Classicin naiset varmasti välieriin – Raitasen loukkaantuminen paha takaisku

Kuva: Esa Takalo

Tampereen Classic ja PSS Porvoosta kohtasivat kolmannen kerran naisten Salibandyliigan puolivälierissä. Classic oli voittanut kaksi aiempaa kohtaamista ja ottelun alusta lähtien oli selvää, kumpi joukkue pelaa itsensä sarjasta jatkoon. Classic otti tiukan rypistyksen ensimmäiseen erään ja lasketteli loppupelin varmasti maaliin lukemin 7-2 (4-0, 2-2, 1-0).

Voitolla Classic kuittasi ottelusarjan suoraan 3-0 ja eteni välieriin, jossa vastaan astettuu Oulun Luistinseura.

Classicin avauserä oli jälleen kerran myrkkyä PSS:lle. Hallitsevilta Suomen mestareilta meni tällä kertaa seitsemän minuuttia, kun se oli onnistunut hankkimaan turvallisentuntuisen neljän maalin johtoaseman. PSS:n hyökkäykset jäivät yksittäisten pelaajien ja satunnaisten onnistumisten varaan, vaikka Classicin pallollinen peli oli välillä melko haparoivaa. Kun ensimmäisen erän jälkeen taululla oli 4-0 kotijoukkueelle ja peli käytännössä selvä, jäi ottelun taso selvästi aikaisemmista kohtaamisista.

Nina Rantala onnistui kahdesti maalinteossa ja vei ottelun parhaan pelaajan palkinnon. Kokenut Irja Lahtinen johti Classic-puolustusta vakuuttavasti ja nakutti 1+1 tehot.

Peli sai ikävän käänteen kolmannessä erässä, kun Classicin maajoukkuepuolustaja Tiia Raitanen loukkaantui pallontavoittelutilanteessa. Raitanen mätkähti kontaktista Minna Nurmen kanssa pahannäköisesti selälleen ja jäi kentälle makaamaan. Tuskainen Raitanen pysyi jaloillaan, mutta ei pystynyt kävelemään hetki tilanteen jälkeen.