Happeen työmies Hoikkanen hehkutti joukkuetta ja kotiyleisöä – ”Kopissa oli uskomaton henki”

Happeessa pelaava Janne Hoikkanen ratkaisi miesten opiskelijoiden MM-pronssin Suomelle. Arkistokuva: Esa Jokinen

Janne Hoikkanen oli jatkuva piikki Erä-puolustajien lihassa. Kuva: Esa Jokinen
Janne Hoikkanen oli jatkuva piikki Erä-puolustajien lihassa. Kuva: Esa Jokinen

Jyväskylän Happeen kolmannen peräkkäisen välieräpaikan avainhahmoja oli ehdottomasti duunariosaston Janne Hoikkanen, joka oli viidennessä puolivälierässä pitelemättömässä vireessä. Pääkallo.fi jututti miestä lyhyesti 11-5 päättyneen ottelun jälkimainingeissa.

Siemen kolmannelle puolivälierävoitolle kylvettiin jo neljännen ottelun jälkimainingeissa.

– Viime pelin lopussa kokoontuessamme yhteen päätimme, että sunnuntaina laitetaan pystyyn sellainen Hirviteatteri, ettei Erä osaa kotiin pelin jälkeen. Kopissa oli todella uskomaton henki tänään, Hoikkanen hehkutti.

Hirviteatterin 897-päinen kotiyleisö sai myös parikymppiseltä savonlinnalaisjässikältä kiitosta, ja hän näki kotiedun olleen yksi sarjan ratkaisuista.

– Oli vähän ”isät vastaan pojat” -meininkiä aina siten, että kotona pelannut joukkue oli isien roolissa. Yleisö on löytänyt hienosti hallille, ja se on meidän kuudes kenttäpelaajamme.

Hoikkanen aiheutti väkevillä punnerruksilla jatkuvasti ongelmia Erä-puolustukselle, ja tehosarakkeeseen merkattiin lopulta 0+2. Maalittomuus ei aiheuta sen kummempia paineita.

– Vaikkei maaleja tunnukaan syntyvän, niin pyritään luomaan sitten muille maalipaikkoja. Tärkeintä on joukkueen menestys.

Heti äkkiseltään pelin jälkeen tuleva välierävastustaja SSV ei herättänyt vielä sen ihmeempiä ajatuksia.

– Vielä kovempi vastustajahan se varmasti on kuin Erä. Uskoisin, että meidän pelityylimme sopii paremmin Viikinkejä kuin Erää vastaan, Hoikkanen uumoili.

One comment