Divarikarsinnoissa edessä ratkaiseva kierros – Näiden otteluparien voittajat nousevat Divariin kaudelle 2014-15

Nousukarsinnat kakkosdivisioonasta Divariin ovat edenneet niiden viimeiseen vaiheeseen. Ratkaisevan kolmannen kierroksen otteluparit ovat nyt selvillä.

Ensimmäisen parin muodostaa Tikkurilan Tiikerit toisella kierroksella pudottanut Lehmo Balls -96, sekä Nurmon Jymyn kesälomille lähettänyt SBS Masku.

Toisena parina nähdään Tapanilan Erä Akatemia ja FBC Raseborg. Joukkueista Erä Akatemia pudotti toisella kierroksella yhtenä nousijakandidaattina pidetyn Pirkkalan Pirkat ja Raseborg sen sijaan päätti Coach Teamin kauden.

Kolmannessa parissa kohtaavat vehmaalaisen UHV Bullsin toisella kierroksella kaatanut SB Vantaa, sekä Rankat Ankat, Oulusta. Oululaiset tiputtivat ensimmäisellä kierroksella Ilmajoen Salibandyn selvin luvuin ja toisella rundilla varteenotettavan nousijaehdokkaan, O2JKL:n Jyväskylästä.

Viimeisen kierroksen otteluohjelma kerrotaan myöhemmin.

Divarikarsintojen kolmannen kierroksen otteluparit:
LeBa -96 – SBS Masku
Erä Akatemia – FBC Raseborg
SB Vantaa – SS Rankat Ankat

33 comments

  1. Ei tarvittaisi enää lisää pääkaupunkiseudun joukkueita pääsarjoihin. Eihän porukka käy siellä edes liigamatseja katsomassa. Pienemmillä paikkakunnilla, missä kaupungin ykkösjoukkue pelaisi divaria vetäisi hallin täyteen, Vrt. Uusikaarlepyy ja Mynämäki

  2. Mites näissä menee kotiedut? Eikö ainakin Rankat Ankat pelaa ensin kotona, kun sijoittui lohkoykköseksi ja Vantaa kakkoseksi?

  3. Samaa mieltä John D.:n kanssa. Harmi, että nyt väkisin tulee karsinnoista yksi Etelän jengi lisää. Ja vielä kun Loviisa tippui niin kaksi, eli ihan liikaa. Oma veikkaus LeBa, Erä Akatemia ja SSRA.

  4. Kotietu menee runkosarjassa saatujen pisteiden mukaan seuraavasti eli keskiarvollisesti kumpi on saanut enemmän pisteitä yhtä ottelua kohden. Koska runkosarjaotteluita on erialueilla erimäärä.

  5. Minkä takia O2 ja Pirkat olivat muka niin varteenotettavia ja vahvoja nousijaehdokkaita? Ennemmin voisi keskustella Sisä-Suomen lohkon tasosta. Lohkon suvereenisti kaksi parasta ”selvästi divaritason” joukkuetta ovatkin lomilla jo nyt.

    Etelä-Suomen joukkueista 3/4 jatkaa ja alkulohkonsa 4. sijoittunut Raasepori mukana.

  6. No olihan noilla joukkueilla nyt materiaali ainakin omasta mielestäni aivan kakkosen kärkeä. Kumpikaan joukkue ei vaan onnistunut tärkeimmällä hetkellä.

    Spekulointia voi kyllä harrastaa loputtomasti. LaSB oli viime kaudella vielä sisä-suomen kakkonen, kun O2 voitti. Nyt LaSB säilyi Divarissa, ja viime kaudesta selkeästi vahvistunut O2 ei kyennyt vieläkään nousemaan.

    Pirkat taas otti selkeästi käkeen Erältä, joka toisaalta oli Cupissa erittäin kovilla Soittorasian kanssa – joka taas ei lopulta kyennyt kilpailemaan edes karsintapaikasta sisä-suomessa.

