Indians shokeerasi Classicia Tampereella – jälkipeleistä neljä jäähyä

Indians avasi voittotilinsä keskiviikkona TPS:n kustannuksella. Arkistokuva: Topi Naskali

Indians haki ansaitun voiton Tampereelta. Kuva: Topi Naskali
Indians haki ansaitun voiton Tampereelta. Kuva: Topi Naskali

Tampereen Classicilla oli mahdollisuus varmistaa välieräpaikka kotikentällää Westend Indiansia vastaan. Toisin kuitenkin kävi, kun ennakkoluulottomasti pelannut Indians taisteli ottelusta 5-6 (2-1,2-2,1-3)-vierasvoiton.

Indiansin voitto tarkoittaa sitä, että sarja jatkuu perjantaina Espoossa. Kaksi ensimmäistä osaottelua voittaneella Classicilla on silloin jälleen mahdollisuus katkaista sarja ja edetä välieriin SSV:n seuraksi.

Mihin ottelu ratkesi?
Indians pelasi hyvällä aseentella ottelun alusta alkaen ja sen taistelumoraali pysyi hyvänä loppuun saakka. Kotijoukkue vaikutti hermostuneelta, eikä tuntunut saavan omaa pallollista peliään kunnolla uomiinsa missään vaiheessa.

Viimeisessä erässä varsinkin Indiansin muutamat nopeat vastahyökkäykset olivat liikaa verkkaisemmalle kotijoukkueelle. Indians puolusti nöyrästi ja maalivahti Marek Öige oli mies paikallaan – varsinkin ratkaisevassa kolmannessa erässä.

Ottelun hahmo?
Indiansin Öigen 13 torjuntaa ei voinut olla huomaamatta viimeisessä erässä. Useamman kerran sormiaan arastellut veräjänvartija teki ottelussa muutamia komeita pelastuksia ja torjui kaikkiaan 26 laukausta. Vierasjoukkue esiintyi tänään erinomaisesti nimenomaan joukkueena.

Ottelun puheenaihe?
Jälkipelistä vihellettiin tänään kaikkiaan neljä jäähyä. Kaikki näistä olivat selkeitä hölmöilyjä. Kotijoukkueelle vihellettiin näistä kolme, mutta Classicin onneksi Indiansin ylivoima oli kovin tehotonta.

Kommentit:
– Ei oltu riittävän pirteitä ja työteliäitä. Ei ansaittu voittoa. Parempi voitti tänäänkin. Tuoreeltaan vähän vaikea analysoida otteita, että pitää vielä katsoa videolta ajan kanssa, kommentoi Classicin päävalmentaja Jarkko Rantala.
– Oli aika vaatimaton peli tasoltaan. Taisteluvoitto meiltä. Ei noussut meidän peli kahden ekan pelin tasolle tässä ottelussa. Tuo meidän tehoton ylivoima kuvasti hyvin ottelun tasoa, analysoi Indiansin Mikko Laurikainen.

Tilastohuomiot:
Classic: Lassi Vänttinen 0+3, Peter Kotilainen 2+0
Indians: Sami Niskanen 1+1, Marek Öige 26 torjuntaa

Päivän muut ottelut:
SSV-NST 8-5
SPV-Oilers 6-7
Happee-Erä 7-3

Linkit:
Ottelutilastot

10 comments

  1. Oli muuten apaattisin tunnelma aikoihin tässä pelissä. Mihin on tamperelainen yleisö kadonnut peleistä ? Luulisi edes pelaajien sukulaisten lähtevän katsomaan näitä pelejä.

  2. Ei ole ilmoitettu yleisömäärää, oliko niin vähän. Uutispommit ja hankinnat näköjään siirtävät kannustavan yleisön tulevaisuudessa muihin manse joukkueisiin.

  3. Pelin yleisömäärä oli arviolta 200-250 katsojaa, joten ei ihme ettei sitä ole kehdattu edes ilmoittaa! Tässä nähdään totuus näistä Classicin ja koko Tampereen yleisömääristä, ihmiset on opetettu ilmaislippuihin ja ne kelpaavat mutta sitten kun lipuista pitää maksaa niin siihen ei suostuta ellei ole poikkeukselliset panokset (cup-finaali jne..)

  4. Jos hatustaan tempaisee määrän 200-250!!….olisi ehkä syytä käydä optikolla!

  5. Olin paikalla ottelussa, niin laskematta tarkemmin yleisömäärää sanoisin paikalla olleen hieman yli 300 katsojaa. Ilmoitettu luku varmasti isompi niinkuin lähes kaikilla liigajoukkueilla, poislukien muutamat seurat, jotka eivät ole lähteneet yleisölukujen kaunisteluun. Eilistä lukua pienensi varmasti ainakin seuraavat asiat: suolainen lipunhinta, yleisön silmissä ratkennut sarja 2-0, sekä tuulipukukansalle mielenkiinnoton vastustaja.

  6. On se vaan Ceen onni että ei eilen pelattu kiakkoo naapurihallissa,olisi lippuluukulla ollut vieläkin hiljaisempaa..alkaa kohta lähentelemään Raholan megapyhätön lukuja..jaa että pitää vielä pääsylipusta MAKSAA..Muistuu mieleen tuossa taannoin Seinäjoella kun remontti lähestyi Urheilutalolla ,Spven leirissä oltiin huolestuneita remontin vaikutuksista..”Jos joudumme Nurmohalliin niin toiminta on uhattuna koska sinne mahtuu vain 700 katsojaa”…..senkunkettuilin..

  7. Suoraan sanottuna on alkanut tympiä se, ettei Classic pysty pelaamaan omalla tasollaan koko peliä, ei edes kahta erää, vaan pelaa aina vastustajan tason mukaan.
    Ja miksi erätauoilla manageri menee pukukoppiin antamaan ohjeet miten pelataan?
    Ei taida olla työrauhaa…?
    Kun nämä asiat on korjattu, menen seuraavan kerran katsomoon.

    Toivottavasti Indians hoitaa Classicin, ja Oilers SPV:n.
    Tulisi edes jotain räminää tähän lajiin.
    Tosin SSV voittaa kuitenkin mestaruuden, pelaa muut sitten miten pelaa. …. boring…

  8. Kyylle: Joo voitetaan varmasti. Ihan niin kuin parina viime kautena…

  9. Tampereella tulee lähivuosina salibandy valtikka muuttumaan, on merkkejä väljähtämisestä johtavassa seurassa. Mikäli krp:een ottelu tapahtumat olisivat paremmalla tolalla, heillä alkaisi olla paremmat mahdollisuudet suurempiin katsojamääriin. Rahola on suuri ongelma mutta kumppaneita ja rahaa tuntuu riittävän. Kooveella ok kotihalli mutta monilaji seuralla varmaan pulaa tukijoista.