Indians pakotti ennakkosuosikin jatkoajalle – Classicilla tuttu pelastaja

Indians laittoi perjantaina runkosarjan voittaja Classicin todella ahtaalle. Kuva: Topi Naskali

Indians laittoi perjantaina runkosarjan voittaja Classicin todella ahtaalle. Kuva: Topi Naskali
Indians laittoi perjantaina runkosarjan voittaja Classicin todella ahtaalle. Kuva: Topi Naskali

Tampereen Classic ja Westend Indians Espoosta aloittivat perjantaina puolivälieräsarjansa Tampereella tasaisissa merkeissä. Miesten Salibandyliigan runkosarjassa kahdeksanneksi sijoittunut Indians haastoi ennakkoluulottomasti runkosarjavoittaja Classicin, joka pääsi juhlimaan voittoa Tampere-areenalla vasta jatkoajalla lukemin 7–6 (2–1, 2–3, 2–2, 1–0).

Näin Classic otti ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan. Sarja jatkuu Espoossa sunnuntaina.

Mihin ottelu ratkesi?

Ajoittain peliä näyttävästi pyörittäneet tamperelaiset johtivat 31 minuutin jälkeen jo 4–1. Indiansin nousu alkoi 8 sekuntia Classicin neljännen maalin jälkeen, ja ajassa 35.45 Sami Niskanen tasoitti pelin onnistuneella rangaistuslaukauksella 4–4:ään. Kolmannessa erässä Classic karkasi Peter Kotilaisen ja Ilkka Mäkipään maaleilla 6–4-johtoon, mutta joukkueen keskittyminen ei pysynyt loppuun asti. Sitkeästi taistelleen Indiansin 6–6-tasoitusosuman iski vastahyökkäyksestä Mikael Sievänen parisen minuuttia ennen erän loppua. Jatkoaika ehti vanheta vain 42 sekuntia, kun Lassi Vänttinen iski ratkaisun Indians-vahti Marek Öigen nenän edestä

Ottelun hahmo?

Classicin Vänttinen oli elementissään ja paukutti komeat tehot 2+3. Tehokkaan illan kruunasi pelin ratkaissut osuma.

Ottelun puheenaihe?
Classicin pehmeäkätinen keskushyökkääjä Jussi Piha palasi kaukaloon suojalasit päässään mutta jätti ne sivuun kesken ottelun. Se osoittautui uhkapeliksi toisen erän 35 peliminuutilla, kun Pihan silmäkulma aukesi Indians-pelaajan käsittelyssä. Kyseessä oli sama silmä, jonka Piha oli satuttanut aiemmin harjoituksissa. Piha lähti vaihtoon verta vuotaen, ja hetken kuluttua tuomari tuomitsi Indiansille rangaistuslaukauksen Classic-pelaajan rikkeestä. Piha pystyi jatkamaan ottelua – suojalasien kanssa.

Kommentit:
– Kävin kyselemässä tuomarilta, miksei tilanteesta tullut jäähyä. Hän tunnusti rehdisti, ettei nähnyt tilannetta kunnolla, Jussi Piha kommentoi kolhuaan.
– Emme olleet tänään riittävän nöyriä. Menetimme kaksi kertaa johtoaseman omien nukahdusten takia. Nyt opetellaan peliä uudelleen. Sunnuntaina asiat pitää tehdä paremmin ja huolellisemmin, Classicin päävalmentaja Jarkko Rantala sanoi.
– Kaveri oli tänään maalin verran parempi. Classic ei yllättänyt, peli oli sellaista kuin ajattelinkin. Sunnuntaina jatketaan, tuumasi Indiansin päävalmentaja Mikko Laurikainen.

Tilastohuomiot:
Classic: Lassi Vänttinen 2+3, Mika Savolainen 1+1, Mikko Leikkanen 0+2.
Indians: Lasse Lundström 0+3, Lauri Westerholm 2+0, Mikael Sievänen 1+1.

One comment

  1. Vähän yleisöä, vajaa 700 katsojaa ja niistäkin maksaneita murto-osa, ei oikein toimi näillä eväillä. Welhot-ols pelissäkin jopa 900 katsojaa