    Mitä nämä tulokset sitten kertovat? No eivät paljon mitään, väitteen tueksi löytää kyllä aina jotain. Se oli kuitenkin sisä-suomessa tällä kertaa selvää, että lohkon sisäiset tasoerot olivat aivan liian suuria kuin myös se, että Divariin nouseminen on todella kovan työn takana.

  7. Oma veikkaus (tai siis tieto 🙂 ? ) –> D1variin jatkavat LeBa-96, Erä Akatemia sekä SSRA.

  8. Eipä sillä ole enää väliä mistä lohkosta kukakin on jatkoon mennyt. Nyt pelataan pudotuspelejä ja silloin menneet pelit ovat vain lähtökohta. Tuskin Sisä-Suomen lohko on huonotasoinen sen takia etteivät päässeet jatkoon tiukassa karsinnassa. LeBan loppukauden pelien perusteella ei olisi uskonut että menevät pitkälle karsinnassa, mutta niin vaan heräsivät taisteluun oikealla hetkellä.

  9. Lainaus:

    ”3. kierroksella yksittäiset ottelut paras kolmesta järjestelmällä, kotietu 2. divisioonan runkosarjassa paremmin sijoittuneella. Mikäli sijoitus on runkosarjassa sama, määräytyy kotietu pistevertailulla (pisteet/ottelut). Jos pistevertailu on tasan,
    vertaillaan maalieroa suhteutettuna pelattuihin otteluihin.”

  10. Voi lapset, lapset. Sen lisäksi että me Stadilaiset maksetaan teidän maaseutulaisten kaikki palvelut, me myös tuotetaan / tarjotaan työtä suurimmalle osalle tämän maan lahjakkaista salibandynpelaajista. Varmaan siellä Pers-hikiällä riittäisi katsojia peleihin kun kylillä ei perjantai-iltana muuta tapahdu, mutta edes urheilupuolella mennään vielä meriitit edellä.

    Valtakunnan yleistä kehitystä mukaillen en pitäis ihmeellisenä, että vuonna 2020 SSBL määrää liiga- ja divaripaikkakunnat tasaisesti ympäri valtakuntaa. SSV pakkosiirretään Kajaaniin ja Classicin kolmoskentässä on pakko peluuttaa naisia.

  11. Maakuntapoliitikolle!
    Kaikki paska valuu alaspäin ja kasaantuu Kehä 3 sisäpuolelle.
    Kuten huonot päätökset mattopakoista lähtien.
    Kerrohan mitä siellä maksatte, mitä muut ympäri suomea eivät maksa?
    Kannattaa pitää oikeasti t…pa kiinni siellä kehän sisäpuolella.

  12. Nyt on pari viimeistä kommenttia ennen minua antaneet kaverit löytäneet just sen oikean foorumin poliittiselle pään aukomiselleen. Hyvä pojat!
    Mitä tulee Sisä-Suomen tasoon verrattuna muihin alueisiin, niin kuten joku tuossa ylempänä mainitsi. Ei mitään väliä tässä kohtaa. Pleijari on aina yksittäisiä pelejä vaikka pelaittaisiin kymmenestä pelistä poikki. Niissä voi mitä vaan sattua.
    Eikä tarvi oikeasti mennä montaa vuotta taaksepäin, kun FoSu nousi Sisä-Suomen lohkosta divariin, oli esim yllämainittu Soittorasia ja muutama muukin ko lohkon jengi varmasti ihan divari kamaa.
    Eli vuodesta toiseen eri lohkojen taso vaihtelee sekä lohkon sisällä, että vertailussa muihin. Tottakai pääkaupunkiseudulta tulee 1-3 divaritasolle kovempia jengejä kuin muualta. Onhan siellä perkules porukkaakin aika paljon enemmän kuin muualla.

  13. Idänkaupan myötä, työttömille työtä!

    Salibandyssa luonnollisesti suurimmat pelaajamassat pk-seudulla, mutta yleisöä laji ei kiinnosta edes vähän alusta. Jos Jyskälässä on tuhat semeissä, Hgissä olisi pitänyt olla tuossa kohtaa jäähalli täynnä.

