Happee lähetti Erän kesälomille – ”Arvostan suuresti meidän raskaan työn raatajia”

Happee laittoi juhlat pystyyn Hirviteatterissa. Kuva: Esa Jokinen
Happee laittoi juhlat pystyyn Hirviteatterissa. Kuva: Esa Jokinen

Salibandyliigan puolivälierät saivat päätöksensä Jyväskylässä sunnuntaina, kun Happee ja Tapanilan Erä kohtasivat otteluparin ratkaisseessa viidennessä ottelussa. Happee voitti ottelun lukemin 11–5 (1–2, 3–0, 7–3) ja matkaa välieriin voitoin 3–2.

Happee kohtaa Salibandyliigan välierissä Helsingin SSV:n.

Mihin ottelu ratkesi?
Tapanilan Erä sai otteluun loistavan lähdön. Ensimmäisessä erässä Happeella oli huomattavia vaikeuksia murtaa Erän hyvin puolustanutta ryhmitelmää. Toiseen erään kotijoukkue tuli kuitenkin täysin eri vaihteella. Pallo pysyi Happeella ja se pystyi rakentamaan pitkiä hyökkäyksiä, joihin Erä ei kyennyt vastaamaan. Päätöserässä myös Happeen tähtipelaajat heräsivät maalintekoon, eikä Erä saanut kunnon kirivaihdetta enää päälle. Tasavajaalla tehdyt kavennusmaalit jäivät helsinkiläisten osalta vain laihaksi lohduksi, ja Happee pääsi lopussa vielä kaunistelemaan lukemia hyväkseen.

Ottelun hahmo?
Sunnuntain parrasvaloihin nousivat Happeen työmyyrät, jotka sytyttivät Happeen pelaamaan toisessa erässä. Muun muassa Joonas Kaasalainen, Janne Hoikkanen ja Joonas Pylsy olivat tärkeässä roolissa nostamassa joukkuettaan ensin tasoihin ja lopulta voittoon asti riittäneeseen johtoasemaan. Pylsy oli yhdessä Erän Tommi Rosendahlin ja Tuomas Iiskolan kanssa illan kovin pistemies tehoillaan 2+1.

Ottelun puheenaihe?
Tapanilan Erällä oli vielä ensimmäisessä erän jälkeen täydet mahdollisuudet edetä otteluparista jatkoon. Päävalmentaja Bergmanin pelikirjaa tunnollisesti noudattanut joukkue päästi kuitenkin Happeen ohjaksiin toisessa erässä, eikä nuori Erä kyennyt siitä enää nousemaan. Nyt jos koskaan kokemus ratkaisi. Erälle on kuitenkin annettava tunnustus hyvästä taistelusta läpi pudotuspelien.

Kommentit:
–Tämänpäiväinen peli oli erittäin kova vääntö varsinkin parin ensimmäisen erän aikana. Ohjeena ensimmäisellä erätauolla oli heittää palloa maalille. Avauserässä oli havaittavissa pientä ylilatausta ja jännitystä, mutta lopulta lähti rullaamaan, Happee-päävalmentaja Seppo Pulkkinen tuumi ja jatkoi:
– Arvostan suuresti meidän raskaan työn raatajia. He ovat meidän selkäranka, sielu ja sytyttäjä, Pulkkinen hehkutti.
– Alkuun lähdimme peliin hyvin, mutta silti kaveri iski kaksi maalia. Sitten meidän raastokenttä iski pari maalia ja sytytti meidät. Toisessa erässä vastustajalla ei ollut mitään palaa, ja kolmannessa hoidimme homman tyylikkäästi kotiin. Minulle on aivan sama, millä paikalla pelaan, sillä juoksen vaikka naama edellä seinään, kertoi sunnuntaina puolustajan tontilla pelannut Happeen Joonas Kaasalainen.
– Tyhjä ja pettynyt olo tietenkin. Hieno sarja oli ja vaikka puhutaan, ettei kotiedulla olisi niin isoa merkitystä, niin kyllä sillä tässä sarjassa oli. Happeelle kaikki kunnia, heillä oli parempi tahtotaso ja he tekivät toisessa erässä todellisia pudotuspelimaaleja, Erä-kapteeni Tom Strömsten totesi.
– Tunnusteleva avauserä, kuten aiemmissakin peleissä. Happee sai kotihurmoksen päälle, ja se teki taas maaleja ryppäissä. Olen todella ylpeä joukkueesta, harva kuitenkin muistaa mistä viime toukokuussa lähdettiin. Prosessi jatkuu ja nyt vetäydytään harjoittelemaan ensi vuotta varten. Ottelusarja oli kokonaisuudessaan hieno, ja yleisö varmasti viihtyi, Erän päävalmentaja Petteri Bergman niputti.

Tilastohuomiot:

Happee: Joonas Pylsy 2+1, Jami Manninen 2+0, Petteri Kääriäinen 1+1, Juuso Heikkinen 1+1, Toni Kuosmanen 1+1, Panu Kotilainen 1+1, Janne Hoikkanen 0+2
Erä: Tommi Rosendahl 2+1, Tuomas Iiskola 1+2, Aaron Fagerholm 1+1