Happee jyräsi kotivoittoon – SSV:n 16 ottelun tappioton putki katki

Veli-Matti Hynynen oli mainiolla pelipäällä ja ujutti Happeen 3-0-johtomaalin kauniisti Henri Toivonimen selän taakse. Kuva: Mikko Hyvärinen

Veli-Matti Hynynen oli mainiolla pelipäällä ja ujutti Happeen 3-0-johtomaalin kauniisti Henri Toivonimen selän taakse.  Kuva: Mikko Hyvärinen

Jyväskylän Happee isännöi helsinkiläistä SSV:tä Salibandyliigan välierien toisessa osaottelussa. Täpötäyden kotiluolan tukemana pelannut Happee kukisti vahvan mestarisuosikin selvänumeroisesti 6-0 (2-0,0-0,4-0).

Happee tasoitti voiton myötä ottelusarjan lukemiin 1-1. Välieräsarja jatkuu keskiviikkona SSV:n kotikentällä Pasilassa.

Happee tuli otteluun huomattavasti paremmalla asenteella kuin perjantaina Pasilassa. Kohentuneen peli-ilmeen ilmentymänä voidaan pitää voittomaaliksi jäänyttä osumaa, jossa Jonne Junkkarinen tarjoili komean nappisyötön takatolpille hiipineelle pakkiparilleen Janne Kainulaiselle. Vieraiden virityksissä ei tänään samanmoista luovuutta näkynyt.

Ensimmäinen ja toinen erä menivät täysin kotijoukkueen käsikirjoituksen mukaan nöyrän puolustuksen myötä ja maajoukkuevahti Eero Kosonen nollasi SSV:n yritykset yksi toisensa jälkeen. Viimeisen erän alun maali ratkaisi paljon henkisellä puolella ja loput kolme osumaa Happee maalasi tyhjiin ja ylivoimalla ottelun viimeisen kahden minuutin aikana.

Happeen puolustuspeli oli tänään pudotuspelien edellyttämällä tasolla, mutta varsinkin 27 laukausta torjunut maalivahti Kosonen ansaitsee kaiken suitsutuksen. Varsinkin toisessa erässä SSV vyörytti hyökkäyksiä ajoittain varsin tiuhaan tahtiin.

On vaikea sanoa kumpi yllätti enemmän: Happeen huikea tasonnosto, vaiko SSV:n erikoinen mahalasku? SSV hävisi Salibandyliigassa edellisen kerran 22.12 2013 ja jäi pudotuspeleissä nollille viimeksi 25.4.1992. Happee on taasen hävinnyt kahtena edellisenä kautena välieräsarjat suoraan 0-3, joten ottelusarja saa tästä sopivaa lisäbuustia.

Happee: Veli-Matti Hynynen 2+0, Johannes Jokinen 1+1, Jonne Junkkarinen 0+2, Eero Kosonen 27 torjuntaa