    Mitä Pasilassa muuten oli? 300?

  14. Faktahan on että pääkaupunkiseudulla salibandy ei kiinnosta ketään, huomaahan sen jo yleisömääristä. Vaikka täällä kehä III:n sisäpuolella on parhaat valmentajat ja pelaajat ja joukkueet on menestykseen tarvittava tekemisen laatu ja monipuolisuus kunnossa kaikista seuroista vain Indiansilla ja SSV:llä. Hienoja esimerkkejä ovat SPV, Happee Salibandyliigasta ja Wirmo sekä SB Welhot Divarista. Näistäkin ottelupareista parhaat nousevat, mutta toivon ihan sarjan kiinnostuksen kannalta, että LeBa -96, FBC Raseborg ja Rankat Ankat nousevat!!

  15. Etelän jengeistä kyllä kaikki kolme mukana olevat haluaa nousta ja tämä on tieto. Uskoisin että Erä akatemia ja Sb Vantaa sinne nousevatkin. Uskomatonta kyllä, viimeiseen vaiheeseen on selvittänyt tiensä etelän ykköslohkon nelosena runkosarjassa ollut Raseborg. Pääsivät karsintoihin koska neljän kärjessä tuossa lohkossa sijoilla 1 ja 3 oli Indiansin II-joukkue ja M-teamin II-joukkue, joista kumpikaan ei voi divariin nousta. Suurena nousijasuosikkina etelästä ollut Tiikerit taasen kompastuivat Lebaan joka myös on kova joukkue. Lohkojaot etelässä olivat tänä vuonna täysin naurettavalla tasolla, Vantaan ja Erän lohkosta Raseborgia parempia joukkueita olivat ainakin Rangers ja Sch. Nyt voitaisiin kyllä taas nostaa keskustelua siitä että etelässä pitäisi kakkosdivari supistaa EHDOTTOMASTI yksilohkoiseksi vaikkapa 14-16 joukkueen lohkoksi.

  16. voidaan yhtä perustellusti herätellä keskustelua siitä, että pk-seudun ulkopuolella voitaisiin kakkosdivari supistaa yhteen 10 joukkueen lohkoon? Tai alentaa maakunnissa divarinumerointia 2 -> 3, 3 -> 4, 4 -> 5, 5 -> 6, jolloin kakkosdivaria pelattaisiin ainoastaan pk-seudulla ja muun maan divarijako vastaisi pk-seutua (alin taso 6. div).

    Karsintatulosten perusteella pk-seudun huonommasta lohkosta sijalle 4 kuuluu valtakunnan kuuden parhaan kakkosdivarijoukkueen joukkoon, joten suurta vääryyttä tässä ei koettaisi.

  17. Yhden karsinnan tulosten perusteella provoamisen jätän omaan arvoonsa, mutta kakkosdivarin supistamiselle näen kyllä ihan perusteita, sekä hesassa että muuallakin. Taso on vaan nykyisellään liian monessa ottelussa tuskastuttavan huono ja oikeasti kovia otteluita on kaudessa liian vähän.

    Kakkosessa kuitenkin kykenee vielä ihan hyvin roikkumaan ns. pubijoukkueillakin, mikä taas ei tosiaankaan ole hyväksi niille tosissaan nousuun panostaville joukkueille. Kakkonen pitäisi kuitenkin rakentaa niiden ehdoilla minun mielestäni.

    Lohkojen määrää voisi siis supistaa.

  18. Juu, supistetaan kakkosen lohkomäärää. Sitten voidaan vuonna 2016 kirjoittaa:

    Kolmosessa kuitenkin kykenee vielä ihan hyvin roikkumaan ns. pubijoukkueillakin, mikä taas ei tosiaankaan ole hyväksi niille tosissaan nousuun panostaville joukkueille. Kolmonen pitäisi kuitenkin rakentaa niiden ehdoilla minun mielestäni.

