrin mutta maalit ratkaisevat, ei tyyli ja tehoton pallottelu. Kakaramaista selittelyä harmistuneelta ja puolueelliselta kommentaattorilta. Kasva vähän! Happee vei kolmatta, nousi väkisin tasoihin ja voitti pelimiesten kympillä. Jäähy mikä jäähy, mutta pelaajat sen pelin kuitenkin ratkaisivat

  5. Jep. Lötjösen mukaan SSV vei peliä, mutta omaan silmään Happeen voitto oli pelitapahtumien perusteella vääjäämätön lopputulos, SSV rimpuili vain mukana. Happee olisi voittanut pelin ilman jatkoajan jäähyäkin

  6. Voisivat tuomarit olla ko tilanteessa olla viheltämättä jäähyä niin ei tuu spekulaatiota. Kukaan EI spekuloisi jos tilanteesta ei olisi jäähyä vihelletty. Tuomarit kusee omaan nilkkaansa näillä.

  7. Kuules viikinki, mihin perustat väitteesi? Onko valtakunnassa nyt hirvimafia, joka manipuloi tuomareita? Hirvenlihallako ne lahjoo 😀

  8. Vaikeita tilanteita tuomarille, jos mielestään näkee, että takaapäin lyödään tarkoituksella mailaan jatkoajalla. Voi se tuomari myös ratkaista pelin jättämällä viheltämättä selkeän rikkeen. oil-cla jatkoajalla eivät uskaltaneet viheltää rikettä, kun hännistä rikottiin maalinteko paikassa. Onneksi en ole tuomari.

  9. ”Mites viimevuonna lerssi sarjassa? Eipä silloin itketty tuomarien ratkaisusta ssv:n kannattajien puolelta.”

    ”Nyt SSV saa kärsiä kun tuomarit ratkaisee jatkoajalla, viime keväällä voittivat Oilerssin saman tyyppisellä ratkaisulla. silloin koko sarja päätyi näin, nyt Viikingeillä vielä mahdollisuus.
    Ehkäpä nyt löytyy ymmärrystä Oilerssin reaktioille, no tuskinpä.”

    Juu, ei varmaankaan löydy ymmärrystä Oilerssin silloisille itkupotku-kilareille, mailojen katkomiselle ja muulle raivoamiselle vieläkään, sillä SSV ei tuomioita jäänyt tänään itkemään.

    Näemmä ottaa joillakin edelleen koville vuoden takaiset tapahtumat.

  10. Happeen alakerrassa oli kyllä karmeita pallonmenetyksiä jatkuvalla syötöllä ja ne myös näkyivät sitten taululla.

  11. Tuomarit eivät ratkaisseet peliä vaan pelaajat.
    Aina sama juttu, riippumatta siitä mitkä joukkueet ovat olleet kentällä. Tappiosta syytetään tuomaria. Niin perus hesalaista toimintaa. Luullaan olevansa maailman omistajia, sitten kun tulee takaisku niin menee syytelyksi. Koskaan ei ole itsessä vikaa. Lopettakaa tuo itkeminen! Kunnioitan suuresti SSV: n pelaajia. Keskittyvät yleensä olennaiseen eli pelaamiseen kentällä.

  12. Lukekaas nyt vähän noita (todennäkösesti teidän omia) aikasempia uutisia ja niiden keskustelua. Joo varmaan on SSV-fanit katkeria jäähystä, mutta niinhän sieltä maaltakin kirjotellaan joka kerta häviön jälkeen tuomareiden toiminnasta. Ei tää sama virsi voi joka päivä alkaa alusta. Herätys nyt ihan ympäri suomen. Yritetään edes joku pienen pieni taso saada näihin kirjotteluihin. Niinkun yllämainittiin – enemmän maaleja tekevä joukkue ansaitsee voiton, tapahtumista huolimatta. Kyllä siinä on kuitenkin ollut se 60-70min aikaa tehdä ne tarvittavat osumat jos on niin selkeästi parempi.

  13. Ei kerinnyt jatkoaikaa kattomaan, mutta kylläpä meillä oli paikat ratkoa toi peli, Kosonen oli vaan loistava. Et sinänsä Löde ihan oikeessa että peliä vietiin. Happee teki oman duuninsa, eli puolustuksen hyvin ja ei voi kun nostaa hattua jätkille, noin ne pelit vieraissa pitääkin voittaa. Nyt pahasti näyttää että hirvet kampee ittensä finaaleihin, ei ois ekan pelin perusteella uskonut, mutta sisua löytyy tolta sakilta näköjään!

    Ja nyt valoja päälle täällä, joka kerta syytellään muita itkemisestä ja sitten kun oma jengi häviää niin ite vinkutaan. Ei ainakaan tän palstan perusteella voi vaan hesalaisia syyttää, vaan ihan kaikkien jengien kannattajia;-)

  14. Mahtavaa! SSV saa kerrankin maistaa Tappoin karvasta kalkkia! Viikingi ollut aika hiljaa? ainiin, ei suomessa uskalleta kannustaa omiaan muutakuin silloin jos pärjää.

  15. Tuskin olisi SSV pelaajat / kannattajat tuomiosta valittaneet jos Happeen leiriin olisi kyseinen vihellys tullut. Pleijareissa yleisesti on löysempi linja ja kovaa saa pelata kuten ollaan nähty. Välillä on kuitenkin pakko jotain viheltää. Hyvin tuomarit viheltänyt tässäkin parissa. Tästä tuomiosta hienoa on nähdä se ettei esimerkiksi SSV puolelta ole mitään vinkumista kuulunut. Raportti pelistä asiallinen ja sitä rataa. Tappiot niellään ja mennään eteenpäin. Moni seura voisi ottaa esimerkkiä.

    Ihmettelen myös valittamista kommentaattorista. Lötjönen ollut asiallinen ja hyvä kommentaattori niissä peleissä missä ääneen päässyt. Jokainen varmasti ymmärtää sen verta että SSV kotipelissä ehkä saattaa puolueellinen kommentaattori olla. Ilmainen lähetys siedettävällä kuvalla saa tämän katsojan ainakin sietämään aika paljon. Isot kiitokset lähinnä antamaan. Reponen myös asiallinen selostaja.

    asiaakin! HYVÄ MATSI !

  16. No jos Lötjösen ja co:n kommenteista vielä sen verran, että totta kai saa käyttää oman värisiä laseja, mutta ei tarvitse toistaa, ei tarvitse toistaa, ei tarvitse toistaa. Eli jos oma värittynyt näkemys on se pääasiallinen viesti ja sitä toistetaan kuin papukaija, niin tuntuuhan se katsojasta/kuuntelijasta kiusalliselta, kun ei ikään kuin uskota, että selvä, selväksi tuli sun kanta tähän juttuun.

    Taitaapa olla niin, että palloilussa monet joukkueet valitsevat koti- ja vieraspeleihin erilaisen taktiikan, niin että vieraspelissä ollaan lähtökohtaisesti puolustuskannalla, satsataan nopeisiin vastiksiin ja voitetaan pelejä, vaikka pelin tilastot muuta kertovat. Odottaisi joskun kommentaattoreilta vähän tiukempaa analyysia pelistä eikä vain simppeliä tilastojen tuijottamista, ja sitä, miten niiden valossa olisi pitänyt käydä.

  17. Tuomarin tehtävä on viheltää rike ja jos se on jäähynarvoinen niin siitä 2 minuuttia.PISTE.SSVn itkuvirsi taitaa vaihtua Jyväskylässä Suvivirteen?