Classic varmisteli voiton Erä III:sta sekavalla esityksellä – ”Haettiin asetelmia pudotuspeleihin”

Naisten Salibandyliigan lauantain ottelussa Mosahallissa Tapanilan Erä III Helsingistä sai runkosarjan viimeiseen otteluun vieraakseen liigakakkonen Classicin. Classic hallitsi palloa ja vei voiton, vierasjoukkueen valmennuksen mukaan tasoltaan sählypeliksi pudonneessa ottelussa lopulta numeroin 4-8 (0-2, 3-3, 1-3).

Ottelulla ei ollut kummallekkaan joukkueelle periaatteessa sijoituksellista merkitystä, joten kotijoukkue Erä III saattoi lähteä otteluun viimeistelyharjoitus mielessä ”oppimaan mestareilta”, kuten joukkueen kotisivujen otteluennakossa todettiin. Classic olisi voiton lisäksi tarvinnut liigan ykkössijaan SB-Pron runsasnumeroisen häviön Sheriffsille, joten mahdollisuus oli jo ennen ottelua äärimmäisen teoreettinen luonteeltaan.

Mihin ottelu ratkesi?
Ottelu ratkesi Classicin pallovarmuuteen ja hillittömään juoksuvauhtiin. Erä III sai etsikkoaikansa Classicin kuvioiden oltua ilmeisesti pelin olemattoman panoksen vuoksi sekaisin mutta ei kyennyt hyödyntämään momentumiaan. Classic jyräsi ottelun voittoon kone yskähdellenkin.

Ottelun hahmo?
Kamppailun hahmo oli Classicin Katri Luomaniemi, joka viimeisteli kaksi tyylikästä maalia ja syötti yhden joukkueensa maaleista. Hänen taidoilleen ei Erä III:n maalissa pelannut nuori Jenni Mustakallio voinut mitään. Yhtä epäonnista hetkeä lukuunottamatta Mustakallio taisteli sinnikkäästi Classicin laukausviidakossa läpi ottelun.

Ottelun puheenaihe?

Ottelun puheenaihe oli erotuomaritoiminta. Vierasjoukkue turhautui jäähyttömään linjaan ja antoi sen ajoittain kuulua verbaalisena palautteena ottelun tuomariparille. Molemmat joukkueet kunnostautuivat ottelussa mailaan lyönnin saralla puolin ja toisin. Peliä hallinnut Classic kuitenkin turhautui enemmän kuin altavastaajana otteluun lähtenyt kotijoukkue Erä III ja numerot säilyivät inhimillisinä.

Kommentit:

– Nuorena pelaajana sitä yrittää ottaa kaiken irti ottelusta pelaamaan päästessään. Kiva oli pelata, joukkueen esitys oli semmoista sähläystä mutta pleijareissa sitten uudestaan, Classicin Sanna Salonen kommentoi.
Classicin valmentaja Irina Peltola harmitteli myös omiensa otteita.
– Hyvillä fiiliksillä lähdetään. Hävityn pro pelin jälkeen tiedettiin, että toinen sija tulee, koska Pro ei häviä loppuja pelejään. Nyt ollaan odottavaisin mielin, Classic-valmentaja Irina Peltola ennakoi tulevia pudotuspelejä.
– Haettiin hyvää fiilistä, että saadaan rento ja hyvä peli alle play offseja varten, kun edellinen kyykittiin Prolle, Erä III:n Anna Yli-Kojola lähes komppasi Peltolaa tunnelmissaan.
– Meille tosi hyödyllinen peli. Haettiin asetelmia lauantaina alkaviin pudotuspeleihin. Tytöt suoriutuivat hyvin tänään, Erä III:n valmentaja Jukka Kouvalainen näki ja jatkoi:
– Avoimin mielin lähdetään siitä oletuksesta, että runkosarjan 1. tai 2. ottaa, joten nöyrinä mennään tekemään kiusaa ja haastamaan, hän päätti.

Tilastohuomiot:
Erä III: Marika Salminen 0+2, Jenni Mustakallio 3+12+5=20
Classic: Katri Luomaniemi 2+1, Nina Rantala 0+3

Teksti: Ilkka Levä