  19. Ehdottomasti 2-divaria pitäisi supistaa joka puolella. Siihen päälle nykyinen divarikarsintatyyli, niin tietystä lohkoista voi suoranaisella taktikoinnilla pedata itselleen paljon paremmat karsinta-asetelmat, kuin pyrkimällä pelaamaan koko runkosarjan ns. virheettömästi. Toisaalta esim. Wirmo ei olisi päässyt 2013 keväällä edes divarikarsintoihin, jos maantieteellinen sijainti olisikin ollut jossain muussa lohkossa, mutta silti divarissa tavoitteli jopa kärkipaikkaa seuraavalla kaudella. Kakkosen lohkoista/joukkueista puolet pois, niin alkaa tavoitteellisten seurojen intressit kohdata paremmin ja harrastelijat voi siirtyä kolmoseen pelaamaan paikallisempia pelejä.

  20. ”Kakkosen lohkoista/joukkueista puolet pois, niin alkaa tavoitteellisten seurojen intressit kohdata paremmin ja harrastelijat voi siirtyä kolmoseen pelaamaan paikallisempia pelejä.”

    Hetkinen, eikös kakkonen ole juuri tuohon tarkoitukseen sopiva sarja? Harrastelijat saa pelata paikallisia pelejä jne. Aika moni pelaaja ja joukkue pelaavat kakkosessa juuri tuon takia, lohkoja supistamalla ja pelimatkoja pidentämällä tulee vain harmia kaikille. Jos kaikki harrastelijat halutaan ajaa kakkosesta kolmoseen ja alemmas, jäljelle jää koko Suomen kakkosdivariin noin tusinan verran joukkueita. Eli kakkosestakin tulisi yhden lohkon valtakunnallinen sarja? Kenellä on varaa sellaseen leikkiin?

  21. ”Jos kaikki harrastelijat halutaan ajaa kakkosesta kolmoseen ja alemmas, jäljelle jää koko Suomen kakkosdivariin noin tusinan verran joukkueita. Eli kakkosestakin tulisi yhden lohkon valtakunnallinen sarja? Kenellä on varaa sellaseen leikkiin?”

    Mun ajatus ei ollut ihan näin radikaali, vaan lähinnä esimerkiksi pudottamalla lohkojen määrää muutamalla ja vetämällä alueet uusiksi, saisi varmasti jo hieman tasoitettua lohkojen sisäisiä tasoeroja. Kakkosen taso nousisi ja kovempia matseja olisi kaudessa enemmän, mutta sarja olisi silti ”paikallinen”. Tämä palvelisi varmasti myös nousua Divariin, joka sitten onkin jo ihan valtakunnallinen, kilpailullinen sarja.

    Ja tottakai tämä aiheuttaisi myös perhosvaikutusta kolmosdivariin ja yhä alempiinkin sarjoihin, sillä harvempi pelaaja mahtuisi enää kakkoseen. En kuitenkaan ymmärrä, millä tapaa esim. tästä heijastuva kolmosdivarin tasonnousu olisi huono seikka?

    Kyllä myös sarjajärjestelmiä pitää minusta kehittää ihan rohkeasti, jos tarvetta nähdään. Jos sarjat ovat liian laajoja ja huonotasoisia, on mielestäni turhaa arastella niiden kaventamista kilpailullisemmiksi siinä pelossa, että joku harrastelija ottaa nokkiinsa.

  22. Monenlaista valitusta lohkojen määrästä ja pubijoukkueista. Mitä ne haittaa? Kun eka pubijoukkue pääsee Divariin asti niin palataan sitten asiaan. Ja sekin kertoo enemmän lajista kuin lohkoista.

    Systeemi on hyvä. Divarin reissaaminen ympäri Suomenmaata on sekin jo vähän kyseenalaista, kun ei olla mestaruussarjassa. Kuopion ja Oulun jengeiltä vaatii paljon pelata joka toinen peli ties missä asti.

