Happee pudotti mestarisuosikit – kymmenen vuoden finaaliputki katki

Jyväskylän Happee on nyt voiton päässä Suomen mestaruudesta. Arkistokuva: Jari Turunen

Happee pelaa finaaleissa ensimmäistä kertaa sitten kevään 2005. Kuva: Esa Jokinen
Happee pelaa finaaleissa ensimmäistä kertaa sitten kevään 2005. Kuva: Esa Jokinen

Jyväskylän Happee isännöi SSV:tä Salibandyliigan toisen välieräparin neljännessä koitoksessa. Kotijoukkue piti pintansa kovista paineista huolimatta ja voitti ottelun lukemin 6-5 (2-1,2-1,2-3).

Happee voitti näin ollen ottelusarjan lukemin 3-1 ja matkaa Salibandyliigan finaaleihin tamperelaisen Classicin vastustajaksi. SSV tippui finaaleista ensimmäisen kerran sitten kauden 2002-2003 ja kohtaa Esport Oilersin jo huomenna pelattavassa pronssiottelussa.

Mihin ottelu ratkesi?
Kotijoukkue aloitti ottelun vahvasti ja oli ensimmäisessä erässä niskan päällä ja voitti sen myös lukemin 2-1. Toisessa erässä SSV sai erän puoliväliä kohden hyvän vaihteen päälle, mutta jäähyt sotkivat joukkueen peliä juuri kun ote oli kaikkein vahvimmin vieraiden hallussa. Mikael Järven karmaiseva menetys erän loppupuolella varmisti Happeen kahden maalin johdon viimeiseen erään.

Viimeisessä erässä Happee aloitti vahvasti ja SSV joutui pelaamaan entistäkin suuremmalla riskillä. SSV sai tutun kirivaihteensa päälle, kun se pääsi iskemään kahdesti ”pelimiesten kympin” alussa. Kotijoukkue piti kuitenkin pintansa loppuun saakka, vaikka SSV karvasi lähes päätylaidasta loppua kohden.

Ottelun hahmo?
Kotijoukkueelta löytyi useita onnistujia. Jami Mannisen ylivoimamaalit olivat myrkkyä SSV:lle siinä vaiheessa, kun vierasjoukkue oli saamassa pelin juonesta kiinni. Erityinen hatunnosto kuitenkin Joonas Pylsylle, jonka ennakkoluuloton peli-ilme ja röyhkeät suoritukset kuvastavat Happeen tämänhetkistä virettä mainiosti.

Ottelun puheenaihe?
Historiallisessa mielessä voidaan puhua yhden aikakauden päättymisestä ja jonkin uuden alusta. Happee teki sen mitä kukaan ei ollut onnistunut tekemään välierissä kymmeneen vuoteen ja pudotti SSV:n finaaleista. Happeella ei ole Salibandyliigan mestaruutta vyöllään eikä sen vastaan astelevalla Classicilla, joten Salibandyliigassa nähdään upouusi mestari tänä keväänä. Finaalisarjoihin siirryttiin vuonna 1992 ja tämä tuleva on ensimmäinen jossa ei nähdä joukkuetta pääkaupunkiseudulta.

Tilastohuomiot:
Happee:Jami Manninen 2+0, Joonas Pylsy 1+1, Veli-Matti Hynynen 1+1
SSV: Juho Järvinen 1+1, Lauri Lehtonen 0+2

Päivän muut ottelut:
Oilers-Classic 6-7 Classic finaaleihin voitoin 3-1

Linkit:
Otteluraportti
Jari Turusen ottelukuvat

3 comments

  1. Hyvä näpäytys leuhkaakin leuhkemmalle Kurt Westerlundille,joka haali taas (rahalla?)sarjan kovimmat vahvistukset vaan pieleen meni taas kerran!!Jos joukkue on väritön,hajuton ja mauton niin vaikea on voittaa!Kurre ei onnistunut tehtävässään tänäkään vuonna!

  2. Täälläkin pitää mainita turhat Kurrelle vittuilut, eli ottakaa nyt ihmeessä ees asioista selvää ennenkuin dumaatte! Ilman Kurrea ja SSV:tä ei ois Suomella yhen ainutta MM-kultaa, sen verta perässä toiminta oli pitkään muissa seuroissa. Kattokaa vaikka mm-kulta rosteria ja mistä on ne kovimmat pelaajat oppinsa hakeneet, siis suuri osa? Varmasti ois Kurrella ollut parempia ja tuottavampia sijoituksia kuin joku sähly… Taitaa ihan muista syistä olla jamppa mukana

  3. Niinpä, pohjatyö maajoukkueen menetykselle rakennetaan seurajoukkueissa.

    Kurrelle hatunnosto suomalaisen salibandyn ja liigan rimannostajana. Rakkaus omaa urheilulajia kohtaan on mahtava voima, joka näkyy nyt mm. SPV:n sekä Classicin toiminnassa, joissa yksittäiset henkilöt ovat laittaneet itsensä 110% likoon tai liemeen 😉