Erän superjuniori uhkuu itseluottamusta – ”Ratkaisen viidennessä ottelussa”

Eero Nuutinen iskee maalin paikasta kuin paikasta. Kuva: Mikko Hyvärinen

Tuulettaako 16-vuotias Eero Nuutinen maaleja myös puolivälierissä? Kuva: Mikko Hyvärinen
Tuulettaako 16-vuotias Eero Nuutinen maaleja myös puolivälierissä? Kuva: Mikko Hyvärinen

Kuluvan Salibandyliiga-kauden yksi kovimmista läpimurroista on Tapanilan Erän 16-vuotiaan superlupauksen Eero Nuutisen sisääntulo miesten peleihin. Maaleja ajoittain hurjalla tahdilla paukuttava Nuutinen pääsee nyt ensimmäistä kertaa pudotuspelien makuun Salibandyliigassa. Puolivälierissä Erä saa vastaansa yhden suurimmista mestarisuosikeista, Jyväskylän Happeen.

Huikeata kautta pelaavalla Nuutisella on rutkasti haluja näyttää osaamisensa iästään huolimatta.Tehot 21+5=26 runkosarjassa mättänyt nuori mies suhtautuu kuluneeseen debyyttikauteensa positiivisesti.

– Hyvillä mielin tässä ollaan tietenkin. Minulla on valtava halu näyttää, että voin pelata miehissä. Oma pelaaminen on vain parantunut pudotuspelejä kohti mentäessä.

Nuutisella on myös oma rooli selvillä perjantaina alkavaan puolivälieräsarjaan.

– Mitä enemmän teen maaleja ja mitä enemmän peitän vetoja, sen parempi se on joukkueelle.

Hyvän kevään pelannut Erä saa pudotuspeleissä vastaansa Happeen, jolla on yksi liigan kovimmista hyökkäysarsenaaleista. Joukkueiden keskinäiset ottelut tällä kaudella ovat molemmat päättyneet jyväskyläläisten niukkaan voittoon. Viimeisin kohtaaminen oli runkosarjan viimeisellä kierroksella Helsingin Tapanilassa, joka päättyi Happeelle maalein 5-6.

– Tiukkoja pelejä on jälleen luvassa. Happee on hyvin liikkuva ja paineistava joukkue. Aseita heitä vastaan ovat yhtenäinen ja tiivis joukkuepuolustus. Paikoista on myös pistettävä sisään, Nuutinen toteaa.

Sarjan sankarin viittaa hän tarjoilee itselleen.

– Viiteen otteluun menee. Teen itse ratkaisumaalin, Nuutinen virnuilee.

One comment