Iiskola upotti Happeen jatkoajalla – ”Voitontahto ratkaisi tänään”

Kädet kattoon! Tuomas Iiskola iski Erän voittomaalin jatkoajalla. Kuva: Mikko Hyvärinen

Tapanilan Erä kampesi vieraansa Jyväskylän Happeen nurin miesten Salibandyliigan puolivälierien neljännessä osaottelussa. Helsingin Pasilassa perjantaina pelattu kovatempoinen koitos päättyi jatkoajan jälkeen lukemiin 5-4 ja. (0-1, 1-1, 3-2,1-0).

Pakkovoiton edessä ollut Erä tasoitti kolmella voitolla ratkeavan puolivälieräsarjan 2-2:een. Semifinaalipaikka ratkeaa siis vasta viidennessä pelissä, joka pelataan sunnuntaina Jyväskylässä.

Erän 21-vuotias hyökkääjä Tuomas Iiskola nousi kamppailun ratkaisijaksi kahdella täysosumallaan. Ottelussa erittäin pirteästi esiintynyt nuorukainen tasoitti pelin viitisen minuuttia ennen loppua Sami Lehtisen mainiosta syötöstä. Selkä seinää vasten pelanneen Erän voiton takuumies Iiskola onnistui jatkoajalla ratkaisemaan pelin Lehtisen tehtyä jälleen mainio esityö osumaan.

Erän siis tasoihin ja lopulta voittoon siivittänyt Iiskola oli selkeästi illan paras pelaaja. Pudotuspeleissä toistaiseksi pisteet 3+2 kerännyt laituri oli jatkuvasti vaarallinen joukkueensa hyökkäyspäässä. Ykkösketjun sähäkkä lupaus pääsi hyville laukaisupaikoille sekä rakenteli myös joukkuetovereilleen maukkaita tontteja iskeä pallo maaliin.

Happee teki kolmannen erän alkuun nopean 3-1 -osuman, joka vaikutti pieneltä ratkaisulta. Tämän jälkeen jyväskyläläiset olivat kuitenkin purjeessa Erän käsittelyssä aina jatkoajan loppuun saakka. Etenkin kotijoukkueen väkevä ykkösviisikko Aaron Fagerholm-Tommi Rosendahl-Tuomas Iiskola aiheutti ratkaisun hetkillä jatkuvasti vaikeuksia vieraiden puolustajille.