Happee voiton päähän välieristä – Alli Tikkanen rankkarikisan ratkaisija

Happee ja NST kävivät tiistai-iltana Jyväskylässä jälleen tiukan taistelun naisten Salibandyliigan puolivälierissä. Kahden aiemman ottelun tapaan kotijoukkue oli parempi lukemin 4-3, tällä kertaa tosin vasta rangaistuslaukauskilpailun jälkeen. Happeen sankari oli Alli Tikkanen, joka oli rankkareiden ainut onnistuja.

Happee siirtyi voittonsa myötä sarjassa johtoon 2-1, ja se pääsee yrittämään sarjan katkaisua lauantaina Lappeenrannassa. Tarvittaessa viides ottelu pelataan sunnuntaina Jyväskylässä.

Mihin ottelu ratkesi?
NST siirtyi päätöserässä johtoon Elina Sinisalon maalilla, mutta Happee punnersi väkisin tasoihin ajassa 57.33 kaikki kotijoukkueen maalit viimeistelleen Jenni Timosen osumalla. Jatkoajalla Happee osui tolppaan, ja se loi paremmat paikat ratkaisuun, mutta ottelu venyi aina rangaistuslaukauskilpailuun asti. Siinä Happeen Alli Tikkanen oli viidennen parin tasoittavana laukojana ainut onnistuja, ja runkosarjan neljänneksi sijoittunut joukkue otti toisen kiinnityksen välieräpaikkaan.

Ottelun hahmo?
Molemmat maalivahdit, sekä Happeen Minna Paasu että NST:n Mia Rinta-Valkama olivat pelipäällä, ja Rinta-Valkaman hieno torjunta varsinaisen peliajan päätösminuutilla pelasti joukkueen jatkoajalle. Paasu taas oli ohittamaton rangaistuslaukauksissa. Timonen oli alati vaarallinen hyökkäyspäässä, ja NST:n parhaimmistoa oli tuttujen Marianne Hannosen ja Juuli Hakkaraisen lisäksi rajusti raatanut Ida Suikka.

Ottelun puheenaihe?
NST oli ennen ottelua tehnyt sarjassa 7 maalia, joista Hannonen ja Hakkarainen olivat tehneet kaikki. Tänään maalintekijäluetteloon saatiin kolmas nimi Sinisalon osuttua. Happeellakaan maalintekijöitä ei ole kolmessa ottelussa ollut kuin neljä kappaletta, ja tulevia otteluita silmällä pitäen kummatkin kaipaisivat onnistujia laajemmalta rintamalta.

Kommentit:
– Tasaista on, ja sarja on pahasti kesken. Mielestäni hallitsimme palloa enemmän, ja loimme enemmän maalipaikkoja. Paikoista pitäisi laittaa paljon paremmalla prosentilla sisään, ja sitä lähdetään tekemään seuraavassa ottelussa. Jos vaikka vierasjoukkue voittaisi tällä kertaa 3-4, Happee-puolustaja Viivi Laitinen pohdiskeli.
– Kaikissa otteluissa on kolmannen erän puolivälissä heitetty kolikko ilmaan ja katsottu, kumpaan suuntaan pyörähtää. Tänään kolikko pyörikin sitten vähän kauemmin ilmassa. Joukkue puolustaa uhrautuvasti, ja siitä lähdetään, että sunnuntaina tullaan vielä piipahtamaan, NST:n päävalmentaja Lasse Kurronen kommentoi.

Tilastohuomiot:
Happee: Jenni Timonen 3+0, Aino-Maija Laaksonen 0+2
NST: Inka Lampinen 0+2, Marianne Hannonen 1+0, Juuli Hakkarainen 1+0, Elina Sinisalo 1+0

3 comments

  1. Pitäisi vähän treenata rankkareita, jos kymmenestä rankkarista saa vain yhden sisään. Pleijareissa tarvitaan rankkarispesialisteja.

  2. Kymmeniä naisten pelejä kaudessa seuraavana täytyy ihmetellä tuota yleistä ”kädettömyyttä” rankkareissa. Monissa voittomaalikilpailuissa saattaa mennä pitkäkin tovi, ennen kuin joku onnistuu maalinteossa. Fyysiset erot ja niistä seuraavat eroavaisuudet ymmärrän miesten ja naisten pelien välillä, mutta miksi naiset ovat niin heikkoja rankkareissa? Kysehän on hyvin pitkälti puhtaasta taidosta, joten eroja sukupuolten välillä ei pitäisi olla.

  3. taidat käydä väärissä peleissä. Käy kattomassa vaikka SB Pron (esim. Kippilä, Wickman) tai OLS:n (esim. Uimonen) peleissä.