    Ja pk-seudun lohkoista. Viime vuonna sieltä ei noussut yhtään Divariin, joten toivottavasti nyt nousee edes pari, ettei pääse itku.

    Valitusten sijaan on parempi lähteä lenkille ja reenaamaan, niin nousu on lähempänä ensivuonna.

  23. Mitä ne haittaa? Oliko vaikeuksia sisäistää aiemmin kirjoitettua?

    Toki aina voi asennoitua noin, että Divarikin voisi olla vaatimuksiltaan vähäisempi. Sitä voi kuitenkin tykönään miettiä, viekö tuo tie sarjojen tasoa ja lajin kehitystä oikeasti eteenpäin.

    Divarin muuttaminen kahdesta lohkosta yhteen on nähty aika onnistuneena muutoksena. Sotii aika pahasti kommenttiasi vastaan.

  24. Luitko Perhosvaikutuksen kommentin?

    Onko sarjajärjestelmän vika jos pubijoukkue pärjää?

    En ymmärrä miten lajia hyödyttää alasarjojen bussimatkailu ympäri Suomea. Bussissa istutun ajan voisi käyttää fiksumin ja samoin bussimatkailuun menevälle rahalle on parempaakin käyttöä tässä pienen budjetin lajissa. Ehkä olen väärässä.

    Mikä on Divarin lohkojärjestelmän muuttamisen ansiota ja mikä yleisen taitotason kasvun ansiota, pelaajamäärien kasvaessa, on vaikea sanoa.

  25. SBS Maskuhan toimi menneellä kaudella FBC Turun farmijoukkueena. Entä jos Masku oman parinsa voittaa, saavatko seurat vaihtaa keskenään paikkoja divarin ja kakkosen välillä? Meinaan, että yhtä hyvinhän Turku voi siirtää parhaat pelaajat siinä tapauksessa vain Maskun nimissä pelaamaan eli samat pelaajat pelaisivat vain SBS Maskun nimellä? No, eihän Masku ole tuossa voittamassa, mutta tuommoinen kävi mielessä.

  26. Luin kyllä Perhosvaikutuksen kommentin, vastasinkin siihen.

    Ei siinä mitään vikaa ookkaan, jos pubijoukkue pärjää, saa voittaa mun puolesta vaikka suomen mestaruuden jos niikseen tulee. Pointti olikin siinä, että ne eivät läheskään aina pärjää, ja kakkosessa pyörii sitten näitä jengejä ottamassa lähinnä pataansa kauden alusta loppuun.

    Kakkosessa matkaillaan jo nykyäänkin bussilla, vähän turhaa sekin on kyhnyttää koko päivä pelaamaan peliä, joka päättyy pesäpallolukemin. Sarjan kaventaminen tietäisi varmasti kyllä lisää matkustamista, olet oikeassa, mutta jos taso ja kilpailullisuus samalla nousisi, kyllä se olisi sen arvoista. Minun mielestäni ainakin.

  27. Jostain syystä osa haluaa ymmärtää, että supistamista kannattavien ”ongelma” olisi vähällä harjoittelulla pärjäävät joukkueet. Mutta ongelma on siis vähällä harjoittelulla pärjäämättömät joukkueet, joilla ei ole tarkoituskaan pyrkiä muuhun kuin sarjapaikan uusimiseen, ettei tarvitse mennä kolmoseen pelaamaan turnausmuotoisia pelejä. Toinen ongelma nykyään on intensiivisten, kovatasoisten pelien vähyys runkosarjassa, koska joukkueet on liian eritasoisia. Tiukempiin karsintapeleihin ei voi valmistautua pelkästään lenkkipolulla, vaan siihen tarvitaan myös tiukempia pelejä runkosarjassa. Ja jos joukkue oikeasti haluaa divariin, niin pari lisätuntia bussissa viikossa ei voi olla kynnyskysymys, koska tavoitellaan paikkaa valtakunnallisessa sarjassa.