Happeen raataja Kunelius kliseiden äärellä – ”Halusimme voittaa enemmän”

Happeen peruspuolustaja Jaska Kunelius on noussut pudotuspeleissä isoon rooliin, ja mies on tuplannut kauden maalimääränsä jo kuuteen kevään playoff-sarjojen aikana. 28-vuotias saarijärveläinen oli luonnollisesti tyytyväinen finaalipaikan varmistuttua.

Syy voittoon oli Kuneliuksen mukaan hyvin yksinkertainen.

– Kliseistä, mutta me oikeasti halusimme voittaa enemmän. Jotkut muut ovat voittaneet jo monta kertaa, ja nyt on meidän vuoro, Kunelius näki Pääkallo.fi:n haastattelussa.

Happee on kasvanut aiempien keväiden jälkeen viisaammaksi, ja se oli Kuneliuksen mielestä tärkeä tekijä matkalla finaaleihin.

– Mielestäni pystyimme pelaamaan fiksusti, ja ennen kaikkea fiksummin kuin aikaisempina vuosina. Kykenemme muuttamaan peliämme otteluiden sisällä, ja vaikkei viimeinen kymppi ehkä ollutkaan tänään aivan pelikirjan mukaista peliä, niin joskus se tahto vaan on taktiikkaa tärkeämpää.

Pronssiotteluun valmistautuvalle kestomenestyjä SSV:lle Kuneliuksella riittää arvostusta.

– Vastustajalle täytyy antaa tunnustusta, se on todella kova joukkue. SSV:tä vastaan on mukavaa pelata, joukkue on urheilullinen ja maalin edessä syntyy sarjojen aikana hyviä taistelupareja, Kunelius totesi.

Finaalisarja Classicin ja Happeen välillä alkaa ensi viikolla Tampereella. Kunelius näkee, että näiden joukkueiden pelaaminen finaaleissa kertoo nöyrän työnteon merkityksestä.

– Finaalipari kertoo minulle sen, että pitkäjänteisellä työllä on mahdollista saavuttaa menestystä, ja se on lajille hyväksi. Sinne kärkeen voivat muutkin nousta. Tämä on hieno palkinto seuralle, pelaajille ja valmennukselle siitä, että alkuvaiheen hurlumheitä pelanneesta kaveriporukasta on saatu luotua ihan oikeasti menestyvä urheilujoukkue.

– Uskon, että Classic sopii meille finaalivastustajana oikein hyvin. Hienoja pelejä tulossa, Kunelius uumoili.

Lauantaina ottelun avausmaalin kaukaa ampunut Kunelius on alkanut iskeä tärkeitä maaleja, kun pelien panos on kasvanut. Yhtä yksittäistä syytä mies ei osaa eritellä.

– Joku positiivisuuden kierre tässä nyt näyttää olevan. Tämä kelpaa, että on erilaisia rooleja, kun joskus ollaan hyökkäävämmässä kentässä ja joskus puolustavammassa. Puolustavampi kenttä sopii itselle paremmin, kun on vaan niin lystiä ja saa raastaa, Kunelius tunnelmoi.